Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Jurgen Seppen
De meeste consumenten kauwen achteloos gehaktballen en knakworsten weg zonder dat ze daarbij nadenken over het dier dat zijn...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Duurzame volksbal is een feit
Dick, ik zie het verschil niet tussen een huishond en een huisvarken. Hond is een populair gerecht in grote delen van de...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Vee op driehoog achter
Ik begrijp nog steeds niet waarom er niet standaard ge-ent wordt tegen de Q-koorts. Vaccingebrek of economische overwegingen?
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Lieve geitjes en jankende boeren
Varkens worden te groot om thuis te houden. We moeten af van het taboe op het eten van hondenvlees. Daar heb je immers alle...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Vee op driehoog achter
Commissiekaas is hier eerder besproken, mimolette. Gebruik het archief, en lees de laatste reactie, redactie... Niet lekker. Dit...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Friese Commissiekaas
Marianne V, Nee. Het percentage mensen dat overlijdt door de Q koorts is veel hoger dan bij griep. Wel zijn het bij beide...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Dood door schuld
Melchior, ja dat heb ik ook gelezen maar het ging mij om de vaccinatie van de geiten etc. Wanneer je dat structureel doet hou je...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Dood door schuld
De Q koorts is gevaarlijker voor de mens dan H1N1 of de varkenspest. En er zijn genoeg mensen die dat al heel lang geroepen...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Dood door schuld
Melchior, niet te vaak dingen posten waar ik het mee eens ben hoor, dan is er niks meer aan... En dat is mijn antwoord op...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Waarom mogen natuursupers meer jokken dan gewone supers?
Alhoewel de reactie van MM geheel off topic was toch maar even rechtzetten. Zoals gewoonlijk citeer je selectief en begrijp je...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Waarom mogen natuursupers meer jokken dan gewone supers?
Nou Pjotr, Liesbeth probeert de Ayurvedische kwakzalvers respectabiliteit te geven door te suggereren dat hun leer op de...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Waarom mogen natuursupers meer jokken dan gewone supers?
Ik erger me ook al jaren aan de grove leugens waar natuur winkels en -genezers mee wegkomen. Volgens mij kunnen ze deze kul...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Waarom mogen natuursupers meer jokken dan gewone supers?
Florine, puur olijfolie in de mayo? Extra vergine? Dat wordt mi veel te scherp en sterk van smaak. Ik doe wel eens een beetje...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Namaakmayo: is dat verstandig?
Yamazato! Fantastisch restaurant, de bediening is hopeloos maar het eten is kunst. Geen sushi gaan eten maar het seizoensmenu...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Echt geheime adressen
Lizet, je geeft wel een heel archeologische definitie van wetenschap hoor... Het onderscheid tussen toegepast en fundamenteel...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Namaakmayo: is dat verstandig?
Lizet, dat klinkt meer als balkenbrij in een darm!
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Gewoon eerlijk laten zien wat je doet is de trend
Op een onwelgevallig stukje van Katan wordt hier gereageerd met de suggestie dat hij dan wel door Kellogs betaald zal worden. Ik...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Katan en de Keuringsdienst
Lizet, suiker is geen raar ingredient in rookworst. Geeft wat extra voeding voor bacteriele fermentatie, de daardoor optredende...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Gewoon eerlijk laten zien wat je doet is de trend
Ha, een retorische vraag maar toch even opgezocht. Handboek voor het slagersbedrijf 1935: Rookworst: 2/3 varkensvleesch en 1/3...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Gewoon eerlijk laten zien wat je doet is de trend
Wel goed lezen Nick, ik stel daarom ook een vergelijking voor. Overigens worden groenten, in zuur gekookt, niet snel zacht...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Piccalilli
Mijn geliefde zeun van 6 verklaarde gisteren dat de reclame voor smoeltjeskoekjes niet klopt omdat ze daarin beweren dat...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Unilever: onafhankelijke tests moet je met een korrel zout nemen
Nou Nick, langzamer is ook zeker niet altijd beter hoor... In "mijn" versie blijven de groenten prima knapperig. Ik kook ze...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Piccalilli
Wat een raar en onnodig ingewikkeld recept. Lees hier hoe het beter en sneller kan. Nick, Flipse is dat Acetylsalicylzuur niet...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Piccalilli
Dave, ik dacht altijd dat Cumberland en Lincolnshire beiden naar een varkensras refereerden. Dan heb ik het hier dus niet...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Engels nepworstrelletje
Is het nou gvd eens afgelopen met die tagatose spam! Misschien de draad op slot Dick? Het "artikel" van David heeft weinig met...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Eindelijk weer eens goed nieuws: tagatose
Hoeveel bloed zit er in een haas? Dat zal niet veel zijn. Of had je bloed van een flink aantal hazen?
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Gefrituurde kersen!
Haarlem is een stad van bloedworstliefhebbers! Frank vertelde me dat de boudin vrijwel op was, we maakten 6 kilo waar ik minder...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Bloedworst!
Bart. Ik weet weinig van nitraat maar Katan geeft dat zelf aan. De meeste voedings bestanddelen kunnen positieve en negatieve...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Normen, nitraat & wijsheid
Bart, dat probeer ik boven aan te geven. Er zijn aanwijzingen dat nitraat schadelijk is en ook dat het juist een gunstige...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Normen, nitraat & wijsheid
Dick, daarvoor moet je bij Frank zijn... Wat deze middag worstmaken me trouwens geleerd heeft is hoeveel werk er in gaat...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Bloedworst!
"Als je niet naar de pijpen van je broodheer danst kan je je biezen pakken… Tja als je de schijn wilt wekken dat je...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Normen, nitraat & wijsheid
Lizet, er gaat op gewichtsbasis wel 3 maal meer specerijen in de black pudding dan in de boudin. Dat hebben wij niet verzonnen...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Bloedworst!
De handschoen is opgenomen! Spoed u morgen naar de Haarlemse markt om te proeven!
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Bloedworst!
"En wat gebeurt er als dat onderzoek niet wordt uitgevoerd?" Niets. Zoals zo vaak wanneer het om voedingsbestanddelen gaat is...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Normen, nitraat & wijsheid
Dick, je weergave is niet correct. Het artikel van Katan stelt juist dat het onduidelijk is of nitraat gunstig is of niet....
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Normen, nitraat & wijsheid
Wouter, hartelijk dank voor het op een rij zetten van al mijn reacties. Wat wil je nu eigenlijk zeggen? Lees mijn eerste...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
De Deense VWA doet wat de Nederlandse niet hoeft
Dus ook gerst. Althans, gort is toch geplette gerst? Of was gort soms alle geplette graan? Toch grappig. Alle recepten van...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Bloedworst!
Lizet, wat gaat daar door? Ik heb een recept uit volmaakte grond-beginzelen der keuken-kunde (1758). Bloed beulingen. Daar gaat...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Bloedworst!
Merel, tsja, dat vraag ik me ook af. Er gaat geen bindmiddel door de Surinaamse bloedworst denk ik en ze wordt meestal met...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Bloedworst!
Het was een uitermate teleurstellende uitzending. Bizar en dom dat Kelloggs niet wilde reageren. Maar ook een uitzending waarin...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
De Deense VWA doet wat de Nederlandse niet hoeft
Florine, De worst van mevrouw Schouten lijkt me buitengewoon smakelijk en ik ben dan ook heel benieuwd naar de...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Bloedworst!
Waarom je geen gebruik van zwoerd zou maken maar wel van eieren en room is me een raadsel. Beetje zwoerd geeft net wat binding,...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Bloedworst!
Omdat we hier aan feiten hechten: Metallisch ijzer wordt opgenomen, niet zo efficient als ijzerzout, maar wel voldoende om vast...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
VWA: Kellogg's hanteert geen misleidende gezondheidsclaim
Lia, Dick, Mijn punt is dat het eten van cornflakes noch spinazie erg effectief is voor mensen met ijzergebrek. Vlees eten werkt...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Een Kellogg's kletsverhaal
Opname van ijzerdeeltjes kan volgens mij theoretisch via twee processen verlopen. Oplossen in maagzuur en absorptie van de dan...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Een Kellogg's kletsverhaal
Voor de duidelijkheid. Het metallisch ijzer in de cornflakes is vast als poeder toegevoegd, zal klonteren na isolatie. Het spul...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Ontbijt met spijkers
Sorry, voor deze dubbele posting maar mijn vorige post verdween wegens te lang. Samenvatting van het bovenstaande artikel: het...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Ontbijt met spijkers
Int J Vitam Nutr Res. 2007 Mar;77(2):107-24.Links A comparison of physical properties, screening procedures and a human...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Ontbijt met spijkers
Wouter, volgens mij bedoelt men juist dat die toevoegingen zodanig moeten zijn dat de inname NIET groter kan zijn dan bij...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Ontbijt met spijkers
Precies Nick. En verder nog, volgens Kellogs UK bevatten de cornflakes 11.6 mg ijzer per 100 gram. Dat is dus 116 mg ijzer per...
Jurgen Seppen
15 jaar geleden
Ontbijt met spijkers
‹ Vorige
1
2
3
4
5
Volgende ›