Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Dick Veerman
Marc, dat legt Nick je net uit. En terecht.
Dick Veerman
14 jaar geleden
Dioxine - kunnen de kenners het eens uitleggen?
Guillaume, ik hoor van Van Berkum: "Demi water is een zinloze discussie, we infunderen glucose 0,45% soms wel 1-3 liter per 24...
Dick Veerman
14 jaar geleden
Pansalt: over zout & eenvoud
Zeker, Janet. Dat klopt. Maar ik ken Laura ook. Ik durf wel voor haar in te staan, al zal ze maar een deel van het publiek...
Dick Veerman
14 jaar geleden
2x warm = fout, zegt Voedingscentrum
Ja, Liesbeth, dat bedoel ik. En vervolgens bedoel ik dit: de eieren die men het zuiverst acht, zijn de meest vervuilde.
Dick Veerman
14 jaar geleden
Dioxine - kunnen de kenners het eens uitleggen?
Liesbeth, waarom zou iemand daar werken? Omdat iemand hier iets zegt? Foodlog heeft Damhert overigens al genoeg geplaagd....
Dick Veerman
14 jaar geleden
Tagatesse is niet gezond meer
Lieve mensen, ik ken Laura als iemand die bepaald niet voor 'foute' industriële voeding is. Vereenzelvig haar niet met...
Dick Veerman
14 jaar geleden
2x warm = fout, zegt Voedingscentrum
Nick, biologisch-dynamische eieren behoren tot de meest PCB- en dioxinerijke (als je er bang voor bent en 'natuurlijk' wilt eten...
Dick Veerman
14 jaar geleden
Dioxine - kunnen de kenners het eens uitleggen?
Voor de lezers: Charon en Charbon dienen niet verward te worden. Charon is een wetenschapper van de WUR.
Dick Veerman
14 jaar geleden
Pansalt: over zout & eenvoud
Liesbeth, je hebt gezegd dat je alleen moet doen wat kan binnen een context en het ging niet over Internet maar over de zeer...
Dick Veerman
14 jaar geleden
Pansalt: over zout & eenvoud
Lucien, volstrekt eens: smaakmakers met een hoge liking (zout, suiker, vet en hoge GI) zijn ge- en vooral misbruikt in onze...
Dick Veerman
14 jaar geleden
Pansalt: over zout & eenvoud
Heer Jan, u trof hierboven al antwoorden aan. Voorts: aan de kenners - en nog altijd slapende en lurkende anonimi - hier. Laat...
Dick Veerman
14 jaar geleden
Pansalt: over zout & eenvoud
Liesbeth, daarmee bevestig je één van de bezwaren van dit debatje over het stukje van Charbon: het gaat niet zozeer om zout,...
Dick Veerman
14 jaar geleden
Pansalt: over zout & eenvoud
Kent u het FtM-syteem dan niet?!? dirk heeft het hierboven over onleesbare stukken van de dure WUR waar journalisten niets van...
Dick Veerman
14 jaar geleden
Dioxine - kunnen de kenners het eens uitleggen?
Tussenstand van deze discussie: 1) zout is niet het probleem van 'houdbaar' (droog en steriel hebben geen zout nodig), wel van...
Dick Veerman
14 jaar geleden
Pansalt: over zout & eenvoud
Om het simpel te vragen: is de stelling juist dat een product dat niet maanden of jaren mee hoeft te gaan, minder zout (of...
Dick Veerman
14 jaar geleden
Pansalt: over zout & eenvoud
Ik vraag me ook af waar de anonimi blijven. Het is vast dat ze niet gewend zijn op zondagmiddag nog wat te tikken. Zelf heb ik...
Dick Veerman
14 jaar geleden
Pansalt: over zout & eenvoud
Internist Frank van Berkum stuurt ons metingen door van ziekenhuissoepen. Ik heb ze aan de hoofdtekst gehangen. Hij maakt er de...
Dick Veerman
14 jaar geleden
Pansalt: over zout & eenvoud
Volgens Laura Emmelkamp, die van Nutricia een prijs kreeg (ter geruststelling van Kees Noome hierboven), krijgen gehaaste ouders...
Dick Veerman
14 jaar geleden
2x warm = fout, zegt Voedingscentrum
Nick, wat snapt ge niet? Bakbokkum? Ik kom van oorsprong uit Huizen (NH), daar heetten ze in het meervoud Bakbokkus. Ze waren...
Dick Veerman
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Panharing
Bah dis donc, "Ik denk dat Belgie wat dat betreft meer lijkt op Frankrijk waar ze een eetcultuur hebben". Lieverd, Liesbeth,...
Dick Veerman
14 jaar geleden
2x warm = fout, zegt Voedingscentrum
Frits, leg dan uit wat je wilt zeggen. Je hebt het over de beleving van het geheel en de ootmoed daarvoor vs een...
Dick Veerman
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Panharing
Liesbeth, dan is dat toch een kans voor een betere maaltijd! Wat krijgen we nou? Als je slechte schoenen hebt, moet je nieuwe...
Dick Veerman
14 jaar geleden
2x warm = fout, zegt Voedingscentrum
The MoUrning Forest. Hier de trailer Hier een interview met de filmmaakster:...
Dick Veerman
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Panharing
Frits weet best wat van de natuur en de rol en veranderende belangen van verschillende diersoorten daarin. Alles is relatief....
Dick Veerman
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Panharing
Hehe, eindelijk begint het feitelijk interactief karakter van deze internet-krant met z'n 40.000+ lezers en fractie aan actieve...
Dick Veerman
14 jaar geleden
2x warm = fout, zegt Voedingscentrum
Zeehondenplaag? En onze Lenie in Pieterburen dan?
Dick Veerman
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Panharing
Frank, ingewikkeld wat Seidell gaat schrijven? Hij vertelde me over zijn ideeen en die zijn verfrissend helder: de context...
Dick Veerman
14 jaar geleden
2x warm = fout, zegt Voedingscentrum
Deze lijn gaat, verwacht ik, vanaf hier vele kanten op. Het VC-antwoord nav de checks van Roy van der Ploeg en Stephan Peters...
Dick Veerman
14 jaar geleden
2x warm = fout, zegt Voedingscentrum
Dat betekent, Ernesto, dat mijn 1e antwoord aan Joost onjuist vanmorgen onjuist was. De crèche is niet omgegaan, maar was...
Dick Veerman
14 jaar geleden
2x warm = fout, zegt Voedingscentrum
Frank, ook wetenschappers zijn mensen. Daarom is democratie en nalopen van besluiten van belang.
Dick Veerman
14 jaar geleden
2x warm = fout, zegt Voedingscentrum
Met alle plezier en genoegen hoor, gaan we het hier over 'randjes' hebben, al vervuilt het de draad. Randjes, van wat? Dit geval...
Dick Veerman
14 jaar geleden
2x warm = fout, zegt Voedingscentrum
Joost, zelfde redacteur, zelfde inschatting op basis van - zwaar gecheckte! - informatie uit de markt: "dit staat weer te...
Dick Veerman
14 jaar geleden
2x warm = fout, zegt Voedingscentrum
Ook Roy van der Ploeg blijkt op zaterdag te twitten. Zelfde antwoord als Stephan Peters: 'ik ga het maandag checken'. Nog geen...
Dick Veerman
14 jaar geleden
2x warm = fout, zegt Voedingscentrum
En, Jan Peter, voor mijn part - ben niet de grootste fan van het VC, dat is wel bekend hier - geven we volgende week een...
Dick Veerman
14 jaar geleden
2x warm = fout, zegt Voedingscentrum
Jan Peter, ik wist wat ik deed en neem de volle verantwoordelijkheid. Ik zeg daarmee dat ik het maken van een rel om iets helder...
Dick Veerman
14 jaar geleden
2x warm = fout, zegt Voedingscentrum
Over Joost en de wijsheid van richtlijnen. De Gezondheidsraad stelt richtlijnen vast op basis van kennis die wetenschappelijk...
Dick Veerman
14 jaar geleden
2x warm = fout, zegt Voedingscentrum
Caspar, Stephan Peters - de wetenschappelijke tweep van het VC - heeft zojuist aangegeven het maandag te zullen navragen. Roy...
Dick Veerman
14 jaar geleden
2x warm = fout, zegt Voedingscentrum
Zie zojuist dat invloedrijke personen op twitter de VC-woordvoerders en wetenschappelijke tweeps vragen hier verder in te...
Dick Veerman
14 jaar geleden
2x warm = fout, zegt Voedingscentrum
Kees, niet Ernesto. De ouders, met alle gevolgen van dien voor de crèche! Moet het VC aan kwaliteitsmanagement gaan doen? Of...
Dick Veerman
14 jaar geleden
2x warm = fout, zegt Voedingscentrum
Voedingsdeskundige Yneke Vocking laat me op twitter weten: @dickfoodlognl Ik begrijp er niks van. Geef zelf ook advies voor...
Dick Veerman
14 jaar geleden
2x warm = fout, zegt Voedingscentrum
Mevr. Ted Kahmann, heeft u een artikel in de NRC gelezen van prof. Charbon? U kunt in heel wat winkels ipv gewoon zout (NaCL)...
Dick Veerman
14 jaar geleden
Zout in je brood
Jan Paul, je discussiepunten zijn terecht, maar - als je me mijn scherpte niet kwalijk wilt nemen - ze zijn bijna exemplarisch...
Dick Veerman
14 jaar geleden
Vettax - straks komt alles uit de fabriek
Jan Paul, ik las je stukje op de site van Natuur en Milieu. Ik geef je heel kernachtig mijn kritiek: een overheid die geld nodig...
Dick Veerman
14 jaar geleden
Vettax - straks komt alles uit de fabriek
Jan Paul, het spijt me, ik kan niks met een overheid die een vettax heft om er andere dingen mee te doen. Als dat nodig is kun...
Dick Veerman
14 jaar geleden
Vettax - straks komt alles uit de fabriek
Eens, Marc, het gaat om 'zelf kunnen willen'. Maar dat is allemaal begripsmatige fijnslijperij. Hoe krijg je het voor elkaar?...
Dick Veerman
14 jaar geleden
Vettax - straks komt alles uit de fabriek
"Er zijn al obese mensen die tegelijkertijd ondervoed zijn!", stelt Erik. Dat is een onderwerp dat hier inderdaad al regelmatig...
Dick Veerman
14 jaar geleden
Vettax - straks komt alles uit de fabriek
Liesbeth, ik begrijp dat je bezwaren hebt tegen crashdieten? Ik weet niet precies hoeveel je bij Sonja Bakker afvalt, maar...
Dick Veerman
14 jaar geleden
Afvallen - en dan?
Reclame kan grappig en onbeschaamd in context worden gebracht: http://www.nabbnet.nl/tunnelvisie-van-durex/ (nee, niet blijven...
Dick Veerman
14 jaar geleden
Afvallen - en dan?
Alex, ik denk dat er nog heel veel auto's, ijskasten, pannen maar ook fietsen, hometrainers, roeiapparaten, Marlies Dekkers...
Dick Veerman
14 jaar geleden
Afvallen - en dan?
Jan Peter, ik denk inderdaad dat Frank's bekendheid via de brede media (telegraaf en SBS) een kans bieden voor een start voor...
Dick Veerman
14 jaar geleden
Afvallen - en dan?
‹ Vorige
805
806
807
808
809
Volgende ›