Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van gerrit jan groothedde
Nick, 't is maar wat je "zoals alle" noemt. Als je de vertaling van "cuisse" bedoelt: die luidt in het AN "dij" en niet "bil"....
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
De foodlogkippenproef: het draait om de poten, niet om de borsten
Nee Dick, we gaan in de vergelijkende taalwetenschap. :-) Maar volgens mijn <i>Petit Robert</i> is een...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
De foodlogkippenproef: het draait om de poten, niet om de borsten
Robin, natuurlijk zijn er afspraken over hoe we dingen noemen. Ik wilde alleen maar zeggen dat je een stuk borstvlees niet met...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Kip proeven
Nick, in Nederland zul je nooit over "kippenbillen" horen spreken. Hooguit, naast "poten", over "bouten". Technisch gesproken...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
De foodlogkippenproef: het draait om de poten, niet om de borsten
En waarschijnlijk dat het al sinds jaar en dag ontzettend populair is in Frankrijk. De meeste Fransen die ik ken, eten veel...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Kip proeven
'Ik snap het niet. Neem een biefstukje uit de supermarkt en de culisnobs klagen dat die te taai is en niet mals te krijgen. Neem...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Kip proeven
Nounou, niet zo moeilijk doen over die gistextracten, hoor. Ze zijn nota bene nog gezond ook. Kijk maar. En kijk vooral ook...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Unilever: "Gistextract is geen smaakversterker"
Honden uit een kennel vinden ook het lekkerst waarmee ze zijn grootgebracht. Als dat meuk is, zijn ze dol op meuk. Geef een...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Als u het maar vreet
@PF: wat lammetjes eten, maakt om de donder WEL uit voor hoe het vlees van het lammetje smaakt. Dat geldt voor 1 ding niet: voor...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Jongste nieuws: Old Amsterdam is belegen kaas
Marketeers zien voedsel graag als de som van zijn delen. Op die manier kun je sommige bestanddelen als Grote Boze Wolf wegzetten...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Antiroest is een merk
Voor de goede orde: volkorenbloem bestaat niet. Bloem is per definitie niet volkoren.
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
AH Volkoren meel: nep of een ander kwaliteitsniveau?
WvdL, het is maar net hoe je "bewust" interpreteert. Eigenlijk lijkt het mij plausibel dat met "bewust boodschappen doen" (het...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
65 procent Nederlanders is een zombie in de supermarkt
Klootwijk, mijn verwarring wordt er alleen maar groter op. Als Doc Westland ons wel wil vertellen dat hun kaas 20-24 weken...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Jongste nieuws: Old Amsterdam is belegen kaas
@Marcel van Dijk: nou, dan hebben we er al drie. 30, 24 en 18. Je zou er een tv-spelletje mee kunnen doen.
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Racerijpen en zwijgen
En dan dat "elluk mensenhart", waar "ieder" perfect in het metrum zou hebben gepast.
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Racerijpen en zwijgen
Dick, help! Doe met bovenstaand commentaar even je magische ding. <i>Mon texte français est foutu</i>.
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Racerijpen en zwijgen
Waar ik altijd ontzettend om moet lachen is om dat opschrift "Premier Grand Cru Classe" op die Old Amsterdam. Als je nog wilde...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Racerijpen en zwijgen
"Veel kritischer kijken naar leveranciers en hun condities" Mja. Dit klinkt als een eufemisme voor het uitknijpen van de...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Overlevingsstrategiën voor restaurants: goedkopere instapmenu's en kleinere porties
Het verschil is rendement vs. participatie. Als je je geld steekt in een aantal aandelen op de beurs om ze weer dumpen wanneer...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Moet de eerlijke eetwinkel zich door z'n klanten willen laten financieren?
... om nog maar te zwijgen van een eventueel smaakverschil.
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Een zware kwestie: meuk of biomeuk?
"vermoedelijk heel veel goede wil" Tenzij je cynisch bent en gewoon constateert dat ook uit dit marktsegment een graantje moet...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Een zware kwestie: meuk of biomeuk?
"doen ze het direct dan lopen ze veel meer risico (zoals iedere belegger)" Maar dan heb je het over een belegging als...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Moet de eerlijke eetwinkel zich door z'n klanten willen laten financieren?
Op zich denk ik dat dit voor elke winkelketen een optie is, maar hoe meer je ergens voor staat en hoe meer je verandering van...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Moet de eerlijke eetwinkel zich door z'n klanten willen laten financieren?
WvdL, het interesseert mij geen biet wat andere consumenten van boter vinden en dat frustreert mij ook niet. Daar geen probleem...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Een nieuwe consumentenbond (en AH stopt met boterneppen)
Waarom zou boter ineens pleonastisch "roomboter" moeten gaan heten om effectief aanspraak te kunnen maken op naams- en...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Een nieuwe consumentenbond (en AH stopt met boterneppen)
(een gelijkaardige "bijdrage" is in het afgelopen uur op tientallen foodblogs neergezet)
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Kunnen 'we' niet meer koken?
't Stinkt hier ineens erg naar spam.
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Kunnen 'we' niet meer koken?
"Wij zijn dol op klanten die klagen want" Mijn allereerste baas zei het zo: "Een klagende klant is een enorme meevaller. Dat is...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Kom op met je klacht
Ik erger me trouwens ook aan Nederlands zonder trëma's. :-) DV: ik kruip even in jouw comment GJ, om nog een testje te doen...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Kom op met je klacht
Ja, en dan gaan we ook klagen over hoofdkaas en kokosmelk. Of zouden we het toch maar beperkt houden tot de relevantie, zodat...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Een nieuwe consumentenbond (en AH stopt met boterneppen)
Nick, vegetariers eten geen vis. :-) Trouwens, die vis haalt het spul ook uit wieren. Die kan net zo min als wij zelf omega-3...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Postelein
Oeps. Ik moet beter lezen voor ik mijn virtuele mond opentrek, merk ik wel. Zo te zien is winterpostelein zelfs geen verre...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Postelein
Postelein is, behalve een leverancier van vitamine C, ook een leverancier van ijzer en bij uitstek alfa-linoleenzuur of...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Postelein
Dirk, je mag je dat inderdaad afvragen. Een antwoord zou kunnen zijn dat we van nature geneigd zijn besmetting van voedsel...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Het enige wat je weggooit
Dick, eerlijk zeggen? Ik vind dat heel erg niet nodig.
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Wouters
Daar schiet ik dan weer tekort: ik heb nog nooit zo'n doos opengemaakt, dus ik heb geen flauw idee hoe datgene wat geacht wordt...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Het enige wat je weggooit
Dick, niet helemaal. Er staat smaakvol, en dat is iets heel anders dan smakelijk. Honig vertelt dat het elegant oogt. Of het te...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Intensieve samenwerking Koksgilde en Unilever
Dirk Jan, dank. Toch zie ik een duidelijk verschil. Dit rapport uit 2001 gaat over microbiologische contaminatie. Momenteel...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Het enige wat je weggooit
Vers definieren, ga er maar aan staan. De bakker. Lekker warm uit eigen oven, zegt hij. En dat klopt. Maar het brood is...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
"Ik Kies Bewust VERS" - hou je je mond ...
De formulering is ietwat dubbelzinnig, maar het afgebeelde flesje is geen uitzondering. De enige twee uitzonderingen zijn zuivel...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Watertest - heb jij ook Ik Kies Bewust uit de kraan?
Overigens is alle water potentieel levensbedreigend. Kijk maar. Wie weegt overigens het zout af waarmee hij zijn eten bereidt?...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Watertest - heb jij ook Ik Kies Bewust uit de kraan?
Ik heb geen idee wat er bij mij aan al dan niet levensbedreigends uit de kraan komt. Het linkje gaat naar het levensbedreigende...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Watertest - heb jij ook Ik Kies Bewust uit de kraan?
"de prijs die het waard is" Is dat echt zo? Of wordt er naar onvervalst marketeersrecept een ordinair slaatje geslagen uit...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Biologisch 608% duurder (= niet waar)
Wie wat bewaart, heeft wat. In oktober vorig jaar was alleen de verramsjte pindakaas van een IKB-tje voorzien. De traditionele...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Meer dan je denkt
Opmerkelijk. Die klantenservice heeft het wel over een verbeterde vetzuurbalans. Inderdaad vreemd dat ze dat niet via de...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Meer dan je denkt
"Maar weet Wilbrink veel" Felix weet best veel. Wiltink kennelijk minder. :-)
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
PvdD : stop dat snelle bont, laat zien wat je waard bent
Toch weer even wat metacommunicatie. Want als ik dit verhaal zo lees, blijkt het gewoon woord voor woord identiek aan het...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
'Toewijzen claims grootste loterij ooit'
Maar zou het echt zo zijn dat een belangrijke motivatie om dit of dat te eten of te drinken is dat je er goed van gaat poepen?...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Nieuw! Zonder anti-oxidanten!
Annemieke, een grootgrutter als AH mikt op pimp, omdat er met pimp meer marge te behalen is. Mensen zijn bereid te betalen voor...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Teveel bedoeld - wat willen consumenten eigenlijk?
Afgelopen zaterdag liep ik door mijn plaatselijke AH, waar mijn oog viel op 7 (zeven) soorten aardappelpureepoeder, waarvan zes...
gerrit jan groothedde
15 jaar geleden
Teveel bedoeld - wat willen consumenten eigenlijk?
‹ Vorige
3
4
5
6
7
Volgende ›