Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
Wouter VDL: "Je verwacht in zo'n blad snoeiharde artikelen die de moderne mens de neus op de feiten drukt". Met zo'n titel,...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Het leven gaat niet over rozen maar over feiten
Is er niet een groot verschil in landeigendom (land tenure)? Het idee van "gemene gronden" is hier allang verdwenen, op basis...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Guerrilla gardening rukt ook in Nederland op
Waarom groene?
Nick Trachet
15 jaar geleden
Vandaag: offline proeven - Groeneveld II
Was dit dan niet het verkeerde publiek? Al die gewaarschuwde foodies in het panel? Als men mij zo'n bruingeschilderd brood zou...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Vandaag: offline proeven - Groeneveld II
Sorry, er is natuurlijk wel een middengetal in de beoordeling op 10, nml 5, want er is een nul. Maar een beoordeling "op 6" (7...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Vandaag: offline proeven - Groeneveld II
Ik heb een slecht gevoel bij dit soort vrijblijvende proeverijen. "Lekker" is geen beoordelingscriterium. En voeding beoordelen...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Vandaag: offline proeven - Groeneveld II
Diny: "het lekkerste stuk om draadjesvlees van te maken" ??? draadjesvlees het schoolvoorbeeld van door koken vernield vlees....
Nick Trachet
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Zenuwstuk
Hoebedoeloe, Walter? Ailko, ook als er geen crisis is, ligt dit vlees in de winkel.
Nick Trachet
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Zenuwstuk
Muiltjes zijn een invasieve soort die zo'n honderd jaar geleden uit Amerika meekwamen met Amerikaanse oesters (C. virginica)....
Nick Trachet
15 jaar geleden
Het meest bizarre eten
Robin: "Niks extreems of bizars aan". Dat is dus net het blazee dat ik probeer te vermijden. Eenmaal geproefd is het WEL...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Het meest bizarre eten
voor de kwal: http://www.brusselnieuws.be/artikels/eten-en-drinken/culinair-ontdekt-kwal De eendentongen zijn hier ooit...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Het meest bizarre eten
Ik wil mij niet als blase voordoen.... Onder de eerder vreemde zoogdieren die ik ooit at, heb ik bijzonder plezier beleefd aan...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Het meest bizarre eten
Gerrit: "graptje". Maar het blijft een betoverend woord, en een antidotum tegen de Transroosendaalse "Engelse ziekte" waarbij...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Babbelaars
Het is niet aan mij, want ik sta juist skeptisch tegenover duurzaamheid. Niets is duurzaam in onze wereld, zeker de natuur...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Varkensgriep, Mexicaanse of gaat het om wat anders?
(kruiste met Dick) Ik heb geen tijd om dit te onderzoeken, maar hier een Oud Vlaams gezegde: Als de vos zich "internationale...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Sojabedankjes
Lizet "...ben je dan slim aan het boeren? " Als je kost verdient met drie maanden piepers en dan de zomer in het toerisme werkt...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Culinaire sensatie: mini-pieper La Bonnotte
Allemaal mooi, maar je kunt geen harde criteria maken voor dingen "in voortdurende ontwikkeling". "Verdraagzaamheid voor andere...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Varkensgriep, Mexicaanse of gaat het om wat anders?
Dick, ik heb geluisterd, maar stoorde mij aan de wollige definitie van duurzaamheid in de uitzending. Duurzaam betekent niets...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Varkensgriep, Mexicaanse of gaat het om wat anders?
Lizet: nieuwe patatjes, die je schrobt of met de duim krabt - niet schilt- die zijn toch hemels? Gebakken in de smout!!! (wel...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Culinaire sensatie: mini-pieper La Bonnotte
Volgens de stem in het filmpje moet je dus 4-5 tot 8 euro per kilogram neertellen voor bonottes. Het valt wel op dat men...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Culinaire sensatie: mini-pieper La Bonnotte
Verknald, Guillaume, verknald. Maar verder eens, al zal 88% van de Horeca hier allang de flexibiliteit voor verloren hebben....
Nick Trachet
15 jaar geleden
Uit Eten
Hoho, stop uw wagen Caesar! (ik had dit in het Frans willen schrijven, maar dan is er weer dat leestekenprobleem) "dan lopen er...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Varkensgriep, Mexicaanse of gaat het om wat anders?
Ik volg Lizets redenering: je kunt niet verwachten dat een restaurant er rekening mee houdt, maar wie de pretentie heeft, is...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Uit Eten
Dick, de VRT zegt 'kop' omdat er bij ons steeds ingeramd wordt dat 'tas' fout is. Maar over variatie, Darwin leert ons: hoe...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Eitjes met sproetjes
Variatie doet verkopen, leerde ik ooit van deze site(?): http://www.youtube.com/watch?v=iIiAAhUeR6Y&feature=channel_page O, en...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Eitjes met sproetjes
"Blanke" kalfsoesters? Roder dan op de foto kun je (buiten de Fiorentina) in Italië nog geen Rundsvlees krijgen . Ook de...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Kletsmeierij
Guillaume: hier in Belgie wordt tetrapack e.d. op grote schaal gescheiden opgehaald "als oud papier"(wat ze ermee doen is een...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Wie is er tegen het pak?
Wouter DH, Dick: is "variantie" een apart marketingbegrip, of bedoelen jullie gewoon variatie? Wat is er ondertussen met die...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Eitjes met sproetjes
Hangt er hier een aardappelkweker op het net? Ik heb moeite te geloven dat aardappelen kunnen groeien in de getijdenzone, zoals...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Culinaire sensatie: mini-pieper La Bonnotte
Mariella, ik ben niet anti-glas, maar een mens moet de tekortkomingen onder ogen willen zien. Glas is inderdaad eindeloos...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Wie is er tegen het pak?
Florine: ganzen zijn veel betere grasmachines
Nick Trachet
15 jaar geleden
De geiten van Google en Yahoo
En ik die dacht dat de domesticatie van geiten nu net de grootste oekologische ramp uit de geschiedenis van de mens was? Wat een...
Nick Trachet
15 jaar geleden
De geiten van Google en Yahoo
Hmmm "...weinig calorieën bevat en rijk is aan voedingsstoffen". Kijk, dat heet nu een contradictie. Ik hou wel van het...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Mosterd in de zorgverzekering
Dick, we hadden het er vroeger al over, dat van die kromme komkommers was een broodje aap. Kromme komkommers zijn in Europa...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Eitjes met sproetjes
Een bakker die hier in Brussel niet open is op zondag, mag snel ander werk gaan zoeken. Zondag is DE dag dat de buurtbewoners...
Nick Trachet
15 jaar geleden
'Bakker moet open op zondag'
Is unox dan ook een ambachtsman?
Nick Trachet
15 jaar geleden
Groeneveldproeverij II: ambacht & techniek
Je had het kunnen denken, ik gebruik zoveel mogelijk opnieuw, of nog verder. Mijn artikel over 'restjes' van na de feestdagen...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Soep van radijsjesloof
Nog een denkertje: was Han van Meegeren een ambachtsman?
Nick Trachet
15 jaar geleden
Groeneveldproeverij II: ambacht & techniek
Guillaume; ik vrees dat deze aanpak het woord ambachtelijk weer een halfzachte inhoud geeft. Onze grootmoeders substitueerden,...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Groeneveldproeverij II: ambacht & techniek
Tuurlijk overdraagbaar, iemand moet het toch ergens leren? Zelfscholing (autodidactie) is mogelijk in theoretische beroepen als...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Groeneveldproeverij II: ambacht & techniek
Getverdemme: Noirmoutier was altijd al een primeuraardappeleiland, enkel weggelegd voor Patrijse snobs, maar nu is er dus nog...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Culinaire sensatie: mini-pieper La Bonnotte
Lizet, misschien is een definitie van ambacht wel: "de persoonlijke kennis van een techniek", waarbij "persoonlijk" betekent:...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Groeneveldproeverij II: ambacht & techniek
Patient: "als ik slechts een half glas wijn drink per dag, leef ik dan heel lang?" Dokter: "dat kan ik niet verzekeren, maar het...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Dagelijkse consumptie van half glaasje wijn werkt levensverlengend
Ik herlas zonet Dicks openingsstukje enne... Curnonsky was geen kok, maar journalist. (sorry, ik kan het weer niet laten)
Nick Trachet
15 jaar geleden
Culinaire kleur
"Aiguillette" is gewoon een vogelvrij begrip, als het maar in reepjes is ! Aiguillettes van rode biet bijvoorbeeld. Je hebt ook...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Aiguillettes - streepjes of reepjes?
Dick : in het Engels: Liberal=links Arend: ganzenlever is links noch rechts; het is de context waarin het geserveerd wordt:...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Culinaire kleur
Gisteren op de ESE in Brussel, 1 van de 36 geselecteerde producten voor de Prix d'elite: "aiguillettes de saumon" (reepjes dus).
Nick Trachet
15 jaar geleden
Aiguillettes - streepjes of reepjes?
Eens met Ooijer. Vier maal afrekenen = vier maal bijleren + vier maal een mens ontmoeten. Heel wat van mijn productkennis heb...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Middelburgse slager Paul Wijffels is succesvol met Verspassage
Dick, alles wordt beantwoord in jouw tweede vraag. Als je keuze wil (en in een andere draad hier was dat het leitmotiv) dan...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Middelburgse slager Paul Wijffels is succesvol met Verspassage
Hou je aan de spelregels van Raymond Dumay: Je mag je hier niet laten vangen aan politieke 'politiek' van links en rechts. het...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Culinaire kleur
‹ Vorige
43
44
45
46
47
Volgende ›