Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Zé Povinho
Duplicaat van #20. Probleempje met de servers, Dick ?
Zé Povinho
11 jaar geleden
Heeft het paleo-dieet nooit bestaan?
Herman, er zijn vrij veel - commercieel getinte en neutrale - grassfed onderzoeken. Google 'scientific studies grassfed' en je...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Heeft het paleo-dieet nooit bestaan?
Herman, ben jij bekend met de verschillen (CLA, Omega 3-6 verhouding, etc) tussen rundvlees afkomstig van 100% grassfed en grass...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Heeft het paleo-dieet nooit bestaan?
Assie, prachtig geformuleerd. En jouw ideeën svp vermenigvuldigen met 17 miljoen om de haalbaarheid te testen. Over aantallen...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Heeft het paleo-dieet nooit bestaan?
Jordi, heb ooit eens gediscussieerd met een tweede generatie veganist (Tobias Leenaert, de voorzitter van de belgische EVA) en...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Heeft het paleo-dieet nooit bestaan?
Belderbos, vegetariërs zijn omnivoren. En veganisten worden hardstikke oud, tenminste als ze voldoende preparaten innemen zoals...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Heeft het paleo-dieet nooit bestaan?
Dick, welvaartsziekten ? We leven langer en langer, is dat een ziekte ? Nog een vraag: kan je mij uitleggen waarom het...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Heeft het paleo-dieet nooit bestaan?
Lourens, er kleven nogal wat bezwaren aan de Nederlandse intensieve (met 500 mensen per km2 kunnen we niet anders)...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Schippers: 'biefstuk goed doorbakken'
Lourens, waarom denk jij dat Nederland behoort tot de landen met het veiligste vlees ter wereld ? Als je alle schandalen (van...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Schippers: 'biefstuk goed doorbakken'
Paulien, de uitstoot van emissies ligt bij biologisch ongeveer 1/3 hoger dan bij gangbaar. Nog steeds zo pro-biologisch ? Of ben...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Vleesschandalen veranderen vleeseetgedrag van 1 op 5 Nederlanders
Piet, een ander nadeel van de intensieve veehouderij is dat de tijd waarin je moet leveren erg kort is. Onze 500 veehouders,...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Een 'systeemfout in de varkensprijs'?
Marc, over prijzen: €5,89 per kg is schandalig laag voor ribkarbonade. Onze entrecôtes zijn 6x duurder. Wanneer verlaat Vion...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Schippers: 'biefstuk goed doorbakken'
Marc, inderdaad - in 1989 gaf ik leiding aan het eerste Nederlandse HACCP gecertificeerde bedrijf - weet ik wel beter. Vandaar...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Schippers: 'biefstuk goed doorbakken'
Jordi, zojuist twee duimen gegeven. En nu maar hopen dat Dick Belderbos nog nooit een prijs heeft gewonnen. Dadelijk krijgen we...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Schippers: 'biefstuk goed doorbakken'
Trouwens, de 'overheid' denkt er anders over dan Schippers......
Zé Povinho
11 jaar geleden
Schippers: 'biefstuk goed doorbakken'
Dick B, 'ons' milieu is wat anders dan het milieu in de Cerro Largo (13.684 km2), waar geen enkele veehouder te vinden is die...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Schippers: 'biefstuk goed doorbakken'
Lourens, je schrijft voorkomen. Maar hoe (en in welke concentraties) krijgen de dieren die 'natuurlijke' antibiotica binnen ? Ik...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Schippers: 'biefstuk goed doorbakken'
Lourens, kan je wat namen noemen van 'natuurlijke' antibiotica en de wijze waarop dieren die hun hele leven buiten staan en...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Schippers: 'biefstuk goed doorbakken'
Wouter #108: eens. Zonder grenzen heeft meten geen zin. Intussen kom ik er achter dat de oorzaken van ESBL niet 100% zeker zijn....
Zé Povinho
11 jaar geleden
Schippers: 'biefstuk goed doorbakken'
Dick (Veerman), niet zo somber. Polman heeft zijn duurzame zaad al geplant in Unilever, hij hoeft van mij niet persé te...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Polman naar Procter? - nee toch
Dick, dacht dat het overduidelijk was dat ik Belderbos bedoelde. Maar je hebt gelijk, ik zal voortaan de Richards scheiden.
Zé Povinho
11 jaar geleden
Schippers: 'biefstuk goed doorbakken'
Dick, wat ik grappig vind, is dat je link niet werkt. Vraag: welk percentage van jouw links is foutvrij ?
Zé Povinho
11 jaar geleden
Schippers: 'biefstuk goed doorbakken'
Zolang de oorspronkelijke vacuumverpakking intact is, durf ik het aan.
Zé Povinho
11 jaar geleden
Schippers: 'biefstuk goed doorbakken'
Floor, ik volg #56. Next time.
Zé Povinho
11 jaar geleden
CDA stelt de F-vraag over Vonk in het HAVO eindexamen
Cafeïne verhoogt het stresshormoon cortisol volgens diverse wetenschappelijke studies. Killing Beans dus ?
Zé Povinho
11 jaar geleden
We zijn allemaal cafeïneslaven
In of op, Wouter ? En dat voorkomen, doen we al een paar duizend jaar. Door runderen te laten grazen. Niks nieuws aan. Lekker...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Schippers: 'biefstuk goed doorbakken'
Floor, ik denk dat het snel ontspoort omdat de meerderheid het gehad heeft met de belerende toon van de minderheid.
Zé Povinho
11 jaar geleden
CDA stelt de F-vraag over Vonk in het HAVO eindexamen
Solidaridad en WNF zitten toch met Monsanto aan de RTRS tafel ? Misschien dat iemand van die NGO's hier een en ander kan duiden...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Monsanto noemt mars 'elitair'
Hendrik, ik ben niet slim en de natuur doet zijn werk. Diegenen die 30 jaar geleden stierven door hart- en vaatziekten sterven...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Schippers: 'biefstuk goed doorbakken'
Serieus. Hoe kan je anders aantonen dat je vlees veilig is ? Zoals gezegd, roeptoeteren is leuk, maar er geld op zetten, is toch...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Schippers: 'biefstuk goed doorbakken'
Wouter, wij zijn bezig met een verzekeraar (want iedereen kan van alles claimen, kijk maar naar uitingen zoals 'duurzaam' en...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Schippers: 'biefstuk goed doorbakken'
Wie kan mij uitleggen dat de bewindsvrouwe alles uit de kast haalt om de kwaliteit van de gezondheidszorg te verlagen (zodat de...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Schippers: 'biefstuk goed doorbakken'
Dick B, als een rund tijdens zijn leven nog nooit in een stal heeft gestaan, alleen maar grass heeft gegeten en nooit...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Schippers: 'biefstuk goed doorbakken'
Mevrouw Vonk, ik geef u een klein beetje gelijk. Vegetariërs en flexitariërs zijn soms iets 'fijnbesnaarder' dan mensen die...
Zé Povinho
11 jaar geleden
CDA stelt de F-vraag over Vonk in het HAVO eindexamen
Frank #46 schrijf je "Stelling: hoe houdt je je vee gezond? Door ingekuilde (en andere gefermenteerde) voeding." Het lijkt mij...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Vijf valkuilen voor vegetariërs
Paul, ik bedoelde eigenlijk 'onbekend maakt onbemind'. Professionals maken zich weinig zorgen over de veiligheid van voedsel....
Zé Povinho
11 jaar geleden
We zijn weer bang voor eten
Interessant is de relatie met de bevolkingsdichtheid. Het lijkt er op (ben nog geen wetenschapper tegengekomen die het...
Zé Povinho
11 jaar geleden
We zijn weer bang voor eten
Paulien #4, wel eens nagedacht hoe asociaal het is om de rijst of het brood van een hongerende Afrikaan of Aziaat te stelen ?
Zé Povinho
11 jaar geleden
Gaat u zaterdag de straat op?
FYI: qua technologie zit ik aan de max qua energiebesparen, qua gedrag (nog) aan de andere kant van het spectrum: ik koop te...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Unilever: 'consumenten grootste vervuilers'
Vraag. Wat heeft de harde Foodlog kern aan duurzaamheid gedaan, behalve er over lullen ? Zonneboiler, zonnepanelen, hotfill...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Unilever: 'consumenten grootste vervuilers'
Wouter #47, je hebt deels gelijk, maar hoe verklaar je de meer dan 3000 uur weidegang van Pure Graze ? En over #58: dat roep ik...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Meer met minder en blij met koeien in de wei
Hendrik, altijd gedacht dat Tijl een Vlaams-Duitse legende was. Zelf geloof ik meer in 'nait soezen moar doun' . Op zich heb ik...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Meer met minder en blij met koeien in de wei
Wouter, in #24 gaf ik aan dat 100% weidemelk (365 dagen per jaar grazen) niet mogelijk is in Nederland. Pure Graze komt wel -...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Meer met minder en blij met koeien in de wei
Hendrik, ofschoon mijn bijnaam 'the grandmaster of the universe' is, is het spul niet van mij, maar van moeder natuur. De...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Meer met minder en blij met koeien in de wei
Paul, wat is jouw affiniteit - als varkenshouder - met grasgebonden veeteelttechniek ? Op zich opmerkelijk dat je je in een...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Meer met minder en blij met koeien in de wei
Dick, don't get me wrong: ik heb niets tegen graangebonden melk. Op voorwaarde dat je het geen weidemelk noemt. Mocht weidemelk...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Meer met minder en blij met koeien in de wei
Wouter, je redeneert vanuit de niet-grasgebonden veeteelt in een land dat minimaal 10 graden te noorderlijk ligt en daardoor te...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Meer met minder en blij met koeien in de wei
Wouter #20, stel je de volgende slogan voor: 'weidemelk, met minimaal 8% echte weidemelk en maximaal 92 % andere melk' I rest...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Meer met minder en blij met koeien in de wei
Wouter, tnx voor het duiden. Ik neem aan dat het jou bekend is wat de verschillen zijn tussen 'echte' weidemelk (dat dus...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Meer met minder en blij met koeien in de wei
Wouter, bedoel je met weidekaas, de kaas van koeien die 720 uur (van de 8760 uur per jaar) weidegang hebben ? Zo ja, wat vind...
Zé Povinho
11 jaar geleden
Meer met minder en blij met koeien in de wei
‹ Vorige
35
36
37
38
39
Volgende ›