Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
Inderdaad, mede is niet erg Vlaams, vandaag is het trouwens makkelijker te vinden in Wallonië dan in VL. Enoverigens: bijen...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Feit of Fabel: "de fructose in honing is gezonder"
fructose blijkt in het geheel ongezond, de verhouding fructose/glucose in honing is nauwelijks verschillend van die in bieten en...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Feit of Fabel: "de fructose in honing is gezonder"
Het is een Ijsselmeerse specialiteit! Klootwijk kon er ook zo lyrisch van worden
Nick Trachet
13 jaar geleden
Jols: minivis schoonmaken
Jols, is dat in het Nederlands niet gewoon spiering? Ik heb geen weet van spieringstripmachines. Het zal wel handwerk zijn,...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Jols: minivis schoonmaken
Slachten van beesten is kwaliteitswerk. Er is altijd een slachter aanwezig, een geschoold persoon. Binnen HACCP hoort dat ook...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Halal en Kosher slachten - tijd voor modernisatie
Wilma maakte een terechte opmerking. Wie het ooit heeft meegemaakt, weet het: ernstige wonden van een scherp mes zijn verbazend...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Halal en Kosher slachten - tijd voor modernisatie
Ik had even een déja-lu gevoel. We waren deze discussie al eens begonnen, maar nooit voortgezet:...
Nick Trachet
13 jaar geleden
De smaak van tandpasta
Hier in Brussel zegt men van rijmelarij: 'Ca rime et ça rame, comme tartine et boterham"
Nick Trachet
13 jaar geleden
Culinair ontdekt: Sandwich
Vergeten groente is niet veel slimmer dan hervonden groente. Bij hervonden denk je dat ze eerder vergeten waren: Kifkif, zoals...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Hopscheuten
Vreemd, ik dacht dat Britten daar meer affiniteit mee hadden. Toont hoezeer de sterrenkookkunst in de media gestoeld is op...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Culinair ontdekt: Duindoorn
"not bio minded folks "? Wat mag dat dan zijn? Men mag geen personeel weigeren om racistische, religieuze of filosofische...
Nick Trachet
13 jaar geleden
België: Colruyt is duurzaam
Ik vind ze de moeite niet waard. Ze zijn vooral zeldzaam. Ze zijn niet te vinden in de gewone handel, maar worden enkel in...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Hopscheuten
"Er is meer tussen pan en bord dan men voor mogelijk houdt, Horatio". het gaat erom mensen dingen te laten zien en proeven die...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Het Grote Vlaamse Foodlogevent - 11 juni Leuven
Jamaar, persaandacht voor jezelf is altijd een slecht idee. Blijven eten is voor mij ook geen goed idee (wie wil nu Italiaans...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Het Grote Vlaamse Foodlogevent - 11 juni Leuven
Ik heb mij ingeschreven, maar dat is op de site nog niet te zien?
Nick Trachet
13 jaar geleden
Het Grote Vlaamse Foodlogevent - 11 juni Leuven
maar het ging over vis...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Nederlanders kiezen vaker voor vis met duurzaamheidkenmerk
Is het niet zo dat de proportie labeltjesvis toeneemt omdat ongecertifieerde vis door een aantal supermarktketens en winkels...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Nederlanders kiezen vaker voor vis met duurzaamheidkenmerk
De stadslandbouw (per definitie eerder tuinbouw) is gewoon een aanvulling binnen het geheel. Steden zijn nooit self-sufficient...
Nick Trachet
13 jaar geleden
De illusie van stadslandbouw
het water dat van de Hoge Venen afloopt is bijzonder zuur. Blauwwieren, die verantwoordelijk zijn voor de frequente moddersmaak...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Culinair ontdekt: regenboogforel
Hier is overal gerookte forel te vinden, Guillaume. Meestal uit Denemarken. Ligneuville (Gabriël) ging tien jaar geleden...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Culinair ontdekt: regenboogforel
Arie, bent u zwanger?
Nick Trachet
13 jaar geleden
Bietensap op in Vlaanderen
Veel veiliger dan vers
Nick Trachet
13 jaar geleden
Van bewust kiezen word je niet gezonder
Ouwe Franse mop: vraag; hoeveel spreeuw zit er in uw spreeuwenpaté? antwoord: ongeveer 1 op 1. vraag: zoveel? Antwoord:...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Wanneer vinden we nep echt nep?
Eigenaardige ingrediëntenverklaring. Hangt een varkensluchtje aan. Verder is het aanvaardbaar dat paté, om het even welke,...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Wanneer vinden we nep echt nep?
"le Parti pour les Animaux" vertaalt als "partij VOOR de dieren" niet partij VAN de dieren (partie des animaux). Lomme had het...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Gaat de Partij van de Dieren in Groenten?
CO2 is ook een organische verbinding
Nick Trachet
13 jaar geleden
Gaat de Partij van de Dieren in Groenten?
Is het distribueren van giftige groenten in NL niet strafbaar?
Nick Trachet
13 jaar geleden
Gaat de Partij van de Dieren in Groenten?
Dick, waarom zijn er dan nog altijd wachtrijen bij de volkstuinorganisaties?
Nick Trachet
13 jaar geleden
Wat is dat - die 'Food Revolution'?
Het lijkt erop dat hip Amerika de daktuin pas ontdekt. In Europa ligt dat toch anders. In Rusland heeft gedurende het...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Wat is dat - die 'Food Revolution'?
Ik heb net allerhande mails ontvangen van bewoners van de Depairelaan. Blijkbaar (maar totaal toevallig) heeft de stad Brussel...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Culinair ontdekt: Ginkgo
De foto is die van de prut die ik uit het pakje uit de winkel haalde. Toen het ogenblik van een foto nemen gekomen was, waren...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Culinair ontdekt: Ginkgo
Wie gebruikt er nu een deksel tijdens het frituren? Volgens mij is dat zelfs gevaarlijk (schuimvorming en overkoken).
Nick Trachet
13 jaar geleden
België beleeft frietrevolutie
Flipse: olijfolie is inderdaad niet bestand tegen die hoge temperaturen. Frituren in olijfolie is dan ook (ik citeer de...
Nick Trachet
13 jaar geleden
België beleeft frietrevolutie
Dikke fout, Steven: er moet gebakken worden in ossenwit of beter nog, paardenvet, geen olie. essentieel voor de smaak.
Nick Trachet
13 jaar geleden
België beleeft frietrevolutie
De Romboutsen zijn inderdaad een speciale familie. Zij lanceerden de plastic filter voor de Expo'58 in Brussel. De huidige...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Slow coffee
Hier hangt die gewoon in de supermarkt
Nick Trachet
13 jaar geleden
Slow coffee
Ik heb ook een nylon koffiebeurs, nog véél duurzamer dan ongebleekt papieren, want zo één moet maar vervangen worden na een...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Slow coffee
melk is nooit lekker in koffie
Nick Trachet
13 jaar geleden
Slow coffee
Verbazend. Dus waren mijn grootouders heel modern? Bij Mellita zullen ze lachen. Ik ben steeds de "kaffeebuzze" (koffiefilter)...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Slow coffee
Jack: ‘we dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was’ is hier wel héél erg on topic en vat ook goed...
Nick Trachet
13 jaar geleden
De wonderbaarlijke waterverdwijning
OP leeftijd? Ik sta nog vijftien jaar van de (Belgische) pensieonleeftijd af! Ik heb generatiegenoten die hun kinderen achter...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Anatomie met respect – Professor Schouten
En niet als ze processed food met msg eten in Japan zelf?
Nick Trachet
13 jaar geleden
E621 uit een culitube - Taste #5
Goed, maar tegen 1870 hadden de koloniale mogendheden reeds zoveel sterke kruiden aangevoerd in Europa dat ze gebruikt werden...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Is speculaas van de Belgen?
Ik promoot geen glutamaat. Maar anderzijds ga ik in tegen het heersende klimaat waarin men zich in bochten wringt om alle...
Nick Trachet
13 jaar geleden
E621 uit een culitube - Taste #5
Monique, wist je dan niet dat speculaas de rechtstreekse aanzet was tot de Frans-Duitse oorlog van 1870? (om van de...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Is speculaas van de Belgen?
Dat is vervelend, ja. maar ook een godsgeschenk voor bejaarden die geen eetlust meer hebben?
Nick Trachet
13 jaar geleden
E621 uit een culitube - Taste #5
Worden we nu dik van de smaakversterkers? Da's weer nieuw
Nick Trachet
13 jaar geleden
E621 uit een culitube - Taste #5
Een thuisslacht als theater, als "kunstvorm"? Ik zie al de niet begrijpende blik in de ogen van de duizenden die thuis een...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Anatomie met respect – Professor Schouten
Dat is niet de roeping van mijn artikels. Ik heb het al niet te graag over gezondheid in mijn artikels. Eten is er om te...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Culinair ontdekt: Zout
http://www.youtube.com/watch?v=2YC7EoPO1wg&feature=BF&playnext=1&list=QL&index=1
Nick Trachet
13 jaar geleden
Anatomie met respect – Professor Schouten
‹ Vorige
24
25
26
27
28
Volgende ›