Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Lizet Kruyff
Leerde ooit van Fransen op een camping dat je de slakken eerst een nachtje in een emmer water moet kiepen om de darmen leeg te...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Slakken – het verschil tussen A en B
Ha Marleen, leuk dat je hier reageert! Fijn, dank, jullie ook een gezond en gezellig nieuwjaar!
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Utrechtse Keukenmeid
Leuk idee, Dick, staat in de splinternieuwe agenda! Nog veel plezier op het Franse platteland!
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
2008 - eindelijk: de eerste foodlog.nl borrel
Marieke, ge wéét toch dat Johannes van Dam áltijd gelijk heeft? Je hoeft er geen foldertje voor te...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Tips voor betere oliebollen
Ook jullie allemaal een gelukkig en gezond en vooral niet aangebrand nieuwjaar.
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Tips voor betere oliebollen
Oliebollen zijn per definitie dus geen smoutebollen, ik citeer Johannes van Dam. Smoutebollen zijn van oorsprong in...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Tips voor betere oliebollen
Ik denk dat je altijd Poppers methode moet gebruiken om het ongelijk te bewijzen van de argumenten die je vindt om je theorie te...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Uitgekookt oerdieet
Dank je Lethe, ik hoop ook op anderen, voor het 'archief'.
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Utrechtse Keukenmeid
Wie tapet Scappi bij BBC? Eerder al beschreven bij de bespreking van Leive schat, wat vind je lekker, de bewerking van het...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Utrechtse Keukenmeid
Erger nog, ik zal het verklappen: het zijn rode reuzenspruiten. Van ouderwetsch Engelse afmeting. Ik kende de rode spruitjes wel...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Groentepuzzel
Ailko, dat dachten wij ook en zo verkochten ze deze dingen ook bij de Sligro, maar... helaas, dat waren het dus niet.
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Groentepuzzel
Dit is heel fijn: cutting the corners, woordgrapje dat wsch. niet grensoverschrijdend is. En die vakantiefoto's, ook dat nog....
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Verhalen
Dat bedoelde ik ook Dick, de info op mijn flessen/blikken olijfolie is vooral 'gezellig'. Nergens instructies voor/óver...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Olieles (2)
En voor de rest is de olijfolieinfo vooral 'gezellig'.
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Olieles (2)
@Elena: er zijn hier dus tenminste twee foodbloggers die vinden dat rijstolie wel degelijk een zelfstandige smaak en geur heeft....
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Olieles
Tenslotte kwam ik nog een aangebroken oud flesje maiskiemolie tegen, weet niet waarom ik dat ooit gebruikt heb, zal wel voor het...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Olieles (2)
Weggegooid hebben wij onlangs een fles ricebran olie, na twee keer gebruikt te hebben. Verder is de zonnebloemolie op, na het...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Olieles (2)
Tweede is een blik Extra Virgin Olive Oil (bijna leeg) van Nunez de Prado family estates, D.O. Baena, 1 liter.First Cold...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Olieles (2)
Mijn eerste fles van vandaag: Soledoro Olio extra vergine di Oliva Novello 100% Italiano. Glazen hervulbare 1 liter fles....
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Olieles (2)
fwiw: Graanteelt is zo'n 6000 jaar oud in deze omgeving, Bandkeramiekers, Limburg, loess. Zuivel: Trechterbekercultuur, da's...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Olieles
Hebben we het even alleen over West-Europa: dan is jagen-verzamelen alles tot de eerste boeren van het neolithicum (denk aan...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Olieles
Eens Wouter, laten we hier in het Westen het jagen-verzamelen overlaten aan de livinghistory groepen, experimenteel archeologen...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Olieles
Nee, Karine, het gaat om het cholesteroldeel van het verhaal: gevogeltevet zou dus gezondere cholesterol hebben dan varkens-...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Olieles
Wouter, dank, dat verklaart veel.
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Olieles
Waar komt eigenlijk het verhaal vandaan dat vet van gevogelte minder schadelijk zou zijn dan dat van dieren?
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Olieles
Geen slimme zet van de docent om een knuffeldier dood te slaan in de klas. Het was geen consumptiedier, maar het soort huisdier...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Docent knuppelt konijn dood voor klas
En niet te vergeten: in deze streken gebruikte men alleen olijfolie tijdens de vastendagen. Dat waren er nogal wat.
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Olieles
@Nick, absoluut, smout, ik herinner me nog dat één van mijn grootmoeders spek stond uit te bakken om vet voor een...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Olieles
@Robin: mij verbaasde het juist dat mensen de 'neutrale' smaak van Ricebran olie aanprezen: ik vind er niets neutraals aan.
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Olieles
The Cook & The Chemist zeggen op pagina 75 over de kwaliteit van frituurvet voor het frituren: (...) Het gebruik van olijfolie...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Olieles
haha, nee, had het over de Thaise basilicum en het citroengras, beetje verse laos misschien, dat verdrinkt helemaal in de...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Olieles
Eens Eric, wij kochten een fles bij de Sligro, maar ik vind het niet lekker ruiken. Wij wokten er iets Thais in, maar de smaak...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Olieles
Nick, ik kan je naar middeleeuwse recepten voeren waar gewokt werd, alleen heette het toen nog niet. De bereidingswijze in de...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Boerenkool favoriete stamppot Nederland
@Mzondernaam: het ging mij om de oorspronkelijke posting, niet om de reacties daarop. Enne... het woord 'ventileren' heeft zo'n...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Het gaat vanzelf over
eh... ff winterslaap hier in de B'waard en opeens is opiniërend schrijven geen journalistiek meer? Of heb ik iets niet...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Het gaat vanzelf over
Tja, op een verwijzing naar een voorlichtingssite helpt natuurlijk reusachtig voor de discussie, Mzondernaam. Het is de taak van...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Het gaat vanzelf over
Je kunt boerenkool ook simpel wokken op z'n Middeleeuws: eerst lenteuitjes en peterselie in de pan, dan knoflook, dan kool,...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Boerenkool favoriete stamppot Nederland
Cavolo nero is palmkool. Hoorde net van Ton Vreeken dat choux de Milan savooiekool is (dit schijnt de juiste schrijfwijze te...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Boerenkool favoriete stamppot Nederland
Ah, zou dat de oplossing zijn? Helaas bieden Pitrat en Foury geen uitsluitsel, die gooien het vrolijk op één hoop....
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Boerenkool favoriete stamppot Nederland
Soms krijg ik de indruk dat meneer Rosemöller papegaait. Hij neemt de riedel over van degene die hij het laatst gesproken...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Het gaat vanzelf over
@ p: maf zeg, twee totaal verschillende koolsmaken zou ik zo zeggen, en ook heel anders toe te passen. Zit in de Nieuwe,...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Boerenkool favoriete stamppot Nederland
de plaatjes bij Choux Frisé - als je een beetje googlet - zijn van Savoyekool en niet van boerenkool.
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Boerenkool favoriete stamppot Nederland
- Bakleverworst een specialiteit hier in de omgeving van Den Bosch, zit hier ook nog een grootslager op het industrieterrein aan...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Boerenkool favoriete stamppot Nederland
Marc van Gulick pepert en zout zijn vlees ook voor het aanbraden, dat doe ik dus ook niet. Mijn leermeester was Etienne...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Voedingscentrum: tweede kerstdag is een zonderdag
Wouter zegt: nooit geprobeerd, overigens. Wat is een mooiere korst bij tofu die je vervolgens verdrinkt in wittewijnsaus? Daar...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Voedingscentrum: tweede kerstdag is een zonderdag
@Caspar. 1. ik denk dat je gelijk hebt, anders was er wel een ronkende aankeiler bijgevoegd. Het grappige van vloeibare...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Voedingscentrum: tweede kerstdag is een zonderdag
Jammer dat we niet mogen weten wie dit menu heeft samengesteld. Waarom ik het jammer vind? 1. zou het smakelijker klinken als...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Voedingscentrum: tweede kerstdag is een zonderdag
@Nick: volgens mij niet. Of dat met dierenleed te maken heeft weet ik niet. Dat moet dan al oud leed zijn.
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Volwaard - over kippenouders & kippengenetica
Kapoenen worden niet in Nederland verkocht bij mijn weten, o.a. wel pakweg tien kilometer over de grens bij Maastricht. Dit is...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Volwaard - over kippenouders & kippengenetica
@ Joy: Janson zit aan de Vismarkt in Heusden @ Dick: I think you were spotted... @ Rinie: Janson doet dat heel bewust:...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Volwaard - over kippenouders & kippengenetica
‹ Vorige
72
73
74
75
76
Volgende ›