Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Dick Veerman
Jan, dat haal ik erbij omdat het onderliggende onderwerp steeds is: 'hoe moet het'? Het antwoord is afhankelijk van de vraag...
Dick Veerman
12 jaar geleden
Pollan gaat koken
Interessante vraag: wat is het beste? Kinderen leren koken? Ze samen met hun ouders leren koken? Verskantines in de wijk en geen...
Dick Veerman
12 jaar geleden
Pollan gaat koken
Robin, hoe zit het nou met die stokjes? Mag ik bij de All you can eat Japanner voortaan met mijn vingers de sushi oppeuzelen en...
Dick Veerman
12 jaar geleden
Natuurlijk gebrouwen... sojasaus
Hendrik, over mijn lezing van het nut en nadeel van Pollan heb ik hier genoeg geschreven (ik werd er zelfs nogal op...
Dick Veerman
12 jaar geleden
Pollan gaat koken
Ik zie nu pas dat ik - onbewust - het tweede deel ("but not in high amounts and not every day") van Rohmann's zin heb laten...
Dick Veerman
12 jaar geleden
Bye-bye to the English Breakfast
Pollan moet je inderdaad lezen in zijn Amerikaanse context. Wij zijn dichter bij huis. Vermoedelijk zijn wij ook veel dichter...
Dick Veerman
12 jaar geleden
Pollan gaat koken
Stilte hier, een plekje waar subtiel duidelijk wordt dat diabetes minder een kwestie van wat je eet is en meer van een totale...
Dick Veerman
12 jaar geleden
Dominee Bittman gecorrigeerd: suiker is niet de enige schuldige
Jan, wat een prachtrecensie tover je daar boven water! In het licht van de discussie hier over linolzuur van de laatste weken...
Dick Veerman
12 jaar geleden
Pollan gaat koken
Frank, wat is die doorslaggevende rol volgens jou?
Dick Veerman
12 jaar geleden
De doofpot van de voedselschandalen
Henk, hoewel ik me je opwinding kan voorstellen, zou ik het hier graag netjes houden. De vraag:' moeten we dus geen planten...
Dick Veerman
12 jaar geleden
De doofpot van de voedselschandalen
Sabine Rohmann, die het onderzoek leidde, zwakt de conclusies van het onderzoek zoals die in de pers kwamen af en zegt over de...
Dick Veerman
12 jaar geleden
Bye-bye to the English Breakfast
En ... hoe zit dat nou met die Hollanders die sushi eten met stokjes terwijl dat - zo leerde ik van Cécile - helemaal niet...
Dick Veerman
12 jaar geleden
Natuurlijk gebrouwen... sojasaus
Heeft de bank de boer dan gedwongen om een lening af te sluiten? Of deed een multinational dat?
Dick Veerman
12 jaar geleden
De doofpot van de voedselschandalen
Belderbos, je meningen en gevoel kent Foodlog inmiddels in extenso. Misschien is het goed als je begon te vertellen hoe het...
Dick Veerman
12 jaar geleden
De doofpot van de voedselschandalen
Amen. Ter info: (ik hoor het net op de radio) vanmiddag bij de NCRV in Schepper&Co; een gesprek over het verloren vertrouwen in...
Dick Veerman
12 jaar geleden
De doofpot van de voedselschandalen
Misschien is het goed eens aan de hand van wat statistiek duidelijk te maken hoe de feiten erbij staan. Het risico van...
Dick Veerman
12 jaar geleden
De doofpot van de voedselschandalen
Belderbos, antibiotica kan en moet worden teruggedrongen. De dierenartsen van de sector zijn indringend toegesproken in een...
Dick Veerman
12 jaar geleden
De doofpot van de voedselschandalen
Mag ik Frits vragen Chris Ramsden te vragen om een reactie op Frank? M.n. op de 'highly speculative' opmerking. Daarna zou het...
Dick Veerman
12 jaar geleden
De linolzuur-tapes
Een interessante case voor wantrouwelingen: de Hofstadlezing van Unilevers CEO Paul Polman. Het is een mooi verhaal. Als Michael...
Dick Veerman
12 jaar geleden
De doofpot van de voedselschandalen
Patrick, je doorklik naar die uitzending van P&W bestaat niet meer. Ik heb m gemist en er alleen uit 2e hand over gehoord. Er...
Dick Veerman
12 jaar geleden
De doofpot van de voedselschandalen
Belderbos, hoogleraar Tiny van Boekel (levensmiddelentechnologie) verklaarde onlangs een aantal malen nadrukkelijk dat ons...
Dick Veerman
12 jaar geleden
De doofpot van de voedselschandalen
Belderbos, ik probeer oorzaken te duiden van het vastgelopen gesprek. Diezelfde oorzaken zorgen er ook voor dat bedrijven stil...
Dick Veerman
12 jaar geleden
Cargill over voedselschandalen: 'we moeten elkaar controleren'
Het gedick is zo ingewikkeld geworden, dat ik niet meer doorhad dat Engelie mij aansprak in #11. Ja, ik heb die tekst zo...
Dick Veerman
12 jaar geleden
Cargill over voedselschandalen: 'we moeten elkaar controleren'
Guido, toegewijde journalisten met verstand van zaken zijn een goede zaak. Journalisten die zaken uitvergroten door zelf grote...
Dick Veerman
12 jaar geleden
De linolzuur-tapes
Frits, helder! Excuus voor mijn te verre hineininterpretieren! Eventuele internationale deelnemers die zich van het Engels...
Dick Veerman
12 jaar geleden
De linolzuur-tapes
And by all means: Foodlog welcomes a discussion in English on this topic! So don't be shy!
Dick Veerman
12 jaar geleden
De linolzuur-tapes
Frits, ik ben zo vrij geweest je commentaar mee te nemen naar de draad over Katans column over de linolzuur-tapes en er in die...
Dick Veerman
12 jaar geleden
Wetenschap en het Voedingscentrum
Chris Ramsden reageerde gisteravond laat via Frits Muskiet op de column van Martijn Katan. Frits bracht zijn reactie inclusief...
Dick Veerman
12 jaar geleden
De linolzuur-tapes
Rob, dat klopt. Naar aanleiding van het grote op verzoek van Unilever opgezette en door prof. Daan Kromhout (WUR) geleide...
Dick Veerman
12 jaar geleden
De linolzuur-tapes
Guido, Martijn heeft een stricte opvatting van wetenschap. Wat mij betreft een té stricte. Ik schreef daar hier al eerder over....
Dick Veerman
12 jaar geleden
De linolzuur-tapes
Jos, verwijt je dat nu de redactie van Foodlog (en de BBC en nog vele anderen) of de wetenschappers?
Dick Veerman
12 jaar geleden
Bye-bye to the English Breakfast
Dan heb je dus ook dit stukje hier gemist. (maar dat is niet waar, kijk maar)
Dick Veerman
12 jaar geleden
Zolang we poep en pies wegspoelen, hoeven we ook niet biologisch te eten
Geert, ik vind dat een reactie die de lezers eens goed moeten lezen. Het geeft verdieping aan het stuk van Dorien Knockaert in...
Dick Veerman
12 jaar geleden
Cargill over voedselschandalen: 'we moeten elkaar controleren'
Stephan, hij stemde in met co-publicatie van zijn kritiek op Ramsden op Foodlog: De linolzuur-tapes.
Dick Veerman
12 jaar geleden
Wetenschap en het Voedingscentrum
Geert, wat zou jij nou antwoorden op mensen als Patrick en Frank, die model staan voor een hele horde kritische Nederlanders?...
Dick Veerman
12 jaar geleden
Cargill over voedselschandalen: 'we moeten elkaar controleren'
Ik ben maar zo brutaal geweest om de pagina uit De Standaard van vandaag voor Hollandse lezers beschikbaar te maken via...
Dick Veerman
12 jaar geleden
Wanneer is een koekje van Maatschappelijk Verantwoord deeg?
Willem, Martijn Katan staat niet bekend om zijn rekkelijke standpunten inzake voedingsleer. Alleen wat bewezen is, vindt hij de...
Dick Veerman
12 jaar geleden
Het ene eiwit is het andere niet
Ik zie zojuist deze tweet met referentie naar dit artikel: "Hoe lekker ook, vlees wordt steeds meer bekritiseerd....
Dick Veerman
12 jaar geleden
Bye-bye to the English Breakfast
Geert, niet iedereen hier heeft net zoveel verstand van het boerenbedrijf als jij en Lourens. Kun je uitleggen wat je met je...
Dick Veerman
12 jaar geleden
Wat verklaart de eierfraude?
FNLI, lezen jullie ook De Standaard? Ik denk -met Mark - dat hier iets zinvols gezegd zou kunnen zijn. De Kamer is een beetje...
Dick Veerman
12 jaar geleden
Wanneer is een koekje van Maatschappelijk Verantwoord deeg?
Hoe smaken vleeswaren met minder zout? Ik weet dat varkensvlees zonder zout, maar met salie werkelijk zalig is. Gaat een geheel...
Dick Veerman
12 jaar geleden
Bye-bye to the English Breakfast
Morgen een artikel van Dorien Knockaert in de Belgische krant De Standaard. Ik doe een voorstel: laat oude tijden herleven, maar...
Dick Veerman
12 jaar geleden
Wanneer is een koekje van Maatschappelijk Verantwoord deeg?
FNLI, je zegt "Als we politici ervan kunnen overtuigen dat we ‘te vertrouwen’ zijn en inzicht geven in de complexiteit van...
Dick Veerman
12 jaar geleden
Wanneer is een koekje van Maatschappelijk Verantwoord deeg?
Ja. Hopelijk zal het je verrassen.
Dick Veerman
12 jaar geleden
"Iedereen heeft recht op zijn mening, maar niet op zijn eigen feiten"
Vandaag een week geleden. Of ik ook op de radio ook kon vertellen over de ratten en honden die in het voer van Felix gaan. Nee...
Dick Veerman
12 jaar geleden
Wat verklaart de eierfraude?
Marijke bekijk de video's. Savory laat voorbeelden zien.
Dick Veerman
12 jaar geleden
Allan Savory: ga beesten houden tegen climate change
Jazeker, ik wil het weten. Laat maar horen!
Dick Veerman
12 jaar geleden
Allan Savory: ga beesten houden tegen climate change
Fransje, dank. Het is dus wat complex en experimenteel. We weten nog te veel weinig, zegt de niet zweverige Wageningse bodemman...
Dick Veerman
12 jaar geleden
Allan Savory: ga beesten houden tegen climate change
Fransje, kun je de argeloze lezer uitleggen waarom het begrip draagkracht niet lineair is, maar volgens sprongen in veranderende...
Dick Veerman
12 jaar geleden
Allan Savory: ga beesten houden tegen climate change
Harold, waarom leg je voornaamste schuld bij de inkoper? Wil je dat motiveren?
Dick Veerman
12 jaar geleden
Wat verklaart de eierfraude?
‹ Vorige
697
698
699
700
701
Volgende ›