Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Jan Peter van Doorn
Inderdaad Steven, vastgeroeste patronen zijn niet de beste voedingsbodem voor veranderingen. Cognitieve dissonantie treedt op:...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
Professor, hoe maakt u een eendagskuiken dood?
Inderdaad Wouter, waarom moeilijk als het simpel kan: 1. aanpassing van voedingspatronen. Minder weggooien via de vuilnisbak,...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
Professor, hoe maakt u een eendagskuiken dood?
Ik had een schoonvader die veeboer was. Hij mishandelde zijn dieren niet, maar het waren geen huisdieren. Ook de hond, die het...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
Professor, hoe maakt u een eendagskuiken dood?
Met de democratie is niet veel mis. Er is iets mis met de mensen die hem niet zo nauw nemen.
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
Katan, de evolutie en de zending
"Een nieuwe sport op foodlog: professoren bashen." Zie ook...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
Professor, hoe maakt u een eendagskuiken dood?
Worden de controles die de overheid doet aan jullie doorberekend?
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
Professor, hoe maakt u een eendagskuiken dood?
Niet als die externe kosten leiden tot een beter, zuiverder en lekkerder product.Dan zijn ze geen ellende, maar een voordeel....
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
Professor, hoe maakt u een eendagskuiken dood?
Annechien, volgens mij hebben we het best gecontroleerde varkensvlees ter wereld, waarom komt dat niet tot uiting in de prijs?...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
Professor, hoe maakt u een eendagskuiken dood?
Overigens ben ik in het geheel niet tegen de inzichten van onze vroegere wetenschappers. Het is prachtig om te zien hoe Erich...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
Katan, de evolutie en de zending
Voor een schizofreen is therapie waarschijnlijk wel te laat, net zoals dat voor een obesitas patient zal zijn. En verder...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
Katan, de evolutie en de zending
Liesbeth, afnemende meeropbrengst (zelfs toenemende minder opbrengsten) en dan niet meer terug kunnen. Dat is het huidige...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
Professor, hoe maakt u een eendagskuiken dood?
Hilde Bruch's laatste boek over obesitas was in 1957. En hier zijn we weer terug bij de willoosheid van mensen (een pak hormonen...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
Katan, de evolutie en de zending
We hebben de beste boeren van de wereld, de strengste wetten en eisen, we hebben oog voor dierenleed, we leveren over de hele...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
Professor, hoe maakt u een eendagskuiken dood?
Ah Willem een mooie uitdaging. Ik zou bij de 100(inmiddels zijn het er 120) hoogleraren de uitgaven aan vlees wel eens willen...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
Professor, hoe maakt u een eendagskuiken dood?
Om van die piepkleine marge nog wat te maken, moeten er heel veel kleine marges worden gemaakt. Dus volume gedreven productie....
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
Professor, hoe maakt u een eendagskuiken dood?
Melchior stelt: ‘De vraag is waarom we teveel eten’. Die vraag is misschien interessanter dan wat we eten. Welk dieet je ook...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
Katan, de evolutie en de zending
Heel mooi Dick, je haalt het woord cognitieve dissonantie in de discussie. Het woord was een tijd weggeweest, maar lijkt weer...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
Professor, hoe maakt u een eendagskuiken dood?
Misschien moeten we af van het beeld dat ondernemingen per definitie onbetrouwbaar zijn, ook al hebben vele het daar wel naar...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
In het diepe
De overheid zit in een hele diepe identiteitscrisis. Daar moet je niet teveel van verwachten. Men is bezig met korte termijn...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
In het diepe
Nog helderder ;-): De overheid, wij dus, haalt ook geld op voor dit soort initiatieven. Initiatieven die van algemeen belang...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
In het diepe
Kijk Nico dat is dus uit mijn hart gegrepen, de consument gaat aangeven of Coca Cola over de brug moet komen. Ik ben er erg...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
Reacties KijkofHetKlopt
Raak ik toch de draad kwijt. De overheid haalt belastinggeld op, meer dan het nodig heeft om juist initiatieven die belangrijk...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
In het diepe
Wat we met kijkt of het klopt willen, is dat de consument gaat nadenken en zijn eigen oordeel gaat geven. Dit op basis van de...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
Reacties KijkofHetKlopt
Beste Rob, Ik ben benieuwd, hou ons op de hoogte (ik kom niet meer dagelijks in kantines).
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
'Het is een publiek geheim dat de cateraars van biologisch zijn afgestapt'
@Rob, dit moet me even van het hart. Ik pak een stukje uit jouw reactie van 8.50. Ik val hierover: "Als voorzitter van de...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
'Het is een publiek geheim dat de cateraars van biologisch zijn afgestapt'
Maar 'Ik kijk of het klopt' vind ik veel beter.
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
IKB – het verschil tussen kutzooi en betere meuk
Ik kies bewust voor mensen die me een oor aannaaien
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
IKB – het verschil tussen kutzooi en betere meuk
Slagzinnetjes bedenken is een vak. Net als mooie doelpunten maken.
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
IKB – het verschil tussen kutzooi en betere meuk
Ik kies bewust als Clémence Ross me kust
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
IKB – het verschil tussen kutzooi en betere meuk
Mooie draadjes zo vandaag op foodlog. In deze gaat over het beperken van de vleesconsumptie. In deze...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
BTW & vlees - een nieuwe alliantie
Melchior, dank je voor je mooie links. We zijn het niet oneens, mijn vraag was of de oorsprong van de trend het paleomodel is of...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
Martijn, Melchior en Frits: en nu de waarheid over vet!
Hendrik, ik onderschat suiker niet, ik overschat de suikerbiet.
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
BTW & vlees - een nieuwe alliantie
Haha die Dick, maar dat wist ik. Ik vond alleen de conversie van een sukerbiet naar suiker wat laag, plus het feit dat suiker...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
BTW & vlees - een nieuwe alliantie
Waarom verbouwen we nog suikerbieten?
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
BTW & vlees - een nieuwe alliantie
De marketing heeft iets anders ontdekt Melchior: mannen willen van verzamelaars weer jagers worden. Je ziet het in meer...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
Martijn, Melchior en Frits: en nu de waarheid over vet!
Tuurlijk Alex , je scepsis is terecht. Bedrijven hebben vaak geen zin om transparant te zijn (staat ook niet in de statuten) of...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
We gaan kijken of het klopt
Gewoon iedereen de volle laag ;-)
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
We gaan kijken of het klopt
Dank je Willem, we werken aan een zwartwit variant.
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
We gaan kijken of het klopt
Willem Treep, waarom zou je het logo niet gebruiken als je wel vindt dat de consument recht heeft op alle informatie en je niks...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
We gaan kijken of het klopt
@Liesbeth, nee de gemiddelde consument verwacht ik hier niet. Er zitten hier wel mensen waar de gemiddelde consument wat aan zou...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
We gaan kijken of het klopt
Laten we ons beperken tot de levensmiddelenmarkt. De innovaties van de laatste 20 jaar, een enkele uitgezonderd, stellen niet...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
(On)schuldig?
Robin, zou je een scheermesje van Albert Heijn kopen?
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
(On)schuldig?
Ik heb natuurlijk ook een hekel aan de aldoor maar copierende retailers, maar aan de andere kant, als het zo makkelijk te...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
(On)schuldig?
Een mooi voorbeeld van het dumpen van een overschot. Waar de economische crisis toch niet goed voor is. Iedereen aan de pata...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
Allemaal naar de Lidl voor een varkensbil
ik weet niet hoe vaak ik het nog moet zeggen, maar het gaat me niet alleen maar om de grootste dagmarkt aller tijden te...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
Amsterdam heeft onze hulp nodig
Het gaat inderdaad niet om de laagste prijs. Het gaat om de prijs/waarde verhouding. Voor zichtbare waarde wil de consument best...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
Amsterdam heeft onze hulp nodig
Wat is een multi volume?
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
Toevoegde waarde (2)
Robert om bij je laatste zin over de niet correcte verdeling te blijven: Ooit was maken het belangrijkste in de keten. Sinds de...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
Toevoegde waarde (2)
Alleen groeimarkten, en dan nog luistert het vrij nauw, kennen een gezonde ontwikkeling met soms wat vernieuwing. Ik ken die...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
Toevoegde waarde (2)
Harold, wat dacht je van de aloude in onmin geraakte zin: Samen sterk? Er is geen grand vision, die komt ook niet, er op...
Jan Peter van Doorn
14 jaar geleden
Toevoegde waarde (2)
‹ Vorige
204
205
206
207
Volgende ›