Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
We mij kent, weet dat de zee niet ver kan zijn. De bedoeling was dat dit gewoon een "vrijdagraadsel" zou heten. De titel...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Essentieel keukengerei
Let op de grootte t.o.v. het 'normale' doosje lucifers O, en Dick: ik kan het thuis niet gebruiken. Robin: het 'vierkante ding'...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Essentieel keukengerei
Vreemd, ik heb nog nooit de afkorting mcg ontmoet? Is dat een deficiënte typo voor µg?
Nick Trachet
14 jaar geleden
Potjesmakers weten het niet, maar verkopen het wel
Zoe: "...k wilde echter gewoon mijn mening geven net als ieder ander en blijf daar bij, ik verander deze echt niet". Dat is...
Nick Trachet
14 jaar geleden
De waarheid achter ‘Dr. Frank’
Aan echt dagverse spruiten hoeft trouwen helemaal niets afgesneden te worden.
Nick Trachet
14 jaar geleden
Spui uw spruitjesergernissen
Lizet, Dick: appelen en peren zijn niet bepaald een goede bron van vitamine C, met bessen zit dat al een stuk beter, dacht ik....
Nick Trachet
14 jaar geleden
Verse peren, appels en aardbeien
Groenten zijn nooit goed in de supermarkt. Die moeten van de markt komen! Ze zijn vers als het snijvlak wit is. Grootste...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Spui uw spruitjesergernissen
Een industrie die zo gereglementeerd is dat zelfs een infantiel geen fouten kan maken, zal enkel infantiele producten afleveren.
Nick Trachet
14 jaar geleden
De wraak van de pasteienbakkers
Vergeet in het rijtje ook de kiwi's niet. Hoe langer hoe meer mensen beginnen die hier aan te planten. Maar bewaarfruit is...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Verse peren, appels en aardbeien
Ik ben ervan overtuigd dat er compleet aan overshoot wordt gedaan vanwege de inspectie; reden: lobby van de sandwichpaneelboeren...
Nick Trachet
14 jaar geleden
De wraak van de pasteienbakkers
Kanzi's wel, maar die hebben hier geen succes. Er is nu weinig keuze buiten de vrij smakeloze jonagold, -red, gala, braeburn en...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Verse peren, appels en aardbeien
Dick: "Hoe zouden we ook beter moeten weten, als ze het hele jaar door zo perfect smaken" Doen ze dat dan?
Nick Trachet
14 jaar geleden
Verse peren, appels en aardbeien
Het ziet er niet erg uitnodigend uit. Voor ons Brabanders klinkt Kees natuurlijk gewoon als Kaas (voor West-Vlamingen zou dat...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Kees Kaas
"A shift of paradigm" heet zoiets onder "interessante mensen".
Nick Trachet
14 jaar geleden
Kees Kaas
Fleur de sel, Lomme, is een schuim van pekel dat drijvend droogt aan de oppervlakte van het zoutbekken. Niet zozeer de...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Zout voor de korst: advies gevraagd
Bienvenue chez les Zinnekes
Nick Trachet
14 jaar geleden
Slag om Brussel: Balkanoorlog in een salade
Ik snap niet wat mijn stad nu weer misdaan heeft? De slag om brussel? Het gaat hier om een Balkanprobleem.
Nick Trachet
14 jaar geleden
Slag om Brussel: Balkanoorlog in een salade
fijn keukenzout bevat doorgaans antiklonteringrediënten (fosfaat?). Dus dat werkt een klompvorming tegen. Ik ben het verder...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Zout voor de korst: advies gevraagd
Mijn idee hierover, ook al heb ik nooit zelf iets in zoutkorst klaargemaakt: Het zoutmengsel mag industrieel (en dus niet "food...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Zout voor de korst: advies gevraagd
Memories... maar niet echt een visserij
Nick Trachet
14 jaar geleden
Waar blijft de kuit?
Florine: de Imraguen hebben gewoon niets te zeggen (of het zou de laatste 15 jaar erg veranderd moeten zijn). Een...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Waar blijft de kuit?
O, en nog een weetje: de nu zo populaire taramasalata van de Griekse restaurants werd oorspronkelijk gemaakt van poutargue. De...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Waar blijft de kuit?
In werkelijkheid komt bijna alle poutargue uit Mauritanië. (al kan er ook productie in Egypte zitten, maar daar ben ik niet...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Waar blijft de kuit?
Ik heb de productie van poutargue gevolgd in Mauritanië. Je mag het product niet echt Sardisch (Sardijns?) noemen. Ik vermoed...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Waar blijft de kuit?
Pastrami is op zijn beurt dan weer nep-pastirma Zie op onderstaande link wat ik er destijds over schreef. Mijn buurman (uit...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Eerlijk Iers, naar Amerikaans recept
Lizet schreef: "Nederlandse binnenstedenwinkeliersverenigingen lagen er wakker van en hielden dit tegen: de binnensteden zouden...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Nieuwe winkel
Procambrus clarkii is van oorsprong amerikaans, hier dus een woekerende exoot. In China allicht ook. opeten, die handel, al...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Wilde plaagkreeftjes?
In België (Braives, in de Prov. Luikt tussen Huy en Hanuit) werden vondsten van vissaus (garum)gedaan, maar die saus kon ook...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Ansjovis uit Bergen op Zoom
Ik zeg maar wat: enkele jaren geleden kreeg een lambiekbrouwer in het Brusselse proces-verbaal van de controleurs van het FAVV...
Nick Trachet
14 jaar geleden
De houten snijplank
Toen de "Europese regels" in de visverwerking kwamen (1993) moest hier in België alles, maar ook alles wat van hout was (tot en...
Nick Trachet
14 jaar geleden
De houten snijplank
Enkele auteurs beschouwden de Noordzeepopulatie ansjovis als apart van de Atlantische. Door de dijkwerken van Nederland is die...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Ansjovis uit Bergen op Zoom
Goed dat het ter sprake komt, want het doorprikt één van de clichés uit de visserijbescherming. Daarbij komt dat één grote...
Nick Trachet
14 jaar geleden
We moeten kleinere vis eten
MarcP: Jeeetje, een Belgisch complot? Lotus is nu blijkbaar een speculoos-, cakes- en peperkoekgigant! Van het sympathieke...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Vraag aan meneer Peijnenburg
Huib: "When people don?t do something, there?s mostly a very good reason? Komt uit de ontwikkelingssamenwerking, dus. Het is...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Oud nieuws: natuurlijk kiezen we niet bewust
Ik leerde snel tijdens mijn jaren bij de Wereldvoedselorganisatie: "When people don't do something, there's mostly a very good...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Oud nieuws: natuurlijk kiezen we niet bewust
Belgen eten veel peperkoek. Nooit van Peijnenburg gehoord bier, overigens. Bij ons domineren Vondelmolen (Dendermonde), Meli...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Vraag aan meneer Peijnenburg
Dick: peperkoek is "transeuropees".
Nick Trachet
14 jaar geleden
Vraag aan meneer Peijnenburg
Ik heb al meerdere malen stilgestaan bij dergelijke ridicule informatie. Zoals in de toeristenwinkels "hand painted"...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Handenarbeid
Ik ben het vrij eens met Van Zeeburg. het gaat mij vooral over de discussie "wat is ambacht?" en ik denk hier een werkbare...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: rauwmelkse kaas
Je kunt ze ook als puree kopen, in een tube. Anchoas of boquerones,het hangt af van de streek, meer dan van het type product....
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Ansjovis
Habent oculos sed non vident Dat was nu net het onderwerp. En wat heeft Ailko nu weer misdaan? Dit is MIJN visie over ambacht....
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: rauwmelkse kaas
Guillaume: dergelijk fonetisme maakt de onduidelijkheid alleen maar groter; In Gent is het "Uuflake". Woof(d) of uuf(t) zijn...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Gerookte kop
Varkenskop is hier in B. zowat dé emblematische schotel als "lof van het landleven". Bij elke supermarkt en slager wordt...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Gerookte kop
Spijtig, want het is wel lekker zo. (niet té veel ansjovis in de saus, natuurlijk)
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: Catalogna cimata
Er is hier een soort achterhoedegevecht aan de hand. het is toch duidelijk dat niemand, maar dan ook niemand ook maar een maat...
Nick Trachet
14 jaar geleden
'Het is een publiek geheim dat de cateraars van biologisch zijn afgestapt'
Dick, je hebt het over een vrij bureaucratisch fenomeen. Je publiceert daarbij één van de meest schadelijke en vernederende...
Nick Trachet
14 jaar geleden
'Het is een publiek geheim dat de cateraars van biologisch zijn afgestapt'
Lizet, ik denk dat er geen "bleek" wordt uitgevoerd, de buitenbladeren zien donkergroen. Ik overdacht net (vannacht) dat...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: Catalogna cimata
(niet teveel off-topic?) Een week geleden was ik weer in Zeeland, daar bezocht ik bij Renesse een prille kudde kameroenschapen...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Lam
Ik ben het met Klootwijk eens. De enzymatische vertering gaat gewoon door, net zoals bij runderen die "afgehangen" worden. Daar...
Nick Trachet
14 jaar geleden
Ode aan de haring - Icoon 3
Niet alle buurmannen zijn handig... (laat staan verstandig)
Nick Trachet
14 jaar geleden
Martijn, Melchior en Frits: en nu de waarheid over vet!
‹ Vorige
34
35
36
37
38
Volgende ›