Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
En gisteren in Yerseke, bij het openen van het oesterseizoen, vertelden enkele mannen met stropdas fier dat binnenkort heel de...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Schuttelaar vindt het raar
Robin: dat is even flauw als de rijstvreters die bazuinen dat aardappelen geen echt voedsel zijn.
Nick Trachet
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Kookbanaan
Yneke, Elk recept is altijd te vereenvoudigen. Maar dan wordt het iets anders. Een blanquette is geen fricassee, het verschil...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Bruin bier
"precies vermeldt hoe het met de dieren is gesteld".Prachtige parallel, WVDL. Ik maak mij zorgen over wat een uitgesproken...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Nederland gidsland in dierenwelzijnsmonitoring
Lomme, gij zijt begonne.
Nick Trachet
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Bruin bier
Draadjesvlees is slecht gegaarde stoverij. Het feit dat het in draadjes trekt is omdat het bij het sudderen aan veel te hoge...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Bruin bier
Haché betekent gehakt. Dat geeft hoogstens een soort spaghettisaus. Maar Lomme, ik vind boeuf bourguignon eerder de...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Bruin bier
Ik kreeg op Brusselnieuws reeds een tik op de vingers; Er bestaat geen Rochefort van 12°. Dat moet 10° zijn.
Nick Trachet
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Bruin bier
Paul: eigenaardig, enkele reageerders op het artikel in de Daily Mail vonden het dier te oud, en van het verkeerde geslacht.
Nick Trachet
15 jaar geleden
School wil schaap slachten: ouders boos
Hebben ze dat niet gedaan in Frankrijk, verplicht de prijs aan de boer vermelden?
Nick Trachet
15 jaar geleden
Appels en peren vergelijken
Ik zie nergens dat het om 11-14 jarigen gaat? Het is een dorpsschooltje, dus waarschijnlijk een basisschool. De "Board of...
Nick Trachet
15 jaar geleden
School wil schaap slachten: ouders boos
Menen jullie ECHT dat mensen in de rij gaan staan voor een koffie? Is het weer oorlog in NL? Moet er met zegeltjes betaald?
Nick Trachet
15 jaar geleden
De ene rij en de andere
Steven, ik denk dat laatste. Ik heb hier emmers snoep in huis, die al sinds jaren staan te verklonteren, omdat niemand er naar...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Snoepgate
Steven, Ik heb er twee (zoons). Van elke dag friet zouden ze baaaalen.
Nick Trachet
15 jaar geleden
Snoepgate
Beste Dick, lees je vraag nog eens? Vind je niet.. dat niet.. wel wat erg... bedoel je JA of NEEN? en dan WAT, WAAR en...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Snoepgate
"Maar wijs je de gedachte dat moderne vettigheid de plaats van natuurlijke molligheid begint in te nemen volstrekt af? " Ik...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Snoepgate
Astrid: "En nu leren kinderen..." Inderdaad, larvale mensen (ook wel kinderen genoemd) hebben een eetobsessie. Volledig...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Snoepgate
Neen Astrid, je mag een mens niet verbieden mens te zijn. Droog, iel, mager en plezierloos stokoud worden is geen goddelijke...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Snoepgate
Dick, je moet ook niet blind zijn. Bio is big business omdat de winsten er hoger zijn.
Nick Trachet
15 jaar geleden
6% flauwekul
Bah, wat een neoprotestantse praat! Kinderen zijn geprogrammeerd om te snoepen. Kinderen zijn evengoed meesters in het...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Snoepgate
Maar waarom zou een goede koffie espresso moeten zijn?
Nick Trachet
15 jaar geleden
Nespresso doet het lief
"Nick, wat is ‘cheleren’? " (krabt over zijn verweerd schedeldak): Lichte scheikundige bindingen die bepaalde ionen "in de...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Nespresso doet het lief
"Nederland moet koploper duurzame voeding worden" Onlangs: "Nederland moet het gezondste land ter wereld worden" het begint op...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Duurzaam?
Guillaume, heel wat gastronomen ut het Franse taalgebied schijnen eendenlever te prefereren boven ganzenlever. Het Belgische...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Enquete over Ganzelever
Pertinente vraag. Cheleert de heropgeloste kalk met waterverzachters en het metaal van de buis of zo?
Nick Trachet
15 jaar geleden
Nespresso doet het lief
Het blauwekrabbenhormoon is niet noodzakelijk hetzelfde als dat voor groene krabben. Vandaar de kans voor onderzoek Of het...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Wat van ver komt
Alle planten en dieren zitten vol hormonen, wij ook. Where's the point? Gebruik specifieke krabbenhormonen voor het specifieke...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Wat van ver komt
Waarom zou Nederland het "gezondste land ter wereld" moeten zijn? Hebben jullie dan geen ernstige doelen en drijfveren? Hier een...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Wij worden het gezondste land ter wereld
"mens sana in corpore sano', mais bon... Dat is potjeslatijn van de Coubertin, want de oorspronkelijke Olympiërs spraken...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Wij worden het gezondste land ter wereld
Florine, het bijhouden van shedders en peelers en wachten tot ze van nature hun jasje uitdoen is zeer arbeidsintensief (en er is...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Wat van ver komt
"Mussolini kom terug, alles is vergeven en vergeten!"
Nick Trachet
15 jaar geleden
Wij worden het gezondste land ter wereld
Staat in Nederland foiegras zo vaak op het menu in restaurants? Hier is het eerder een thuisproduct/ Het is ook zo...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Enquete over Ganzelever
Maar het oorspronkelijke onderwerp blijft wel interessant. Een ondergebruikte schaaldiersoort! De Amerikanen, toch ook vaak...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Wat van ver komt
Opsturen? Bedoel je zes pagina's scannen en door de e-mail pompen? Of vragen aan hen?...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Veel interesse voor onbewerkte melk
Hebben jullie dit gezien? http://www.ted.com/talks/dan_barber_s_surprising_foie_gras_parable.html het duurt wat lang, meer...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Enquete over Ganzelever
Rauwemelkse kazen: Het maandblad over Wetenschap EOS publiceert in haar septembernummer een groot genuanceerd artikel onder de...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Veel interesse voor onbewerkte melk
Werkhypothese: er zijn teveel groene krabben omdat er in de Wadden te weinig wordt gevist. Het verbieden van allerhande soorten...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Wat van ver komt
Florine, hoeveel of hoe vaak die dieren eitjes leggen is niet zo bepalend, denk maar aan de kabeljauw. Als er veel overleven is...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Wat van ver komt
Dick, ik had het over de krabben (was dan even on topic...). Ik was niet duidelijk met mijn 'lagere diersoorten', sorry. Ik...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Wat van ver komt
Robin e tutti quanti: Ik heb wel met oesters geëxperimenteerd. vaak zelf, vooral wanneer ik er teveel had, en dat gebeurt...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Wat van ver komt
Gaargestoomd? Jasses. Nutteloos energiemisbruik om 's koks ego te strelen. rauwe oesters zijn nu eenmaal niet te verbeteren...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Wat van ver komt
Dorade ja, maar "grise", niet "royale"
Nick Trachet
15 jaar geleden
Wat van ver komt
Vanwaar trouwens plots die aanwas van strandkrabben op de Wadden? Deze krab komt er toch "van nature" voor? Of is het door het...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Wat van ver komt
Neen, Dick, elke kreeftenbisque is een geüsurpeerde ecrevissenpuree Het is zoals de cervellata, die heeft vandaag ook niet...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Wat van ver komt
Wouter, K: krabbensoep is daarom nog geen bisque. Bisque is een bepaalde bereiding, oorspronkelijk uitgevonden voor...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Wat van ver komt
Lotgenoot: van een ervaren jichter: Neem colchicine, ongeveer viermaal de voorgeschreven dosis om te beginnen(ik heb dat van...
Nick Trachet
15 jaar geleden
koffie tegen jicht
Dit krabbetje (Carcinus maenas) is de op één na lekkerste van de strandkrabben, de iets dieper wonende en wat grotere Portunus...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Wat van ver komt
Aardappel is voor een groot deel zetmeel: zetmeel wordt in onze mond omgezet in suiker (door de amylase in het speeksel), die...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Suiker in je brood
Haha neen, ik vermoed dat de Brusselnieuws-redactie ze te lelijk vond. Op mijn eigen foto die verscheen in BDW kreeg ik al...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Labskous
Wouter de Hey: "Vlaamse friet"? There is no such thing. Als friet al Belgisch is, dan eerder Waals, want van daar uit, vanop...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Suiker in je brood
‹ Vorige
39
40
41
42
43
Volgende ›