Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Lizet Kruyff
@Chalias: op je wenken bediend! Zie nieuwe posting. Persoonlijk, maar toch op praktische criteria beoordeeld.
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Recenseer een vergeten restaurant - 2
O, da's vlakbij, daar ga ik heen, maar ik zal het niemand zeggen.
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Recenseer een vergeten restaurant - 2
@Jeroen: en waar vinden wij Djawa?
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Recenseer een vergeten restaurant - 2
Opiniërend is prima, prachtig en levensvatbaar voor een rubriek, maar dan graag wel gebaseerd op feitenkennis,...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Recenseer een vergeten restaurant - 2
@Brigitte: zou dit niet - in de sfeer van foodlog - een digitaal boekje moeten zijn?
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Sonja Bakker in de feestmaand
Ik vind 'oud' in dit geval een vage claim. Maar ik vrees dat informatie hierover in een voor mij onleesbare taal te vinden is in...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Rutabaga
@Onno: ik vermeed met opzet: smaak ;-0 als zijnde het minst neutrale dat ik kan bedenken. De andere criteria kun je ook...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Recenseer een vergeten restaurant
Je kunt een aantal 'neutrale' ijkpunten meenemen: dekt de vlag de lading? doelgroep? kwaliteit en versheid van de spullen?...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Recenseer een vergeten restaurant
@P: ik heb daar zelfs een tekening van met genenpatroon in het boekje Histoires des légumes. Maar wie die vrolijke...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Rutabaga
Dick, ik vind het wel een leuk idee. Het best bezochte 'restaurant' in onze omgeving is het frietkot, tweede plaats het...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Recenseer een vergeten restaurant
Als die twee andere boeken af zijn? Maar zou het niet leuker als foodlogcollectief te schrijven zijn?
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Sonja Bakker in de feestmaand
En leggen we ons daarbij neer? Is het smaaklespakket van Pierre Wind trouwens niet gewoon juist op dat proeven afgestemd...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Rutabaga
jakkes nee zeg, nog voldoende akelige herinneringen aan de lepel levertraan van vroeger.
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Oregano en rozemarijn houden omega-3 vast
Ik zou de rozemarijn gewoon met de piepertjes meebakken.
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Oregano en rozemarijn houden omega-3 vast
Nog even wat geschiedenis: volgens Food in Antiquity is de 'swede' pas in de 17e eeuw op het continent gebruikt. Het meiraapje...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Rutabaga
Creativiteit ontdekken met Maggipuree, Bak&Braad, een blik perziken en roombrie doet mij heel erg denken aan de kooktips uit de...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Sonja Bakker in de feestmaand
Je hebt de familie Vilmorin, waar Philippe-Victoire (1746-1804) er één van is. Hij had een proefstation in...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Rutabaga
Histoire de légumes, Pitrat/Foury: Rutabaga, brassica napus subsp. napobrassica (L.) Hanelt. In Frankrijk in 1790...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Rutabaga
@d: geen idee waar je woont, maar ik ben met enige regelmaat bij de Sligro in Den Bosch te vinden.
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Boterbestendig brood
Het klinkt naar een moderne versie van blanc manger uit de 15e eeuw, de niet-vasten versie, als ze hem zoetig en weeïg...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Kippensmurrie
In Nederland nog gewoon bij de Albert Hein te krijgen. Plakken bakken is hier lokaal de gewoonte. 18e eeuws recept: Raapesoup...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Rutabaga
Wouter, je hebt gelijk, en ik houd het in het achterhoofd. Lag ik niet al vier maanden redelijk in de kreukels dan stapte ik...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Johannes van Dam bekeerd tot thee-aficionado
@Wouter: onafhankelijkheid in tijdschriftenland is (helaas) ver te zoeken, weigering van een kritisch stuk moet je in die hoek...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Johannes van Dam bekeerd tot thee-aficionado
Eten op doktersvoorschrift is natuurlijk symptoombestrijding en geen structurele oplossing voor armoede. Zijn alle instanties...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Huisarts wil voedsel als medicijn
Ik zeg niet dat het slechte wijnen zijn, al vind ik de combiproeverij onzinnig, maar ik wil een krant en geen...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Johannes van Dam bekeerd tot thee-aficionado
Zal ik hier ook doen, want mesheften en vongole liggen hier ook bij de groothandel. Bij de vongole zit een stickertje aan het...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Van Bruinisse naar Amsterdam - via Parijs
Ja, want kennelijk echt onafhankelijk. En andere adverteerders. Maar wanneer een kwaliteitskrant in ons land inmiddels een...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Johannes van Dam bekeerd tot thee-aficionado
je wilt je natuurlijk wel een beetje op niveau laten spammen tenslotte :-)
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Spamaanvallen
Wie zou baat hebben bij een lamgelegd Foodlog? Complottheorieëndeskundigen in de zaal ;-).
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Spamaanvallen
@Wouter: helaas is de Dikke van Dam een verzamelwerk uit de hele loopbaan van Johannes van Dam, waardoor er inderdaad nogal...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Johannes van Dam bekeerd tot thee-aficionado
Johannes van Dam, ooit kreeg ik een klein theezakje van hem, met de opdracht dat op een juist moment te proeven, en inderdaad:...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Johannes van Dam bekeerd tot thee-aficionado
@Karine: dan zou ik eens een eenvoudige tekstanalyse op de persoonsgerichte opmerkingen. Want waarom valt het Dick, Nick en mij...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
WNF in actie tegen tonijn-sushi
Nou geweldig Karine, dat draagt enorm bij aan de discussie. Om die helder te krijgen probeerde ik zuiver te formuleren in...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
WNF in actie tegen tonijn-sushi
@Marieke: gisteren opende ik een tentoonstelling over Hollandse Kost, geheel gewijd aan het basisvoedsel van weleer. Dat is...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
WNF in actie tegen tonijn-sushi
Anthropofagie is de gewone benaming voor menseneten, kannibalisme is een verouderde romantische benaming. Dat lijkt me...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
WNF in actie tegen tonijn-sushi
@Marieke: mensen die schelden geef ik geen antwoord. Ik probeer niet te vernederen, ik probeer kennis op te bouwen op basis van...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
WNF in actie tegen tonijn-sushi
Als ik het kon vinden zou ik het je vertellen, het hóórt tussen Jacht en Veeteelt van Anneke Clason en Ucko &...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Hoen en kalkoen
Geen idee, kan mijn grote handboek van de boerderijbeesten niet vinden, excursie? Van mij mag er best geïnnoveerd worden,...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Hoen en kalkoen
@Chalias: dat is op zich dan ook weer vreselijk. De weg der geleidelijkheid lijkt dan toch verkiesbaar.
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
WNF in actie tegen tonijn-sushi
@Chalias: de veelwijverij heeft je niet kunnen overhalen om te blijven? ;-). Overigens lijkt het me verstandig in deze vreemde...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
WNF in actie tegen tonijn-sushi
speculatie en dat terwijl de Sint vandaag in ons land arriveert! ;-)
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
WNF in actie tegen tonijn-sushi
Maar hoe zit het dan met Joodse bedrijven, Moslimbedrijven, Hindubedrijven, heidense bedrijven en de rest?
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
WNF in actie tegen tonijn-sushi
@Dick: dat geloof je toch zelf niet? Dat katholieke bedrijven innovatiever zijn dan protestantse? Zullen we het daar bij de...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
WNF in actie tegen tonijn-sushi
@Marieke, u haalt veel dingen door elkaar, waardoor het onmogelijk wordt een eenvoudig betoog te houden. Dus probeer ik het maar...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
WNF in actie tegen tonijn-sushi
Maar het is natuurlijk absurd om de eetcultuur van een volk te definiëren aan de hand van de arme keuken. Dat doen de...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
WNF in actie tegen tonijn-sushi
@Marieke: de vooroordelen zijn zo ingesleten dat ik een jaar college zou moeten geven om de generalisaties en onjuistheden te...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
WNF in actie tegen tonijn-sushi
Waar een hofcultuur is, is een eetcultuur, en daar hoort Friesland bij, maar niet bijzonder of apart. Ik zou haast zeggen: lees...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
WNF in actie tegen tonijn-sushi
Noten zijn gezond, maar zoals bij alles niet voor iedereen en bijvoorkeur met mate. Heb ik het niet over pinda's maar over...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Noten moeten de schijf van vijf in
Ja, dat heeft J. van Dam ooit in ons boek Twintig Eeuwen Koken en Eten gelezen, het is ten dele waar. Voortschrijdend inzicht en...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
WNF in actie tegen tonijn-sushi
Mag ik dan met mijn geschiedenisachtergrond er op wijzen dat ook de Noordelijke Nederlanden tot het Bourgondische Rijk hoorden,...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
WNF in actie tegen tonijn-sushi
‹ Vorige
75
76
77
78
79
Volgende ›