Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
Dick: het is al heel lang dat ik opmerk dat superioriteitsgevoel en vegetarisme steeds lijken samen te gaan. In heel...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Gaga - vleessociologie
Monique: die "kleine" wijngaardslakken zijn dus segrijnslakken (Helix aspersa, "petit gris"). Hier in Namen zijn er tientallen...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Gaga - vleessociologie
Dick: "Engelstalige", juist. Typisch "Protestant Approach to Food". Australië ook, allicht? Ik voorspel dezelfde commentaren...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Gaga - vleessociologie
Ganda is een speciaal geval (en een Gents bedrijf, vandaar de naam). Ik vind dat jullie daar in het Noorden wel érg weglopen...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Gaga - vleessociologie
Ik sta voor hetzelfde dilemma als ik de zaadjes ga kopen: witte of bruine? Witte zijn gepeld, dus rijker van smaak, maar kraken...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Keukengeheimen (2) - wat is het verschil tussen donkere en lichte Tahin?
"Omdat we alleseters zouden zijn, hoeven we nog niet alles te eten". Marc van der Donk, die is prachtig! Ik voeg ze toe aan...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Gaga - vleessociologie
Ik krijg steeds meer respect voor die Lady Gaga. Als filosofisch werkstuk kan dat vlees tellen. Maar ze was niet de eerste....
Nick Trachet
14 jaar geleden
Gaga - vleessociologie
Remi, hoe lang laat je ze koken?
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Kreukels
Dick, herinner u Soylent Green (1973) Ik zag de film pas jaren later, maar de zesde van Beethoven klonk nooit meer als vroeger:...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Het piemel-denken van Roos Vonk
Over dat laatste (mensen eten): in een aantal gemeenschappen was dat wél de gewoonte.
Nick Trachet
14 jaar geleden
Het piemel-denken van Roos Vonk
Juist. Ik hou van paarden. Ik zie ze graag. In het landschap. Zelf zou ik ze nooit berijden (wel bereiden) noch mennen of...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Het piemel-denken van Roos Vonk
Sinds Dr Frank eet ik nauwelijks nog brood (ook omdat goed brood zeldzaam is en ik gewoon geen trek meer heb), maar ik heb er...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Boter op het hoofd van de Dienst - #kvw
Dat moet me een cleane ijskast zijn!
Nick Trachet
14 jaar geleden
Het AH koffieroommysterie - vragen over eten (1)
Dat is nu een probleem dat ik altijd heb op Foodlog.(onbekende mug shots)
Nick Trachet
14 jaar geleden
En..... de Wina Born Prijs 2010 gaat naar.... Felix Wilbrink!
A.U: "Doorgaans eet ik niet uit blik" Maar dus lekker wél!
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Sardienen
"De roep om duurzame producten wordt steeds luider", Steven. Ja, dat blijkt. Maar niemand kan helpen omdat de wetenschap niet...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Commerciele vis is altijd duurzaam
Waar het thuishoort.
Nick Trachet
14 jaar geleden
Commerciele vis is altijd duurzaam
Dit moet pijn doen. Nature is pas een autoriteit en zullen niet gouw zomaar een opinie opnemen. De auteurs van het artikel...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Commerciele vis is altijd duurzaam
La Boîte dans tous ses états Du 17 septembre 2010 au 16 janvier 2011, le musée des Beaux-arts et d'Archéologie de Châlons...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Sardienen
Niet erg hip in ons culi-landschap. Spaanse boekjes staan vol conservenrecepten, Marokkanen verwerken pilchards in tajines....
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Sardienen
Marc, in Suriname staan blikjes pilchards in tomatensaus bekend als "koelieboter" (of koeliekaas). Prakken en mengen met kruiden...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Sardienen
Marc, kunt ook sneller zijn dan Ailko, en hier mijn artikels lezen. Ze verschijnen elke woensdag op papier (Brussel deze week)...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Sardienen
Er is ook nog de mojète in de Charente maritime rond Pont l'abbé(spreken ze daar eigenaardig genoeg als "moHète" uit)....
Nick Trachet
14 jaar geleden
Keukengeheimen (1): Borlottibonen
Maarten: "some people make the same mistake for twenty years and call it experience" (sorry, geen bron)
Nick Trachet
14 jaar geleden
Keukengeheimen (1): Borlottibonen
Dessinering? Bedoel je tekening?
Nick Trachet
14 jaar geleden
Keukengeheimen (1): Borlottibonen
Ik viel nog op deze site: Wat een variatie (en dan is het nog slecht hun selectie):...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Keukengeheimen (1): Borlottibonen
Over het kookwater dan weer: ik lees hier tegenstrijdige informatie. Even samenvatten 1-Er is het effect van de hardheid:...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Keukengeheimen (1): Borlottibonen
Florine, keep it simple, daar ben ik in het algemeen ook wel voor. Maar voor wie ooit borlotti kocht (en je weet op voorhand...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Keukengeheimen (1): Borlottibonen
Florine: heb je liever een donker paars gebakken aubergine, of een fletsbruine? Alles ligt in de kooktechniek. De vraag was:...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Keukengeheimen (1): Borlottibonen
Euh, kalkrijk water zou juist een hoge pH moeten hebben! (vandaar de blauwe kolen in Brussel)
Nick Trachet
14 jaar geleden
Keukengeheimen (1): Borlottibonen
Maarten, voor keukengebruik is regenwater (natuurlijk gedestilleerd) nog goedkoper dan laboratoria-gedestilleerd. Voor het...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Keukengeheimen (1): Borlottibonen
De visie dat er één "gezond" dieet zou bestaan is niet meer in lijn met de huidige staat van de biologische kennis. Mensen...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Gezond leven in het verzekeringspakket
Maarten: gedacht aan de pH van het water? Rode kool wordt in het Brussels stadswater (hoge pH) ook blauwe kool. Wouter DH: is...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Keukengeheimen (1): Borlottibonen
Iemand geprobeerd te blancheren? andere kleurfixering kan mogelijk door azijn? Of met lage temperatuur garen? Proberen...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Keukengeheimen (1): Borlottibonen
Dus er bestaan in Italië huizen met bestekamers net zoals in Nederland. In het huis dat ik nu bewoon (in Brussel) stond al een...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Keukenvoorwerpen (2)
Florine, ik vrees dat je een beetje erg veel clichés rondstrooit. Draag jij klompen en een kapje?
Nick Trachet
14 jaar geleden
Keukenvoorwerpen (2)
Ze zijn bijna uitsluitend gekookt te koop (toch in Brussel waar de consumptie het hoogst is). Voor levende moet je ver gaan...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Kreukels
Ik moet je teleurstellen: mijn gastvrouw woont er al 19 jaar, maar is oorspronkelijk van Schaarbeek en net als ik bioloog. Haar...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Keukenvoorwerpen (2)
Ik deed met schudden in zo'n pan, samen met niet-zo-oudjes (arbeiders) en muskaatwijn, ook weeral 28 jaar geleden, in de buurt...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Keukenvoorwerpen (2)
Spätzli?
Nick Trachet
14 jaar geleden
Keukenvoorwerpen (2)
Florine: Ik zie hier rond mij dat in de meeste jaren één op tien à één op vijf kastanjes de moeite van het oprapen is. En...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Keukenvoorwerpen (2)
In Italië staan er hele bossen van. Onze streken zijn iets te Noordelijk voor goede tamme kastanjes. Daar gaat het zo; poffen...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Keukenvoorwerpen (2)
Isaac Carasso (yoghurt dieet, vader van Danone) werd 65 George Ohsawa (makrobiotiek)werd 72 (doodsoorzaak: kanker) Robert Atkins...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Waarom ging Montignac vroeg dood?
Wouter: ja dat zal wel, maar ik leer heel graag bij. Nu echter snap ik ik hem: het druk-schok effect, dus, met een knipoog naar...
Nick Trachet
14 jaar geleden
U bent een luddiet - of niet?
Kijk, is dat niet mooi? Ik ben al meer dan dertig jaar met voedsel bezig, maar ik weet echt niet wat "pascaliseren" is. Nooit...
Nick Trachet
14 jaar geleden
U bent een luddiet - of niet?
Voor de niet-Brusselaars: Matongé is een wijk in de Brusselse gemeente Elsene (Ixelles), waar het zwaartepunt van het Congolese...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Chilli
Ik betwist dat met klem, Flipse. De legende wil dat het recept gecreëerd werd voor een groep Amerikaanse toeristen, tegen...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: Zeeduivel
Jeetje, wat ben ik blij dat ik dat artikel van Rachel heb doorgestuurd!!! Niet de waarheid telt hier, maar wel de discussie....
Nick Trachet
14 jaar geleden
U bent een luddiet - of niet?
Als je een lokale lotte (de rivière)kunt kopen op een markt in Frankrijk, betaal ik je Champagne. Maar ik moet opletten wat ik...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Duivelsbillen
Kijk hoe belangrijk nomenclatuur is! Wat een verwarring het lotteverhaal: Lotte (Lota lota L.) is de échte lotte, een...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Duivelsbillen
‹ Vorige
30
31
32
33
34
Volgende ›