Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Wouter de Heij
Formeel niet dat klopt, maar door de ledenstructuur van ZLTO lijkt de structuur wel op een coop. De boodschap blijft volgens mij...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
'Eigen eten eerst'
@Huib, nobody to blame. We zijn allemaal schuldig, maar kunnen alleen individueel of in kleine collectieven ons eruit innoveren....
Wouter de Heij
12 jaar geleden
'Eigen eten eerst'
@Huib, ik hoop dat de leden van de Greenery, VIOn etc. (a) voldoende marge maken op de verkoop van hun product aan de coop, en...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
'Eigen eten eerst'
@Piet, Onderdeel van DOEN is zeker ook VERKOOP. Helemaal mee eens dus. Dit is het essentiƫle onderdeel van ondernemerschap. Kan...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
'Eigen eten eerst'
@piet, het is de cultuur in de sector die zelfdestructieve is. Denken in kostprijzen, verkopen in kostprijzen, en niet kunnen...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
'Eigen eten eerst'
Nog een puntje. Een universiteit die ontwikkelt -bijvoorbeeld zaadjes, stallen of voedselproducten, is geen universiteit....
Wouter de Heij
12 jaar geleden
'Eigen eten eerst'
@Piet, uit bullet nummer drie maak ik op dat er inderdaad kennis in de ramsj wordt gedaan. Daar ben je het zo te zien mee eens....
Wouter de Heij
12 jaar geleden
'Eigen eten eerst'
@Liesbeth, goed voorbeeld. En als Japanners kleine leuke cadeautjes willen hebben, dan maken we die toch gewoon voor ze. Dat...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
'Eigen eten eerst'
@Liesbeth, ondernemers in Nederland zijn op grote schaal zo met kostprijs en goedkoop bezig dat we zelfs nieuw kansen rondom...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
'Eigen eten eerst'
@Huib, ik denk dat voldoende lang houdbare groente en fruitproducten ook onderdeel zijn van bulk op wereldschaal. Waar je dan de...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
'Eigen eten eerst'
@peter #94. Helemaal eens. Vraag of latente vraag daar begint het mee. Tech is inderdaad tech door de hele keten.
Wouter de Heij
12 jaar geleden
'Eigen eten eerst'
@Liesbeth, ik zonet met het zonnetje uit Rhenen gefietst. Wat is het toch fantastisch om een koningshuis te hebben. En in het...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
'Eigen eten eerst'
Robert #19. Er is juiste wel bekend wat het effect van de verschillende soorten bewerking is op de gehalte van de verschillende...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Vers uit blik of diepvries: net zo goed en veel goedkoper
aha ik zie wat je bedoeld. Gewone lekkere smaak voor de massa. En dat is/kan inderdaad een goede start zijn waarmee andere...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
'Eigen eten eerst'
@Remco, we hebben het nu over juiste onderzoeksmethoden. Niet mijn expertise, wel een beetje mijn hobby. In de farmacie kan je...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Een nieuwe kijk op oude voeding
@Remco, ik ben geen die hard paleo aanhanger zoals ik al schreef, maar vind de denkpistes wel degelijk zeer interessant om tot...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Een nieuwe kijk op oude voeding
Derde jaarsstudent Eva Mennes schrijft sinds kort een blog met de titel: wat is smaak. Ik wordt blij van dit soort jong talent...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
'Eigen eten eerst'
Ik noem mezelf een soft-paleo aanhanger en ben tevens fan van het blog van melchior meijer. Frank maakt tot op zeker hoogte de...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Een nieuwe kijk op oude voeding
In 2012 schreef ik nog een stukje over groot: vrije markeren convergeren naar oligopolies. Wij hebben democratisch afgesproken...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Grote en kleine druppels
De klassieke sterilisatietemperatuur is 121oC en 2 minuten voor niet-zure producten (groente is de meeste gevallen), is...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Vers uit blik of diepvries: net zo goed en veel goedkoper
Mijn klantjes zijn geen foodlog lezers. Maar ik heb me er bij neergelegd, dat in de ogen van journalisten, altijd als iemand met...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Vers uit blik of diepvries: net zo goed en veel goedkoper
@Klootwijk, Heeft niks met hogedrukspuiterij te maken. Enne, tja ik kan er niks aan doen dat het mijn vak is, en daardoor mijn...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Vers uit blik of diepvries: net zo goed en veel goedkoper
Klassieke conserven zitten in glas of blik. Het technologische proces wordt steriliseren genoemd, hiervoor wordt vrijwel altijd...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Vers uit blik of diepvries: net zo goed en veel goedkoper
Over de samenstelling van de producten, en de gezondheid van de producten kan je discussiƫren. Maar ik ben het volledig met...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Krijgt u een goed gevoel van McDonald's?
Onze gezondheidswaakhonden zijn het spoor bijster. Ik voel en zie dat we USA toestanden krijgen. En dat is slecht voor voeding....
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Vers uit blik of diepvries: net zo goed en veel goedkoper
Ja, en er is ook discussie over aluminium pannen, over koperen leidingen, over GMO-soja, over MRL's van natuurlijke...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Vers uit blik of diepvries: net zo goed en veel goedkoper
@Flips, zucht.
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Vers uit blik of diepvries: net zo goed en veel goedkoper
<reclame> Ik ben vreselijk trots. Waarom? Omdat het CO2-verf-tech voorbeeld in de door Dick aangehaalde tegenlicht...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Foodhype gaat aan boer voorbij
".... terwijl burgers en boeren met de gebakken peren zitten". Voedselverwerkers hoger in de keten zitten ook met de gebakken...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Foodhype gaat aan boer voorbij
@Hendrik, ik bekijk het alleen maar vanuit de ondernemer. Ik heb niet de illusie verstand te hebben van agro politiek. Beetje...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Foodhype gaat aan boer voorbij
Sorry Dick, you're right. Laat ik het anders zeggen. Boerenmarkten zonder boeren, symposia en heel veel woorden op internet en...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Foodhype gaat aan boer voorbij
Naast vers bestaat er vers-bewerkt (aka fresh-convenience). Er zitten wel wat (kleine) verschillen in de voedingswaarde van de...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Vers uit blik of diepvries: net zo goed en veel goedkoper
Ik herken me heel erg goed in wat Arno, maar ook Mark schrijven. Er is een groot verschil tussen de Foodlog-wereld en de harde...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Foodhype gaat aan boer voorbij
Peter #24, raakt de essentie van duurzaam ondernemerschap. Naast alle goede bedoelingen, is ook gewoon een goed inkomstenmodel...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
'Eigen eten eerst'
Dan is er wel nog een andere businessmodel. Kennis inbrengen in de vorm van sweat equity (ja je leest het goed), aandelen...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
'Eigen eten eerst'
Ik loop 15 jaar mee in de (verse) voeding. De gedachte dat now how een groot export product is, is kul. Er is een kleine markt...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
'Eigen eten eerst'
In Spanje komt daar nog een tweede vervelend aspect bij: Droogte. Er is veel te weinig neerslag gevallen in deze winter, en het...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Ook kool nu gratis
Ik denk het niet. De huidige online modellen zijn niet goed doordacht en werken niet voor vers. Hangop bestond ook al. Dus deze...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Hoe OK is AH Hangop?
@Dick, sommige zaken deel ik niet op Foodlog.
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Hoe OK is AH Hangop?
Dus het gaat om de vernieuwing van het verkoopkanaal, en niet op productvernieuwing volgens mij. Twee stukjes uit de oude doos:...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Hoe OK is AH Hangop?
@Dick, dat klopt, alleen een kleine flexibele super in stress zou dit kunnen oppakken.
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Hoe OK is AH Hangop?
@Dick, als je bij AH werkt en je volgt deze strategie, dan is dat gewoon een logische strategie. Ik neem dat AH gek genoeg...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Hoe OK is AH Hangop?
@Robin #31, het antwoord is heel simpel. AH vind dat AH al een merk is. En de donkere achtergrond is, dat er nu spraken is van...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Hoe OK is AH Hangop?
Lekkerkerker is een rasondernemer. Groot geworden door de opkoop, revisie en verkoop van oude lijnen en machines van de grote...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Hoe OK is AH Hangop?
Ik vind het wel humor, zo'n jaren 80 site. Geen hond die er naar zal kijken, onschuldig. Ik vraag me wel af welk bureau zo'n...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
'Branchesite Duurzamereten.nl slaat plank mis'
Was afgelopen woensdag bij een zeer grote Poolse zuivelverwerker en kaasmaker. Een beetje kennisachterstand t.o.v. Nederland,...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Nederland importeert kaas
In het ligt van de laatste zin, is mijn stukje op Food For Food over Tetrapak wellicht interessant. De sleutel rondom de...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Er moet veel meer verpakt worden
Met de algemene stelling dat er meer verpakt moet gaan worden ben ik het eens (en ja ik ben zakelijk belanghebbende). Op Foodlog...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Er moet veel meer verpakt worden
in een woord: klasse!
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Makers Wilde Keuken weigeren prijs
Met VION heb ik niet echt medelijden. Als zelfs zo'n grote partij niet bij machte is -ik denk door een totaal gebrek aan...
Wouter de Heij
12 jaar geleden
Boerin op de bres voor betaaltermijnen slachterijen
‹ Vorige
98
99
100
101
102
Volgende ›