Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
Jan Robben: het is niet alleen goed smaken: hier telt ook het uitzicht van de tros. En daar is 's mensenhand nog altijd meester...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Hoe de druif verdween uit het Westland
Pieternel, deden ze nog iets met die 'krenten'(in onze druivenstreek noemen ze dat blijkbaar 'uitkorrelen')? In Italië worden...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Hoe de druif verdween uit het Westland
In centraliserend Frankrijk (Frankrijk is in de keuken -en zeker vroeger- toch de culinaire referentietaal) kent de Larousse...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Stoverij
Florine. De leopold (III) haalt naar het schijnt besdikte van wel vier centimeter. Dat ga je buiten nergens vinden, zelfs niet...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Hoe de druif verdween uit het Westland
Hé, hebben jullie ook die traditie? In ons land heeft de 'kaskultuur' van tafeldruiven de Europese open importwaterval...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Hoe de druif verdween uit het Westland
op = niet op. Wie ekologie heeft gestudeerd weet dat geen enkele niche leeg blijft. Als de tonijnen uitsterven zullen andere...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Is MSC nu wel duurzaam?
Florine: natuurbehoud is een kopzorg van slechts héél weinig mensen op deze aarde. Moesten we democratisch stemmen over de...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Is MSC nu wel duurzaam?
Het artikel in Nature was ondertekend door enkele schetsers van MSC van het eerste uur. MSC gaat ten onder aan zijn eigen grote...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Is MSC nu wel duurzaam?
Peter: het is witloof, niet w'tlof!!!
Nick Trachet
14 jaar geleden
Wilt u zomer- of winterloof?
gebrande cichorei wordt nog steeds verkocht in België (merk: Pacha) en in het N van Frankrijk. Werd zelfs even een hype met de...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Wilt u zomer- of winterloof?
Zeker naar belgië , en zeker ook naar F en I
Nick Trachet
14 jaar geleden
Wilt u zomer- of winterloof?
Frank: Nederland is de grootste exporteur van schorseneren in Europa! Tonnen en tonnen!
Nick Trachet
14 jaar geleden
Wilt u zomer- of winterloof?
Getut of niet getut: er is witloof en er is nep Kijk bijvoorbeeld op http://www.grondwitloof.be/index.php
Nick Trachet
14 jaar geleden
Wilt u zomer- of winterloof?
Lizet, nog iets. Ik vermoed dat Cauderlier Franstalig was (dat is in Vlaanderen heiligschennis, maar ik heb goede redenen). De...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Stoverij
Jurgen, dergelijke lage temperaturen zijn een zeer recent fenomeen (tenzij je de hooikist herinnert). Maar ook dan zit je op de...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Stoverij
Sorry, maar dit gaat niet meer over voeding.
Nick Trachet
14 jaar geleden
Lokaal eten - weet u wat het is?
"Waterwitloof" heeft weinig bitterheid. Gesloten en witte stronken zijn de kwaliteit die nagestreefd wordt. De beste gaat naar...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Wilt u zomer- of winterloof?
Je kunt niet alles willen: én op een terras zitten én ook nog goed en snel bediend worden. Kenners zitten binnen.
Nick Trachet
14 jaar geleden
Lebbis over gastvrijheid in Nederland
Ik ga mogelijk eind deze week mijn eerste kistje (5 Kg) van het seizoen halen bij een teler in Brussegem. Het wordt er langzaam...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Wilt u zomer- of winterloof?
Inderdaad, wij kennen die niet. De abdij van Ename is al een half millennium geleden afgebroken. Ik zou niet denken dat er daar...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Abdijham
Lizet: Kotelet is côtelettes. ik schreef dit artikel voor een lezerspubliek dat weet wat koteletten en "karbonaden" zijn, i.e....
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Stoverij
Iedereen schrijft kotelet, côtelette, kotelett, cutlet, costolette, behalve die rare Batavieren
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Stoverij
Dat is niet het zelfde vlees, Ailko.
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Stoverij
Lizet: een typisch voorbeeld van de industrialisatie? je koopt iets van een handige verkoper, dat dan voor eeuwig in de kast...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Nick Trachet doet vondst
Pjotr: blik was een vrij nieuw materiaal in het Frankrijk van pakweg 1830. Denk aan het inmaken door Appert, dat gebeurde in...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Nick Trachet doet vondst
Ik kreeg indertijd de mensen maar niet overtuigd. Hier is het dan, een voorzetspit uit het huishouden van de familie Garinet...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Nick Trachet doet vondst
Enkele bedenkingen: -Dick: "Net zoals armen vroeger dun en de rijken dik waren en die rollen nu zijn omgedraaid". Is dat zo?...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Linda Roodenburg: eetcultuur - vroeger en nu
Bloedzuigers zijn geen insecten (aardwormen ook niet). Cochenille- en schellakluizen natuurlijk wel (ook gekweekt op grote...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: stadshoning
Snert en stamppot zijn beiden niet erg 'endemisch' Nederlands. Vreemd dat jullie dat uitroepen tot 'nationale kost'. Snert (van...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Holland op zijn malst
Hoe zit het in Nederland met stedelijke imkers? (vreemd: we kennen het woord imker, maar imken is dan weer geen Nederlands...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: stadshoning
schoonmaken met dermesteskevers
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: stadshoning
"De bij is volgens Midas Dekkers het enige gedomesticeerde insect". En de zijderups dan?
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: stadshoning
3,3 Kg is peanuts. Daar kan niet een "distributie"-specialist mee om. maar een gewone buurtslager wel
Nick Trachet
14 jaar geleden
Tip voor Gijs: Metworst van Knippels
Dick: je trapt in een eigen val. Dan is er eens een topproduct te krijgen, je weet waar en het loont de moeite, maar tóch ga je...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Tip voor Gijs: Metworst van Knippels
Als je nou gewoon de "bioflocs" van je afvalwater recycleert tot varkensvoer. Dan maak je met je bijproducten geen nepvlees,...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Ik ga in de algen
Had ik deze al doorgegeven? The day I ate as many E numbers as possible Ach die goeie oude, redelijke BBC
Nick Trachet
14 jaar geleden
Vertrouwen in je boodschappen
Bruers is gevaarlijk: hij ondergraaft de menselijke demokratie en het humanisme door autoriteit te claimen namens dieren, die...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Het piemel-denken van Roos Vonk
Andre: dat is simplistisch
Nick Trachet
14 jaar geleden
Kletskoek over kletskoek
Alex, Liesbeth: "Oh, dat verbaast me niets." "Twee waarzeggers kunnen mekaar niet kruisen zonder te glimlachen" (M.T.Cicero,...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Gaga - vleessociologie
Is spatten niet het gevolg van het water in de boter? Boter mag immers tot 18% water bevatten, als ik dat niet verkeerd...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Boter op het hoofd van de Dienst - #kvw
Correctie: er blijken -ongepeld- ook witte en zwarte esam te bestaan, het zijn verschillende cultivar. Het zaad zelf is echter...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Keukengeheimen (2) - wat is het verschil tussen donkere en lichte Tahin?
Marc: My foot! Ik heb feestjes geweten waar veggies heibel schopten omdat met hen geen rekening werd gehouden. Omgekeerd heb ik...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Gaga - vleessociologie
Steven: ik zei "lering en vermaak", niet "leed". Het samen leven is bijzonder leerzaam en gebeurt onder respect. Er zijn wel...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Gaga - vleessociologie
Veganisme is wat de Engelsen zo mooi verwoorden: "a fallacy". Steven; diaboliseer BXL niet. Het is hier prettig wonen en de...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Gaga - vleessociologie
Wie "een keertje geen vlees" eet is geen vegetariër. Vegetarisme is een geloofssysteem. Ik eet ook niet alle dagen vlees, al is...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Gaga - vleessociologie
Steven: Neen, maar als zij zeggen (zoals ik in moslimlanden -waar gastvrijheid geen ijdel woord is- heb meegemaakt: "wij doen...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Gaga - vleessociologie
Net terug van een stevige paardensteak (mijn Hollandse spellingssoftware herkent het woord niet eens) Steven: mensen thuis...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Gaga - vleessociologie
Stve, de Flagellanten voelden zich nog heiliger dan de andere boetelingen. Opbod van versterving of nederigheid is ook een...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Gaga - vleessociologie
Dick, ik ben een mens, ik moet van mijn mens zijn niet bevrijd worden.
Nick Trachet
14 jaar geleden
Gaga - vleessociologie
Dick: De natuur werd door god ten dienste van de Mens gezet. Ook in de handelingen der apostelen (Visioen van Petrus) worden...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Gaga - vleessociologie
‹ Vorige
29
30
31
32
33
Volgende ›