Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
En ik die dacht dat het de A-merken zelf waren die verplicht werden een deel van hun productie als huismerk te verpakken? Soms...
Nick Trachet
15 jaar geleden
SuperStreken
Arend: pseudowetenschappen gaan met hun tijd mee. Zeker wanneer de stichter dood is. Hauser was vroeger "het" merk voor...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Probiotica: ze doen het toch, maar we weten nog niet of ze ook iets nuttigs doen
Steven: eigenaardig, Kortrijk had al eens dezelfde pretentie als hoofdstad van de smaak. Hoe kan smaak een hoofdstad hebben?...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Streek - de 28e variant van de borrelnoot
Leve de libertaire spelling!
Nick Trachet
15 jaar geleden
‘De gans is het varken onder de vogels’
Hmm, je grootvader leed mogelijk aan een overdosis Gayelord Hauser. Trouwens, wetenschapper zijn is geen opleiding of beroep,...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Probiotica: ze doen het toch, maar we weten nog niet of ze ook iets nuttigs doen
Flipse, de laatste keer dat ik een gans heb gekocht, was die met de wasmethode gepluimd. Dat was walgelijk. Er plakte overal...
Nick Trachet
15 jaar geleden
‘De gans is het varken onder de vogels’
Lizet, Saloniki werd pas Grieks met de eerste wereldoorlog. Ik heb ook wat verder gezocht, niet Danone Carasso, maar wel zijn...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Probiotica: ze doen het toch, maar we weten nog niet of ze ook iets nuttigs doen
Lizet: voor zover ik weet kwam de yoghurt mee met de Turkmeense stammen die naar het Westen trokken (Seltjoeken, Ottomanen...)....
Nick Trachet
15 jaar geleden
Probiotica: ze doen het toch, maar we weten nog niet of ze ook iets nuttigs doen
Dirk Jan: Wat je hierboven schrijft (lees het nog eens) is bijzonder ingewikkeld en onbegrijpelijk.
Nick Trachet
15 jaar geleden
‘De gans is het varken onder de vogels’
Hmmm, een parallel tussen yoghurt en fascisme?
Nick Trachet
15 jaar geleden
Probiotica: ze doen het toch, maar we weten nog niet of ze ook iets nuttigs doen
Boerenyoghurt? In onze streken is yoghurt mogelijk een van de meest "urbane" voedingsmiddelen die er bestaan. Ik denk niet dat...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Probiotica: ze doen het toch, maar we weten nog niet of ze ook iets nuttigs doen
In Nederland maken jullie wel de HP sauce (House of parliament) voor de Britse Koningin (By appointment to her majesty the...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Huisbier voor Vlaams parlement
Kunnen jullie daar in het Noorden dan echt nooit in een winkel of restaurant stappen zonder een of ander politiek/filosofisch...
Nick Trachet
15 jaar geleden
‘De gans is het varken onder de vogels’
Ongeveer 6 gram per liter.
Nick Trachet
15 jaar geleden
'Voedingsprofielen mogen innovaties in voeding niet blokkeren'
over Vlees: Beste Nederlanders, jullie moeten eens letten op het mediafenomeen "Van vlees en bloed" dat nu te zien is op VRT1...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Wie snijdt het vlees bij jou?
Klootwijk: in je verhaal in de krant heb je het over Hervekaas, die niet door de Limburgers als streekproduct wordt meegegeven....
Nick Trachet
15 jaar geleden
Streek - de 28e variant van de borrelnoot
Er zijn toch nog altijd (veel) culturen waar overgewicht een teken van weelde is. Of is dat nu zo snel veranderd?
Nick Trachet
15 jaar geleden
Allochtonen met een buikje
Ik verzet mij tegen het idee dat oesters en foie gras duur zouden zijn. Oesters hebben hun voor- en tegenstanders (op basis van...
Nick Trachet
15 jaar geleden
"Wilde" vis smaakt beter
Als je met LCA levenscyclusanalyse bedoelt, dan is er iets mis met die berekening. De energetische kost en CO2 productie bij...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Fresco: Pollan is een sympathieke misleider
Ha, "boelie"!
Nick Trachet
15 jaar geleden
Wie snijdt het vlees bij jou?
De kleinschaligheid waarmee Pollan zo graag uitpakt is niet nieuw, maar behoort niet tot de goedbestudeerde ekconomische...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Fresco: Pollan is een sympathieke misleider
Niet automatisch Anne, het is niet 'omdat' het van hooggisting is dat het weinig hop bevat. Sterk gehopte bieren zullen bij het...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Gastronomische wereld omarmt bier
Vlees snijden is inderdaad traditioneel mannenzaak, net zoals brood snijden, overigens. Ik merk tot mijn verbazing dat het...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Wie snijdt het vlees bij jou?
Anne, dat Kasteelbier is een vrij recente uitvinding van brouwerij Van Honsebrouck (Ingelmunster). het is een overdreven sterk...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Gastronomische wereld omarmt bier
Neen, experimenteer toch ZELF eens wat. Laat die mediagoeroes (en de schrijfslaven die hen bedienen) voor wat ze zijn.
Nick Trachet
15 jaar geleden
Gastronomische wereld omarmt bier
Waarom moet het altijd weer uit boekjes komen?
Nick Trachet
15 jaar geleden
Gastronomische wereld omarmt bier
Is dit niet heeeel erg off topic? het ging hier om bier, niet om post neo koloniaal pseudo exotische nepkeuken.
Nick Trachet
15 jaar geleden
Gastronomische wereld omarmt bier
Ewout: het logo van de Province de Namur is ouder dan dat van de Slowfood beweging.
Nick Trachet
15 jaar geleden
Slow Food Sticker
Die evolutie hebben we hier zo'n vijfentwintig jaar geleden gehad. In Belgie is bier drinken bij de maaltijd een geaccepteerd...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Gastronomische wereld omarmt bier
Zoiets heeft altijd al bestaan, die "eenheidsworst" die je hier voorstelt. Er zijn nog veel primitieve volkeren die zo eten,...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Vis en vlees - gepimpt met vezels
De inwoners van Namen (Namur) hebben de reputatie bijzonder traag te zijn. Er circuleren tal van mopjes over de namurois, in de...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Slow Food Sticker
Ik heb het ongenoegen gehad met de man te debatteren in Brussel. Er zaten welgeteld drie geïnteresseerden in de zaal. Winkel...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Is er iets mis met vis?
En het zijn net zij (Van Montagu) die erover klagen
Nick Trachet
15 jaar geleden
Eerlijk delen van gentech
Vandaag in de krant een iets uitgebreider stukje gezien over het geval Lucca. het schijnt ook in Milaan te leven en het is...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Eigen Eten Eerst - gastroracisme?
Professor Marc Van Montagu, toch EEN van de pioniers op het gebied, pleitte hier een paar weken terug nog op de radio voor een...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Eerlijk delen van gentech
Voor zover ik begrijp willen het bestuur de pittazaken en hagedis-op-een-stokje alleen maar weren uit de Centro storico. Dat is...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Eigen Eten Eerst - gastroracisme?
Is het hiermee vergelijkbaar?...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Eigen Eten Eerst - gastroracisme?
Remi: naast het afdwalen, ook je scheikunde checken: NO2 is stikstofdioxide, N2O (distikstofoxide)is lachgas, een verdovend...
Nick Trachet
15 jaar geleden
CO2-bedwelming en de varkensslachter
Martijn schreef: "...bijvoorbeeld het niet gebruiken van chemische bestrijdingsmiddelen bij bio-teeltmethoden. Dat lijkt mij...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Sneeuwwitje's geloofwaardigheid
De Kyotonorm zegt: terug naar het niveau van 1990 (maar men blijft maar steeds nieuwe zorgwekkende bronnen van CO2 "ontdekken")
Nick Trachet
15 jaar geleden
Biologisch is een' goed signaal', zegt Remia
Best Fien, Gestuurd onderzoek is een ziekte van deze tijd, maar dat soort "industrieën" komen aan beide kanten voor....
Nick Trachet
15 jaar geleden
Biologisch is een' goed signaal', zegt Remia
Scherpe messen zijn ook slecht voor hart en bloedvaten. Verbieden? Om van kogels en granaten maar te zwijgen.
Nick Trachet
15 jaar geleden
Consumentenbond: verbied handel en gebruik hard frituurvet
"Ongezond hard frituurvet". Wacht eens even? Als ik aan hard frituurvet denk, dan denk ik aan ossewit, smout (reuzel)of...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Consumentenbond: verbied handel en gebruik hard frituurvet
Ik zweer u, men sprak over bio-sigaretten op de SIAL in Parijs van 1996 (of was het '97?). Daar was in ieder geval wel...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Sneeuwwitje's geloofwaardigheid
Dit lijkt complete desinformatie. De film is uit de context gerukt of geensceneerd (de metertjes zij trouwens op het beeld...
Nick Trachet
15 jaar geleden
CO2-bedwelming en de varkensslachter
Erik VK: Waarom zijn "biologisch-dynamische produkten" (vaker nog "biodynamische" producten genoemd) "beter"? In hoeverre zijn...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Biologisch is een' goed signaal', zegt Remia
Geachte Heer Pettinga, U beweert dat deze worst, die al die maanden "bij vergissing" als iets anders werd voorgesteld,...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Wat is Chorizo Cular?
Dat is inderdaad zo, flipse. graag een kleine aanvulling: water 'reageert' niet met vet. het gaat hier om een natuurkundig,...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Boteroproer?
Robin, ik heb ooit kippenvet gesmolten om mee te bakken (ik had per abuis een hele vete kip gekocht). Dat waren geen spatten...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Boteroproer?
Dick, mijn skepsis tegen het certificeren van "duurzaamheid" zit in het ontbreken van een rationele definitie. Hoe stel je dat...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Claresse en kip: een wedstrijdje ploffen
‹ Vorige
47
48
49
50
51
Volgende ›