Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
Kentjoer is een ethnische naam voor de bovenvermelde galenga, dacht ik?
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: Kurkuma
PV=nRT, zegt de algemene gaswet. hier zijn V, R, en n constant, dus als de druk P omhoog gaat, dan ook de temperatuur T. Zelfs...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - boeren Goudse
Nog wat meer ingewikkeld: In de Valtellina deze zomer maakte ik kennis met de 'bitto storico'. De gewone 'bitto'-kaas is...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - boeren Goudse
Er bestaat ook nog een aparte wortelpeterselie die populair is in het Balticum. De gewone peterseliewortel is m.i. minder zoet...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Pastinaak
Een zeer mooie draad, hier. Ik wou allang iets doen rond rauwe melk. Die is hier overal te vinden in de Marokkaanse winkels in...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - boeren Goudse
Fransje, je hebt dus ook dat symboolgevoel bij pastinaak? En over die gebaardheid van de oekologen gaat mijn volgende column...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Pastinaak
ik kocht ooit "botarga" in de Boqueria van Barcelona. Ik dacht dat het Spaans was. Is dat Catalaans dan?
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: Poutargue
Dit is de eerste keer in mijn leven dat iemand me voor 'zuur' verslijt. Meestal hoor ik 'vet' naar mijn hoofd geslingerd. En...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Lezersvraag: de waarheid over olijf-, kokos- en palmpitolie
Een nieuwe handelsslogan: "Van op straat gezette kippen: dakloze eieren". (moesten het hondjes zijn zou de baas klachten krijgen...
Nick Trachet
14 jaar geleden
De uitvinder van het schuurei
Dick: gezondheid is ook en vooral een zaak van genetica, van sex (mannen hebben pech), van de geologie onder uw woonplaats, van...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Lezersvraag: de waarheid over olijf-, kokos- en palmpitolie
Wat mij verwondert: waarom zou er een WAARHEID moeten bestaan over exclusieve oliesoorten? Ik zou haast gaan geloven in...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Lezersvraag: de waarheid over olijf-, kokos- en palmpitolie
De waarheid is dat men het niet zeker weet. Wel dat olijfolie van olijven wordt gemaakt enzoverder. De rest is voorlopig...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Lezersvraag: de waarheid over olijf-, kokos- en palmpitolie
toen ik schuurei las, dacht ik meteen aan het werkwoord schuren, zoals in schuurpapier: is stalei dan niet beter? In een schuur...
Nick Trachet
14 jaar geleden
De uitvinder van het schuurei
knippa?
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: Doerian
Boonman: Welke?
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: Doerian
Dat over brood is te verklaren. Veel modern gemaakt brood is gewoon niet te vreten en wordt snel oudbakken. Ook hier in Brussel...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Nederlanders gooien jaarlijks 155 miljoen broden weg
maar er staat geen boete op
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: Doerian
Boy & Arno, Er bestaat geen goed gedrag. Het mensdom is genetisch behoorlijk gevarieerd. Sommige mensen mogen vreten en...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Het geweten van McDonald’s
Het nieuwe Nederland: svanduin schrijft: "...daarom denk ik dat een controllerende (sic) overheid dat mooi voor ze kan doen. Ik...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Het geweten van McDonald’s
Ik denk wel dat ik er nog eens één zal kopen. Binnen een jaar of tien of zo...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: Doerian
Ik vermoed dat in de meeste Amerikaanse kantoren, zoals dat van Nona Joann, de luchtvochtigheid aan de (te) lage kant is door de...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Davies McDonalds Happy Meal Project - spectaculair
Het is altijd al een onwoord geweest. Iedere Brusselaar verstaat bij het horen van het woord "pistache" onmiddelijk "urine...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: Pistache
Hendrik, ik heb de pretentie wetenschapper te zijn, wat een geetesgesteldheid is, geen beroep. Iemand toont een foto en zegt:...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Het bos kun je door de bomen zien
Laten we eens tellen: in de onderste foto tel ik 28 ringen tot de rand (hoek van de balk), tijdens welke periode de groei...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Het bos kun je door de bomen zien
Dick, was het politiek anders gelopen, dan zaten we waarschijnlijk nog met die zwavelvervuiling. Heb ik het goed? Er was...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Het bos kun je door de bomen zien
Mooi verwoord, Giedo. Maar meer on-topic: Zijn er geen Friese Denen? Vanuit Belgisch prespectief: moeten we Friesland als een...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Friesche Vlag - merk & melk
Natuurboer vat mijn twijfels samen. Niet dat ik iets wil ontkennen, maar er zijn andere factoren die lokaal hebben kunnen...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Het bos kun je door de bomen zien
beide misschien? dat is nu 'the omnivore's dilemma'
Nick Trachet
14 jaar geleden
Het bos kun je door de bomen zien
Mooi Hendrik, en best fascinerend, maar voor mijn ongeoefend oog lijkt de verbetering wel spectaculair snel te zijn gebeurd. De...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Het bos kun je door de bomen zien
Hier wordt mist geblazen. Er is m.i. helemaal niets bijzonders aan deze boom. Kan iemand een stelling poneren?
Nick Trachet
14 jaar geleden
Het bos kun je door de bomen zien
Ik zie gewoon kern- en spinthout. Wat moeten we meer zien?
Nick Trachet
14 jaar geleden
Het bos kun je door de bomen zien
"De vlaamsche tale is wonder zoet, voor die heur geen geweld en doet" (Guido G.) Hou het bij het Nederlands, wie het onderwerp...
Nick Trachet
14 jaar geleden
De laatste doet het licht uit ...
Dick, het modereren zal inderdaad het moeilijkst zijn. ik stop met praten over een Vlfoodlog Steven: Nickipedia? Wat voor...
Nick Trachet
14 jaar geleden
De laatste doet het licht uit ...
Ik beaam dat laatste.
Nick Trachet
14 jaar geleden
De laatste doet het licht uit ...
Peter: dat niet maar het bewolkt wel de informatie over "eten en wat je ervan wil weten" Peter Jens: laten we eens een boksring...
Nick Trachet
14 jaar geleden
De laatste doet het licht uit ...
Sommige standpunten van veggies/animal welfare groepen hier zijn stuitend door hun antihumanisme
Nick Trachet
14 jaar geleden
De laatste doet het licht uit ...
Boerenbond en fair trade? Als de vos de passie preekt, boer pas op uw ganzen. Dick, mij best, maar het was ooit jouw suggestie,...
Nick Trachet
14 jaar geleden
De laatste doet het licht uit ...
Nu nog een paar (NL-kundige) Walen erbij en we kunnen echt aan de slag met een foodlog.be
Nick Trachet
14 jaar geleden
De laatste doet het licht uit ...
Steven, Guido: Grevenbroecker (onschrijfbare naam!) van d'Achelse was het mooiste cadeau voor mijn vijftigste verjaardag laatst....
Nick Trachet
14 jaar geleden
De laatste doet het licht uit ...
Florine, dat is allemaal worst, maar is het salame? De wijnworst uit Aosta heet vignaccio, maar wordt niet als salame verkocht,...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Salami
Een vrome Franse smulpaap omschreef ooit de geur van een kaas (een rijpe camembert, meen ik) met: "ah, les pieds de Dieu!"
Nick Trachet
14 jaar geleden
De laatste doet het licht uit ...
Inderdaad een roodschimmelkaas, allez, -bacterie. Ik heb hilarische verhalen over ettekeis. 1. Toen mijn oudste zoon nog geen...
Nick Trachet
14 jaar geleden
De laatste doet het licht uit ...
Giedo, hebt ge al van de B.O.E.F. horen spreken? (Brusselse orde van ettekeisfretters). Het is een snel opgekomen initiatief ten...
Nick Trachet
14 jaar geleden
De laatste doet het licht uit ...
Nooit gehoord van venkelsalame. Ik denk dat de Italianen daar van mening zijn dat salame van varkensvlees moet zijn gemaakt,...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Salami
'Bacteria linens' zegt het allemaal: het is deze en dezelfde bacterie die zorgt voor de geur van zweetvoeten. Het is cruciaal...
Nick Trachet
14 jaar geleden
De laatste doet het licht uit ...
Huib: die cichoreiwortels moeten toch ook geteeld worden? In volle grond nog wel, dus is witloofteelt weldegelijk landbouw...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Wilt u zomer- of winterloof?
Giedo, kun jij ettekeis maken?
Nick Trachet
14 jaar geleden
De laatste doet het licht uit ...
Maarten, Lizet: "Some people make the same mistake for 200 years and call it tradition"
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Stoverij
Niet dat ik iets tegen plastic aardbeibomen heb, hoor...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Hoe de druif verdween uit het Westland
""visbioloog"": ik merk in jouw uitdrukking een weinig kritisch (dus onbiologisch) beschouwen van MSC. Kritisch zijn en...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Is MSC nu wel duurzaam?
‹ Vorige
28
29
30
31
32
Volgende ›