Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Mark Soetman
Er staat een plannetje op stapel rond het verwaarden van de wilde gans. Pepijn (die al geruime tijd met de beesten werkt),...
Mark Soetman
13 jaar geleden
Restaurant de Eendracht: mét verhaal, zonder gelul
For arguments sake: wanneer alle akkerbouw landgedragen blijft (regulier, permacultuur en biologisch eender), is er dan niet per...
Mark Soetman
13 jaar geleden
De wonderbaarlijke waterverdwijning
Er lijkt sprake te zijn van een herverdeling van zoet water over de aarde. Of de oorzaak El Nino of CO2 is, laat ik even in het...
Mark Soetman
13 jaar geleden
De wonderbaarlijke waterverdwijning
@Dick, waar wil je eigenlijk heen? Het starten van een 'korte en lange watercyclus'? De lange is die via verdamping van de...
Mark Soetman
13 jaar geleden
De wonderbaarlijke waterverdwijning
Het Aralmeer groeit inmiddels weer en is rond 2015 weer in zijn originele grootte te bewonderen. Niemand ontkent dat zoet water...
Mark Soetman
13 jaar geleden
De wonderbaarlijke waterverdwijning
De Worstenclub vind ik fascinerend. Het gaat hier om nagenoeg vergeten technieken en bereidingen. Slechts een handjevol mensen...
Mark Soetman
13 jaar geleden
Restaurant de Eendracht: mét verhaal, zonder gelul
Ik constateer dat we om het waterprobleem te tackelen, veel beter kunnen inzetten op teeltmethodes die waterefficiënt zijn, dan...
Mark Soetman
13 jaar geleden
De wonderbaarlijke waterverdwijning
Net zoals ik uitgemolken koe ga eten geheel zonder CO2 uitstoot.
Mark Soetman
13 jaar geleden
De wonderbaarlijke waterverdwijning
Afhankelijk van het gewas, gebruikt een plant tussen 3 en 10% van het hem aangeboden water (daar kun je iets aan doen met...
Mark Soetman
13 jaar geleden
De wonderbaarlijke waterverdwijning
Ik sluit graag aan.
Mark Soetman
14 jaar geleden
Kent u ANDI?
Recent heeft wijngoeroe Jancis Robinson een tasting gehad met louter Nederlandse wijnen. Ze was lyrisch! Going Dutch - the...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Eetcafé Te Koop in Utrecht
Sanny, voor welke organisatie doe jij de inkoop van wijn? Wat je zegt is pertinente onzin!
Mark Soetman
14 jaar geleden
Eetcafé Te Koop in Utrecht
Of bavette wel of niet als biefstuk te behandelen is, is sterk rasafhankelijk. Van wagyu kun je zelfs de vang kort schroeien.
Mark Soetman
14 jaar geleden
Eetcafé Te Koop in Utrecht
De hele lijn gaat - sidesteps over vet en suiker daargelaten - mijns inziens over het faillissement van de overheid als...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Voedingscentrum over 2x warm
Ik deel je mening wel van Breukelen. De gedachte is ook om - in de hierop volgende ontwerpfase - te kijken naar een zo flexibel...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Tech & ons snapvermogen
Dit bijvoorbeeld. Heb er ook al architecten over gesproken. http://www.djc.com/news/en/11188954.html
Mark Soetman
14 jaar geleden
Tech & ons snapvermogen
Leuk dat biosphere langskomt. Ik ben er mee bezig om iets sterk gelijkends te testen in de praktijk (samen met twee anderen)....
Mark Soetman
14 jaar geleden
Tech & ons snapvermogen
Nuance: er worden alle kleuren plantjes geteeld in dit licht, niet slechts rode. Het blijkt dat planten niet het hele spectrum...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Tech & ons snapvermogen
Heftige onderwerpen voor een site waar alles op moet worden gevonden. Waarom niet gewoon alle soorten pindakaas? met dus ook de...
Mark Soetman
14 jaar geleden
KijkofhetKlopt - week 50
Dick, zie jij Rondeel als open? Hij is misschien niet volledig gesloten, maar toch tenminste ten dele. Afdoende om beest-beest...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Q-dom - zoönosen
Tsja. In mijn visie probeert deze branche juist dierenleed te minimaliseren. Het zal het perspectief zijn. Ben je veganist @rno?...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Q-dom - zoönosen
We maken erg veel geitenkaas inderdaad. Welk percentage we zelf eten is me niet bekend, maar het is een publiek geheim dat in...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Q-dom - zoönosen
Het gaat vrijwel uitsluitend om melkgeiten @rno. Nederland is één van de grotere spelers wereldwijd als het gaat om de...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Q-dom - zoönosen
Helder Dick. Je wilt een discussie rond de dierwelzijnswens van een aantal NGO's, een deel van het dierliefhebbend volk en zelfs...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Q-dom - zoönosen
Ik denk dat de commissie Brundtland een goede beschrijving heeft gegeven. Taalkundig zit het ook opgesloten in 'sustainability'....
Mark Soetman
14 jaar geleden
Sonoy: duurzaamste restaurant?
Ook ik ben verbaasd over de 'conclusie' die hierboven wordt geformuleerd uit de eerdere discussie op foodlog. Ik begrijp dat het...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Q-dom - zoönosen
Ik sprak vorige week iemand die nauw betrokken is geweest bij Utz. Op dit moment leading in koffie wereldwijd. Zijn focus en...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Weg met duurzaam
Lastig om te controleren. Ik weet wat van wijn, waarbij 120 liter per glas staat aangegeven. het meest zinnige wat ik erover kan...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Reacties KijkofHetKlopt
De gedachte was dat de producenten de bulk zouden invoeren. Later heb ik begrepen dat dat toch niet staat te gebeuren. Ik heb...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Reacties KijkofHetKlopt
Vanwaar deze sneer Stephan? Verwijt je me nou zijlijncommentaar?
Mark Soetman
14 jaar geleden
Reacties KijkofHetKlopt
Wat een lekkere houtsnijdende reactie. De valkuil ligt er duimendik op, de uitdaging dus net zo. Niche is snel gevonden, hoe...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Reacties KijkofHetKlopt
Het cordon sanitaire heeft in democratische zin bewezen waardeloos te zijn, maar in klein gezelschap doet het soms wonderen.
Mark Soetman
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - kibbeling
"Kibbeling is afgeleid van kibbel, dat 'kaak van een vis' betekende. In een boek uit 1862 over vissen staat: "De zoogenaamde...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - kibbeling
Guillaume heeft gelijk, kabeljauwwangetjes hebben een vlezige structuur. Spek eromheen en bakken, heerlijk op een salade of als...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - kibbeling
Het AD heeft ooit een 'Nationale kibbelingtest' gedaan. Jury Martin Gouda was niet mals in zijn oordeel en stelde simpelweg:...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - kibbeling
En na deze heerlijke veer in eigen reet (doet wel pijn als je hem er weer uit trekt) een antwoord: omdat de maatschappij...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Sonoy: duurzaamste restaurant?
Er zijn zonder meer verschillende manieren om naar duurzaam te kijken. Puur wetenschappelijk (zoeken naar cycli die vol te...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Sonoy: duurzaamste restaurant?
Nick, je darwinistische benadering is een leuke manier van kijken, maar neemt niet weg dat wij als verreweg meest succesvolle...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Is MSC nu wel duurzaam?
Klopt, een kip loopt niet meer dan 25 meter van zijn stok. En het gaat hier om kunstgras. De kip merkt het verschil niet.
Mark Soetman
14 jaar geleden
Klootwijk over het Rondeel-ei
Lasca, je relaas is keurig en het grootste deel van je conclusies ook. Inderdaad is het als consument gemakkelijk om drie...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Klootwijk over het Rondeel-ei
Het maakt nogal verschil welke naam wordt gebruikt. 'E-300' zal weinigen verleiden tot onmiddellijke aanschaf van het product in...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Kletskoek over kletskoek
Erg leuke serie inderdaad. Pissen over een stapel verbrand hout, vermengd met mest levert een sterk vlees-conserveermiddel op....
Mark Soetman
14 jaar geleden
Kletskoek over kletskoek
Het lijkt er op dat biologisch nu twee stromingen heeft: zij die willen blijven veranderen om het voortschrijdend inzicht te...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Jens was te wild voor Biologica
Ik heb geen inhoudelijk oordeel over de kwaliteit van gedroogde poedersoepen, maar zet wel mijn vraagtekens bij de benodigde...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Hoe gaat het met Kijk of het Klopt?
Vooropgesteld dat de financiering gevonden wordt: niet-transparante partijen hebben twee keuzes: zelf de informatie aanleveren...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Hoe gaat het met Kijk of het Klopt?
De belangrijkste restaurantgids ter wereld wordt uitgegeven en betaald door een fabrikant van autobanden, onder het motto 'eten...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Hoe gaat het met Kijk of het Klopt?
Daar hebben we geen andere mening. Maar je gebruikt deze voorbeelden om je punt te verduidelijken waar het - naar mijn stellige...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Commerciele vis is altijd duurzaam
Nu haal je wat vreemde voorbeelden aan Willem. Dat zijn allemaal bedrijven die door de overheid aangestuurd werden en - mede...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Commerciele vis is altijd duurzaam
Eens met Florine en de minipoll. Certificering moet tenminste de schijn hebben eerlijk te zijn. Dus: hoe verder weg van...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Commerciele vis is altijd duurzaam
Proberen om een zo actief mogelijke rol in te nemen lijkt me een goed streven. De uitgebreide theoretische kennis hier aanwezig...
Mark Soetman
14 jaar geleden
Na 5 jaar
‹ Vorige
29
30
31
32
33
Volgende ›