Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Jan Peter van Doorn
Als ik het WHO stuk goed lees gaat het hen om het terugbrengen van de hoeveelheid suiker als onderdeel van de total energy...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
Suiker Sjoemelen
Van die epidemiologen wil ik wel meer weten. Waar schrijven ze hun aanbevelingen?
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
Suiker Sjoemelen
Natuurlijk is het ene suikerklontje het andere niet. Maar zou het niet al een giga verschil maken als de consumptie van 20...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
Suiker Sjoemelen
De draad doorlezend wordt het mij steeds ingewikkelder. Hoe maak je dat de consument nu duidelijk? Ik denk dat Frank in #5 een...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
Suiker Sjoemelen
De scenario's of zijn het meer analyses zullen ongetwijfeld wel kloppen. Ik denk dat het eerder onwil (het zo zwaar bevochten...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
Kortingscenario's
Zoals ik al eerder postte: De indiaase wetenschapper Milind Watve beweert zelfs dat stress misschien wel een grotere invloed...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
"Stress is de stoflong van de 21e eeuw"
Zo kan je het ook zien.
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
Semantisch Ze. Hoe dan ook: niet op het verzoek van de consument, zoals je citaat stelt.
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
Eerst op verzoek van de hygiëne. Daarna op verzoek van de schaalvergroting. http://nl.wikipedia.org/wiki/Slachterij
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
Het uit het straatbeeld vertrekken van de slacht of de slachthuizen was niet op verzoek van de consument. Erg vonden ze het...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
En het citaat mag je van mij ook omdraaien.
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
Die oplossing is niet zo omgewikkeld. Dat is een sector die z'n vlees verkoopt voor wat ze het waard vinden en anders niet. Maar...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
Eerst krijgt de consument de schuld en nu moet ie de sector weer uit de shit halen.
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
#3 De winst van de retailer wordt bepaald door in en verkoop. Ofwel leverancier en consument. De consument doet nu wat minder...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
Kortingscenario's
#4 Daar heb je inderdaad helemaal niets aan. Maar hoeveel mensen hebben geen inkomen?
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
Kortingscenario's
Je hoeft niet te gokken. Er ontstaan nieuwe bedrijven die zich instellen op de Actions en de Lidls. Sommige oude bedrijven...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
Kortingscenario's
#41: Onder andere deze zin: "liever nu een ad-hoc-oplossing dan beleid waar we misschien over twintig jaar de vruchten van...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
We laten Ze maar even. Interessant is dit artikel in De Correspondent.
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
By the way Ze, de consument weet verdomd goed waar zijn vlees vandaan komt: Van de slager. Ooit een eerzaam beroep.
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
Ze, het is zeker ook de schuld van de consument dat er 300.000 Toyota's worden teruggeroepen, dat er Koersplannen zijn verkocht,...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
Paul & de foute moraal van de vleessector
Ik denk dat een samenwerking tussen stadslandbouw en tuinarchitectuur wel raadzaam is. Ik geloof niet dat de leefomgeving er...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
25 kerncentrales voor stadslandbouw New York
Klosse zou ook zeggen: niet teveel smaken door elkaar ;-)
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
Hoe bak je een tosti?
Het wordt Jaap Seidell niet makkelijk gemaakt. Uit de Distrifood van deze week: "De volumeacties betreffen uitsluitend...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
De achterstandswijken moeten aan de groente - maar hoe?
De Robin methode. En dan nog een gebakken eitje er bovenop.
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
Hoe bak je een tosti?
@Frank, dat moeten we zeker proberen. Mijn ervaringen met de overheid op dit punt zijn echter niet erg hoopvol gestemd. Het is...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
De achterstandswijken moeten aan de groente - maar hoe?
@Peter, je laatste vraag is de meest relevante. Maar voorstanders zullen zeggen dat je ergens moet beginnen. Laten we Jaap maar...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
De achterstandswijken moeten aan de groente - maar hoe?
Dit is geen grap.
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
De achterstandswijken moeten aan de groente - maar hoe?
Deze marketeer zou beginnen met de vraag: "Wat zou er gebeuren als je er morgen niet meer was?" En dan: "Je moet opvallen en...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
Het Voedingscentrum brengt vermaak
Terug naar de realiteit van Jaap Seidell: Nutella introduceert binnenkort Nutelle Bready: ‘Bready’ doet denken aan een...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
De achterstandswijken moeten aan de groente - maar hoe?
Een rapportje uit Londen. Stadslandbouw leidt tot werkgelegenheid. http://www.sustainweb.org/publications/?id=246
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
25 kerncentrales voor stadslandbouw New York
Eens Henric, het is het wachten op de voldongen feiten. Die zijn er nog niet.
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
“We moeten de kaarten opnieuw schudden”
Hoeveel moet je nog verder studeren of onderzoeken voordat je: 1. voedings/voedsel onderwijs (3 uur per week) geeft op scholen...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
25 kerncentrales voor stadslandbouw New York
En dan hebben de yuppen en hipsters geen zin meer, want er is weer iets anders hips en moet de plantsoenendienst het opknappen....
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
25 kerncentrales voor stadslandbouw New York
We hebben een sector van 60 miljard euro die niet in staat is zichzelf aantrekkelijk te maken voor consument of werknemers. Zit...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
25 kerncentrales voor stadslandbouw New York
Oké ;-) Dan gaat het achterstandswijken draadje over hoe stadslandbouw leidt tot het eten van meer groente en fruit en dat dan...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
25 kerncentrales voor stadslandbouw New York
Dit stuk gaat natuurlijk wel over stadslandbouw. En of stadslandbouw een route is naar een gezonder voedingspatroon. En ja als...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
25 kerncentrales voor stadslandbouw New York
Dit lijkt me een interessante draad te worden. Voorlopig spelen drie vragen door mijn hoofd: De stad moet zichzelf voeden....
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
25 kerncentrales voor stadslandbouw New York
Ik denk dat de keuze voor achterstandswijken een politieke is. De problemen zijn daar groot (om met de EkoPlaza meneer te...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
De achterstandswijken moeten aan de groente - maar hoe?
@Dirk, je komma's maken je reacties niet makkelijker.
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
Moderne landbouw is verre van efficiënt
Ik schrok ook behoorlijk van die 40%. Dat kan je bijna geen opbouwwerk meer noemen @niels
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
De achterstandswijken moeten aan de groente - maar hoe?
@Peter, stressfactoren! Ik heb laatst het boek zitten lezen van Milind Watve (dankzij Melchior Meijer). Hij heeft een zeer...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
De achterstandswijken moeten aan de groente - maar hoe?
Het hele achteruit boeren vind ik een moeilijk concept. Ik kan mijn vinger er niet opleggen, maar er lijkt iets niet aan te...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
Moderne landbouw is verre van efficiënt
@Melchert, kortom de waste in energie is velen malen groter dan in voedsel.
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
Moderne landbouw is verre van efficiënt
En laten we eerlijk zijn, wie vindt groenten nou erg lekker ;-)
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
De achterstandswijken moeten aan de groente - maar hoe?
@Peter, ik denk ook dat je niet alleen naar de groente en fruit consumptie moet kijken, hoewel die wel een indicatie geven, maar...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
De achterstandswijken moeten aan de groente - maar hoe?
Niels, bij deze groep is de illusie van een hogere status niet interessant. Er komen eerst nog een aantal andere basis dingen:...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
De achterstandswijken moeten aan de groente - maar hoe?
Het is een spannende affaire: via stadslandbouw en voeding de lagere SES (sociaal economische status) gezond maken (obesitas...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
De achterstandswijken moeten aan de groente - maar hoe?
Laten we dat doen. hoe aantrekkelijk kunnen we die verbeelding maken?
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
Moderne landbouw is verre van efficiënt
@Peter: Door mensen, Dick noemt er in #40 een paar, die door hun verbeelding, speelsheid, nieuwheid, nieuwsgierigheid en een...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
Moderne landbouw is verre van efficiënt
Dat is niet het advies. Dat is wat we doen! En misschien doen we dat wel, omdat we de rampspoed, die in Zuid Afrika wat...
Jan Peter van Doorn
10 jaar geleden
Moderne landbouw is verre van efficiënt
‹ Vorige
176
177
178
179
180
Volgende ›