Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Wouter de Heij
In je opsomming "lekkerder, gezonder, duurzamer, goedkoper en unieker", mis ik een begrip. NATUURLIJKER...! ;-) Waarom? Waarom...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
Echte lap plantaardige 'biefstuk' uit Spaanse 3D-printer
#3 data. data beoordelen, combineren, voorspellen, trends en forecasts.
Wouter de Heij
5 jaar geleden
Echte lap plantaardige 'biefstuk' uit Spaanse 3D-printer
Hans Pollemans tja, mijn computer is een nep typemachine. Mijn Nokia van 1998 was ook fantastisch. Maar melk nu is beter dan 100...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
Echte lap plantaardige 'biefstuk' uit Spaanse 3D-printer
Wouter Klootwijk Ik heb wekelijks met de familie Hak te maken, wekelijks met KraftHeinz, en zeer frequent te maken met het...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
Fluitend je groenten en bonen binnenkrijgen met HAK
Dick Veerman #13 vertel eens? Ik heb het idee dat er weinig licht zit tussen de meningen hier. Zou je willen duiden wat de...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
Fluitend je groenten en bonen binnenkrijgen met HAK
In #15 wordt de algemeen geaccepteerde verklaring gegeven: iets meer water in de producten. Daarmee worden de producten niet...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
'Rood vlees van belang omdat groenten te weinig voedingsstoffen bevatten'
Bij TOP is op 23 januari nieuwjaarsborrel. De laatste generatie Vega hamburgers en Vega gehakt is te proeven. Zelfs meat lovers...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
Echte lap plantaardige 'biefstuk' uit Spaanse 3D-printer
Hak bestaat drie generaties. Ze hebben op technologie en product vrijwel altijd voorgelopen in de markt. Van blik in autoclaaf...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
Fluitend je groenten en bonen binnenkrijgen met HAK
Sjoerd de Koning de koning al weer in het land en online?
Wouter de Heij
5 jaar geleden
'Dit voedselsysteem is dood'
Jan Peter van Doorn "Wat onduidelijk blijft is wanneer en waarom we dieren zijn gaan eten. Met die vraag confronteert Janneke...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
‘Waarom we massaal geloven dat vis en vlees gezond zijn’
Dick Veerman ik breng wat tijd door op foodlog vanwege kennis en inzicht. Gelukkig vaak diepgaand. Mede door je inzet (dank!)....
Wouter de Heij
5 jaar geleden
‘Waarom we massaal geloven dat vis en vlees gezond zijn’
Wim #16 de eerste zin kan ik een duim voor geven, de tweede zin begrip voor opbrengen.
Wouter de Heij
5 jaar geleden
‘Waarom we massaal geloven dat vis en vlees gezond zijn’
Ik heb een vegetariër op kantoor die wel eens in aanraking komt met een vleesproject. Deze medewerker doet perfecte risco...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
Brits tribunaal moet zeggen of veganisme een levensovertuiging is
#21 voedselproductie verschuift als het kan naar die plekken waar grond goedkoper is, en de arbeiders voor minder willen...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
Trouw flest uw gevoelens voor de boer
In Egypte en Jordanië spreken de betere ondernemers en ambtenaren prima Engels. Heel soms heb ik wel eens een tolk. Vorige...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
'Nederlandse boeren zoeken oplossingen over de grens' (1)
Jeroen van Buuren taal? misschien maar ik denk het niet. Er zijn wel "hygenic factors" die voor goed ondernemerschap wellicht...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
'Nederlandse boeren zoeken oplossingen over de grens' (1)
Waarom het op deze manier wordt voorgeschoteld? Omdat de gemiddelde media-consument geen gevoel heeft voor groter getallen...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
Trouw flest uw gevoelens voor de boer
Ik ben het met #1 eens, dit heeft natuurlijk weinig met ‘onderzoek’ te maken, en waarom er dan Europees geld naar toe moet?...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
'Nederlandse boeren zoeken oplossingen over de grens' (1)
Sjoerd de Koning in welk land ben je op vakantie? En met welk vervoersmiddel ben je daar gekomen?
Wouter de Heij
5 jaar geleden
'Dit voedselsysteem is dood'
Hendrik J. Kaput #80 kan je inhoudelijk vertellen wat er mis is aan reactie van Johan Vollenbroek #72 ik snap je reactie niet.
Wouter de Heij
5 jaar geleden
'Dit voedselsysteem is dood'
#7 eens, het proces is helemaal stuk. Dus zijn de vragen: - wat gaan we (inhoudelijk) doen? Wat zijn praktische adviezen voor...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
Onsterfelijke ideeën over gezond eten
Jeroen van Buuren landbouw levert een bijdrage van 4 tot 9% maximaal van de CO2 uitstoot, geen 20%, vergeet dit absurde idiote...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
'Dit voedselsysteem is dood'
"Het wordt recht gepraat door 'we passen het aan, aan de Schijf van Vijf'. Daar schiet Dennis nu weer een gat in. Dat is een...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
Onsterfelijke ideeën over gezond eten
Dennis, ik run een wetenschappelijk innovatie bedrijf. Bijna al mijn mensen hebben een zeer goede wetenschappelijke opleiding en...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
Onsterfelijke ideeën over gezond eten
Het voedselsysteem is uiteraard NIET dood, we maken op zeer grote schaal met een hoop vernuft en kennis een divers pallet aan...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
'Dit voedselsysteem is dood'
“ Zodra je dat hebt gedaan, moet je ons vervolgens overtuigen met een argument dat uitlegt waarom we hen 50% van de...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
GLB-hervorming: It’s the budget, stupid
#28 Eens, en voor Wouter v.d. Weijden zal ik binnen enkele dagen nog de bronnen ook delen. De methaan discussie is zeer lastig,...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
GLB-hervorming: It’s the budget, stupid
#17 vandaag kerst met de familie. Maar aan welke data twijfel je? 4-9% CO2 equivalenten antropogeen? Of mijn minus 25% als Max...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
GLB-hervorming: It’s the budget, stupid
Marco, in #59 schreef ik al dat er blijkbaar door insiders geen probleem gevoeld wordt. Ik vind dat prima. Maar dan stel ik...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
Liever geen koloniaal eten - brief aan Eurocommissaris Frans Timmermans
“Wouter #64, waarom is die combinatie van te lage gemiddelde inkomens en hoge schulden in de landbouw een probleem voor de...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
Liever geen koloniaal eten - brief aan Eurocommissaris Frans Timmermans
“ Om misverstanden te voorkomen: ik zeg niet zeg dat de landbouw klimaatneutraal kan worden of zelfs netto koolstof-sink kan...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
GLB-hervorming: It’s the budget, stupid
Emissies mondiaal 4-9% landbouw gerelateerd. Hiervan echter grote twijfel wat is omzet en wat is echte emissie “lang”....
Wouter de Heij
5 jaar geleden
GLB-hervorming: It’s the budget, stupid
Martinus (#60) ontkent het bestaan van oligopsony, Henric (#63) erkent het bestaan. Waarom dit van belang is? Ik denk dat onze...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
Liever geen koloniaal eten - brief aan Eurocommissaris Frans Timmermans
Hendrik J. Kaput heeft gelijk. Landbouw kan niks doen om emissies CO2 (uit de lange cyclus, aardolie etc dus) te reduceren....
Wouter de Heij
5 jaar geleden
GLB-hervorming: It’s the budget, stupid
“ Mijn open brief geeft aan accepteer geen import wat onder minder duurzame restricties wordt geproduceerd.“ daar ben ik het...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
Liever geen koloniaal eten - brief aan Eurocommissaris Frans Timmermans
#58 Nee hoor, de coop geeft immers a) de marktprijs (met een kleine premium), b) neemt alle melk af en zorgt niet voor het...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
Liever geen koloniaal eten - brief aan Eurocommissaris Frans Timmermans
#53 omdat de klanten van die architecten maar al te vaak voor 'goedkoop' en niet voor 'mooi en duurzaam' gaan. Mijn organisatie...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
Liever geen koloniaal eten - brief aan Eurocommissaris Frans Timmermans
Oligopsony
Wouter de Heij
5 jaar geleden
Liever geen koloniaal eten - brief aan Eurocommissaris Frans Timmermans
Intellectual snobbery. Snap ik, ik beschouw Foodlog ook als hobby en niet als werk. En kijk nu eens om je heen, hoeveel...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
CO2 en stikstof zuigen politiek en samenleving in steeds dieper drijfzand
“Weer zo'n draadje waarin iedereen weet wat de overheid, de onbenullen, al jaren, slapend ook nog, verkeerd doet. Beetje last...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
CO2 en stikstof zuigen politiek en samenleving in steeds dieper drijfzand
“Wouter, het systeem is niet dood of failliet. Het systeem is in de war. Weet het even niet. Komt het nooit meer goed? Dit is...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
CO2 en stikstof zuigen politiek en samenleving in steeds dieper drijfzand
#[#32](comment:262970) "Maar nu het aspect burgerschap: de burger haakt hier af. Dat is een probleem omdat het de facto het...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
CO2 en stikstof zuigen politiek en samenleving in steeds dieper drijfzand
Hans, #28 , "Activistisch groepje (Urgenda , Vogelbescherming, etc.) > drie rechters > democratisch gekozen...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
CO2 en stikstof zuigen politiek en samenleving in steeds dieper drijfzand
Mijn ouders zijn boomers, ik niet, maar of je nu wel of niet geleden hebt vanwege de oorlog. Het is toch gewoon niet netjes en...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
Barsten in het boerencollectief - Rutte, Schouten en Dijkhuizen staan voor een uitdaging
Bijna goed, natriumbenzoaat vrije garnalen kunnen met pascalisatie toch veilig gemaakt worden, maar smaken minder ‘zoutig’...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
Hoe vers is je kerstgarnaal?
Mooi stuk Dick. Politiek zet zich idd buitenspel, rechters doen wat ze moeten doen: uitspraken doen op basis van eerder door de...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
CO2 en stikstof zuigen politiek en samenleving in steeds dieper drijfzand
#133 ik kom uit een WUR nest (ID-DLO), ik ben geboren in de polder (middelbare school in Dronten, later Kampen). Ik ervaar hoe...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
Barsten in het boerencollectief - Rutte, Schouten en Dijkhuizen staan voor een uitdaging
De buzz worden van de laatste jaren : samenwerken, verdienmodellen, duurzaamheid, triple-helix (helemaal een gedrocht in...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
Barsten in het boerencollectief - Rutte, Schouten en Dijkhuizen staan voor een uitdaging
#[#4](comment:262869) Wouter Klootwijk Dat bedrijf in Helmond ken ik vrij goed (we hebben het immers opgericht, ook al hebben...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
Hoe vers is je kerstgarnaal?
Verse garnalen bestaan toch helemaal niet? Ze worden toch in 100% vd gevallen aan boord gekookt? En zijn deze gekookte garnalen...
Wouter de Heij
5 jaar geleden
Hoe vers is je kerstgarnaal?
‹ Vorige
61
62
63
64
65
Volgende ›