Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
van mijn oude firma: http://www.fao.org/newsroom/en/news/2005/102877/index.html
Nick Trachet
15 jaar geleden
Nederland stadsboerenland?
Wouter de Heij, Mijn pet af! Dit is een prachtige geste. (eens kijken of ik er 372 Km voor kan omrijden)
Nick Trachet
15 jaar geleden
De beestjes van Baan
Wat ik eigenaardig vind: waarom moet van een streekproduct een (moeilijk) merk worden gemaakt? Als ze in de Gers in Frankrijk...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Streeksnoekbaars
Wouter de Heij: microbiologie heb ik ook nog moeten studeren en zo'n hocuspocus is het nu ook weer niet. HACCP had...
Nick Trachet
15 jaar geleden
De beestjes van Baan
Gerrit Jan: "...ik niet zie wat er met kippenpoot mis zou zijn". Dat heet nu "meesmuilen". Wat er mis aan is, is dat jullie ze...
Nick Trachet
15 jaar geleden
De foodlogkippenproef: het draait om de poten, niet om de borsten
Dick: even de snaren stemmen: "poten" zijn die magere geschubde dingen met tenen en nagels aan. Die gaan meestal in de soep,...
Nick Trachet
15 jaar geleden
De foodlogkippenproef: het draait om de poten, niet om de borsten
Geen vel, geen kip. (en sorry over de vorige tussenkomst, volledig misplaatst)
Nick Trachet
15 jaar geleden
De foodlogkippenproef: het draait om de poten, niet om de borsten
Sorry mensen, het woord Fabeltjesland is hier, sinds het bloedbad op peuters in Dendermonde in de gelijknamige kinderopvang,...
Nick Trachet
15 jaar geleden
De foodlogkippenproef: het draait om de poten, niet om de borsten
Naar verluidt wou de grote ijzervreter Charles de Gaulle, tijdens zijn laatste jaren in Colombey-les-deux-Eglises, niet dat zijn...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Waar koopt Vreugdenhil haar biologische kip?
Laat ik niet gezegd hebben dat zeezoogdieren de boel leegvreten. Wie dat beweert begrijpt niets van oekologie. Moesten de...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Kleine ethiek van de bijvangst
Nooit van gehoord, noch van pattons, noch van groene eieren. Hoeveel weegt dat ding in het filmpje?
Nick Trachet
15 jaar geleden
The Big Green Egg
Dick: "Waar blijft de stroom die the-day-after-and-after-again recepten en tips van de culi's?" Dat is een andere draad waard,...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Waar koopt Vreugdenhil haar biologische kip?
Hoe traditioneel, hoe klassiek, hoe puristisch puur mag een recept zijn? Iedereen mag experimenteren en goedkope of dure...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Waar koopt Vreugdenhil haar biologische kip?
Sorry, ik bedoel niet dopen, maar bakken.
Nick Trachet
15 jaar geleden
Brood met gebakken uien, heerlijk
In spekvet, zul je bedoelen? Die tijden zijn niet voorbij. De smoutverkoop stijgt ook hier vandaag nog fenomenaal bij het...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Brood met gebakken uien, heerlijk
Ik heb nooit gesnapt waarom iedereen zo uit is op kippenborst. Ik heb nog nooit lekkere kippenborst gegeten. het is niet goed...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Kip proeven
Begin jaren zeventig was ik met mijn ouders op ontdekkingsvakantie in Hongarije. Rare situatie, eerste keer in ons leven dat we...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Brood met gebakken uien, heerlijk
Waarom niet? Zo liggen ze toch ook in de winkel?
Nick Trachet
15 jaar geleden
Kip proeven
Florine, In al de landen die ik hoger vermeld gebruiken ze ook geen katoenen of sisal meer, maar modern goedkoop nylon. Ik weet...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Kleine ethiek van de bijvangst
Wouter, dat dacht ik ook. En hier is tomatenpuree nooit hard en zuur, maar eerder zoet (want gemaakt van -waardeloze- rijpe...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Als u het maar vreet
Nu dat weer! Gingen ze dan al eens revolutionair beter vissen: weer niet goed. In Frankrijk en Groot Brittanië en Spanje en...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Kleine ethiek van de bijvangst
Mark Lemmens,: die meuksmaak van grotefabrieksproducten is, vergis je niet, het gevolg wan behoorlijk wat onderzoek. Denk maar...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Als u het maar vreet
Opletten: er zijn in Nederland mensen veroordeeld omdat ze niemand een kwakzalver noemden! In België mag het wel:...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Ammerlaan en de balans tussen kop en kont
Ik kreeg een eerste antwoord van VLAM: Het Voedselagentschap is bevoegd voor de controle op de bepalingen uit het Koninklijk...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Jongste nieuws: Old Amsterdam is belegen kaas
Is dat echt het enige dat ze wisten te antwoorden? De vraag die zich opdringt: als het niet voor de smaak is, wat doet...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Unilever: "Gistextract is geen smaakversterker"
Florine, je kent toch de smaak van geconcentreerde tomatenpuree? Die kun je toch onmogelijk vers nadoen? Het parfum van oxo is...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Als u het maar vreet
Florine: "niet zozeer lekkerder, alswel beter" Dat is wel een heeel subjectief oordeel. Het ging in die test om smaak, niet om...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Als u het maar vreet
"Dat doet het ook"? Dat doet WAT ook? Iets goed slechter maken? Ik moest even aan deze oude Argentijnse wijsheid denken (van...
Nick Trachet
15 jaar geleden
AH Volkoren meel: nep of een ander kwaliteitsniveau?
Escherichia coli, heb ik geleerd, is een darmbacterie. De aanwezigheid ervan wijst op gebrek aan (menselijke) hygiëne. Je...
Nick Trachet
15 jaar geleden
De beestjes van Baan
Stamppot Nederlands? Het is evengoed 'typisch' Brussels, Duits, Engels, Iers of Portugees. Maar is boerenkool zelf dan...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Hollandse pot favoriet bij Nederlander
Klootwijk (zeg maar Trachet, hoor), Kzoutnietwete Ik heb zonet de vraag aan de VLAM gesteld of rijpingstijden bij kaas...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Jongste nieuws: Old Amsterdam is belegen kaas
Is bio-analoogkaas aanvaardbaar? "Organic marshmallows"? Bio-cola?
Nick Trachet
15 jaar geleden
Een zware kwestie: meuk of biomeuk?
Sorry, maar "ambachtelijk" is een zinledig woord, net zoals "vers".
Nick Trachet
15 jaar geleden
Een zware kwestie: meuk of biomeuk?
Een natuurlijke nepstof
Nick Trachet
15 jaar geleden
Racerijpen en zwijgen
Ik wist niet dat Amsterdam in Drente lag?
Nick Trachet
15 jaar geleden
Jongste nieuws: Old Amsterdam is belegen kaas
Lizet: anatto = bixine
Nick Trachet
15 jaar geleden
Racerijpen en zwijgen
Eigenaardig. Na de "natuur" te "conserveren" (zoals in een conservenblikje), kwamen de natuurbeschermers aan land geleidelijk...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Zeegras en mosselbanken essentieel bij natuurherstel Waddenzee
P. de Groot, Gerrit Jan: het liedje (van Vivoordenaar Kris De Bruyn) werd 34 jaar geleden op plaat gegrift. Misschien het...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Racerijpen en zwijgen
Lizet: "Ersatzkaviaar bestaat al heel lang toch? " Zie eerste zin van de tekst. Ik ben ook niet meer zooo jong, toch. En,...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Culinair ontdekt: Lompeieren
Toegegeven, maar wat is 'old' dan? Slaat dat op de leeftijd van de stad? (bij ons is er trouwens ok een 'oud Brugge'). En als...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Racerijpen en zwijgen
Misschien mag futuristische kaas ook wel, Dick, maar juist is juist. Als Westland beweert dat hun kaas oud is, dan mogen wij...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Racerijpen en zwijgen
Voor Fien: Dat zuiglam met winterpostelein was net het voorbeeld van wat buiten de snelsnelkweek in dit seizoen aan te bieden...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Waterbommen of smaakexplosies?
Het gekke is dat de datum niet noodzakelijk verlopen hoeft te zijn; maar te dichtbij naar het gevoel van de reguliere...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Tweedehands eten
Ik zou echt wel eens willen weten welke "verse" producten, die -het is slowfood of het is het niet- uit volle grond moeten...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Waterbommen of smaakexplosies?
Ze staan hier vooral op de open markten. Koekjeskramen met "5 voor 5 euro, kies mar uit!", berusten op dat systeem. Sappen...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Tweedehands eten
Dank U Jurgen, en vivat Cinetone Café in Duivendrecht
Nick Trachet
15 jaar geleden
Kom op met je klacht
Neen, uiteraard mag u het corpus delicti niet laten verdwijnen voor de klacht. dat lijkt me evident. U bent een oprecht...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Kom op met je klacht
DAT is natuurlijk ook de Franse school (maar dan niet de provinciale). Ik herinner me artikels in PUNCH zaliger (van Freud?):...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Kom op met je klacht
Fien; "vooral mee doorgaan". Natuurlijk, ja, zoveel mogelijk: variatie is rijkdom, geld niet. Ook deze gratis groente uit de...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Postelein
"Die achter de toonbank" is natuurlijk een perfect sociaal excuus ten gebruike van de bazen/marketeers. Hoe meer je het die...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Kom op met je klacht
‹ Vorige
45
46
47
48
49
Volgende ›