Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
"Mensen die willen vinden wat ze vinden". precies. In mensentaal heet dat "mensen die excuses zoeken". Uw hogerestaande...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Waardenpas
Keukenkwaliteit heeft niets met wedstrijden te maken. Want wedstrijden hebben niets met restaurants te maken. Het is een...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Wereldkampioen Toine Smulders pakt Gouden Koksmuts
Met andere woorden: de waardenpas vertelt wat je graag wilt horen?
Nick Trachet
16 jaar geleden
Waardenpas
Allez vooruit, verlaag het koken maar weer eens tot kermiskoers. En voor welke prijzenpot? " Als wisselprijs een replica (!)...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Wereldkampioen Toine Smulders pakt Gouden Koksmuts
Kijk, als televisibeoot heb ik net de uitzending on line bekeken. Mijn idee erover: Mooie beelden, mooie muziek overigens. De...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Waardenpas
Het onderwerp was, jaren geleden, aan bod gekomen tijdens het prachtige radioprogramma "Jongens en Wetenschap" (Radio 1, VRT)....
Nick Trachet
16 jaar geleden
Waardenpas
Ik heb er nog gewerkt.
Nick Trachet
16 jaar geleden
Van Dam lelijk over Slow Food
Hmm, ik probeerde hier buiten te blijven. Ik ken Van Dam enkel omdat hij hier al eens vermeld wordt. Ik veronderstel dat hij...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Van Dam lelijk over Slow Food
Steven: alstublieft zeg, iedereen mag van mij anticommunist zijn, maar check je uitspraken. Lenin stierf in 1924! Voor de loog...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Waardenpas
Kitty: "Ik haat het effect wat de alcohol op mij heeft". Ik moest denken aan Dorothy Parker: I like to have a Martini, Two at...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Je mag weer drinken, als je maar probiotica neemt
Ontbijten is een vorm van discipline, zoals tanden poetsen en baden. Het is ook een strategisch moment tussen huisgenoten. En...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Goed nieuws voor Goedemorgen!
Graanvarkens? Graan (waaronder maïs, natuurlijk) is internationaal zwaar gesubsidieerd, vandaar allicht.
Nick Trachet
16 jaar geleden
Hoe aten 'gewone' mensen?
Dick: Het is 1 van mijn lievelingstheorietjes dat de industriele revolutie mogelijk is gemaakt door de aardappel. Arbeiders...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Hoe aten 'gewone' mensen?
Ik zou hier nooit kopen. Dit is immers per definitie een kat in een zak, en die koopt toch niemand? Waarom zou ik voor...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Anders eten kopen
Guillaume: LEES alvorens aan het keelscheten te gaan, of ga eens naar de dokter.
Nick Trachet
16 jaar geleden
Hoe aten 'gewone' mensen?
Dick: lochting (luchting) is oorspronkelijk het koertje/tuintje tussen huis en 'kot' (schuurtje, zouden jullie zeggen)...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Hoe aten 'gewone' mensen?
Dick, ze moeten het ook niet idealiseren. Hoeveel honderdjarigen waren er in 1870 (als % van de bevolking)? De armoede van het...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Hoe aten 'gewone' mensen?
Pangasius. En ondertussen haalt aan heerlijke vis als wijting geen prijs op de veiling en wordt met tonnen tegelijk vernietigd.
Nick Trachet
16 jaar geleden
Voorstel Jaarprijs Goede Voeding 2009
Dick, dat is oversimplificatie. Kindersterfte kun je er niet even snel uitcorrigeren. Wie niet stierf van afwijkingen of...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Hoe aten 'gewone' mensen?
Misschien kun je er wel ajuinen onder drogen? Ga eens rustig zitten Dick, neem een (groene) thee, het was een lange week...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Terraswarmers
A propos, wat doet die "heel" bij die "Rode uitjes" op het etiket? "heel" erg duur? Heel erg gedroogd? Of waren ze heel voor ze...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Een dom en eenvoudig vraagje
Niet alleen spreeuwen, Lizet. ALLE holenbroeders, mussen voorop, gingen de pot in.
Nick Trachet
16 jaar geleden
Eekhoornvlees steeds populairder
Dick, drogen tot 10% lijkt mij extreem, zelfs droog hout bevat nog meer dan 10% water. Ter vergelijking: droge vis (stokvis...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Een dom en eenvoudig vraagje
Dirk Jan: eigenaardige technologie: ajuinen bewaren, gewoon droog (gehangen), gedurende maanden op voorwaarde dat het geen...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Een dom en eenvoudig vraagje
Nestkastjes zijn volgens zonderling Max Labbé ("Ces étonnants nichoirs traditionnels", uitgave auteur) uitgevonden in "De...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Eekhoornvlees steeds populairder
Ik zit ook in de war met de definitie: gewone bewaarajuin in een netje zijn toch "droge" (zoals op de foto boven) in...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Een dom en eenvoudig vraagje
Onno, het stokje? En ben je enthousiast wanneer men je in centrum Brussel een Brussels kalf (echt in een stadskelder gekweekt!)...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Herkomst
Is beheerst en gecontroleerd zijn niet natuurlijk? Is een hooligan of chaoot natuurlijker dan een zen-boeddhist?
Nick Trachet
16 jaar geleden
Ammerlaan en de balans tussen kop en kont
Paté d'écureuil? 't is een idee.... Bisamratten heten bij ons in België muskusratten. Die maakten indertijd de culinaire...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Eekhoornvlees steeds populairder
Ik dacht het net toen ik dat artikel over Nederlands varkensvlees in UK (onder "economische varkens") las. Engelsen zijn wel...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Herkomst
Axel, ik denk niet dat op onze markten nog hoge glazingpercentages worden aangerekend, count per Lbs zijn meestal pre glazing....
Nick Trachet
16 jaar geleden
Diepvries
Dick, jullie doen mee aan de verdere erosie van het begrip bio. "Bio" is een landbouwlabel: een cultuurlabel, geen natuurlabel....
Nick Trachet
16 jaar geleden
Ammerlaan en de balans tussen kop en kont
Pjotr: dat kun je meestal ook aan de prijs zien: als je de prijs van groentenafval betaalt, dan kun je nauwelijks meer...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Diepvries
Ik vrees dat ik zelf heb meegewerkt aan een misverstand (sorry). Als we het nu niet hebben over zelf invriezen, maar over het...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Diepvries
De diepvries ging jaren geleden bij ons de deur uit wegens altijd vers in de buurt en daarenboven vereisen die bakken eigen...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Diepvries
Vegetariër: Daar ben ik heel blij om. Koken is niet saaier dan tafeltennis of Warcraft. WVDL's uitleg is natuurlijk een...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Voorstel Jaarprijs Goede Voeding 2009
Dick: koken komt toch ook pas met de jaren.? De jonge twintigers die per se driegangenmenu's voor de vrienden willen op tafel...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Voorstel Jaarprijs Goede Voeding 2009
"En de Elfstedentocht is zo OerHollands" Ik dacht dat de elfstendentocht Fries was?
Nick Trachet
16 jaar geleden
Sponsoring
Akkoord Flipse, maar het ging hier niet om smaak, maar wel om gezondheidsclaims. Door de 'polluenten', 'contaminanten' of...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Suikerriet
Steven en foodloggemeenschap: Wat Steven zegt over elitair is bijzonder belangrijk en daarom moeten bepaalde onderwerpen en...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Ammerlaan en de balans tussen kop en kont
Dat zo'n meisje zich als (goedkoop) vleesproduct laat aanprijzen??? Waar zit de vrouwenbeweging? Of zal ik mijn eigen zwembroek...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Sponsoring
Marius: "some people make the same mistake for a thousand years and call it tradition"
Nick Trachet
16 jaar geleden
Ammerlaan en de balans tussen kop en kont
Wouter: Culinair heet bakharing in azijn met ajuinringen "escaveche" en voor de niewewereldkeukenfreaks "ceviche de pez azul"....
Nick Trachet
16 jaar geleden
Voorstel Jaarprijs Goede Voeding 2009
Het mengsel blijft een verbazend zootje: drop(!), soyalcitine (in thee?) en -slamedood- geroosterde cichorei. honingparfum...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Theevlek
"Peter: ik heb quinoa leren kennen uit de Oxfam Wereldwinkels. Zijn die er niet in NL? " Het is mijn dag niet, he, dat moet...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Ammerlaan en de balans tussen kop en kont
Sorry, Dick, natuurlijk zijn er geen biorassen. Ik heb niet hard genoeg door WVDL's tekst heengekeken, maar dat bedoelde ik ook...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Ammerlaan en de balans tussen kop en kont
WVDL: je schreef: "Een terugkerende blinde proef van allerlei biologische en niet-biologische rassen van een bepaalde groente...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Ammerlaan en de balans tussen kop en kont
sorry nu de URL nog: http://www.youtube.com/watch?v=TQPN1O03z8I
Nick Trachet
16 jaar geleden
Bijen en NDD
Michael Pollan over de natuur die ons stuurt om bepaalde keuzes te maken: het geval "lawn mowing" komt rond 04:04 minuten
Nick Trachet
16 jaar geleden
Bijen en NDD
Wouter K: Lomme heeft allicht last van nieuwjaarsrecepties. Ze zijn dik gezaaid, deze maand. Misschien IS er wel een verband...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Ammerlaan en de balans tussen kop en kont
‹ Vorige
49
50
51
52
53
Volgende ›