Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
O juist, sorry Annemiek. Jij bent al jaren bezig! Wel kijk, Foodloggers: eerstehands informatie van de kweker zelf!!! Vraag het...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Claresse en kip: een wedstrijdje ploffen
Hallo Anemiek! Was jij dat, vorige woensdag, die vertelde dat je ook met de kweek ging beginnen? Ik weet inderdaad dat...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Claresse en kip: een wedstrijdje ploffen
Er is daar een organisatie, stichting milieukeur, die hen gecertifieerd heeft als "duurzaam", en daar zitten ook...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Claresse en kip: een wedstrijdje ploffen
Je moet ook rekening houden met het feit dat de claresse in feite nog een "wild type" is. Als hybride komt hij ook in de...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Claresse en kip: een wedstrijdje ploffen
Op de claressekwekerij van de familie Foolen (bij Best) vertelde een van de "designers" van de claresse, Bert-Jan Roosendaal van...
Nick Trachet
15 jaar geleden
Claresse en kip: een wedstrijdje ploffen
Akkoord Flipse. Ik probeer hier altijd kort te zijn hier (wat zelden lukt, maar allez!). Er is een probleem met het slachten:...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Zeevissen zijn niet zout
Ik vrees dat de "pré-salé" mode een mythe is. Lammeren eten melk (anders zijn het geen lammeren meer, of heb ik dat...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Zeevissen zijn niet zout
Look (jullie zeggen blijkbaar liever 'knof'?) wordt ten huize Trachet in grote hoeveelheden misbruikt. Ik gebruik een persje,...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Waarom komt knoflook uit China?
"dat vissen oorspronkelijk van land komen en zout water maar lastig vinden." Neen, het zijn de zeeën die met de eeuwen zouter...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Zeevissen zijn niet zout
WDVL: (totaal off topic nu) daar zijn boekenkasten over volgeschreven. De handel in specerijen had twee grote voordelen: je had...
Nick Trachet
16 jaar geleden
De tong van Picasso
Dick: tong valt, behalve met saus, met nog veel meer te neppen: met tongschar, schar, en ook met pieterman. Met saus erover...
Nick Trachet
16 jaar geleden
De tong van Picasso
Ik was er gisteren ook bij, persvoorstelling in de kwekerij Foolen (Breugel & Son). We kregen claresse verwerkt in quiche....
Nick Trachet
16 jaar geleden
De tong van Picasso
O, Lizet: over fruit met vis: Zurig fruit (niet op stroop dus) past m.i. wel bij vette vissen. Een heel traditionele Franse...
Nick Trachet
16 jaar geleden
De tong van Picasso
Wouter K: ik vind tong hard overroepen, zoveel zal wel duidelijk zijn. Maar zoals jij ze klaarmaakt wil ik er ook wel eentje....
Nick Trachet
16 jaar geleden
De tong van Picasso
Het zal best lekker zijn, maar maar NOG lekkerder zonder tong
Nick Trachet
16 jaar geleden
De tong van Picasso
Het artikel is ook niet erg accuraat: "Om het vlees te verzwaren wordt het geinjecteerd met een zoutoplossing en vervolgens in...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Kennis over voeding kan de eetlust bederven
Ik was eergisteren op een persconferentie in Oostende over nieuwe, meer "duurzame" vangsttechnieken die nu door in de Belgische...
Nick Trachet
16 jaar geleden
MSC Makreel
En dan sta je daar in de vishal van Rungis om 03:00 's ochtends, en dan praat je met een groothandelaar over het dalen van de...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Portiegroottes in recepten dijen uit
Ik vind dat kennis beter doet genieten. Als je ziet wat voor werk er achter een pilsje zit, of rond vollegrondwitloof, dan krijg...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Kennis over voeding kan de eetlust bederven
In tijden dat ik niets beters had te doen, heb ik eens kookboekreferenties en recepten verzameld, gekatalogeerd per vissoort....
Nick Trachet
16 jaar geleden
De tong van Picasso
Dick: vissers zijn politiek incontournable in Frankrijk en Spanje. Wanneer ze de havens weer eens platleggen versoepelt men wat...
Nick Trachet
16 jaar geleden
MSC Makreel
Dick: Ik ben een bioloog van opleiding, geen budgetteerder van de Europese commissie. Maar het zal veel geld zijn en het...
Nick Trachet
16 jaar geleden
MSC Makreel
Dar zit hem de truuk. Een overheid doet jaren moeite om een bepaalde visserij te bestuderen en de vangsten bij te sturen en...
Nick Trachet
16 jaar geleden
MSC Makreel
Fien: "Het rapport heeft het over gepaneerde schnitzels, gemarineerde runderlapjes". Zijn dat gemaksproducten? Een sneetje...
Nick Trachet
16 jaar geleden
'Biologisch en gemak zijn goed te combineren'
A.U. schreef: "mooie kant en klaar producten.Gekruid en wel" Wat is een k&k;product bij een slager? Een stuk vlees van een...
Nick Trachet
16 jaar geleden
'Biologisch en gemak zijn goed te combineren'
Axel, neen hoor, ik durf niet te denken wat ze hier allemaal in brood doen. Bij sommige bakkers stinkt het gewoon naar...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Eten kopen op zondag moet mogen
Dick: "Nick, nee, alleen winkels moeten op zondag dicht." Is dat geen discriminatie? Horeca en bioscopen zijn toch even goed...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Eten kopen op zondag moet mogen
Moest zondag een verplichte sluitingsdag zijn, dan zou dat het einde van de onafhankeljike winkelier betekenen. Een bakker die...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Eten kopen op zondag moet mogen
Passioneel, ja, maar eigenlijk zegt hij niet veel. Wat leren we hier nu van? Holistische broodbakkerijtechnieken?
Nick Trachet
16 jaar geleden
Brood met passie, Peter Reinhard
En als die soep nu eens gemaakt is van gezonde groenten, in tegenstelling tot ziekelijke groenten? Als dat gezond nu op de soep...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Dit mag in Nederland
De opsteller is inderdaad gevaarlijk want "hij heeft de klok wel horen luiden..." -"Aardappelen bouwen de giftige stof...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Vijfentwintig 'gevaarlijke' voedingswaren
Deze lijst is ...potsierlijk. De auteur vergeet namelijk één zeer gevaarlijk voedsel waar niet genoeg tegen kan gewaarschuwd...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Vijfentwintig 'gevaarlijke' voedingswaren
Wouter, dat verbranden (niet te veel natuurlijk) is juist het lekkere van bakken in boter. Wat is er lekkerder dan gebruinde...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Boteroproer?
Anne, je geeft het merk niet van de boter, ook niet de streek (als er aoc op staat, zou er ergens een origine op moeten staan),...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Boteroproer?
Dick: je moet kiezen: -graven naar wat er met ons voedsel gebeurt en dan wordt het inderdaad moeilijk en technisch, -Of...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Vakmanschap - over meer en minder
Neen Dick, doe gerust verder: het is nodig. Zelfs knipogen hoeft hier niet. Ik heb toevallig een schoonvader (nu 80 jaar...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Vakmanschap - over meer en minder
Dank je Dick en Ailko. PB, kookwedstrijden zijn niet "Hollands". Ze zijn een wijdverspreide ziekte, en focussen op een fout...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Wereldkampioen Toine Smulders pakt Gouden Koksmuts
Dank U voor deze referentie. Zeer leerzaam Sennett defines craftmanship as “an enduring, basic human impulse, the desire to...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Vakmanschap - over meer en minder
Dat laatste is waarschijnlijk het Europees erkenningnummer van ofwel het bedrijf, ofwel van de controlerende instantie. Vooral...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Viswijzer onwijs
Dick, Welke vis het is? Een goedkope witvis uit de Indische Oceaan? Dat moet waarschijnlijk een heekachtige zijn:...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Viswijzer onwijs
Vraag het aan Maggi?
Nick Trachet
16 jaar geleden
Puree met vezels
Ik heb puree van verse, hele, "ongepelde" aardappelen (whole puree) leren kennen van een (maffe) Autralische familie. LEKKER!...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Puree met vezels
Steven: Lang, lang geleden, toen de dieren nog spraken (pakweg voor de oorlog, dus) werd er in de Schelde op zeevis gevist....
Nick Trachet
16 jaar geleden
Viswijzer onwijs
Steven: de groothandels en verwerkers waar de supermarkt ze vandaan halen, weten het wel. En in geval van nood is er zeker...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Viswijzer onwijs
Om te beginnen is de visserijwetenschap nog altijd niet in staat betrouwbaar vast te stellen of een visserij duurzaam is "n'en...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Viswijzer onwijs
Steven, "gekochte" wetenschappelijke onderzoeken zijn een plaag van deze tijd. Er is steeds minder Vrij Onderzoek (tja, ik ben...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Je mag weer drinken, als je maar probiotica neemt
Gebruikt een restaurant mystery baskets? De dynamiek is helemaal anders. In een wedstrijd moet je op één moment...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Wereldkampioen Toine Smulders pakt Gouden Koksmuts
Jenifer, zo'n bonuskaart is verbonden aan één supermarktketen (of ben ik naief?). Ook koop ik in verschillende supers steeds...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Waardenpas
Het schoolmeesterspook verdwijnt misschien, maar de mist wordt wel dikker. Wie betaalt u?
Nick Trachet
16 jaar geleden
Waardenpas
Hans, ik heb geen negatief mensbeeld, ik sta negatief tegenover organisaties die geld slaan uit de twijfels en schuldgevoelens...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Waardenpas
‹ Vorige
48
49
50
51
52
Volgende ›