Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
Ach de koetjesrepen. Ze verkochten er op school (einde jaren '60) maar mijn ouders wilden niet dat ik er kocht. Omdat het...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Lucht maakt chocolade duurzamer
Het blijft wraakroepend. Schaamteloos neppen met lucht, water en andere vulmiddelen , de winstmarges dus grof aandikken en dat...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Lucht maakt chocolade duurzamer
Dick, als het dan toch zo streek is, waarom heet het dan Bavaria?
Nick Trachet
13 jaar geleden
Van streekcola naar streekmelk?
Het Louis Bolk "Instituut" is, zo herinner ik mij van meerdere critici, al heel vaak geciteerd wanneer het om slecht en gewoon...
Nick Trachet
13 jaar geleden
"Biologisch-dynamische melk opvallend gezonder"
Maar ik wil niet blasé klinken. Deksels losschroeven is, bij onze steeds ouder wordende bevolking, een groeiend probleem....
Nick Trachet
13 jaar geleden
Hak heeft een nieuwe deksel
Nil novum sub sole
Nick Trachet
13 jaar geleden
Hak heeft een nieuwe deksel
Interessant, het lijkt een eenvoudige aanpassing van de Amerikaanse steriliseerpotten voor thuisgebruik, met los metalen deksel...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Hak heeft een nieuwe deksel
Mensen smaken alleen als ze dat willen. men drinkt oxfamwijn uit maatschappelijke keuze, niet omdat die lekker is. Verder wordt...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Kunnen Belgen niet ruiken?
Het verbaast me echt dat oplichting hier steevast voorgesteld wordt als technologische vooruitgang. Toen de melkbedeling nog...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Echt duurzaam knutselvlees
Dank U Jack. Die goede oude FAO. Ik heb er ook nog enkele jaren voor gewerkt (in de vis, welteverstaan). Voor het artikel had...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Culinair ontdekt: charque
Surimi heeft zichzelf een slechte reputatie gegeven door vanaf het begin grof te neppen. En er is vaak en veel gefraudeerd met...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Echt duurzaam knutselvlees
Jack: transparantie is alvast een begin. Dat water aan vleessoep wordt toegevoegd is een eigenschap van soep. maar water...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Echt duurzaam knutselvlees
Omdat je bewust water verkoopt uit winstbejag, maar dat slijt als 'duurzaam'
Nick Trachet
13 jaar geleden
Echt duurzaam knutselvlees
Jos, de twee bestaan in soorten en kwaliteiten, de meeste zijn niet te vreten en "leverworst" is hier in België een vrij...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Echt duurzaam knutselvlees
Goede kwaliteit slakken klarmaken met -weeral- lookboter is eigenlijk zonde. Ga toch weg van dat cliché en maak ze radicaal...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Wijngaardslakken van het Groningerland
Of het nu water of zagemeel is, vlees verdunnen en het ongegeneerd als vlees blijven verkopen zal altijd bedrog blijven.
Nick Trachet
13 jaar geleden
Echt duurzaam knutselvlees
Dick, wat ik in jouw stukje lees is dat jij valt voor het duurzaamheidsexcuus. wat hier aan de hand lijkt, is dat men water met...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Echt duurzaam knutselvlees
Hoe smaken berenkloten eigenlijk?
Nick Trachet
13 jaar geleden
Belgische Lidl stopt met castratie per 2012
De ziekte van het internet. Het artikel was vrij zogvuldeg gezet in BDW, maar bij het copiëren naar Brusselnieuws heeft de...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Bacteriën
http://www.santemer.com/algues-vrac-nos-produits-gamme-industrie-agroalimentaire-algues-vrac-santemer-aquacole-ouessant-alimentai...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Marianne Thieme: liever geen kweekvlees
Is dat het maar? Dus toch? Erg lekker kan dat niet zijn. Maar daaar gaat het allicht niet om. Ik zou zoiets aan de kippen...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Marianne Thieme: liever geen kweekvlees
Op de universiteit, rond 1980, werkten een aantal labo's met 'HeLa' cellen voor onderzoek. Die waren afkomstig van een...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Marianne Thieme: liever geen kweekvlees
Dit heeft geen niveau. Youtube staat vol met zo'n filmpjes. De natuur is niet perfect, dat hoort ook zo. Ik had deze ochtend...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Varken geboren met mensengezicht
Ik besprak de actie gisterenavond aan tafel (spieringkotelet met boontjes) met mijn zonen. "Ik doe morgen twee onderbroeken aan"...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Vandaag Vlaamse Klotendag
Wouter DH: de 'innoverende' of 'ondernemende' universiteit is een eufemisme voor armoede, omdat de overheden hun universiteiten...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Wie ontmaskerde de vleeshufter het eerst?
Steven, de keten van bio is toch niet noodzakelijk korter dan die van gewoon meel?
Nick Trachet
13 jaar geleden
Culinair ontdekt: veelgranenbrood
Vrij onderzoek kan maar gegarandeerd zijn wanneer de fondsen voor het onderzoek niet vooraf afhangen van het resultaat....
Nick Trachet
13 jaar geleden
Wie ontmaskerde de vleeshufter het eerst?
Aan "Erik": Ik zoek vruchteloos naar de "vind ik leuk"-knop
Nick Trachet
13 jaar geleden
Nieuwe campagne Vegetarische Slager
Waarom dure ge-extraheerde (of synthetische?) amylase toevoegen wanneer een lepeltje goedkope suiker volstaat? Waarom tarwe uit...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Culinair ontdekt: veelgranenbrood
Anja, je schrijft: "We eten kloontjes. Niet zo puur en onbewerkt als we denken". Klonen zijn niet onnatuurlijk. Hybridisatie...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Bananen met een buikje
Cécile: ?
Nick Trachet
13 jaar geleden
Culinair ontdekt: veelgranenbrood
Het woord braderie mag weer opgewardeerd worden. Het betekent een uitzonderlijke markt, jaarlijks of halfjaarlijks, waar de...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Helemaal van streek
Bier wordt in de regel gemaakt van gemoute gerst, enkel sommige luxebieren gebruiken tarwe, dat altijd al duurder was dan gerst....
Nick Trachet
13 jaar geleden
Bier wordt duurder
trouwens, sodium is natrium in onze taal
Nick Trachet
13 jaar geleden
Foodwatch: Duyvis nept Cashewnoot
Ik hoorde dit voorjaar heel wat in de media over het feit dat dit axioma achterhaald is. Wetgeving, handel en zeker groe...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Foodwatch: Duyvis nept Cashewnoot
Flipse: Vertel het ons als het niet waar is, maar ik heb uit mijn (korte) studie over het onderwerp begrepen dat langdurig (of...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Culinair ontdekt: slaolie
Hypocrisie en nep gecombineerd? er zal dus flink wat marge op zitten.
Nick Trachet
13 jaar geleden
Nieuwe campagne Vegetarische Slager
en nu wel, dank u FL
Nick Trachet
13 jaar geleden
Foodlog is brandnieuw
net geprobeerd, redactie: de zoekfunctie werkt NIET. Wat je ook intikt, het antwoord is hetzelfde
Nick Trachet
13 jaar geleden
Foodlog is brandnieuw
in dit artikel: "Zout verhoogt de bloeddruk". Is dat ondertussen niet ontkracht?...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Foodwatch: Duyvis nept Cashewnoot
Uncle Sam's? Uncle Tom's zal je bedoelen?
Nick Trachet
13 jaar geleden
Trieste tomaten
bakken in olie is een vrij recent keukenfenomeen, ontstaan door het kolonialisme. Nu weten we dat heel wat oliën niet geschikt...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Culinair ontdekt: slaolie
"Vlees eten is een manier om jezelf te verheffen boven anderen" schreef Vonk. laat dat nu net ook opgaan voor de meeste andere...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Ego vegetariër is socialer
Dat lijkt mij een verarming.
Nick Trachet
13 jaar geleden
Culinair ontdekt: slaolie
Toch even rechtzetten voor de routine er weer in sluipt: dit artikel verscheen oorspronkelijk in het weekblad "Brussel Deze...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Culinair ontdekt: slaolie
Het is inderdaad even wennen. Maar mag ik niet reageren op een artikel dat ik zelf heb geschreven?
Nick Trachet
13 jaar geleden
Foodlog is brandnieuw
Dit ruikt naar orthorexie
Nick Trachet
13 jaar geleden
Probiotica - koester je darmflora, boost je immuunsysteem
Nienke: als het niet meer verandert, dan heeft het ook geen zin meer om probiotica te nemen?
Nick Trachet
13 jaar geleden
Probiotica - koester je darmflora, boost je immuunsysteem
Nienke, uit je tussenkomst lijkt het wel alsof er een 'ideale' darmflora zou bestaan. dat lijkt mij onwaarschijnlijk....
Nick Trachet
13 jaar geleden
Probiotica - koester je darmflora, boost je immuunsysteem
"Mycotoxine", net als "bacterie", zijn neutrale begrippen. Er zijn er die begeerlijk zijn (alcohol kan men beschouwen als een...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Probiotica - koester je darmflora, boost je immuunsysteem
‹ Vorige
22
23
24
25
26
Volgende ›