Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Dick Veerman
Waarom? Het is een van de betere dingen die foodlog kan doen.
Dick Veerman
15 jaar geleden
Jonathan Safran Foer - per hoofdstuk
O Marius, je wrijft het zout in mijn open wond en hebt gelijk. Ik wil er een paar dierenmensen en slachters bij hebben. Het ligt...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Jonathan Safran Foer - per hoofdstuk
Dat adres is gewoon openbaar hoor. Over openbaar onderzoek zijn geen geheimen. Stel je voor.
Dick Veerman
15 jaar geleden
Consumptie van veel rauwe groente en fruit lijkt beroerte te voorkomen
Hendrik, wees eens iets explicieter ajb, dan snapt iedereen weer wat je bedoelt.
Dick Veerman
15 jaar geleden
Siebenga's vlees- en voedseltaks
Koken moet je thuis leren. 'Tegen', zegt Wouter dan ook als het gaat om 'smaaklessen' op scholen. Nou wil het toeval dat...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Maak dat de kat wijs, van de patat
Ik denk dat de Vlamingen het heel goed begrepen hebben: vanuit welke houding presenteer je/maak je iets? Om iemand in het ootje...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Fake - erfgoeddagen in Vlaanderen
Onderscheidend vermogen. Tsja, dat is wel een marketingbegrip uit de jaren '80 van de vorige eeuw. Wat is er nou onderscheidend...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Terug naar de waterbom
Ja, dan hebben ze gelijk. Jack's vlees, bijvoorbeeld, lijkt me uiterst duurzaam en moet doormogen. Zeker met die nieuwe helemaal...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Siebenga's vlees- en voedseltaks
Dan weet jij ook wat een 'gemakje' is, maar daar zouden we het niet meer over hebben.
Dick Veerman
15 jaar geleden
Smeer in plakjes
Dus jij snijdt altijd alles zelf?
Dick Veerman
15 jaar geleden
Smeer in plakjes
Poep? Ik dacht dat het over gemak ging. Er wordt nog meer geveegd, al hoop ik het daar niet erger mee te maken. Deze vleeswaar...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Smeer in plakjes
Jack, een paar punten en vragen (hopelijk spitsen nu ook niet in agrarische economie geschoolde mensen de oren): - als we...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Siebenga's vlees- en voedseltaks
Jack, heb jij wel eens uitgerekend hoeveel dieren je 'kleinschalig' kunt houden van ons kostbare afval en de graanberg die...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Siebenga's vlees- en voedseltaks
Let op: dit bericht moet in context worden gelezen. Het heeft alles te maken met het boosaardige stukje van Martijn Katan over...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Voedingscentrum heeft gelijk, tenzij tegendeel wordt aangetoond
Ook onder sociologen is dat een bekend verschijnsel: het wordt 'epidemie' genoemd. Omdat een paar mensen met hun gekte zo...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Vissen naar duurzaam
Huib, het voert hier wel heel ver om er diep op in te gaan, maar toch. Die blauwe oceanen zijn niets anders dan een modieuze...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Terug naar de waterbom
Marc, we proberen hier de Marokkaanse tomaten buiten de deur te houden. Zonder succes overigens. Het is maar een rare...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Terug naar de waterbom
Huib, en nou met 2 benen op de grond. Naast elke succesverhaal staan er 20 waar je nooit meer iets van hoort omdat ze geen...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Terug naar de waterbom
Rare vraag misschien, maar waarom is er eigenlijk geen verse tomatenpremie? Ik wrijf m'n vingers graag over het kroontje omdat...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Terug naar de waterbom
Dat klinkt pijnlijk en is pijnlijk. Maar daarom niet minder waar. In de staart van een discussie op het Agrarisch Dagblad naar...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Terug naar de waterbom
Ik hoorde dat een journalist in de Volwaard-case wil duiken. Nuttig, want teveel grote 'battles you can't win' leiden tot een...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Terug naar de waterbom
Ja Mark, dat denk ik wel. Ik pleitte er de laatste weken op diverse podia voor om dat wat jij daar noemt 'betekenis' te geven....
Dick Veerman
15 jaar geleden
Terug naar de waterbom
O ja, ik vergat het nog: hier mogen ze niet, maar in Frankrijk wel. Daar koop je 1 kilo Marokkaanse tomaten voor 98 eurocent. De...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Terug naar de waterbom
Mark, dat zijn onderwerpen waarover ik het op 1 april in Eindhoven - in de oude lichttoren van Philips - wil hebben. Hier worden...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Terug naar de waterbom
Mark, ik hou tegenwoordig wel eens een presentatie voor boerenpubliek waarin ik een simpel plaatje laat zien dat de Nederlandse...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Terug naar de waterbom
We gaan nu in rondjes draaien en zullen in die rondjes blijven draaien. Dat komt omdat het denkkader 'op' is. Kan iemand...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Terug naar de waterbom
Schat eens om hoeveel procent van de productie dat gaat.
Dick Veerman
15 jaar geleden
Terug naar de waterbom
Jan, dan moet je dus wat productie wegnemen, maar ik begrijp dat er nou juist bijkomt. Tuinders - met name die in tomaten,...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Terug naar de waterbom
Maar wat moet Willem nou doen? Nu dus. Pieternel stelt de vraag niet voor niks. Zijn collega's en hijzelf zitten binnenkort...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Terug naar de waterbom
Mark, hoe ga je dat doen voor een land dat 80/90% van zijn tuinbouw over de grens brengt? De supers zorgen voor ongeveer de...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Terug naar de waterbom
Martin, dat staat hier verspreid in verschillende commentaartjes. Ik schreef er nooit een hoofdtekst over. Om het heel kort te...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Vleeschips
Marnix, er komen vast veel krabben op af. En andere vissen. Die worden daardoor misschien wel zo dominant in aantal dat de...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Vissen naar duurzaam
Maak je niet druk, Florine. De populaire pers is in het goede (?) gezelschap van organisaties als Greenpeace die met de feiten...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Vissen naar duurzaam
Ik stem voor de hier gehanteerde manier (dezelfde als in het geval van de nepkaas, die ook in de 2e reactie reeds vol...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Nog een vergissing
Florine, ik denk dat we wat langs elkaar heen praten. Jij gaat uit van een wereld waarin evenwichten bestaan. Natuurkundingen en...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Vissen naar duurzaam
Prima, dan vinden we het flauw om te zoeken naar de meeste associaties en is winnen kennelijk belangrijker. We moeten dus...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Nog een vergissing
Hans, had jij het geraden dan? Bonbon = snoepje en in het Frans maak je tegenwoordig ook snoepjes van vis, net zoals je ze van...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Nog een vergissing
Robin en Dirk-Jan zijn heel beslist in wat ze denken wat het is. En gelijk hebben ze. Ze vonden er zelfs de fabrikant bij. Frans...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Nog een vergissing
Florine, ken je het werk van de bioloog Richard Dawkins? Hij is de man van de 'selfish gene' en nogal fel op natuur- en andere...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Vissen naar duurzaam
Florine, ik herinner me een Klootwijk aan Zee aflevering waarin visbioloog Niels Daan uitlegt hoe het zit. Het maakt statistisch...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Vissen naar duurzaam
Bart dat is helemaal niet zo gek gezien.
Dick Veerman
15 jaar geleden
Nog een vergissing
Wie kijkt er even in het melkschap? En wie in het boter en wie in het yoghurtschap?
Dick Veerman
15 jaar geleden
Vergissing
Het gaat alle kanten op. Wie heeft nog betere ideeën? Morgenavond maak ik het bekend.
Dick Veerman
15 jaar geleden
Nog een vergissing
Het is geen makkelijke en moet echt heel wat anders lijken dan het is. Het zit in een potje waarop zelfs staat dat het kosher...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Nog een vergissing
Al leek Maarten Remmers (op de foto links) niet te willen begrijpen dat dezelfde vis in het seizoen gevangen een beter idee is...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Vissen naar duurzaam
Richard, orgaanvlees? Het hart is een spier, net als de bil waar je de biefstuk van eet.
Dick Veerman
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Hart
Richard, dan mis je wat. Hart is zowel gebakken (kalf), kort op de grillplaat, als gestoofd heerlijk. Foodlog hoopt maar dat...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Hart
Lizet, ik denk dat dat zeer de vraag is en niets met Tourette te maken heeft. Voor straf moeten we nu allemaal naar de winkel:...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Vergissing
Vraagje trouwens: hoeveel kaas, melk en boter worden verkocht zonder plaatjes van blije koeien?
Dick Veerman
15 jaar geleden
Vergissing
Ja Lizet, jij leest natuurlijk altijd alles. Wij pakken wel eens gewoon wat mee en proeven het pas als het toch wel heel anders...
Dick Veerman
15 jaar geleden
Vergissing
‹ Vorige
871
872
873
874
875
Volgende ›