Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Mark Soetman
JP en Wouter, wijntje in 2030 staat. Vegan natuurlijk en alcoholvrij.
Mark Soetman
3 jaar geleden
'Visvervangers binnen 10 jaar net zo groot als vleesvervangers'
Dat kan ik hier met je eens zijn, maar er is nooit een afname in populariteit van films waarneembaar geweest bij mijn weten
Mark Soetman
3 jaar geleden
'Visvervangers binnen 10 jaar net zo groot als vleesvervangers'
Waarom JP? Films zijn ook nep. Games ook.
Mark Soetman
3 jaar geleden
'Visvervangers binnen 10 jaar net zo groot als vleesvervangers'
Eigenlijk niet Dick. Het is namelijk ook het ecomodernistische escapeluik. Meer CO2 betekent meer plantaardige biomassa. Klopt...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Biomassa goed, koe fout - waar komt dat beeld vandaan?
Henk, je hebt gelijk dat er feitelijk allerlei cycli met verschillende lengtes parallel bestaan. Toch denk ik dat we de...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Biomassa goed, koe fout - waar komt dat beeld vandaan?
Janne,#39, het gaat bij klimaatverandering (het schuilt al in de naam) om het verschil. De delta. In de korte cyclus (waarin...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Biomassa goed, koe fout - waar komt dat beeld vandaan?
Frank #7, weet je zeker dat je niet beter past bij het Allerhande forum?
Mark Soetman
3 jaar geleden
'Visvervangers binnen 10 jaar net zo groot als vleesvervangers'
Heb nog niets geproefd in dit segment wat de moeite waard was eerlijk gezegd. Vaak zout en/of smakeloos.
Mark Soetman
3 jaar geleden
'Visvervangers binnen 10 jaar net zo groot als vleesvervangers'
Koffeman kletst leuk, maar Thieme heeft lang vastgehouden aan de single issue strategie. Die draai is relatief recent
Mark Soetman
3 jaar geleden
Biomassa goed, koe fout - waar komt dat beeld vandaan?
Als je gelijk hebt Wouter #10, en ik heb geen reden daaraan te twijfelen, is het hierboven staande stukje verkeerd. Het rept...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Kunstmest kan veel groener, zeggen Singaporese onderzoekers
Misschien krijgt Wouter gelijk en horen we hier nooit meer wat van. Maar chemisch is het wel te duiden. Waar HB hoge...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Kunstmest kan veel groener, zeggen Singaporese onderzoekers
Jopie #17, knap! Zo kort heb ik het frame nog nooit gelezen. Waardeloze troep met eindeloze ellende in onze speeltuin.
Mark Soetman
3 jaar geleden
Biomassa goed, koe fout - waar komt dat beeld vandaan?
Dat hebben we al eens uitgeplozen hier. Wat resteert zijn toevoeging CH4 bij veranderende kuddegrootte (kan dus ook eenmalig...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Biomassa goed, koe fout - waar komt dat beeld vandaan?
Peter #3, het zeewierverhaal kun je vergeten. Het werkzame stofje is bekend en niet toegestaan. Al vrij lang bekend. Goed kort...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Biomassa goed, koe fout - waar komt dat beeld vandaan?
Het goede nieuws van de dag. Zal nog wel even duren voordat Terneuzen is omgebouwd maar toch.
Mark Soetman
3 jaar geleden
Kunstmest kan veel groener, zeggen Singaporese onderzoekers
Wouter, eens. Wat wel een nieuwe techniek is, is om H bij te mengen in het CH4 netwerk en die op de plaats van bestemming er...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Waterstof is niet groen, zelfs niet blauw
Meneer Grent en anderen. We kijken naar een fietsfabriek. Die heeft een flinke voorraad stalen buizen ten behoeve van de...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Kun je boeren zonder kunstmest?
Wouter #26, je kunt een gedroomd teeltsysteem niet mogelijk maken door te stellen ‘we moeten minder vlees eten’. Die logica...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Ken Giller: ‘Voor landbouwkunde breekt een gouden eeuw aan’
Er wordt volop geëxperimenteerd inderdaad, maar er moeten serieuze slagen gemaakt worden in opwekking elektrische energie én...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Waterstof is niet groen, zelfs niet blauw
Er is al jaren sprake van meer aardappelen in China met Europese kennis. De Grote Vier patatfabrikanten hebben allemaal...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Als China aardappelen gaat eten, daalt de CO2-uitstoot van basisgewassen met 9%
Jopie #17, als systeemdenker zou je inderdaad alle aspecten vrij moeten kunnen bepalen om een optimum te tekenen. In het geval...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Ken Giller: ‘Voor landbouwkunde breekt een gouden eeuw aan’
Frank, niet voor het eerst wek je in elk geval bij mij de indruk dat je wetenschap ‘ook maar een mening’ vindt.
Mark Soetman
3 jaar geleden
Waterstof is niet groen, zelfs niet blauw
Er staat heel veel meer in Gerdine. Centripetale concentratie noemt hij niet eens. Dat noem jij. Wel noemt hij bijvoorbeeld dat...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Ken Giller: ‘Voor landbouwkunde breekt een gouden eeuw aan’
Biologisch is lokaler? Vertel. Want de hele reactie is op geen enkele wijze een respons op het artikel imho
Mark Soetman
3 jaar geleden
Ken Giller: ‘Voor landbouwkunde breekt een gouden eeuw aan’
Smil berekende een maximale yield per vierkante meter voor alle vormen van energieproductie. Zowel zon als wind is inmiddels dat...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Waterstof is niet groen, zelfs niet blauw
Heerlijk artikel.
Mark Soetman
3 jaar geleden
Ken Giller: ‘Voor landbouwkunde breekt een gouden eeuw aan’
Matthijs #15, we moeten sowieso af van kunstmest zeg je. Kun je meteen aangeven welke 2 miljard mensen mogen blijven leven en...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Waterstof is niet groen, zelfs niet blauw
Klopt dat het een accu is. De technische uitdaging is de productie ervan. Daar gaat nu via elektrolyse 60% verloren. Er zijn een...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Waterstof is niet groen, zelfs niet blauw
Goed nieuws! Dat werd tijd. Ik had persoonlijk extra maatregelen verwacht bij herintroductie. Een controle of reinigingsslag.
Mark Soetman
3 jaar geleden
Europese Commissie wijzigt wet en staat circulair dierlijk veevoer weer toe
Dick, ik ben dan ook geen ecomodernist itt Hidde. We hebben er samen zelfs een column aan gewijd in Distrifood. Dat aan de...
Mark Soetman
3 jaar geleden
FAO-rapport: leer over biodiversiteit van inheemse volkeren
Klopt Huib. Net als de bodem in Nederland. Er wordt ineens geroeptoeterd dat die drastisch achteruit is gegaan, terwijl metingen...
Mark Soetman
3 jaar geleden
FAO-rapport: leer over biodiversiteit van inheemse volkeren
Correctie: ik zie geen tech fix. Net als Jos zie ik het niet goed komen met de wereld. Anderzijds vind ik dat we als denkende...
Mark Soetman
3 jaar geleden
FAO-rapport: leer over biodiversiteit van inheemse volkeren
Jeroen #2, ja dat zijn combinaties van alginaten die in de moleculaire keukens werden gebruikt om zogeheten ´spheres´ te...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Eetbare waterballon eindelijk in het echt getest
Wouter #7, dat weet ik, en maakt de romantische gedachte van black kitchens gevuld met chefs die dagvers aanbod wegkoken een...
Mark Soetman
3 jaar geleden
De komst van de stadskeuken zet de foodketen op zijn kop
Crux is (naast kosten voor bezorging) houdbaarheid en hygiëne-eisen. Die liggen niet gelijk aan die van horeca. Op Wouter’s...
Mark Soetman
3 jaar geleden
De komst van de stadskeuken zet de foodketen op zijn kop
Er even gemakshalve vanuit gaand dat het hier niet gaat om een meetfout (goed punt van Dennis), rijst bij mij de vraag of...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Vooral biologisch afbreekbare voedselverpakkingen bevatten PFAS
Excuus Dick #1, ik had even geen tijd om te reageren. Het zou best kunnen dat voor een universiteit voedsel de nummer twee is,...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Waarom kiest TU Delft voor vega als klimaatactie?
Dank voor de duiding in #7 Dick, helder. Het uitgeven van subsidies via een marktmechanisme (#11)? Dan zul je toch ergens er...
Mark Soetman
3 jaar geleden
'Biologisch wel duurzaam, maar duurzaam niet altijd biologisch'
Je leest het Dick, Foodlog kan wel inpakken want dat geneuzel over een paar nutriëntjes leest toch niemand. Huib, ik ben...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Wageningen concludeert dat kringlooplandbouw niet zonder kunstmest kan
Dick, jij als (oud) bankenman kan mij vast wel uitleggen in één zin wat Basel IV precies onmogelijk maakt. Zoals het er nu...
Mark Soetman
3 jaar geleden
'Biologisch wel duurzaam, maar duurzaam niet altijd biologisch'
Over wat effectieve extra maatregelen zijn voor jouw bedrijfsvoering kunnen we dan - met de regels die jij gaat horen bij de...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Al 8.000 Franse boeren hebben een 'hoge milieuwaarde'
Ellen, ben wel nieuwsgierig wat daar uit komt.
Mark Soetman
3 jaar geleden
Al 8.000 Franse boeren hebben een 'hoge milieuwaarde'
Een of meer waarderingen voor voedselproductie, gebaseerd op zaken die op consumentenniveau begrijpelijk zijn en gewaardeerd...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Al 8.000 Franse boeren hebben een 'hoge milieuwaarde'
Jos #10, sterker nog: de grote raffinaderijen verleggen hun focus naar plastics. Peak oil is ook in economische zin nu geweest,...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Jongere generaties 'ontkoken' Nederland
Jopie #46 Ik begrijp je gevoel. Van mijn kant zou een discussie prima kunnen (is hier ook met regelmaat gebeurd) als de basale...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Er bestaat een andere route dan die naar de afgrond
Tom, alles wat je benoemt is hier al in ruime mate gedebunked. Salatin, Sheppard en zeker van Eck: het zijn leugens. Pak...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Zwitsers stemmen volgende maand over pesticidenvrij voedsel
Is dit nieuws? Allain Passard van l'Arpège in Parijs doet dit al vele jaren. Sinds 1986 of iets dergelijks. Fameus was een...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Beste restaurant ter wereld zweert vlees en vis af
Er zijn in onze grote steden steeds vaker foodcourts / -markets te vinden, gemodelleerd naar de markten in Singapore, de grote...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Jongere generaties 'ontkoken' Nederland
Dat zei ik niet Marco. Alle systemen vullen aan. Dat is nu eenmaal de basale noodzaak van agro. Tragisch voor sommigen maar...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Er bestaat een andere route dan die naar de afgrond
Hoe gaat het tot conclusies leiden Dick? Over tien jaar importeert Zwitserland geen 50% maar 75% van zijn voedsel en dan alleen...
Mark Soetman
3 jaar geleden
Zwitsers stemmen volgende maand over pesticidenvrij voedsel
‹ Vorige
6
7
8
9
10
Volgende ›