Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Ronnie
In de reactie van Ewout staat een interessant ingredient: geleermiddel (pectine) Het versnijden met suikerbiet levert een...
Ronnie
14 jaar geleden
Vanavond: De Wilde Keuken 1
@astrid: inderdaad ondernemer zijn is risico's nemen. Gelukkig kan ik nee zeggen als het me niet bevalt. By the way...
Ronnie
14 jaar geleden
Een ombudsman tegen de supers
Zojuist even gekeken in onze appelstroop(!) zit zelfs meer peer dan appel. Er staat geen suikerbiet op het label.
Ronnie
14 jaar geleden
Vanavond: De Wilde Keuken 1
@Jos, tegen de beste voorwaarden inkopen is de taak van inkopers. Dat is niet uitsluitend tegen de laagste prijs, denk ook aan...
Ronnie
14 jaar geleden
Een ombudsman tegen de supers
@Nick: citaat uit de volkskrant link: Desondanks zijn alle rinse appelstropen een mix van appel en beetwortel. Beetwortel is...
Ronnie
14 jaar geleden
Vanavond: De Wilde Keuken 1
@Dick: Waarom zou jij dan als super meer betalen dan die 95% andere ?boeven??. Over deze quote zal ik het maar niet hebben, je...
Ronnie
14 jaar geleden
Een ombudsman tegen de supers
@Astrid: Wat een onzin. De term maatschappelijk verantwoord ondernemen (toch al een tijdje gemeengoed) is geloof ik aan je...
Ronnie
14 jaar geleden
Een ombudsman tegen de supers
@Joy 11.06 : Het voorbeeld dat je geeft van Italie is een foutief voorbeeld. Ik kom meerdere malen bij een aantal boeren in...
Ronnie
14 jaar geleden
Een ombudsman tegen de supers
Er zijn 2 verschillende typen appelstroop: de gewone en rinse. In de uitzending werd gesproken over rinse appelstroop, deze...
Ronnie
14 jaar geleden
Vanavond: De Wilde Keuken 1
Uit de keuringsdienst van waarde gisteravond: 'het is goed boeren bij Super de boer', doelstelling volgens de inkoper:...
Ronnie
14 jaar geleden
Een ombudsman tegen de supers
@Hendrik: Je mag de producent best verplichten aan te geven hoe hij zijn spullen verbouwd heeft en welke middelen hij heeft...
Ronnie
14 jaar geleden
Gif in AGF: tuinders kom vertellen hoe het zit
Zonder te willen zeuren: ik vind het idee van financiering met belastinggeld niet zo'n hele goede. Gemiddeld bestaan dat soort...
Ronnie
14 jaar geleden
Duurzaam bij de tijd voor € 1
@Wouter: dank voor je uitgebreide toelichting. Een deel van je opmerkingen deel ik niet. Dat in de industrie een betere...
Ronnie
15 jaar geleden
Kliekjes en restjes
In de horeca worden de stelen en bladeren veelal gebruikt om soep van te maken, zoals in je tip over de bloemkool. Als minder...
Ronnie
15 jaar geleden
Kliekjes en restjes
Willem, in deze soep geen toegevoegd zuur... Waarschijnlijk smaakt'ie daarom lekker. In dezelfde trant: Heston Blumenthal...
Ronnie
15 jaar geleden
Deluxe - fijne Kerstdagen!
Sorry, mijn vraag was onduidelijk. Ik weet erg goed welke ingrediënten er in verse soep gaan. Mijn vraag ging over de soep die...
Ronnie
15 jaar geleden
Deluxe - fijne Kerstdagen!
@Willem: ik ben benieuwd naar de zure ingredienten in de soep..
Ronnie
15 jaar geleden
Deluxe - fijne Kerstdagen!
@wouter: Interessant. Altijd als ik op een blik soep kijk lees ik 'voedingszuur e330' en azijn. Bijvoorbeeld op de stevige...
Ronnie
15 jaar geleden
Deluxe - fijne Kerstdagen!
@Dick: het culinaire gehalte op foodlog is hoger dan gemiddeld en nee er kwam niets uit een pakje de afgelopen dagen. Soepen...
Ronnie
15 jaar geleden
Deluxe - fijne Kerstdagen!
@Elz: fantastisch zulke herinneringen, dan smaakt zo'n glaasje stukken beter. De kern van het verhaal over champagne wordt in...
Ronnie
15 jaar geleden
Culinair ontdekt: Champagne
@ailko: eens dat de verhouding kwaliteit/kosten een grote rol spelen. Bij champagne is het volgens mij het imago dat voor de...
Ronnie
15 jaar geleden
Culinair ontdekt: Champagne
Champagne zit in het verdomhoekje. Trendy jongeren nippen tegenwoordig Spaanse schuimwijn tijdens hun orgietjes. Mijn collega's...
Ronnie
15 jaar geleden
Culinair ontdekt: Champagne
Gefeliciteerd met deze grote eer!
Ronnie
15 jaar geleden
Beste Blog: Foodlog.nl
Uit nieuwsgierigheid ben ik even gaan zoeken. Op wikibooks staat een recept. Zijn dit de ingrediënten die je verwacht?...
Ronnie
15 jaar geleden
Pepernotenqueeste
@Kris: dank voor deze inhoudelijk waardevolle mededeling :) @Florine: Een poes in huis is je eigen keuze, als je poes eerst...
Ronnie
15 jaar geleden
Floortje, dame van dienst
Wat ik nog wilde toevoegen ook het gebruik van ultrasoon geluid, bijv. de ecosect pest-a-way werken uitstekend. Soortgelijke...
Ronnie
15 jaar geleden
Floortje, dame van dienst
Om het belang van een goede hygiene dan toch maar een keer te belichten, voor patiënten die een chemokuur (vrijwel geen...
Ronnie
15 jaar geleden
Floortje, dame van dienst
@Florine: Dat heb je mis. Met poezen heb ik niets, wel heb ik jaren een hond gehad In een bakkerij en een kwarkfabriek heb ik...
Ronnie
15 jaar geleden
Floortje, dame van dienst
Een vegetarische slager is toch gewoon een groenteboer?? En de vega industrie probeert vleeseters over te halen vega producten...
Ronnie
15 jaar geleden
Vegetarische slager?
Florine, het probleem is dat je niet kan garanderen dat de poes nooit tijdens de bereiding en het bakken beneden is. Ik begrijp...
Ronnie
15 jaar geleden
Floortje, dame van dienst
Ik zal mijn formulering aanscherpen: Voor mij geen beesten bij de bereiding van eten. @Florine: Mogen katten bij jou wel...
Ronnie
15 jaar geleden
Floortje, dame van dienst
Bij vrienden van me wandelt hun poes regelmatig over het aanrecht en proeft van eten. Ik eet bijna nooit mee. Voor mij geen...
Ronnie
15 jaar geleden
Floortje, dame van dienst
@Chris Laumans: Leuk dat jullie reageren! Jaren geleden toen ik nog een actieve bergbeklimmer was waren daar al oplossingen...
Ronnie
15 jaar geleden
Finalisten Beste Idee van Nederland verbeteren ‘Middeleeuwse kookmethode’
Aanvulling op mijn vorige berichtje: Vanavond in de keuringsdienst van waarde, in (rook-)worst stopt de industrie tarwevezel met...
Ronnie
15 jaar geleden
Namaakmayo: is dat verstandig?
Waarom kiezen? Soms is een frietje lekker en soms langgegaarde lamsnek met kaviaar van wortelreductie :) Met klanten of...
Ronnie
15 jaar geleden
Echt geheime adressen
Bij de voedselindustrie heb ik continu het gevoel dat ik genept wordt: * extra water in vlees spuiten om zo het gewicht verhogen...
Ronnie
15 jaar geleden
Namaakmayo: is dat verstandig?
Onder het mom 'gezondheid' kan de industrie nu voor de helft van de prijs mayonaise produceren die net iets minder smaakt, maar...
Ronnie
15 jaar geleden
Namaakmayo: is dat verstandig?
De echte topper ontbreekt voor mij nog. Intensieve versus extensieve is de klassiek gehanteerde terminologie Agro versus bio is...
Ronnie
15 jaar geleden
Woorden die het doen
Voor de liefhebbers (die italiaans kunnen lezen) een beschrijving van Lardo. Je kan het hier ook bestellen, let wel dit is eens...
Ronnie
15 jaar geleden
Culinair ontdekt: Vet spek
Met direct bedoelde ik direct na de bouw, zoals bij Katharina. Het stookschema hoort ook bij ingebruikname van een nieuwe oven....
Ronnie
15 jaar geleden
De keuken van Katharina van Kleef
Steenovens die direct opgestookt worden tot het baktemperatuur gaan barsten en scheuren. Met de materialen die we nu gebruiken...
Ronnie
15 jaar geleden
De keuken van Katharina van Kleef
Iedereen wist het al, nu is het een keer in volle omvang naar buiten gekomen. De weinig tactvolle redacteur is overigens ook een...
Ronnie
15 jaar geleden
Delicious: 'n kijkje op de redactie
Mooi verhaal over de heerlijke borlotti bonen. Ze worden ook wel crab eye bean of cranberry bean genoemd. De genoemde kooktijd...
Ronnie
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Borlotti
Dick, het belangrijkste fenomeen is dat de scheepvaart van een hele grote logge industrie die veel te dure schepen maakte in 15...
Ronnie
15 jaar geleden
Bewusteloos biologisch
De niche scheepsbouw heeft in 2007 7,6 miljard euro omgezet. Noem dat maar een verdwenen industrie. Volgens mij is scheepvaart...
Ronnie
15 jaar geleden
Bewusteloos biologisch
@Astrid: de tarieven die Wouter noemt zijn redelijk in de buurt van echte prijzen (zoals wij die in rekening krijgen gebracht)....
Ronnie
15 jaar geleden
Appels en peren vergelijken
Ik zou best meer willen betalen voor groente en fruit, als ik wist dat ik geen appels van vorig jaar krijg en de boer ook meer...
Ronnie
15 jaar geleden
Appels en peren vergelijken
Nestlé maakt al jaren een soort 'warm' ijs. Het is een mousse gebonden met Xanthaan gom die je een uur in de vriezer zet voor...
Ronnie
15 jaar geleden
Prius-ijs
‹ Vorige
1
2