Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Wouter de Heij
Als de aardappels inderdaad uit Israel komen, dan wordt hier toch genept vind ik. Mijn conclusie: Mijn boer slaat dan dus...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Groningse aardappelen uit Israël
Goed dat Henric nog even reageert op Wouter. CO2 opslaan in biomassa mag goed zijn voor de bodemgesteldheid -ik weet er weinig...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Michael Pollan: er is meer diversiteit nodig
Wel een erg fijn interview. Maar de vraag blijft wat gaan we #doen.
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Michael Pollan: er is meer diversiteit nodig
Dat van die 90cent is inderdaad onzin. Wel romantisch en populistisch om te zeggen. Aan de andere kant, Pollan evolueert wel....
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Michael Pollan: er is meer diversiteit nodig
Gezien het feit dat ze een spatie hebben aangebracht, kan het niet anders dan een zeer bewuste actie zijn. De ellende is, elke...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Sligro en Spar neppen honingtomaat
@Dick #10, je hebt gelijk. Maar zeker ook niet. Gelijk omdat beschuldigen niet werkt. Ongelijk omdat er goede en slechte...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Kamer misleid over ammoniakbeleid
De ondernemer die een andere methode had -hormoonmeting- is niet echt met open armen ontvangen. Veel eleganter dan een GMO...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Dijksma akkoord met proef kwalgen in kip
@Marc, hoe romantisch ook om te denken dat het ideaal een eigen tuin heeft en zelf weer kook, dat gaat never nooit niet...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Ze lusten Pollan rauw - zou het?
Paleo aanhangers die grijpen terug naar de moderne mens die 200.000 jaar geleden ontstaan is, en 50.000 jaar geleden is...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Heeft het paleo-dieet nooit bestaan?
@Wouter, vooral drogen is een rotproces. Waterverdampen kost 2200 kJ per kg water dat verdampt moet worden. Neen, krachtvoer...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Fracking maakt voedsel en energie gevaarlijke concurrenten
@Dick, nu nog even zien te achterhalen of er geen belastingcenten gaan naar een project van een overheid dat al is gerealiseerd....
Wouter de Heij
11 jaar geleden
3D-voedselprinters voor bejaarden en zorg
TNO mag altijd langs komen bij TOP om eens met een werkend prototype proef te draaien. Was TNO overigens niet van de overheid?
Wouter de Heij
11 jaar geleden
3D-voedselprinters voor bejaarden en zorg
Heel goede analyse Dick. Europa, specifiek Nederland en de UK, zitten gelukkig heel anders in elkaar. Vers en vers-bewerkt heeft...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Ze lusten Pollan rauw - zou het?
De wet maakt onderscheid tussen procestechnologische hulpmiddelen en ingrediënten. De eerste hebben geen blijven effect en er...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Wilt u weten hoe wijn echt wordt gemaakt?
VW heeft jaren geïnvesteerd in goed, degelijk, betrouwbaar. VW heeft een zeer strikt kwaliteitsprogramma, weet dat je een...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
"Supermarktoorlog leidt tot catastrofe"
Ik had het ook over kostprijzen. (oeps en terwijl ik dit schrijf had ik een LOL om een gedachte die ik echt niet op foodlog...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Een 'systeemfout in de varkensprijs'?
Hier Wageningen calling -het kleine TOP- van vliegjes weet ik niks. Van sap maken des te meer. En houdbaarheid. En trends. Om...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Coca-Cola kiest voor eigen sinaasappelen
@Robert, Welkom op foodlog! Vraagje, wat verdien per maand en per uur, hoeveel uur werk je per jaar bij het LEI, de b.v. van...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Een 'systeemfout in de varkensprijs'?
Ter inspiratie om te komen tot verwerkte tomatenproducten: verse gepascaliseerde gazpatcho en de tomeato van Moshik Roth. De...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
NieuwVers zoekt verwerkte toppers: tomaat
@Paul, het is niet de eerste keer en zal niet de laatste keer zijn. Focus op kostprijzen -naast overaanbod- maakt de sector...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Een 'systeemfout in de varkensprijs'?
Even serieus, ik neem de opkomst zeer serieus en vind dat de vergelijking met kernwapen demonstraties niet alleen niet opgaat,...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Monsanto noemt mars 'elitair'
Als ik mijn naam zie dan voel ik me gelijk aangesproken ;-)
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Monsanto noemt mars 'elitair'
@Maren #19, communicatief gezien doet Monsanto het niet handig. Maar dat moeten ze echt zelf doen hoor. In Europa zouden ze...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Monsanto noemt mars 'elitair'
Het is absoluut interessant om eens na te vragen welke een nieuwvers tomaat toevallig van Monsanto afkomt. Gisteren hoorde ik...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Monsanto noemt mars 'elitair'
De aandacht voor fytonutrienten en natuurlijk groentevezels is voelbaar aan het toenemen. Gelukkig maar. We doen bij TOP voor...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Is 'wild' voedzamer?
Ben geen retailgoeroe ;-) de eerste keer dat ik hier een presentatie over gaf was in Londen in 2006 voor 300 retailers. Was leuk...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Albert Heijn: de winkel wordt vers
Dit is een onderwerp dat ik regelmatig aanhaal. Spijtig genoeg ken ik teveel voorbeelden in de academische wereld in mijn...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Trouw: overheid heeft zich laten infiltreren door bedrijfsleven
Dat is snel! Hebben ze nu mijn advies dat ik gaf in de distrifood nu al overgenomen. Slim! En ook nog eens een goede richting...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Albert Heijn: de winkel wordt vers
Jack, Vanavond ben ik even een brombeer. Je ambitie waardeer ik. De praktijk is echter weerbarstiger. Het is onmogelijk om via...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Schippers: 'biefstuk goed doorbakken'
@Dennis, degene die voedsel in zijn mond stopt kan bepalen of hij wilt weten waar dat vandaan komt of niet. Informatie is er...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Wat kinderen (w)eten
Weten mensen hoe beton in elkaar zit. Hoe je uit aardolie plastic maakt. Waar kunstmest vandaan komt. Of hoe een boek wordt...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Wat kinderen (w)eten
Ik heb gisteren in verwarring een stukje meegelopen en vanaf de zijlijn gekeken. Maar ik kan niet 'tegen' een bedrijf zijn...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Monsanto noemt mars 'elitair'
Beste Mevrouw Vonk. Ik ben een #softpaleo vleeseter die ervoor kiest om duurzaam vlees te consumeren. Dit vlees komt (soms) uit...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
CDA stelt de F-vraag over Vonk in het HAVO eindexamen
uit de oude doos
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Schippers: 'biefstuk goed doorbakken'
In aanvulling van Wouter #42: - betere stalsystemen met luchtbehandelingen. - stop met verdere schaalvergroting van stallen en...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Schippers: 'biefstuk goed doorbakken'
Dick, ook ik geniet van de honingtomaat hoor!
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Honingtomaat dubbele winnaar Beste tomaat van NL
Even dan maar een knuppeltje gooien. Nu ik er over nadenk, denk ik dat de honingtomaat eigenlijk helemaal geen goede keuze is....
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Honingtomaat dubbele winnaar Beste tomaat van NL
Nog maar een knuppel in het hoenderhok. Zal ik me niet populair mee maken. De risico's nemen ook toe door schaalvergroting in de...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Schippers: 'biefstuk goed doorbakken'
Marc en Jordi, beide zitten jullie fout. Ja een spier is in theorie steriel, dat klopt. Maar je weet niet wat er in de fabriek...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Schippers: 'biefstuk goed doorbakken'
Hi Harold, ik ben het niet met je eens. Een gewone consument vind iets lekker (of niet). Mijn moeder zou ook gewoon gekozen...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Honingtomaat dubbele winnaar Beste tomaat van NL
Nog geen erger. Weinige echte vragen, en nog minder echte antwoorden. Vanochtend bij Eva Jinek, kwam dat punt ook naar voren....
Wouter de Heij
11 jaar geleden
CDA stelt de F-vraag over Vonk in het HAVO eindexamen
@Frank, klopt. AH doet nog niks met milde conservering. Bij vrijwel alle nieuwe technieken is er behoud van enzymen. De meest...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Chemische conservering is onnodig
@Dick, #201, neen, ik verwijt jou helemaal niks. Zoals Peter #205 heeft gelijk, super fijn dat je doet wat je doet. En dus zelf...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Plofkip: de consument bepaalt
@Dick #199, een debat in levende lijve? Joepie! ff serieus, 199 reacties verder, 5 maanden verder, en geen inhoudelijke...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Plofkip: de consument bepaalt
Ik ben saai mbt consumptie. Drink alleen wijn of bier. En heel weinig. - per dag tussen 0 en 2 glazen. - per week tussen 1 en 6...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Wanneer drink je teveel?
@Frank, neen, veevoer wordt minimaal bewerkt.
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Vijf valkuilen voor vegetariërs
Gaan we weer ... gezondheidsclaims en voedsel (dus ook tomaten) is zooo midden jaren 2000. Trust me, gaat niks worden. En...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Zieke borsten & gezonde tomaten
@Frank, dat schreef ik in#37. Gefermenteerd of sterk verhit en in niet te grote hoeveelheden. dan is het geen probleem. Ik raad...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Vijf valkuilen voor vegetariërs
@Liesbeth, helemaal eens 1 a 2x per week is niks mis mee. En sojamelk e.d. (zeker elke dag), raad ik absoluut niet aan. Een...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Vijf valkuilen voor vegetariërs
Met gefermenteerde of goed verhitte soja is helemaal niks mis. Volgens mij zijn het vooral urban legends. Ik heb nog geen bewijs...
Wouter de Heij
11 jaar geleden
Vijf valkuilen voor vegetariërs
‹ Vorige
77
78
79
80
81
Volgende ›