Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Lizet Kruyff
Steek ons arme tobbers hier in dit koude noorden maar de ogen uit. Wij importeerden dus frambozenlikeur om slechte kadowijn mee...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Wijn verkloten?
Frambozenlikeur of griotte wil ook nog wel eens helpen.
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Wijn verkloten?
Van alle tijden, van alle landen. Asperges, mosterd, chilipepers, meloenen, ga zo maar door, allemaal te associeren met seks. En...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Romantische worsten
Mooi he, ik haal de zaden bij Vreeken in Dordt, en als je al die rare vormen in het wild wilt zien, bezoekje aan de Historische...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Wat is dit nou?
Mijn Musqee de Provence mag gewoon zijn echte originele pompoenvorm houden, dan issie al mooi genoeg. En hij gaat gewoon in de...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Wat is dit nou?
Bermsla, brandnetel-zuringsoep, paddenstoelen, noten en vruchten uit de natuur, pak Carluccio goes wild er maar bij, plus degids...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Eten wordt duurder
vormtomaten met mickey-oren, om kinderen aan de tomaat te krijgen? hoewel het blad meer op de curcurbitacaeen lijkt, dus...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Wat is dit nou?
Omdat Hogerhand mij verzocht heeft iedere week een culicatscolumn te verzorgen, liefst met passende foto.
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Zoete Wraak
De week van de smaak is in aantocht, hét moment om kinderen mee de boerderij in te nemen. Allerlei leuke activiteiten,...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Eetwijs in een Parijse voorstad
Heb net een paar mandjes met onbespoten Discovery appeltjes aan de straatkant gezet, bordje 'Gratis' erbij. Altijd zo weg. Waar...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Gifpaprika's uit Turkije en Spanje
@Hugo: vooral die laatste zin is veelzeggend: "Het voedselagentschap hangt veel waarschuwingen trouwens niet aan de grote...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Gifpaprika's uit Turkije en Spanje
Genetisch onderzoek wordt op dit moment onder de bevolking van IJsland en Estland gedaan, relatief geïsoleerde groepen,...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
De cholesterol-mythe weer eens bekeken
@mirjam: ook hier weer taalkundige onzin. is de nasi of bami ambachtelijk, is de wok ambachtelijk, is het wokken een ambacht?...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Ambachtelijke boerenbakker
In de UK is iets vergelijkbaars aan de hand. Zie dit stuk van een artikel uit The Observer: Cheddar hits £2,000 a tonne as...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Méér kaas, dus duurder...
@Robin: klopt, Mostly Martha, 2001, van Sandra Nettlebeck.
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
No Reservations
@wouter: je bent de Omegadruppeltjes vergeten ;-)
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Leidraad voor reclame-uitingen
Een functionerende hermafrodiet is wel bijzonder, meestal werkt het twee kanten op niet geweldig, tenzij het in het ontwerp zit...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Bokkenmelk
Ging het niet eigenlijk om het slim inkopen ;-)
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Ambachtelijke boerenbakker
Te lui voor, we hebben hier aan de andere kant van het weiland een uitstekende Italiaanse grootgrutter. Met heerlijke san...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Ambachtelijke boerenbakker
Het geheel maakt deel uit van een Europawijde Unilevercampagne, dus die verbrokkeling valt wel mee. Zie ook dit artikel in de...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
IJsje bezorgt Nederlander schuldgevoel
@ailko, leuk, dat van dat cake-voor-kapsel met likeur wist ik niet, geen bakkersopleiding genoten. Gebruik zelf - vanwege geen...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Ambachtelijke boerenbakker
@wouter: hoe concreet wil je dat? Wij bewerkten het tien jaar geleden zo: Neem een kop boekweitmeel, 2 eieren, 1 ons krenten,...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Wat is dan werkelijk ambachtelijk, de smaak van vroeger, volgens eeuwenoude traditie, op grootmoeder
Niet dat ik weet, het staat wel bewerkt en besproken in Twintig Eeuwen, en dit is het origineel:Recept 126 Om panckoecken te...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Wat is dan werkelijk ambachtelijk, de smaak van vroeger, volgens eeuwenoude traditie, op grootmoeder
Boekweite-koeken zijn onze oude pannekoeken, oftewel broodkoeken, komen al voor in het Notabel Boexcken van Cokerijen, 1514. Dan...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Wat is dan werkelijk ambachtelijk, de smaak van vroeger, volgens eeuwenoude traditie, op grootmoeder
@woutervdl: cakebakken schijnt weer helemaal 'in' te zijn/raken. @ailko: glaasje marasquin, leerd ik van Italianen, of...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Ambachtelijke boerenbakker
@Ailko: ucelli in Italië, lijsters en merels in Frankrijk, we aten ze vroeger hier ook hoor, evenals vinken, ortolanen een...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Visdiefje
Maar ambachtelijke keek bedoeld als 'van oude degelijkheid', dat is toch gewoon met melk, boter, ei, zelfrijzend bakmeel en...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Ambachtelijke boerenbakker
@mirjam, absoluut, onze kater Boris eet zijn muizen zonder gal en darm, en de vogeltjes zonder kop en veren, maar verder schrokt...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Visdiefje
handtam ;-), had meer de indruk dat ze óns gedomesticeerd hadden.
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Visdiefje
de vraag is natuurlijk over welk ambacht we het hier hebben! Het ambacht van tekstschrijven. Het ambacht van meelmixen...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Ambachtelijke boerenbakker
Onze visdiefjes wilden wel gepocheerde zalm (inclusief het sausje), maar niet de rauwe zalm. Ze wensten wél vis uit de...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Visdiefje
erg Marie Antoinette en Petit Trianon.
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Schapen voor Camilla
Zijn ze niet alleen eetbaar en smakelijk, maar ook kweekbaar zoals andere mosselen? Of is dat vloeken in de kerk?
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Foodloglezerskennistest
Tja, wij hadden van die kweekmodellen die nooit buiten waren geweest. Daar hebben we ze aan moeten laten wennen. We hebben ze...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Visdiefje
De nieuwe 'groene' campagne van McDonalds al gezien? Dubbelpagina voorin Good Food News, veel boerderij, veel lieve boeren, veel...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
De koe als aflaat
Ach, toen was dat nog zo, je mocht ze geen ongekookt spul geven en gekookt vonden ze het ook heerlijk.
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Visdiefje
Heel Nederland één grote kinderboerderij!
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
De koe als aflaat
@ Petra, maar als je zo'n ding wilt aanschaffen, overtuigd door het verhaal over de goede kwaliteit hierboven, dan wil je toch...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Cobb & Berkshire
Hoeveel extra onderdelen heb je echt nodig om dit ding goed te laten functioneren?
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Cobb & Berkshire
Het water loopt me nu al in de mond. Wat een heerlijk varken, trouwens het Altena scharrelvarken heeft ook verrukkelijke...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Cobb & Berkshire
@ Chalia, wat nog wel eens helpt is het kippenvoer in goed afsluitbare dozen te bewaren en zeer mondjesmaat dagelijks te voeren....
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Daar gaat je handel
In China is zelfs het nieuws nep ;-)
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Een teken van smaak?
Zal wel door mijn achtergrond komen maar bij Het Volk hoort ook Een Vaderland, en Koopt Hollandsche Waar. We hebben...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Oppassen voor de PvdA van Dijsselbloem?
@woutervdl: er is een verschil tussen de aanduiding 'het volk' en 'de Nederlandse bevolking'. dat je die nuance prima aanvoelt...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Oppassen voor de PvdA van Dijsselbloem?
Blije boeren? Ik las op nu-nl dat de bonen en erwtenoogst is mislukt en dat is dus heel zielig voor de conservenindustrie, want...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Blije boeren
@wouterk. Het OSM-syndroom is geen van 'ons' vreemd. Maar ik weet na al die jaren nog steeds niet precies wie of wat 'het volk'...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Oppassen voor de PvdA van Dijsselbloem?
Algemeen kiesrecht voor alle mannen en voor het eerst (passief) voor vrouwen pas in gevoerd in 1917, daarvoor was het aan...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Oppassen voor de PvdA van Dijsselbloem?
Koffie-extract is - mits goede bonen, langzaam opgegoten wordt met kokend water, heerlijk. Had vroeger in mijn goede oude...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Een teken van smaak?
Ik heb een beetje moeite met het woord onderklasse, dat klinkt zo eh 'untermensch' enzo. Het verheffen van het volk was vroeger...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Oppassen voor de PvdA van Dijsselbloem?
Zijn er hier nog mensen die langzaam koffie filtreren op de ouderwetse manier, koffie laten wellen, extract maken, waar je de...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Een teken van smaak?
‹ Vorige
85
86
87
88
Volgende ›