Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
"Nick Trachet zal denkelijk ook veel Antwerpste eetgelegenheden kennen waar kalfslever op de kaart staat. Of vergis ik mij...
nick trachet
15 jaar geleden
Wormen of naarden?
Dick, moeten we ook niet alle tuinvijvers, nutteloze open waters, vennen en waterplassen dempen? Grote bronnen van methaan,...
nick trachet
15 jaar geleden
Wormen of naarden?
Je kunt een schaapsmaag niet eventjes 'bakken', zeker niet als die ook nog gevuld is. Dat moet minstens een langere tijd...
nick trachet
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Scamorza affumicata
Past dit in het rijtje? http://www.chow.com/stories/11911
nick trachet
15 jaar geleden
Carolyn Steel over stad en land
Eigenaardige wijnkaart. Een huiswijn hoort een huiswijn te zijn. daarvan garandeert de baas dat hij goed is, maar...
nick trachet
15 jaar geleden
Wijnkaart moet anders
Iets wat wij hier in "het" bierland blijkbaar niet weten: wat is de definitie (de Nederlandse, niet de Duitse) van een bokbier?...
nick trachet
15 jaar geleden
De beste zelftest
Oplichterij, ik betaal voor een kist van 50 stuks Japanese zeeuwse (drietjes) in een kleinhandel 17 euro (en dat in Brussel,...
nick trachet
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Oesters
Ik geloof niet echt in Slowfood
nick trachet
15 jaar geleden
Witloof nu!
Ik ben mijn info gaan terugzoeken. Bron: Inbel cahier n°3 "White Gold from Belgium" (1986). Gebleekte cichorei wordt al...
nick trachet
15 jaar geleden
Witloof nu!
Lizet, wat jij opsomt komt altijd van oudere, openbare bronnen. Jij bent een typisch 'comfy chair historian'. Daar mag jij geen...
nick trachet
15 jaar geleden
Ode aan de haring - Icoon 3
Lizet schreef: "Op dit artikel berust copyright. Het is een voorpublicatie uit mijn boek Zo Gezond als een Visch" "Als het niet...
nick trachet
15 jaar geleden
Ode aan de haring - Icoon 3
Jan Robben: dat is een patriottisch verhaal waar we in België zelfs nooit van gehoord hebben (en trouwens, de Belgische...
nick trachet
15 jaar geleden
Witloof nu!
Soyez sympa: witloof Nest en Dirk zijn trouwens het meest gebruikte (Belgisch)Franse woord vergeten: chicons
Nick Trachet
15 jaar geleden
Unoxbio
Lizet, na GJG's opmerking (en natuurlijk al een hele tijd off topic :)) Ik weet begot niet waar Nederland dat "lof" vandaan...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Unoxbio
GJ: "Tussen ons voedsel en ons bestaan noodzakelijke fysiologische overeenkomsten. Dat zorgt er ook voor dat ons voedsel en wij...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Top-10 besmette voedingsmiddelen
Gerrit Jan, dat is zweverig. 99,9% van de problemen die zich in deze studies hebben voorgedaan zijn het gevolg van vuil water,...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Top-10 besmette voedingsmiddelen
Het blijkt vooral een oproep te zijn om in de VSA eindelijk ook eens met HACCP te beginnen. VS en Japan deden daar niet aan mee...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Top-10 besmette voedingsmiddelen
Moest dat eindelijk kunnen, ik zou onze taaleenheid dankbaar zijn. (en zal ik dan het ware verhaal van dit wonderlijk...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Unoxbio
Wat van Dale betreft: " c'est pire qu'un crime, c'est une faute" (zoals Fouché zei)
Nick Trachet
15 jaar geleden
Unoxbio
Dick, Hou op met deze vormen van Bataavs Imperialisme. Witloof is een uitvinding van de plantentuin van Brussel, "De...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Unoxbio
Witloof, Dick, het is witloof, niet "with love".
Nick Trachet
15 jaar geleden
Unoxbio
Wouter, Lizet: 1. Zijn er andere dan Haagse hopjes? Zwollese? 2. De geschiedenis haalt zichzelf in. Niemand in Brussel kent...
Nick Trachet
15 jaar geleden
De gemiddelde consument is bovengemiddeld slim
Waar kan ik de uitzending zien? Vroeger stonden ze op het net, maar ik kan er niet meer bij. Is dat wel zo? geeft Kellogs toe...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Ontbijt met spijkers
Dat is mijn kritiek op de KVW: een hoog -wat wij in Brussel noemen- "tatatataaa" gehalte (de jingle die in oude Britse...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Ontbijt met spijkers
Dat van die cornflakes is al vrij oud: check Brainiac en zo, er bestaan meerdere versies van:...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Ontbijt met spijkers
Steven, dat zout is een oeroud teken van welkom, dat staat daar niet om te gebruiken
Nick Trachet
15 jaar geleden
Het vrolijke leven na Ik Kies Bewust
Mijn grootvader (eenvoudig kleermaker in het stadje Menen) ging nooit zitten aan een tafel waarop geen brood stond.
Nick Trachet
15 jaar geleden
Het vrolijke leven na Ik Kies Bewust
Icoon? Ik had nog nooit van deze van Beijeren gehoord. De kwaliteit van de afbeelding is niet goed, is er een andere op het net?...
Nick Trachet
15 jaar geleden
De visverkoopster van Van Beijeren - icoon 2
Wouter, dat zal wel. Toen mijn eega voor de klas stond weigerde ze bonen te eten, tenzij op vrijdagavond of zaterdagmiddag....
Nick Trachet
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Borlotti
"Italiaanse toko"? Wat een vreemde begripsverwarring. Wouter, elk land heeft wel en bonenrecept en elke religie, behalve dan de...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Borlotti
Dick, ik vind brood nooit gewoon. Het leven is te kort om slecht brood te eten.
Nick Trachet
15 jaar geleden
Goudeerlijk bij Jumbo
Wouter VDL: tot 25 jaar geleden verkochten artisanale geuzebrouwers ostentatief hun bier in neutrale gekurkte flessen met enkel...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Waarom doen merken er meer toe dan smaak?
"chemobollen"
Nick Trachet
15 jaar geleden
Goudeerlijk bij Jumbo
Ja, die van lage kwaliteit wel. De goede, gerijpte mimolette is Frans. Ik bewonderde op de markt van Lille een mimolette "hors...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Verboden onderweg te eten
Over peren (zonder kip). In Burgh-Haamstede (Schouwen), zijn de straten in het centrum gesierd met appel-en perelaars. Op...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Jan-Willem van der Schans: 'Ruimtelijke Eetordening Nederland loopt achter'
En mimolette is zonder twijfel de verbeterde versie van edammer.
Nick Trachet
15 jaar geleden
Verboden onderweg te eten
Tuinieren achter en om het huis is m.i. nu al een belangrijke economische sector, alleen verschijnen die producten niet op een...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Jan-Willem van der Schans: 'Ruimtelijke Eetordening Nederland loopt achter'
Dick, tenzij je zelf (veel) plaats hebt om eigen kippenvoer te kweken, valt dat erg tegen, die prijs van een zelfgekweekte kip,...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Jan-Willem van der Schans: 'Ruimtelijke Eetordening Nederland loopt achter'
En a als het nu eens gewoon gevarieerder, goedkoper, bereikbaarder en meer voedsel opleverde?
Nick Trachet
15 jaar geleden
Jan-Willem van der Schans: 'Ruimtelijke Eetordening Nederland loopt achter'
Hoi, denken we nu niet te realistisch? Vermeer was een schilder, geen kok. Wist begot niet hoe men pap maakt. Wel hoe verf te...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Het melkmeisje van Vermeer, icoon 1
"Wie op straat eet, doet als een hond" - (Jiddische wijsheid) Ik ben het daar mee eens. Eten is (ook voor een heiden als ik)...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Verboden onderweg te eten
Heirloom? Alstublieft zeg, spreek je moers taal: erfgoedtomaten voorvaderlijke tomaten, familietomaten, streektomaten,...
Nick Trachet
15 jaar geleden
De dikste tomaat van het jaar
"Vaderlandsche Geschiedenis" neigt om verschillen tussen staten in de verf te zetten. Nederland heeft een zeker particularisme...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Het melkmeisje van Vermeer, icoon 1
Opmerkelijk ook: de afbeelding lijkt ons nu antiek. Maar de scène was hedendaags (op de kleding na) voor ongeveer elke plek in...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Het melkmeisje van Vermeer, icoon 1
Dit is beunhazerij! Dé truc van de waarzegster: maak meer dan 50 losse voorspellingen, zonder verband, en zo vaag vermeld dat...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Trends voor 2010: de vragende horecagast en Campari
Yneke, I stand corrected. Maar ik associeer overgewicht nog altijd vooral met leeftijd en bier drinken. Met de Brusselse...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Prof. Muskiet: obesitasbestrijding is onzorgvuldige basis gezondheidsbeleid
Dick Veerman schreef: "Het zijn ziekten waar we niet jong dood van gaan; helaas, want dan zou de natuur het wat sneller kunnen...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Prof. Muskiet: obesitasbestrijding is onzorgvuldige basis gezondheidsbeleid
Jullie ziten met een probleem, zelfs met een gebrek aan zelfvertrouwen, confer wat Robin uitstoot. Wees gerust, er is niets mis...
Nick Trachet
15 jaar geleden
'Gebrek aan verstand van kaas in Nederland'
En ondertussen maar curricula "oenologie" invoeren
Nick Trachet
15 jaar geleden
'Gebrek aan verstand van kaas in Nederland'
Dit is akelig. Het eten als cultuurfenomeen, de basis van een beschaving, vermoord en ontdaan van alle menselijkheid door de...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Rode Hoed I: wat kraakt er nou eigenlijk?
‹ Vorige
38
39
40
41
42
Volgende ›