Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
"...monosodium glutamate has become one of the most intensively studied food ingredients. After intensive studies, the JECFA...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Glutamaat
Tja: "habent oculos sed non vident"
Nick Trachet
14 jaar geleden
Glutamaat
Voor wie het horen wil: glutamaat is het (Natrium)zout van glutaminezuur. In een waterige oplossing (in ons lichaam dus) zijn...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Glutamaat
Melchior etc. De Westerse mythe van de "steen der wijzen": ergens bestaat er een stof, een 'pilletje' dat ons het eeuwig leven...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Nu bewezen: linolzuur is niet gezonder
Robin: toegegeven, maar in werkelijkheid blijft een snuifje een snuifje. Alleen bij grootgebruik is het mogelijk exact te...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Glutamaat
Damasceren, noemen ze dat (naar het legendarische damas-staal van de Sarazenen, dat de kruisvaarders destijds fascineerde) Het...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Nipponblades - loeischerp in zachte zaken
Dirk Z., ik ken de dame niet. Opwarmkost wordt hier enkel gegeten dor vrij zielige alleenstaanden en bejaarden met beperkte...
Nick Trachet
14 jaar geleden
30 minuten koken is geen tijdverspilling
I'll second that (als het lijk tenminste goed verstorven is)
Nick Trachet
14 jaar geleden
Dode dieren zijn niet vriendelijk
interessanter is te zien wat nu werkelijk vorig jaar onder de aandacht kwam. Een analyse, dus, geen prognose. Wat was dit jaar...
Nick Trachet
14 jaar geleden
What (not) to eat 2011 - recensie
Heeft er ooit iemand dat soort voorspellingen gecontroleerd na een jaar? Wat is high tea bij jullie? In Engeland is dat het...
Nick Trachet
14 jaar geleden
What (not) to eat 2011 - recensie
Sorry, niet gemerkt dat mij iets werd gevraagd. Ik snap de hele discussie eigenlijk niet. Koken kost een uur. Dat weet ik...
Nick Trachet
14 jaar geleden
30 minuten koken is geen tijdverspilling
Dank U. (de "procentpunten" waren hier een stijlfiguur, ik was in mijn betoog trouwens ook nog de genetica, de zgn. "aanleg"...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Nu bewezen: linolzuur is niet gezonder
Nijd is een slechte raadgever. Ik ben een even grote margarine-basher als jij, maar je schijnt het persoonlijk op te nemen. Ik...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Nu bewezen: linolzuur is niet gezonder
Florine: Ik zeg maar, er zijn enorme belangen mee gemoeid. Daarenboven is de rol van veel of weinig linolzuur voor de...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Nu bewezen: linolzuur is niet gezonder
Giedo: "simpel" en "kaas" rijmen niet op elkaar. kaas is niet natuurlijk maar een expliciete uitdrukking van het menselijk...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Nu bewezen: linolzuur is niet gezonder
"Ze heeft gelijk. E-nummers zijn onschuldig" Dat is natuurlijk correct. het zijn de additieven ZONDER E-nummers waar we ons...
Nick Trachet
14 jaar geleden
30 minuten koken is geen tijdverspilling
Eén van de interessantere draden die ik hier al heb gelezen . Veel crypto-christenheid en anthropocentrisme. Voor mij is het...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Dode dieren zijn niet vriendelijk
"con" betekent idioot in het Frans (na nog iets anders, maar enfin)
Nick Trachet
14 jaar geleden
'Vleeskok'
IJsbeer is ongezond voor de mens want het bevat een gevaarlijk hoge concentratie Vitamine A. Dat is zo één van die absoluut...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Dode dieren zijn niet vriendelijk
Monique, het bestaan van kannibalen wordt in bepaalde kringen ook hardleers ontkend. Het zou slechts om een mythe gaan ter...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Dode dieren zijn niet vriendelijk
Slachten is weldegelijk diervriendelijk. Kijk rondom ons. Lekkere dieren overleven de aanwezigheid van de mens, oneetbare...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Dode dieren zijn niet vriendelijk
Waat doen jullie toch moeilijk over lekkere dingen als uier, bloedworst, geperste kop of ......
Nick Trachet
14 jaar geleden
Onderzoek: hoe aten mensen in de jaren '60/'70?
Twijfel is de basis van elke wetenschap. Ik neem in principe niets aan "ex autoritate", wel vaak uit vertrouwen, als ik het zelf...
Nick Trachet
14 jaar geleden
KijkofhetKlopt - week 50
Op mijn anekdote kan je geen vergelijking baseren. Wat vooral heel erg veranderd is, zijn de normen voor en de perceptie van...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Onderzoek: hoe aten mensen in de jaren '60/'70?
Dick; vooral de vrouwen waren dikker. Ik heb altijd dikke mensen gekend (die vielen ook altijd meer op) Ik vermoed dat het...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Onderzoek: hoe aten mensen in de jaren '60/'70?
O, ik vergat het dagelijkse vieruurtje na school, boterhammen of (soldaten)koeken met melk. Na de leeftijd van 12 jaar: sloten...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Onderzoek: hoe aten mensen in de jaren '60/'70?
Op vraag van Dick geef ik mijn Belgisch overzicht Bij mijn geboorte woog ik 4,8 Kg. Je hebt het of je hebt het niet ( %...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Onderzoek: hoe aten mensen in de jaren '60/'70?
Het klinkt allemaal wel héél erg als afzien en miserie, hoor. We spreken toch over de jaren '60? Jullie doen het klinken als...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Onderzoek: hoe aten mensen in de jaren '60/'70?
kippenbillen, gewoon. Billen klinken smakelijker dan dijen. Er is meer eten aan.
Nick Trachet
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - Kippendijen
Waarom zeggen jullie "kippendijen" tegen kippenbillen?
Nick Trachet
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - Kippendijen
Twee atavistische constanten spelen mee: 1/ "the omnivore's dilemma": mensen zullen ALTIJD twijfelen aan de gezondheid van hun...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Nieuwe vormen van vertrouwen nodig
Waarom niet. Op de 'heilige grond' van de Grote Markt in Brussel staat al sinds decennia het restaurant 't Kelderke, met als...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Amsterdamse ijssalon wordt in de winter 'stamppotsalon'
Altijd eigenaardig gevonden dat in Nederland bruin brood er ook "hartstikke" (zeg maar: onnatuurlijk) bruin moet uit zien....
Nick Trachet
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - brood
IK ben een kluns in tuinbouw, maar volgend op een Amerikaanse tip heb ik een bos pijpajuin gekocht, het groen eraf gesneden voor...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Raamtuin als kerstboom
O ja, sorry, de symboliek: De vlieg verbeeldt natuurlijk de LUCHT. Op de rug van het lemmet zijn knikken aangebracht die het...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Mes
Trouwens, met (water)schuurpapier gaat het ook
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Wetsteen
Eigenaardig, in de Brusselse pers heb ik haatmail gekregen over dit artikel, hier niet? De wereld op zijn kop. Ofwel zijn de...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: Kurkuma
Hans (hé, zonder zonder achternaam): het zwelvermogen van de bewaarde vis heeft wel zijn belang, bij klipvis moet je pakweg 24...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - kibbeling
Best, Hans, maar een mangosteen (mangostan)is nog geen doerian
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: Doerian
Hans zonder naam (btw: kun je zingen?):Klipvis vind ik veel meer 'geparfumeerd' dan stokvis. klipvis is ook oneindig makkelijker...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - kibbeling
Eigenaadige draad, met eigenaardige deelnemers. Ik denk dat ik de voorbije dagen teveel champagne op had. Korte bijdrage:...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - kibbeling
Dommmmm
Nick Trachet
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - 'tonijn'
Zit ik er naast als ik begrijp dat dit een prijs was voor het beste restaurant dat zichzelf duurzaam noemt en niet het meest...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Sonoy: duurzaamste restaurant?
Ja dat kan, mits de vriestechniek en ontdooitechniek perfect worden uitgevoerd. Toptonijn wordt bij -50° ingevroren, of door...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - 'tonijn'
Haha, deze reacties waren heel voorspelbaar. Mannen en messen... Er bestaan heel wat goede messen. Mijn voorkeur gaat nog...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Mes
Hoi, (terug van een dikke week buiten Brussel). De naamgeving 'bonito' is afhankelijk van de lokale wetgeving. In Europa mag...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - 'tonijn'
Invriezen, dat is 't. Dan kan ik er nog later eens wat gebruiken. Maar is het de aankoop waard? Zouden kurkumakenners omrijden...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: Kurkuma
Ik zou niet te enthousiast worden. Bij seafood zijn er bijverschijnselen, al is het procédé wel heel handig om bijvoorbeeld...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - boeren Goudse
In andere landen plegen kandidaten zelfmoord. In UK niet zolang geleden, en in België Ik betreur ook dat koken, wat een daad...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Koken met oom R. op je schouder
Jurgen, ik steun jouw visie over rauwe kaas: gastronomisch, niet dietisch. Trouwens: rauwemelkse is lekkerder, je eet er dus...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - boeren Goudse
‹ Vorige
27
28
29
30
31
Volgende ›