Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Wouter de Heij
De weg kwijt? Soja verwerken tot een vleesvervanger die lekker is, is beter dan vlees eten of Soja in een dier stoppen. En een...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
'Wij slachten vooral vooroordelen'
Normen voor pathogen en andere bederf-organismen op vlees zijn er al. Gelukkig maar.
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Wil je normen voor resistente bacteriën op vlees?
@Tedje #1, helemaal gelijk. Het gewone honingkruidblad is gewoon een zoet plantje waar niks mis mee is. Vooruit dan toch wel een...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Stevia is volksverlakkerij
@Peter, mijn oma kreeg autorij les van mijn opa. Mijn vader heeft in zijn militaire dienst zijn rijbewijs voor vrachtwagen en...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Verkorte hygiënecode voor streekproducten
@Dick Beldebos, uit je reacties hier op foodlog -ook in deze lijn- maak ik keer op keer op dat je niet beseft hoe complex (en...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Verkorte hygiënecode voor streekproducten
Ik vind zelf hygienecodes maar niks. Ze zetten het 'denken' op 'inhoud' uit. HACCP moet in mijn ogen de basis zijn voor alle...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Verkorte hygiënecode voor streekproducten
De producten van Jaap zijn gewoon Beeter. Simpel. En Annechien is super goed bezig met kringloopsluiting. Beide innovatie en...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
'Wij slachten vooral vooroordelen'
De producten van de Vegaslager gebaseerd op ojah (www.eetbeeter.nl) zijn ook gemaakt van soja-eiwit. Echt wel lekkerder dan die...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Tofoe
In Nederland lopen we in mijn ogen tegen het volgende aan. Experise is heel dun gezaaid, en ondertussen weten non-experts niet...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Voedselveiligheid: Nederland staat voor lul
Rondom voedingswaarde (en smaak!) geldt denk ik ook: voorkomen is beter dan genezen. Liever de oorspronkelijke smaak en...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Voedselveiligheid: Nederland staat voor lul
Gunstiger dan wat? Dan pascalisatie? Pascalisatie mag je vergelijken met pasteuriseren. Inblikken is steriliseren. De nieuwe...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Voedselveiligheid: Nederland staat voor lul
Neen, je vergist je behoorlijk. Mijn tabel op twitter ging alleen over listeria. Maar er zijn veel meer pathogenen. Daarnaast is...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Voedselveiligheid: Nederland staat voor lul
Ik ben niet zo'n voorstander van chloreren. Deze chemicus is immers tegen de inzet van chemie als het niet hoeft. Waarom wel...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Voedselveiligheid: Nederland staat voor lul
Laat ik het anders formuleren Dick, je bent toch geen gelovige raw-foodie? Inblikken, steriliseren, pasteuriseren, drogen,...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Voedselveiligheid: Nederland staat voor lul
Ik begrijp het niet: waarom zou een end-of-pipe oplossing altijd een vorm van integriteitsaantasting van voedsel betekenen?
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Voedselveiligheid: Nederland staat voor lul
High-tech stallen, nog schonere procedures, overdruk binnenin, geen buitenloop, voer steriliseren, zonering etc. Ik denk dat je...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Voedselveiligheid: Nederland staat voor lul
@Dick #34, een MD (Kluytmans) die toevallig iets roept over bestralen ("hij zegt overigens decontamination with radiation or...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Voedselveiligheid: Nederland staat voor lul
@Dick B #29, voedselveiligheid (ik bedoel eigenlijk voedselonveiligheid) waarbij het gaat om korte termijn 'negatieve' effecten...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Voedselveiligheid: Nederland staat voor lul
In Amerika mag onbehandeld vers-sap niet verkocht worden zonder disclaimer (vergelijkbaar met de sigaret-waarschuwing in...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
"200.000 Nederlanders worden ziek van vlees"
Prima dat onderzoekers aan de WUR een literatuurstudie doen, de conclusie is echter niet verrassend, insiders weten dit al lang....
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Ziekmakende bacteriën besmetten mensen via planten
@Dick, je hebt absoluut gelijk. Natuurlijk moet je eerst voorkomen; dat schreef ik al. Maar dat vraagt een hoger niveau van...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
"200.000 Nederlanders worden ziek van vlees"
@Ze, ik wou dat ik daar het antwoord op wist. Wat ik wel weet is dat in de VS o.a. kip gepascaliseerd wordt. En ik weet ook dat...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
"200.000 Nederlanders worden ziek van vlees"
Voor 20-40 cent per kg kan al het vlees ESBLO of MRL vrij zijn. Hoe? Pascalisatie. Google maar even. Technologie en juiste inzet...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
"200.000 Nederlanders worden ziek van vlees"
Ha Harry, Top je reacties. Ik ga even eten, en daarna kom ik 'terug'.
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Allergieën: 'de ziekte van de eeuw'?
Minder bacteriën door pasteuriseren en/of steriliseren in ons voedsel als hypothese daar geloof ik niet in. Meer...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Allergieën: 'de ziekte van de eeuw'?
Ik denk niet dat WU allergenen-expert Harry Wichers de 'steriele' levenstijl theorie accepteert. Ikzelf geloof er geen snars...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Allergieën: 'de ziekte van de eeuw'?
@Harold, Klopt, hygiene codes worden zonder kennis klakkeloos overgenomen. Spijtig genoeg. Zonder kennis blijven aanrommelen...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Voedselveiligheid: Nederland staat voor lul
Mijn #22 samengevat. Ik verwacht als consument en professional van zowel slachthuizen als vleesverwerkers (en de handel) een...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Voedselveiligheid: Nederland staat voor lul
Ik heb gisteravond nog even de buitenhof uitzending gezien. Persoonlijk vond ik het interview 'vaag' en niet to-the-point. Dit...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Voedselveiligheid: Nederland staat voor lul
Goede reactie Richard #154! Ik denk overigens dat -net als bij benzine etc.- prijsprikkels in theorie zouden kunnen helpen....
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Suiker Sjoemelen
Ik snap de reactie van @Ze #1 heel erg goed. Inhoudelijk gezien is zo'n rapport niet zo heel erg sterk. Ja als je niet weet hoe...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Onderzoeksraad publiceert 'Risico's in de vleesketen'
Suiker kan een conserverende werking hebben als het de wateractivitieit substantieel verlaagd. Dat is bijvoorbeeld het geval bij...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Suiker Sjoemelen
@Guido, de koolhydraten in brood (45 gram per 100 gram) worden met amylase vrijwel gelijk omgezet in monosuikers. Ons 'bloed'...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Vlees met suiker
@Richard, dat is een goede en praktische denkrichting. Wel moet dan altijd nog het totaal aantal suikerklontjes vermeld worden...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Vlees met suiker
@Dennis #67, deze lijn convergeert naar een mooie consensus. En dus loop ik met deze reactie het gevaar volledig gelyncht te...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Suiker Sjoemelen
@Dennis, dat is een fenomeen dat al heel lang bekend is. Mensen die een gezonde lifestyle hebben eten gezonder en meer groente...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Suiker Sjoemelen
Een product dat is aangezoet met appelsap zou idd juist wel gelabeld moeten worden met "met extra vrije suiker". Kortom in de...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Suiker Sjoemelen
@Dick, als je nutritioneel wilt denken -dat wordt nu juist niet gewaardeerd in deze lijn- dan is het antwoord simpel. Suiker uit...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Suiker Sjoemelen
@Jaap #52. Ik ben anti-vruchtensap als het uit concentraat komt en gepasteuriseerd is. Dat noemen we op kantoor niet voor niks...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Suiker Sjoemelen
@Jaap, ik pleit niet voor angst tegen overconsumptie fruit (ook niet in #33). Coca cola heeft 42 kcal per 100 gram. Kortom je...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Suiker Sjoemelen
PS het zoeter wordende fruit is mijn een grotere doorn in het oog dan zoeter wordende groente.
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Suiker Sjoemelen
@Dick, Je reactie #45 komt niet badinerend maar wel sarcastisch over. Enfin, laten we het bij de inhoud houden en niet bij de...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Suiker Sjoemelen
Zolang groente en fruit niet gelabeld (hoeft) te worden is het daarom voor mij persoonlijk simpel. Verlaag de ADH voor suiker...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Suiker Sjoemelen
@Dennis, ik twijfel al 10 jaar over het gebruik van de bomb-calori meter als tool om de calorieen van voedsel te bepalen. Dat is...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Suiker Sjoemelen
Ik snap dat heel erg goed Dick. Maar vind het communicatief gewoon fout om onderscheid te maken tussen suikers. Hoewel ik nooit...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Suiker Sjoemelen
Vrij suiker? Lijkt me een beetje onzin concept. Suiker is suiker. Teveel suiker uit een appel is net zo dikmakend als dezelfde...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Suiker Sjoemelen
Dick #8, het boek heb ik nog niet gelezen en ik kan niet helemaal volgen waar jullie discussie over gaat. Wat ik wel weet is dat...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
'Uitgebeend' - boos over de verkwanseling van het voedselveiligheidstoezicht
Wouter #52, mijn stelling is al heel lang: "wellicht bestaan er ongezonde voedselproducten, maar gezonde voedselproducten...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Het Voedingscentrum brengt vermaak
Dit is een boek dat ik zeker ga lezen. Voedselveiligheid is aan alle kanten uitgeknepen. Niet alleen bij NVWA maar ook bij...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
'Uitgebeend' - boos over de verkwanseling van het voedselveiligheidstoezicht
Mooi stuk Dick. De campagne -later meer-- van het VC is mij een doorn in het oog geweest. VC richt haar peilen op onderwerpen...
Wouter de Heij
10 jaar geleden
Het Voedingscentrum brengt vermaak
‹ Vorige
72
73
74
75
76
Volgende ›