Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
Zoals Fouché zou gezegd hebben: "c'est pire qu'un crime, c'est une faute". Witloof wordt van de wortel af gesneden. dat...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Eetcafé Te Koop in Utrecht
Beste V&VK;: witloof wordt "gestoken", niet getrokken (witloof steken, witloofsteker, ...) O, en loof is onzijdig, dus witloof...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Eetcafé Te Koop in Utrecht
Stamvader in 1825? Het stamboek dateert pas van 1884-85 (volgens de site van het stamboek zelf). Nu, de folklore maakt voor...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Paard op straat & in de pot
Hoe zit dat met oesters en mosselen? Die worden opgegeten bij een aanzienlijk hogere leeftijd dan slachtrunderen.
Nick Trachet
14 jaar geleden
Hoeveel leven wilt u per kilo?
Otto: "echte Hongaarse salami"? Worsten maakt men overal ter wereld; maar "echte" Salami is Italiaans. Daar kan er vandaag...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Paard op straat & in de pot
Ja arno, dat weten we.
Nick Trachet
14 jaar geleden
Hoeveel leven wilt u per kilo?
Dirk: Kolossen van het Denderdal? De centrumregio van de kweek van "de brabander" (juister: het Belgisch trekpaard, zie...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Paard op straat & in de pot
De uitvinder was Denis Pappin, Een Frans Protestant uit de XVIIde eeuw die naar Engeland was uitgeweken en daar met Boyle (van...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Paard op straat & in de pot
Alles wat na een veldslag achterbleef werd gebruikt. Arme mensen zijn bijzonder efficiënt en hebben geen scrupules. Doet mij...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Paard op straat & in de pot
Napoleon was slim genoeg, van hem is de uitdrukking "een leger marcheert op zijn maag". Maar na elke oorlog was er plots een...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Paard op straat & in de pot
Euh, ik dacht aan rauw gebakken? De vooraf gekookte zijn helemaal iets anders. Die beginnen op paté te lijken.
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: Foie gras
Tachtig jaar? Als laatste echte werkpaarden in de stad herinner ik me kolenhandelaars (oeleboeren), eind jaren '60 nog. Latere...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Paard op straat & in de pot
Dus voor een eend met actiegroepengarantie: kies alleen hele eenden (of ganzen)mét de lever en maag erbij. Da zie je ook pas...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: Foie gras
Flipse: er zijn toch heel wat paardenmelkerijen? Meestal moet je de verse melk wel bestellen. Maar het is een mooie toevoeging...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Paard op straat & in de pot
het verhaal wil dat Rossini het zelf had bedacht (Rossini was bijzonder actief als gastronoom). Escoffier kan hij niet hebben...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: Foie gras
http://www.brusselnieuws.be/artikel/drie-trekpaarden-dienst-bij-gemeente-oudergem...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Paard op straat & in de pot
Zeer interessante link, Mrten. Slecht geproduceerde foie gras bestaat natuurlijk, net zoals foute kippen-, konijnen, varkens-...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: Foie gras
Hier is een eigenaardig opbod aan de gang, zo van "wie slikt er het meeste pillen?" En natuurlijke bronnen (vis, zonlicht)...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Vitamine D - van wieg tot graf
Wikileaks?
Nick Trachet
14 jaar geleden
Dioxine - kunnen de kenners het eens uitleggen?
Dick, ter herinnering: De Belgische dioxinecrisis was in werkelijkheid een PCB-crisis. Het "menselijk probleem" lag mogelijk...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Dioxine - kunnen de kenners het eens uitleggen?
Robin, over de "varianten" (je bedoelt variëteiten?) moeten we nog zwijgen. Zoals ik in het artikel vermeld: er zijn gewoon...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Pommerak
Ons deel van Europa is het dioxinerijkste ter wereld. Reden: er wonen hier al heel lang heel veel mensen die vuurtjes stoken...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Dioxine - kunnen de kenners het eens uitleggen?
Over zeezout: het is een fabeltje dat er zoveel meer mineralen in zitten. In de zoutpannen zijn er verschillende bekkens waarin...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Pansalt: over zout & eenvoud
IK heb altijd geleerd over "zouthonger" die bijzonder pijnlijk kan zijn op grote hoogte en in hete gebieden. OOk bijde UN werd...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Pansalt: over zout & eenvoud
Om de ingewikkeldheid van de haringbenamingen te illustreren, hier een opsomming van enkele productnamen in België, overgenomen...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Panharing
Rauwe, onbewerkte haring inderdaad, maar niet met de bedoeling om rauw op te eten. Haring dus, gebruikt zoals om het even welke...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Panharing
Frits: door zeehonden. De natuur is dergelijke concentraties zeehonden niet meer gewoon. Ook de concurrerende vijanden van de...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Panharing
Wouter, zeevis is OK, overal ter wereld ongeveer, maar ik eet ook geen karper uit Brusselse stadsparken (nochtans heeft men er...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Panharing
Ik herinner me de kantine op school, het moet in 1972 zijn geweest, op een vrijdag. Er werden lelijke stukken vis...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Panharing
Ik dacht ook dat het zo ging. Doch enkel bij Maatjes/hollandse nieuwe is het traditie om haring rauw te eten. De invriesplicht...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Panharing
Zoals in het artikel staat: de naamgeving van haringproducten verschilt héél erg van stad tot stad. Bokking (Engels:...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Panharing
Dit al gezien? (een heel youtube kanaal): http://www.youtube.com/user/EpicMealTime#p/u/5/wZDv9pgHp8Q (met dank aan mijn zoon)
Nick Trachet
14 jaar geleden
Afvallen - en dan?
Evert, inderdaad, maar dierentuinen zijn een esthetische luxe. Energie, plaats en geld steken in nutteloze dieren heet...
Nick Trachet
14 jaar geleden
#kloptie: Puur & Eerlijke kip
Arno: neen, ze kunnen niet terug, maar daar rekenen ze ook niet op. Onze maatschappij IS hun natuur.
Nick Trachet
14 jaar geleden
#kloptie: Puur & Eerlijke kip
Mijn stelling is niet verkeerd. Het feit dat er in onze contreien nog steeds herten, reeën en everzwijnen rondlopen heeft alles...
Nick Trachet
14 jaar geleden
#kloptie: Puur & Eerlijke kip
Sterreman: "Ze zijn door hun benaming al ten dode op geschreven". Bedenk dat al die huisdieren alleen overleefd hebben door hun...
Nick Trachet
14 jaar geleden
#kloptie: Puur & Eerlijke kip
Oxalis/knolzuring staat bij Stappaerts (Tuinbouwschool Vilvoorde)sinds de jaren '20 van vorige eeuw. Er zal wel ergens een...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Oca's voor de Lidl?
Frits: pak dat men honderdveertig jaar geleden een zwijn liet groeien tot een kilo of tweehonderd, hoeveel woog de filet pur...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Frans Oud & Nieuw
Ik vroeg mij af... Bewijst de laatste paragraaf nu dat Marie Potie helemaal niet kon koken? (tweeënhalf uur voor een haasje,...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Frans Oud & Nieuw
O tempora, O mores
Nick Trachet
14 jaar geleden
Wat eet foodlog deze Kerst?
Wie is er lomp? l'humanité est mon étalon. Ik laat geen mensen de politiek maken die, sprekend in naam van dieren -van wie...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Wat eet foodlog deze Kerst?
Nooit genoeg
Nick Trachet
14 jaar geleden
Wat eet foodlog deze Kerst?
Lijdt maar, Nederland... Een masochistische kerst toegewenst
Nick Trachet
14 jaar geleden
Wat eet foodlog deze Kerst?
http://www.algea.com/
Nick Trachet
14 jaar geleden
Midas Dekkers: biologisch en boeren staan vooruitgang voedselproductie in de weg
Voor Huib: hoe algen worden gekweekt: ik zag al meeerdere' soorten installaties. Open vijvers -en dan kunnen we spreken van een...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Midas Dekkers: biologisch en boeren staan vooruitgang voedselproductie in de weg
Wouter, deze machine? http://home.euphonynet.be/peter-cooleman/ Zie lager op de pagina
Nick Trachet
14 jaar geleden
De Bond & de garnalen van Gijs
Mensen kunnen niet schaatsen, dat is niet van deze tijd. Mensen kunnen geen auto rijden, dat is niet meer van deze tijd Mensen...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Zazou & de pakjes: eten is wat anders dan tanken
Klootwijk, misschien zijn de machines verbeterd sinds ik ze zag. Is al weer een paar jaar geleden. Worden ze nog altijd...
Nick Trachet
14 jaar geleden
De Bond & de garnalen van Gijs
Grijze garnalen (Crangon crangon) koop je ongepeld. Wie dat niet doorheeft is het niet waard garnalen te eten. De pelmachines...
Nick Trachet
14 jaar geleden
De Bond & de garnalen van Gijs
Uit de tabel in het artikel leid ik af dat 100 gram erwtjes 5,78 gram gebonden en vrij glutaminezuur bevat. Wanneer wij...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Glutamaat
‹ Vorige
26
27
28
29
30
Volgende ›