Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
Hmmm, kippenfricassé met Mussolinisaus (we zijn wat men noemt "in de volksetymologie aanbeland".
Nick Trachet
13 jaar geleden
Pinda's & kaas
Dat Bouclard struikelde, kwam omdat de Pruisische kanonbal, die hij gebruikte om amandelen te vermalen, door de Italiaanse...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Is speculaas van de Belgen?
in BDW, over zout, dat mensen geen hoge bloeddruk krijgen van veel zout, maar misschien wel bloeddruk verminderen met minder...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Pansalt: over zout & eenvoud
Daar gaat het standpunt in mijn artikel van gisteren! Nu ja, het artikel van volgende week gaat over zoutreductie uit...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Pansalt: over zout & eenvoud
http://www.food-info.net/nl/intol/msg.htm We hebben niet zolang geleden hier al een discussie gehad naar aanleiding van mijn...
Nick Trachet
13 jaar geleden
E621 uit een culitube - Taste #5
Przewalski (genoemd naar de Pools-Russische geograaf of naar het paard?): De klassieke specerijen worden al sinds de oudheid...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Is speculaas van de Belgen?
Voetbal is van de katholieken. Protestanten spelen rugby, ook in Frankrijk is de rugbystreek 'le Sud-Ouest', de streek van de...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Is speculaas van de Belgen?
Jajaja, "e si non e vero e ben' trovato" zeggen ze in Italië. Het beeld van de moderne kerstman is gewoon een ontwijde...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Is speculaas van de Belgen?
De kerstman is dan ook alleen maar de Protestantse herinterpretatie van een katholiek fenomeen. De proto's konden die kinderen...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Is speculaas van de Belgen?
http://www.stnicholascenter.org/Brix?pageID=183&category_sakey=120
Nick Trachet
13 jaar geleden
Is speculaas van de Belgen?
Het enige essentiële aan speculaas is dat het een koekje is dat een beeltenis heeft. DE afbeelding van mens, dier, plant of...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Is speculaas van de Belgen?
2 februari: "Er is geen vrouwke noch zo arm, of ze maakt haar panneke warm"
Nick Trachet
13 jaar geleden
Welke pannenkoek is het lekkerst?
In beide landen (en Noord Frankrijk en het het Rijnland) is speculaas wel geassocieerd met Sinterklaas en 6 december. De Britse...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Is speculaas van de Belgen?
Ik vermoed dat het eraan toe gaat zoals bij het vlees; ik vroeg aan een slager wat de verhouding kalf/varken was in zijn...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Welke pannenkoek is het lekkerst?
Maan, paard: Inderdaad, ik sta soms te kijken bij "zevengranenbood" of zelfs "twaalfgranenbrood" en dan krijg ik beelden van...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Welke pannenkoek is het lekkerst?
Oei, dat ging mis. Nog eens: no comment
Nick Trachet
13 jaar geleden
Culinair ontdekt: ketchup
No comment
Nick Trachet
13 jaar geleden
Culinair ontdekt: ketchup
In mijn wijnarme periode (deze tijd van het jaar) besteed ik al meer aandacht aan thee, in dit land een "volksvreemd" drankje....
Nick Trachet
13 jaar geleden
Kaas met thee?
Het advies kwam van de sportfaculteit van de KUL (Katholieke Universiteit Leuven), een vrij eerbiedwaardige instelling. het...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Bietensap op in Vlaanderen
dentelles worden niet noodzakelijk opgerold, maar het blijven envengoed "crêpes" Nooit gehoord van Ficelle picarde, ficelles...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Welke pannenkoek is het lekkerst?
Hans zonder: "crêpe" is in het Frans om het even welke pannekoek, het is het algemeen woord. Dunne pannekoeken zijn 'ficelles',...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Welke pannenkoek is het lekkerst?
een erweit is een erwt in mijn ouders dialect. Misschien is (zoals in de Noorse talen) het lidwoord er blijven aanhangen? En...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Welke pannenkoek is het lekkerst?
Waarom "HOORT" er boekweitmeel in panne(n)koeken? Wat is er beter aan spelt in P-koeken? Waarom 6 granen? (en welke zijn die)...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Welke pannenkoek is het lekkerst?
Een klassieker: aan de VUB waren er woon-units met vier kamers rond een gemeenschappelijke zitruimte cum keuken. Er werd dus...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Pinda's & kaas
Wat het nut van hogere studies bewijst, zeker als je op kamers gaat ("op kot", zeggen ze hier). Je leert mensen kennen met een...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Pinda's & kaas
Even praktisch: er blijken heel wat hoeveslagerijen in België. En er is steun en raad voor. Ter info: zo doe je dat (van de...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Van boerin tot slagerin
"Crowd funding" (krautfunding?)klinkt beangstigend. Het impliceert dat er "onderzoek" wordt gelast bij gratie van een...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Professor in de bonen
Zijn de Britten daar niet al heel lang mee bezig? Ik herinner me een reality Programme op BBC over een stedeling die zich...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Van boerin tot slagerin
Gek dat er, nog voor het artikel, al over achatina (Afrikaanse reuzenslak)wordt geschreven. Deze dieren zijn het niet waard om...
Nick Trachet
13 jaar geleden
Culinair ontdekt: Tuinslak
In Brussel zeggen ze: "Yquem, en gij niet"
Nick Trachet
14 jaar geleden
Vreemd Eten
Ik dacht dat ik dat was (ken je Nero? eindigt altijd met een wafelenbak). maar dan nog. het opsommen van eetmomenten in...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Vreemd Eten
Maar waar gaat dit eigenlijk over?
Nick Trachet
14 jaar geleden
Vreemd Eten
En vanavond ga ik de lof van de Haggis bezingen, het is bijna 25 januari. Ik ben gevraag om de "Address" te doen...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Oproep aan vega's: red het beest, eet het
Kinderboederijdieren worden vandaag allicht meteen verast. Linea recta CO2 . In de ouderwetse cyclus duurde het nog decennia,...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Oproep aan vega's: red het beest, eet het
Dirk, Geen haar of geen hoef, geen darm of zenuw ging verloren. Eerst werd het vlees aan het bot gegaard, dan ging het bot in...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Oproep aan vega's: red het beest, eet het
Frits: een goede regel voor zeevis: hoe groter, hoe lekkerder. Voor zoetwatervis dank ik dat dit niet opgaat....
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: steenbolk
Ik kom met de auto en breng een vaatje lambiek mee.
Nick Trachet
14 jaar geleden
Kent u ANDI?
Rijdt er een trein naar Bree?
Nick Trachet
14 jaar geleden
Kent u ANDI?
Over die (oven)schaal is er trouwens een mooie anekdote: ik heb ze geërfd van mijn grootmoeder. Gemaakt in steenwerk, is de...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: steenbolk
Barramundi wordt nu ook in Europa gekweekt, neen? Veel bekender is de sterk verwante nijlbaars (of victoriabaars), van hetzelfde...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: steenbolk
en de mensen blijken er op lange termijn immuun voor. Denk maar aan Seveso.
Nick Trachet
14 jaar geleden
Ei - hou je kop erbij
Ike jime wordt vooral in de tropen toegepast, bij individueel gevangen vissen. Bij een visserij met trawls is die methode niet...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: steenbolk
Er is al behoorlijk wat onderzoek gedaan naar de smaakbeleving van vis, vooral in Denemarken, blijft mij bij. Ik verwijs graag...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: steenbolk
Frits: Elft en fint (Alosa alosa en A. fallax) lijken sterk op elkaar en zijn haringachtigen. Ze lijken goed op haring maar dan...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: steenbolk
Dat is dan ook de eerste keer dat ik complimenten krijg voor een foto. Mijn eega vindt het overigens niet zo leuk dat onze halve...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: steenbolk
Trekken = forceren? Oei, is dat dan een "batavisme"? Ik ken als nederlandse term 'bleken'. Bleekselder is wel een product, maar...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Eetcafé Te Koop in Utrecht
De auteur gaf toe dat hij geen goed filmpje van zwelgende ganzen had gevonden (tenzij "boringly long")en gaf de aalscholver...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: Foie gras
Lomme, Barber is een Jood! Het verhaal van boer Sousa is trouwen niet BIO. Wat die man doet komt in het bioverhaal niet voor....
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: Foie gras
O neen, sorry, 't ging over vijgen: http://www.brusselnieuws.be/eten-drinken/culinair-ontdekt-vijgen
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: Foie gras
Ja, maar zoals Voltaire al schreef: "le secret d'ennuyer, c'est de vouloir tout dire" (en daarenboven had ik het daar al over,...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: Foie gras
‹ Vorige
25
26
27
28
29
Volgende ›