Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
Mijn eerste stappen in de gastronomie, het fantastische boekje "Guide du vin" van Raymond Dumay (pocket, 478 pp. Ed. Stock...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Kom op met je klacht
Graag, maar eerst mijn brood verdienen.
Nick Trachet
15 jaar geleden
"Ik Kies Bewust VERS" - hou je je mond ...
"er wordt nergens ter wereld bedorven vis gevangen", schreef klootwijk. Spijtig genoeg wel, gisteren nog meegemaakt. Ik was aan...
Nick Trachet
15 jaar geleden
"Ik Kies Bewust VERS" - hou je je mond ...
Postelein is toch gewoon een verbastering van portulaca? In het Frans is het trouwens pourpier, niet purslaine (er is...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Postelein
Lizet, vanwaar kwam Claytonia oorspronkelijk VOOR het zich in Mexico verspreidde? Ook de Mexicanen zelf kwamen van het Noorden....
Nick Trachet
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Postelein
Ailko, je staat in het onderwijs. Help dus mee die mythe van het traag ontdooien uit de wereld te helpen. Dank U Wouter DH
Nick Trachet
15 jaar geleden
Vakkennis: vlees
Hee, kijk, de keizer heeft nieuwe kleren aan!!
Nick Trachet
15 jaar geleden
Vakkennis: vlees
Maar waarom dan met drie verschillende graden? dat pikt toch niemand? Het is goed, of het is niet goed, maar "een beetje...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Beter Leven nu ook op biologisch vlees: toegevoegde waarde?
Grotere vissen zoals tonijnen (en andere scombriden) zijn zeer actieve zwemmers en hebben een hogere temperatuur dan de...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Vakkennis: vlees
Die overgangsperiode is 49 jaar geleden gestart!
Nick Trachet
15 jaar geleden
Meer dan je denkt
Mrten, bij 'koudbloedigen' (relatief begrip) zeker niet. gestreste vissen (vooral grote tonijnen) kunnen bij hevige...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Vakkennis: vlees
Stapt Nederland daarmee uit het S.I.? (net nu ze het in UK onder de knie krijgen). Er zijn officieel nog maar twee staten die...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Meer dan je denkt
Dus zit er inderdaad meer (Kcal) in dan je denkt. Zeg, moderne mensen, waarom schrijven jullie niet in KJoule? Dat hoort toch...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Meer dan je denkt
De "zaak Australian" begint interessant te worden. Door hun parallelle antwoorden lijken RCC en VWA wel gebriefd vanuit dezelfde...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Met Australian Homemade Europa in: weer nul op het rekest
Producten gaan er steeds meer uitzien als sovjet-oudstrijders.
Nick Trachet
15 jaar geleden
Beter Leven nu ook op biologisch vlees: toegevoegde waarde?
Eindelijk eens een grappige draad op maandagochtend. En ik die dacht dat Nederlanders zo op namen en titulatuur waren gesteld?...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Wouters
Ik ben opzoekingswerk aan het doen over zeekat (Sepia officinalis). Heeft iemand kennis van vroeger gebruik van deze inktvis in...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Pijlinktvis
Na slow food, true food! En ook na een appel moet je tanden poetsen. Duindoorn is misschien rijk aan vitamine C (het zal me...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Van Dam prikt sapballon lek
Theesommelier, theegoeroe of theepaus, het komt erop neer van drinkbare kruideninfusies te maken. Waarom altijd weer die "ex...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Nep of bittere onzin
Ik woon op 300 meter van een koffiebrander. 1 van de paar honderd in ons land. Mijn GROOT probleem is de korrelgrootte na het...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Warm en Duurzaam
Zoals die van Monty Python?
Nick Trachet
15 jaar geleden
Nep of bittere onzin
Hoe zit het nu met dat aspartamonderzoek? Op het net bestaan er een aantal opvallende haatsites tegen aspartaam, maar heeft er...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Theo Maassen over dikke kinderen
Ailko, net zoals Inbev reclame maakt voor kriek 'primeur' wanneer de kriekelaren in bloei staan!! Maar even hebben wij dan geen...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Nep of bittere onzin
Dit stinkt naar pseudowetenschap en kwakzalverij: Om te beginnen zou die gewone eetchampignon een panacea moeten zijn tegen een...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Gezond door Paddestoel?
Mrten: sorry van die ATP, je hebt natuurlijk gelijk, contractie komt als er geen ATP meer voorhanden is (mijn theorie is ook...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Vakkennis: vlees
Interessante werktekst. Ik heb enkele vragen/opmerkingen: Functie: "Vlees kun je voor alle menufuncties gebruiken behalve...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Vakkennis: vlees
Wie herinnert zich nog het drama rond Bruno de beer in Beieren/Tirool? (zomer 2006?)
Nick Trachet
15 jaar geleden
Eten en gegeten worden
Een bijna duidelijk standpunt van die gezondheidsraad. Dick, ik heb je nooit ontmoet, maar ik verondertel dat je een bleekscheet...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Vitamine D: champignons in plaats van pillen
Kort koken, vooral bonen, kool en ajuin. En dan allen samen heel de dag scheten laten. Wat een goedgehumeurde werksfeer wacht...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Kool kort koken voor grootste gezondheidswerking
Wouter vdl: "mogen we weer als prooidier dienen?" Toen ik twaalf was, leidde ik op school met groot enthousiasme de "red de...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Eten en gegeten worden
Het is een oud zeer dat Michelin (want wie anders geeft sterren) bevooroordeeld zou zijn tegen etnische restaurants en...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Halal of volume?
Hoeveel gevallen van rachitis komen er in Nederland voor; elk jaar? Heb jij daar last van?? Werk jij in duistere lokalen...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Vitamine D: champignons in plaats van pillen
1683 ligt culinair en maatschappelijk gesproken in een ander geologisch tijdvak. Maar als men het in 1950 onder professionals...
Nick Trachet
15 jaar geleden
De prijs van Ossenworst & Zeeuws Spek
Flipse: in het hoger geciteerde werk: Os gemeste - magere - Osseine Ossenhaas gelardeerde - Osmose Ouderdomsbepaling van...
Nick Trachet
15 jaar geleden
De prijs van Ossenworst & Zeeuws Spek
Na februari '53 houdt Zeeland op zichzelf te zijn (einde van het eiland-zijn, "le désenclavement" zoals dat zo mooi in het...
Nick Trachet
15 jaar geleden
De prijs van Ossenworst & Zeeuws Spek
In de "Moderne beenhouwerij en charcuterie in woord en beeld" in mijn bezit, toch een Nederlandse "state of the art" van het...
Nick Trachet
15 jaar geleden
De prijs van Ossenworst & Zeeuws Spek
Noem een pretzel geen brood, en hij hoeft ook niet meer aan de zoutnorm voor brood te voldoen. Aperitiefkoekjes zijn toch ook...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Europa en het zout
De culinaire schrijverij valt uiteen in groepen. Wanneer men van mij hoort dat ik "culinair journalist" ben, dan denkt iedereen...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Kookschrijver Volkskrant klapt uit keuken
Maar als je wilt certificeren,dan moeten er ook objectieve criteria voor bestaan. En als je die niet hanteert dan is fraude en...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Pollan in Zeist: panem et circenses volgens een achterhaald model
Is starbucks in Nederland dan zo wijd verspreid? Hier in B is er maar één, ver weggestopt in de luchthaven van Zaventem....
Nick Trachet
15 jaar geleden
Jonge hoog opgeleide vrouwen
Is dit nieuw? En "veau sous la mère" dan? http://www.veausouslamere.com Daar wordt zelfs rekening gehouden met verbeterde...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Woongroepen voor koeien
Dick, ik gaf je een link door over de aan de gang zijnde oorlog tussen Levers en Delhaize (en, blijkt nu ook tussen Carrefour en...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Pollan in Zeist: panem et circenses volgens een achterhaald model
Redelijk gezien: Frituren gebeurde al vroeg, vooral voor kleine visjes, maar in grote hoeveelheden frituren is een gevolg van...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Waar komt de frites vandaan?
Ik herinner mij, als jonge geïnteresseerde botaniseerder bij "Jeugd en Wetenschap", hoe een oude plantenkenner vertelde dat je...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Opgevoerde groenten en fruit
Wat dacht je van FDA? http://www.cfsan.fda.gov/~dms/qhclyco2.html (voor wie het lang lijkt, op het einde staan de...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Opgevoerde groenten en fruit
Wat dit toevoegt? Kromtaal. "Bouwklus", "vergadernoviteit", "toptip", hoe bestaat het! (we hadden het verderop toch over taal...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Horeca tv live
Heeft iemand een copie om op Youtube te zetten? Zo te zien was het al de tweede keer dat men deze docu uitzond. (en ik heb ook...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Waar komt de frites vandaan?
Samuel: Zonder taal, geen foodlog
Nick Trachet
15 jaar geleden
‘De gans is het varken onder de vogels’
Omdat het, in het geval van lycopeen, om een nepargument gaat. Extra lycopeen gaat geen enkel, maar dan ook geen enkel...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Opgevoerde groenten en fruit
In deel I van The omnivore's dilemma vermeldt Pollan het treffend: Een boer uit de Corn Belt zegt daar, na de vraag waarom hij...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Pollan in Zeist: panem et circenses volgens een achterhaald model
‹ Vorige
46
47
48
49
50
Volgende ›