Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Zé Povinho
Dick, over vergeten, herinner je je de BSE crisis nog, toen rundvlees onterecht (want het zat niet in spierweefsel maar alleen...
Zé Povinho
10 jaar geleden
"200.000 Nederlanders worden ziek van vlees"
Bert, mijn mening. Al bijna 20 jaar. Maar hoe krijgen we de consument van het (goedkope) vlees af ? Welke retailer durft zijn...
Zé Povinho
10 jaar geleden
"200.000 Nederlanders worden ziek van vlees"
#63 De buitenlanders hebben het gedaan ! Leve Nederland ! Zou Joustra op Geert gestemd hebben ? Of is dit een...
Zé Povinho
10 jaar geleden
"200.000 Nederlanders worden ziek van vlees"
Dick B, het PVV was tenminste een orgaan met visie. Zij waren het die jaren geleden kwamen met een programma om antibiotica in...
Zé Povinho
10 jaar geleden
"200.000 Nederlanders worden ziek van vlees"
Misschien dat het de OvV, Sharon Dijksma, Harry Paul, de leden van de Tweede Kamer en vele anderen ontgaan is, maar we hadden...
Zé Povinho
10 jaar geleden
"200.000 Nederlanders worden ziek van vlees"
Anja, haast maken ? Als ik dit 35 jaar geleden al voor elkaar kreeg, dan zijn we gewoon veel te laat. Ik begrijp niet waarom...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Paardenvlees: na Radar is niets doen geen optie
Dick B, Brasil Foods slacht 1.800.000.000 kippen per jaar. Stel dat 1% van hun productie voedselbesmettingen veroorzaakt dan...
Zé Povinho
10 jaar geleden
"200.000 Nederlanders worden ziek van vlees"
Jos, duim van mij. Vraag: wat moeten wij (jij, ik en nog een paar anderen) doen om de heren xxxxx, yyyyy en zzzzz aan tafel te...
Zé Povinho
10 jaar geleden
"200.000 Nederlanders worden ziek van vlees"
Peter, een half miljard EU consumenten willen wat jij wil. En dat zijn er 450 miljoen te veel om aan die wens te voldoen. Er...
Zé Povinho
10 jaar geleden
"200.000 Nederlanders worden ziek van vlees"
Mooie quote Simone ! Over de politiek, ik ben met name benieuwd wat de Commissie (SANCO) vindt van de (vermeende) onveiligheid...
Zé Povinho
10 jaar geleden
"200.000 Nederlanders worden ziek van vlees"
Nick en Wouter, misschien is een oplossing van deze 'taalstrijd' om het portugese woord voor Croque Monsieur aka Tosti te...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Hoe bak je een tosti?
Peter, de pathogenen (ziekteverwekkers) die Simone noemde zijn bijna niet uit te roeien. Alleen als we zeer extensief dieren...
Zé Povinho
10 jaar geleden
"200.000 Nederlanders worden ziek van vlees"
Belderbos, je hebt gelijk. Nu de oplossingen nog.
Zé Povinho
10 jaar geleden
"200.000 Nederlanders worden ziek van vlees"
Lourens, pathogenen leggen (vaak) het loodje door melkzuurbacteriën die zich vermeerderen als je vlees onder gecontroleerde...
Zé Povinho
10 jaar geleden
"200.000 Nederlanders worden ziek van vlees"
Simone, interessante reactie. De door jou genoemde besmettingsbronnen, campylobacter, salmonella, listeria worden m.i. niet of...
Zé Povinho
10 jaar geleden
"200.000 Nederlanders worden ziek van vlees"
Lourens, ik heb die (on)zin gelezen, maar die is zoals je aangeeft zo idioot dat ik er verder geen aandacht heb besteed. Dat...
Zé Povinho
10 jaar geleden
"200.000 Nederlanders worden ziek van vlees"
Joep, er is rood vlees en rood vlees. Om (darm)kanker te vermijden, is het beste om rood vlees te eten van herkauwers die alleen...
Zé Povinho
10 jaar geleden
"200.000 Nederlanders worden ziek van vlees"
Beste Lie, goed dat je je mening geeft. Over die 1 % zijn we het dus eens. Of dat wrakke paard nou wel of niet geslacht wordt...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Paardenvlees: na Radar is niets doen geen optie
Beste Tjibbe Joustra, ik hoop dat u dit leest. Stel dat er dagelijks 10 miljoen mensen in Nederland & Europa 'levensgevaarlijk'...
Zé Povinho
10 jaar geleden
"200.000 Nederlanders worden ziek van vlees"
Wouter, je hebt gelijk waar het mijn toon aangaat, maar je weet dat cowboys eerst schieten en dan denken. Ik probeerde uit te...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Colruyt komt met exclusief melkkoeienvlees
Grassen, ook in de winter. Mooi staaltje marketing. En 50 dagen droogrijpen van achtervoeten van melkvee, dat vaak hoge...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Colruyt komt met exclusief melkkoeienvlees
De afgelopen uren gesprekken gevoerd met collega's. De algemene indruk is dat de veenbrand omgeslagen is in een uitslaande brand...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Voedselveiligheid: Nederland staat voor lul
Dick, na de vragen een paar opmerkingen over de oorzaken die hebben geleid tot deze vertrouwensbreuk. Ik noem het geen crisis...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Voedselveiligheid: Nederland staat voor lul
Dick, drie vragen: 1. Waarom hebben (waarschijnlijk) de kalfsvleesproducenten het wel voor elkaar ? 2. Wat vindt Brussel, die...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Voedselveiligheid: Nederland staat voor lul
Dick, om de vrij complexe vee- en vleessector te onderzoeken, heb je vakmensen nodig. Dezelfde vakmensen die vroeger bij de RVV...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Onderzoeksraad publiceert 'Risico's in de vleesketen'
Omdat ik (een beetje) verstand heb van voedselveiligheid in de vee- en vleessector bied ik mij aan om samen met enkele mij...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Onderzoeksraad publiceert 'Risico's in de vleesketen'
Dirk, op enkele uitzonderingen na, liggen de kosten (stalling, voer, dierenarts, etc) van het houden van een paard hoger dan de...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Paardenvlees: na Radar is niets doen geen optie
Jeroen, er is onvoldoende aanvoer om aan de 'lokale' vraag in West-Europa te voldoen, daarom worden er levende paarden van...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Paardenvlees: na Radar is niets doen geen optie
Dick, in my humble opinion gaat het hier om dierwelzijn en niet om consumentenwelzijn. Aan dat laatste kan ik weinig doen, het...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Paardenvlees: na Radar is niets doen geen optie
Verse asperges in maart. Hoe doet Jonnie dat ? En het lentelam intrigeert mij ook. Grote kans dat die lammeren Engelssprekende...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Dit kregen de wereldleiders bij de NSS te eten
Ben benieuwd of Jonnie Boer alleen ingrediënten van Nederlandse oorsprong heeft gebruikt. Het zou een schande zijn als er...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Eten zonder kleur en opwinding tijdens NSS
Jan Peter, vraag eens aan 10 vleeseters in je omgeving of ze naar beeldmateriaal willen kijken van het slachtproces. Een paar...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
Schaalvergroting nee, efficiëntie ja. Veel kleine slachterijen en zelfslachtende slagers hielden er mee op. Daarvoor in de...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
Op verzoek van ?
Zé Povinho
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
Filosofische palindroom ?
Zé Povinho
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
Jan Peter, geniaal. Ik denk dat Vion je vandaag nog belt.
Zé Povinho
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
Via Hendrik: A Social History of the Slaughterhouse: From Inception to Contemporary Implications Amy J. Fitzgerald Department...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
Dick, ik reageerde op #72. En Jan Peter, ik ben erg benieuwd naar je oplossingen. Maar misschien is het beter om daar - als...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
Peter, er is imho maar één oplossing om te voorkomen dat de wal (onze planeet) het schip (overmatige consumptie van dierlijk...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
Piet, misschien. Ik denk eerder dat gebrek aan marge de voedselonveiligheid* veroorzaakt. *we moeten beseffen dat als een...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
Niet 100% kwaliteit, maar product. En ja, want branding en communicatie horen bij elkaar. Andere waarheid als een koe:...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
Dick, kan mij niet exact herinneren wat toen ons marketing budget was, maar wel dat het minder was dan 10.000 nlg per jaar....
Zé Povinho
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
Dick, lekker belangrijk (anno 1989), een rijksambtenaar die geen haarnetje wil dragen of zijn horloge niet af wil doen. Zelfs nu...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
Peter, eind jaren '80 werkte ik voor een vleeswarenfabriek die de lat qua voedselveiligheid hoger legde dan de - toen nog...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
Peter, benoeming van risico's en vastleggen van de kritische controle punten van zo'n risico heeft volgens de meeste...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
Jos, ik kan niet anders dan het met je eens zijn. Doodzonde dat onze collega's - uitzonderingen daargelaten - het debat...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
Peter, bijna alle technische regelgeving waar de sector mee te maken heeft, komt uit Brussel, met name van SANCO. Die...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
Dick, de kloof is zo groot (onze schuld uiteraard, ik zou niet durven om het ontstaan van de kloof ergens anders te leggen) dat...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
Dé, waarom onttrekken onze collega's zich aan deze o zo belangrijke discussie ?
Zé Povinho
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
Dick, vraag: misschien komt de verwarring (lees kloof tussen sector en consument) omdat de consument onbewust beseft dat als hij...
Zé Povinho
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
‹ Vorige
26
27
28
29
30
Volgende ›