Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
De honinglobby? Grapje... Dit zijn het soort bakerpraatjes dat lang leeft. Net zoals een uur wachten na het eten voor je ging...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Suikerriet
"alleen als wij dat goed vinden en dat vinden wij niet" Ik weet niet waar jij (Ulieden?) je het recht toeeigend om een...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Ammerlaan en de balans tussen kop en kont
Hé, kijk eens naar de foto: nep! Iemand doet alsof het in een houten ton zit, maar er zit een plastic emmertje tussen :)
Nick Trachet
16 jaar geleden
Zuurkool uit het vat
Dick had mijn gevoelens juist. Het voorval bewijst nog maar eens hoe ongeschoold het winkelpersoneel is dezer dagen. Affineren...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Harde tomaten
De wereld volgens Lizet (heb jij familie bij Monty Python?)
Nick Trachet
16 jaar geleden
Harde tomaten
Er is allicht heel wat verschil tussen soorten. Ik leerde tot mijn verbazing (want Italianen zijn doorgaans nogal...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Bittere smaak van pijnboompitten heeft natuurlijke oorzaak
Sorry, Een post-Frankrijk-syndroom. Niet "velen", maar toch meerdere keren gehoord (anecdotal evidence dus) Rond een glas of...
Nick Trachet
16 jaar geleden
nep foie-gras verkoopt uitstekend
Sinds een paar uur terug uit Normandie (hijg, hijg,...) In de supermarkten (en in de media) lijkt het erop dat er niet...
Nick Trachet
16 jaar geleden
nep foie-gras verkoopt uitstekend
Maar het blijft nep. Je eet vette lever of je eet er geen. Je eet vlees of je eet er geen, maar dan ook geen...
Nick Trachet
16 jaar geleden
nep foie-gras verkoopt uitstekend
Steven, Mark, Suiker= suiker. Geraffineerd of niet geraffineerd zijn verkoperspraatjes. De suiker die er in zit (ook in...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Suikerriet
Nog nergens gezien. Als je je verkoop vergroot van 1 naar 2 doosjes, dan is dat inderdaad een groei van 100%. Dit artikel zou...
Nick Trachet
16 jaar geleden
nep foie-gras verkoopt uitstekend
Lizet, je zit (zoals wel vaker) veel te ver terug in de geschiedenis
Nick Trachet
16 jaar geleden
Kunnen 'we' niet meer koken?
Ailko, "Dit", het spelprogramma Topchef dus, is nefast voor algemene eetcultuur. het vernedert het huiselijke koken wederom tot...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Kunnen 'we' niet meer koken?
Als niet-econoom volg ik met geInteresseerde verbazing deze discussie. De voorbije dagen zijn in Brussel twee historisch...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Kruidenier heeft wat uit te leggen
Niet erger of minder erg dan iets anders! Ook vlees niet.
Nick Trachet
16 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Kekers
Joris illustreert hier de oude wijsheid: Ze dronken een glas, Ze deden een plas, En alles bleef zoals het was. Antoine...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Iedereen roept maar wat over rundvlees en water
Het einde van een tijdperk. Het verwijzen naar Duitse en Boheems/Moravische achtergronden bij brouwers was vroeger legio, maar...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Geen Bavaria meer?
Lizet zei: "Het gaat om het kapotvriezen van de cellen." neen Lizet, het gaat om het aanmaken van suikers.
Nick Trachet
16 jaar geleden
Over zoet en smaaklessen
Spruitjes? Sinds Karel de Grote of zo? Internationaal populair gemaakt via Brussel in, pakweg, de zestiende eeuw? wat hoe, van...
Nick Trachet
16 jaar geleden
De trends voor 2009
Euh, ik mag aannemen dat ook de invloed van vriesweer op spruitjes hier bekend is?
Nick Trachet
16 jaar geleden
Over zoet en smaaklessen
Ik had zaterdag een workshop met ouders en kinderen over kool (rode, witte, savooi, -rabi, zuur-, bloem- en spruitjes). Geen...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Over zoet en smaaklessen
Dit is weer zo'n hoegoedkoperhoebeter draad. Waar zijn jullie mee bezig? Om te beginnen moeten die zakjes, pakjes, labels en...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Feestthee
Dank je, Dick oenografie voor wijnetiketten, maar er is meer (gevonden door uw hint): Aqualabelofilie: interesse voor...
Nick Trachet
16 jaar geleden
'95% etiketten bevat fouten'
Helemaal akkoord Klootwijk: als er hond op staat, moet er ook hond in zitten. (idem voor witte truffel, kers(t)tomaten of...
Nick Trachet
16 jaar geleden
'95% etiketten bevat fouten'
De voedingsinformatie op etiketten kan niet kloppen. Allergeneninformatie is maar in zeer uitzonderlijke gevallen...
Nick Trachet
16 jaar geleden
'95% etiketten bevat fouten'
Volgens Horeca-Vlaanderen keert de consument de "reveillons" op restaurant almaar meer de rug toe. redenen: verhoogde...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Kerststress door rommel in keuken
HEY: the tart with her cart! Dat was lang geleden
Nick Trachet
16 jaar geleden
I want my MZI
Delen met de buren
Nick Trachet
16 jaar geleden
Biologisch getild
Mijn markten (ik bezoek er hier in Brussel regelmatig een viertal)zijn nog altijd goedkoper dan alle supers. Vroeg 's ochtends...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Biologisch getild
Je moet strategisch kiezen waar je neerstrijkt. Ik woon in een versleten wijk vlakbij een zaterdagmarkt en ben omringd door...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Biologisch getild
Ik verbaas mij over de neerbuigendheid waarmee op dit forum over de openbare markt wordt gedaan. Hier in Brussel gaan wekelijks...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Biologisch getild
In Volle grond kun je ook bio-waterzakken telen. Nooit gehoord van de Lemaire-Boucher methode, met veel "zeewierkalk" enz....
Nick Trachet
16 jaar geleden
Biologisch substraat
Directe verkoop, kunnen de openluchtmarkten daar niet bij helpen? Boerenmarkten bijvoorbeeld. Hier ligt het initiatief en de...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Biologisch getild
Er bestaan toch ook al lang dubbeldoelrunderen?
Nick Trachet
16 jaar geleden
De kombikip en de dood
Die twee domme tekens tegen het einde van de URL moeten natuurlijk een e met 'accent aigu' zijn (Diiiiick!)
Nick Trachet
16 jaar geleden
Biologisch substraat
Als scholier vond ik "stoemp" altijd al een belediging. Kostschoolvoer. Alsof ik niet zelf mijn aardappelen en groente kon...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Kerst zonder stress: stamppot!
Zoals in Frankrijk? http://fr.wikipedia.org/wiki/Agriculture_raisonnée
Nick Trachet
16 jaar geleden
Biologisch substraat
Best interessant. Kamelen of dromedarissen? (snob detail, maar allez...). Verder zijn de Ozzies geplaagd met miljoenen...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Australiër moet kamelen eten
Guillaume, Wouter VDL, als je goed onderzoek doet moet je de juiste definities hanteren. gelukkig bleek dit uitgelegd in het...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Ongezouten - maar hoe dan wel?
Bah, waarom die gdvrdmde kaas weer? Gruyère dan nog, die draden trekt... Kunnen jullie nu echt niet zonder?
Nick Trachet
16 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Zeesla
Flipse: DAT is pas interessant! Ze neppen dus de (oeroude en eenvoudige) technologie van de droogworst?
Nick Trachet
16 jaar geleden
Genoeg is genoeg
Wart is de definitie van een noot? McGee schrijft dat alleen de botanische groep van de Fagales 'echte' noten afleveren. Noten...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Ongezouten - maar hoe dan wel?
Wij leven op een plek waar, sinds de oudheid, de bevolkingsdichtheid het hoogst is van heel Europa. In al die eeuwen hebben die...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Tip voor Thieme: dioxine
Hé, ik had er zelf niet bij stilgestaan, maar de ene louche is de andere niet. Louche betekent pollepel en afgeleid betekent...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Nep als antimarketing?
Hehe, net vijfhonderd oesters opengemaakt, dus ik was er niet bij, vandaag. Ik heb nog nooit droge worst (druugsosis) met een...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Genoeg is genoeg
Beste Axel, Kijk naar de foto! Pijlinktvis is in zijn natuurlijke staat nooit wit. Het fijne velletje er rond bevat...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Pijlinktvis
Niemand eet nog schapenvlees in onze streken. Ik kan er geen vinden. Wel lamsvlees.
Nick Trachet
16 jaar geleden
Nieuwe website wijst de weg naar diervriendelijker vlees
Ik ken het product Vocking niet, nooit gegeten. Maar ik zie op zijn website ook geen bijzondere regionale claim. Zij beweren...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Streek bij de Hema
Tijdens mijn acht jaar tropen was het witloof. Nooit vermoed dat ik er zo naar kon snakken. En nu is het net witloofseizoen,...
Nick Trachet
16 jaar geleden
De psychologie van heimwee
Ochtendsherry? Hoe laat dan?
Nick Trachet
16 jaar geleden
Broodje Apekool
‹ Vorige
50
51
52
53
54
Volgende ›