Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
Dick: "zet op de pot wat erin zit en doe niet of het wat anders is" Maar waar ligt de grens? Onder elk percentage pijnnoten is...
Nick Trachet
15 jaar geleden
De concurrentie van de Keuringsdienst: Foodwatch
Ze hebben met andere woorden "het warm water uitgevonden". Mooie technologie, nu nog iemand die het spul wil. Ik dacht dat...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Tilapia zwemt niet vanzelf naar je bord
f boucher (Florine?): Zuid Amerika is de uitvalsbasis voor de meeste nieuwe ecologische (en transnationale) landbouwconcerns....
Nick Trachet
15 jaar geleden
Vanavond: De Wilde Keuken 1
"Gestampt is er vanaf het uitvinden van de vijzel" Op dezelfde wijze vond men de automobiel uit om er een toeter aan te kunnen...
Nick Trachet
15 jaar geleden
De concurrentie van de Keuringsdienst: Foodwatch
Oef, Mijn suikerreserves moeten nu wel op zijn! Ik was deze middag even buiten en kwam terug met een scheurende honger zoals...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Dr. Frank en klaar is Klees
Goed: het heeft hier dan ook vaak een hoog damesbladgehalte. Verleden donderdag de "intake" ingevuld. Redelijke vragen die je...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Dr. Frank en klaar is Klees
Geen apologie, dit is de achtergrond voor de verslagen die ik denk te brengen, op vraag van Dick, dus. Enneuh, ik ken ook mensen...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Dr. Frank en klaar is Klees
Goed, daar gaat mijn privacy! Bedankt, Dick. De aanleiding: Ik heb al bijna 20 jaar de gewoonte om na Nieuwjaar drastisch te...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Dr. Frank en klaar is Klees
De reacties hier waren volledig volgens mijn verwachting. samengevat: "ik ken er ook één!". Ik zal dan de mijne ook maar...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Culinair ontdekt: Champagne
Jurgen, jij gebruikte een "fruitmolen", ik weet niet wat dat is maar ik vermoed dat het om koudgeperst sap gaat. Niet? Daar...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Vanavond: De Wilde Keuken 1
Volgende hypothese (waar zitten de pro's hier trouwens?): Appels bevatten teveel pectine en zouden bij inkoken gelei en...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Vanavond: De Wilde Keuken 1
Oei. Misschien haal ik appel- en perenstroop door elkaar? Perenstropen en gemengde appel-en perenstropen bestaan hier in ieder...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Vanavond: De Wilde Keuken 1
Ron, je draait de dingen om: de 'rinse' is de gewone, die met bietensuiker of -sap is de genepte. Je zou die laatste kunnen...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Vanavond: De Wilde Keuken 1
Ik bedoel ook suikerbiet. Al geproefd? Ik heb er jaren lantaarns voor Sint Maarten van gemaakt ten behoeve van mijn zoons, dan...
nick trachet
15 jaar geleden
Vanavond: De Wilde Keuken 1
Zou het niet nog erger kunnen? Bietensap klinkt "natuurlijker" dan suiker. Echt bietensap voor een kenmerkende grondsmaak...
nick trachet
15 jaar geleden
Vanavond: De Wilde Keuken 1
Bietensap gaat volgens mij enkel door vierdewereldstroop. "Sirop de Liège" maakt zo "Pomona", maar ik zie dat merk enkel in...
nick trachet
15 jaar geleden
Vanavond: De Wilde Keuken 1
Steven, uw eerste zin is niet helemaal duidelijk, maar ik denk dat ge dus akkoord gaat? Een vooruitgangsdenken kan ook buiten...
nick trachet
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Kopenhagen
Akkoord met Willem. Als zalm bio wil zijn, dan volgens dezelfde regels als varkens en kippen. Het milieu van de Bio's tolereert...
nick trachet
15 jaar geleden
Groene zalm
Florine: ik heb zo'n kleurkaart van Roche op mijn bureau liggen (Salmofan TM). Surrealistisch hé! Maar ondertussen heeft de EC...
nick trachet
15 jaar geleden
Groene zalm
Gelukkig nieuwjaar, iedereen! (dit bericht kruiste dat van Huib) Eigenaardig hoe sommige discussies steeds opnieuw beginnen....
nick trachet
15 jaar geleden
Groene zalm
Heb je soms ook een inhoudelijke vraag?
nick trachet
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: On the origin of spiesjes
Het stachanovisme der controleurs. Een mens kan er boeken over vullen. Ik weet van een vishandel (hier in België,...
nick trachet
15 jaar geleden
De dienstpoes
Wouter: dat soort onderaanneming is heel courant in het Zuiden. Maar ondertussen begint jullie duurzaamheidsobsessie te...
nick trachet
15 jaar geleden
Vliegende boontjes
"'We hebben veel bereikt op het gebied van aandacht en bewustwording.' " De mensen zijn dus door de actie ongelukkiger geworden,...
nick trachet
15 jaar geleden
Convenant overgewicht faalt
Neen, het leven is te kort om me te specialiseren in picalilli. Dat van die lage pH meen ik me inderdaad te herinneren van een...
nick trachet
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Piccalilli
Wat zijn Duijkersjaaltjes? Pepmeningen? En eerlijk gezegd ken ik Gort alleen van deze site, Hamersma is mij onbekend.
nick trachet
15 jaar geleden
Gort maakt Plasterk duidelijk dat hij niet kan proeven
Je hoeft daarom nog niet te slurpen. Neem een slokje en voer uit wat de Surinamers een "tsjoeri" noemen (een afkeurende...
nick trachet
15 jaar geleden
Gort maakt Plasterk duidelijk dat hij niet kan proeven
Dick: "in werkelijkheid helemaal geen boer maar een linkse Parijse student uit de jaren ?60 die naar de Franse Larzac...
nick trachet
15 jaar geleden
Antoon Vermeer in RH VI
"Ik denk niet dat Clement alle permutaties van piccalilly maken wetenschappelijk heeft getest. " Jurgen zonder twijfel wel?
nick trachet
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Piccalilli
Jurgen, het is niet omdat het sneller kan, dat het beter is. Ik grijp terug naar de basis, hier "Le conseiller culinaire"...
nick trachet
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Piccalilli
Merel, er lijkt wereldwijd een consensus te bestaan dat het vlees van carnivoren niet zo lekker is als dat van alleseters en...
nick trachet
15 jaar geleden
Vrouw komt bij de slager: 'een onsje hondenbil alstublieft'
Sorry mensen, het lijkt wel alsof ik een aflevering van Star Trek aan het lezen ben. Konijnen zijn altijd volksvoedsel par...
nick trachet
15 jaar geleden
Vrouw komt bij de slager: 'een onsje hondenbil alstublieft'
Dick, zo'n negen jaar geleden gingen beelden van de veemarkt van Anderlecht de wereld rond. "Urbanieters" interpreteerde die...
nick trachet
15 jaar geleden
Hoe nu? Cou nu!
Wij hebben zelfs een runderras dat zo heet: "le bleu-blanc belge", vrij vertaald: het Belgisch bont en blauw. Wat gaat Galjaard...
nick trachet
15 jaar geleden
Hoe nu? Cou nu!
Als ik het nog goed onthouden heb, is het mesenterium het vlies dat de organen aan elkaar houdt, het peritoneum dat wat de hele...
nick trachet
15 jaar geleden
Culinair ontdekt: Vet spek
Dat was ook de bedoeling met het dier. Dood doen en zo....
nick trachet
15 jaar geleden
Hoe nu? Cou nu!
Peritoneum = buikvlies. Heet een peritonitis in Nederland misschien darmnetontsteking?
nick trachet
15 jaar geleden
Culinair ontdekt: Vet spek
Guillaume: ik vraag niervet gewoon bij de Marokkaan, ik moest er zelfs niet voor betalen. Smout is tegenwoordig moeilijker,...
nick trachet
15 jaar geleden
Culinair ontdekt: Vet spek
Hallo, er floot iets in mijn oren... Ik heb deze nog nooit in handen gehad. Als wij hier kwaliteitskippen zoeken gaan we...
nick trachet
15 jaar geleden
Hoe nu? Cou nu!
Ik bedoel dus spek zonder enig (niks, geen ietsepietsie) vleeslaagje? Puur wit spek? Ik denk dat men dit in ons land vergeten is...
nick trachet
15 jaar geleden
Culinair ontdekt: Vet spek
Flipse: wil dat zeggen dat jullie "sinds jaar en dag" vet spek kunnen kopen? Of spreek je nu over antediluviaanse tijden? Hier...
nick trachet
15 jaar geleden
Culinair ontdekt: Vet spek
Eerder iets voor plaslog.nl
nick trachet
15 jaar geleden
Gefrituurde kersen!
Judith: "dierenwelzijn, milieu, machtsmisbruik in de keten, kennis van je eigen eten, ondernemerschap stimuleren, consumenten...
nick trachet
15 jaar geleden
Nar of narrig? - scharreltestje
Kipfilet is natuurlijk afvalvlees. Filet is het minst smakelijke deel van de kip. Wordt geumpt op de Hollandse markt voor veel...
nick trachet
15 jaar geleden
Nar of narrig? - scharreltestje
Lizet: Sevilla ligt niet in Toscane. En natuurlijk werd het spul altijd wel ergens gekweekt. Florine: dat schreef ik toch in...
nick trachet
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Spinazie
Sorry dat ik zo laat bij deze draad kom, maar ik was op champagnekuur in Brugny-Vaudancourt (hips). Wat is er gebeurd met de...
nick trachet
15 jaar geleden
Kip geen issue meer
Florine: het zijn Italianen zelf -ik werkte ooit voor de FAO (in Rome)- die zich verwonderen waarom een spinaziebereiding in het...
nick trachet
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Spinazie
Misschien ben ik niet mee, maar wat heeft Darwin hier mee te maken? (de Darwinleer is zo al geen gemakkelijke materie)
nick trachet
15 jaar geleden
Darwin en popcorn
Gort is om het even welke grof gemalen graan of boon, en vaak ook nog een mengeling van meerdere soorten. Een overblijfsel van...
nick trachet
15 jaar geleden
Bloedworst!
Werd er voordien zo ontiegelijk veel foie gras gegeten in Heerenveen dat dit een verschil uitmaakt voor de plaatselijke Horeca?...
nick trachet
15 jaar geleden
Geen foie gras meer in Heerenveen
‹ Vorige
37
38
39
40
41
Volgende ›