Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
En waarom niet? Kwaliteit man! Kijk eens naar de Franse jenevers
Nick Trachet
16 jaar geleden
Broodje Apekool
Kijk, jullie willen mij doen gniffelen over stereotiepen, maar daar gaat het mij niet om. Het IS zo. Sommige tradities mogen...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Broodje Apekool
... en suiker eet. Verantwoordelijk ook voor de mosselen met friet van de Belgen, de bokking van Egypte en de paling in...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Broodje Apekool
Schitterend. En een les in bescheidenheid. Kent iemand nog de anekdote van (toenmalig) premier Verhofstadt en de Toscaanse wijn...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Smaak is altijd afhankelijk van andere factoren
Ik heb destijds mijn ervaringen (positief) met Mozzarella...Campana DOP neergeschreven in Brussel Deze Week. Niet te...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Nederlandse buffelmozzarella
Dus, Lomme, zoals je zegt aangeeft, beter niet in heet water dompelen...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Eigen kip (2)
Tja, het kristendom is dan ook een vage bedoening.
Nick Trachet
16 jaar geleden
Dinsdagmorgenraadsel
Tja, Wouter, Kwaliteit is maar wat iemand er in wil zien. Er bestaat geen universele 'kwaliteit'. Voor de ene is het een...
Nick Trachet
16 jaar geleden
AH praat met Ik Kies Bewust
Prachtige uitleg, Als het lekker moet zijn gebruik je dus ook geen emmer heet sop. maar waarom schreef je dan eerder dat ik het...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Eigen kip (2)
Dank U Florine, De DOP ervaring op mijn plaatselijke markt (vol Italianen) geeft geen merkbaar zure mozzarella ??? Toch zijn...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Nederlandse buffelmozzarella
Sint Maternus... Schutspatroon van de de Gilde der confituurkokers en jampotters?
Nick Trachet
16 jaar geleden
Dinsdagmorgenraadsel
Nog een technisch vraagje: de eerste (dure) elektrische "wijnkelders" pakte in het bijzonder uit met het feit dat hun...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Waar koop jij je klimaatkast?
Een steur dus. Guillaume: Nederlandse woorden in het Frans? Naast ongeveer de volledige Franse nautische terminologie, van...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Dinsdagmorgenraadsel
Lomme, Ik leerde van de beste Brusselse poelier, het huis Matthys-Van Gaever (niet zolang geleden spijtig genoeg gesloten, het...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Eigen kip (2)
Allicht een Romeinse "groteske". Meer symbolisch dan realistisch. De enige inheemse (rivier)vis die men een beetje met een...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Dinsdagmorgenraadsel
Wouter, Dat men eerst eens afkome met een manier omdat Ernstig te berekenen... Koe eet gras: maakt vlees, melk, stront,...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Appels en CO2
Anne U, Bedoel je dat, wanneer je door de BIO-industrie beetgenomen bleek, je toch Bio zou blijven kopen?
Nick Trachet
16 jaar geleden
Is biologisch (bio-)logischer als het vies is?
Dick, lees toch eerst even deel I. Net niet Mechels: Van Reet, Kontich of Aartselaar dan maar? Foto van de kuikens (ergens in...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Eigen kip (2)
Lomme,En als Jurgen nu gefermenteerde augurken wil? dat is iets heel anders dan ingemaakte op azijn. Ik koop ze voorlopig...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Waar koop jij je klimaatkast?
Zou het komen door de afschaffing van Europese kwaliteitsnormen voor groente en fruit? (de zogenaamde rechtekomkommernormen)?...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Is biologisch (bio-)logischer als het vies is?
Ailko, Als je het tweede deel copieert, waarom dan niet deel I?...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Eigen kip (2)
Sorry, Dick, die "in het nu" had ik verkeerd begrepen. De Belgische kaasontwikkeling in de laatste 40 jaar toont duidelijk aan...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Appels en CO2
Fout Lomme, ook hier in B is kraantjeswater overal beter dan "bron"-water. We zeggen hier zelfs meestal "mineraal" water, al is...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Tweede Kamer vervangt flessenwater door water uit de kraan
Dick: "Arrête ton char, César!" Al die kruideniersoekologie is bijzonder theoretisch. We weten het niet, man! Het is niet...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Appels en CO2
Ik wist niet dat er op dit ernstig forum nog mensen waren die zich lieten vangen door een stelletje darmbacteriën. Hé,Ho,...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Consumentenbond: Actimel dringt winterziektes met 20% terug!
Ludo, je haalt hier twee dingen door elkaar: zoals je ziet op de foto heb je helemaal geen hamer en beitel nodig om 'pousse...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Witte schelpen, rose piemeltjes
"oeitlegge en venkes tiekene" (Uitleggen en ventjes tekenen) noemen wij dat in Brussel. Kosten besparen, dat wel ja.
Nick Trachet
16 jaar geleden
Nederlandse buffelmozzarella
IJsbrand, maak je niet te veel illusies over die "moulé à la louche". Ik zag het ooit op een filmpje in een bezoekerscentrum...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Nep als antimarketing?
Mooi voorbeeld van verkeerder interpretatie: http://fr.truveo.com/Lheure-dans-les-couilles-de-lAne/id/2524281876
Nick Trachet
16 jaar geleden
Consument is wijngenieter
Volgens mij is dit de eigenaar van dit drankdistributiebedrijf, die kijkt of "den onnozelaar van dienst" de flessen wel op de...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Consument is wijngenieter
Kongratjoeleesjons from de Kapittel of Joerop
Nick Trachet
16 jaar geleden
Beste Nederlandstalige weblogs: Foodlog (jury) Free-Opinion-Venezuela (publieksprijs)
" samen in een Bufalare de DiBufa buffelmozzarella maken ". Is dit iets uit Monty Python of zo? En O'Landa is dan Iers zoals...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Nederlandse buffelmozzarella
Hoe verder je graaft, hoe meer betekenissen het woord heeft.
Nick Trachet
16 jaar geleden
Authentiek, ambachtelijk, Hollands en slagerskwaliteit in Delfts blauwe zak
Lizet, wat een verdachte referenties. Dumas (die van de Drie Musketiers) schreef zijn dictionnaire 100 jaar later dan...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Authentiek, ambachtelijk, Hollands en slagerskwaliteit in Delfts blauwe zak
Daar zijn de sportverslagen weer! De reacties van deze scoorkokers zijn typerend. Deze mensen koken om sterren te halen, ipv...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Sterrenregen in Nederland
Erik, er is een heel goede reden om dat niet te doen, en dat is nu net omdat een kaas rijpt en evolueert (en wat dus de reden is...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Hoe bewaar jij kaas?
Neen, het zijn ook niet de gegeerde percebes die die lange danglin' dongs hebben. Alle eendenmosselen halen ook niet een even...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Witte schelpen, rose piemeltjes
Karlijn, Ga op bezoek bij het plaatselijke slachthuis. Het zijn oenen die je daar niet verder helpen. Een ervaren slager is...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Zuid-Amerikaanse rumpsteak
"Jemand zwingen oder verbieten etwas zu essen nennt man fascismus!" Hier met die ortolanen!
Nick Trachet
16 jaar geleden
Paddo-verbod per 1 december
Het wit zijn de schalen, inderdaad. Daarbinnen zitten de poten, waarmee ze voedsel binnenwaaieren. Over piemels gesproken:...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Witte schelpen, rose piemeltjes
Niet veel tijd, ik moet zooo weg! Dit zijn eendenmosselen. Des anatifs in 't Frans, goosenecked barnacles in 't Engels en in...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Witte schelpen, rose piemeltjes
Of is die er juist om te grillen?
Nick Trachet
16 jaar geleden
Het verschil tussen paling- en grillworst?
Waarom heet die dan zo?
Nick Trachet
16 jaar geleden
Het verschil tussen paling- en grillworst?
Palingworst? Zonder vis? Mag dat van de wareninspectie?
Nick Trachet
16 jaar geleden
Het verschil tussen paling- en grillworst?
Cauderlier (l'Economie culinaire, Gent, 1870): Fricandeau de veau à la flamande (vleesbrood, dus) en fricadelles à la...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Authentiek, ambachtelijk, Hollands en slagerskwaliteit in Delfts blauwe zak
Prachtige draad hier: Ik wil van deze frikadeloorlog graag mee een wereldoorlog maken. Ik vermoed dat het woord via het Frans...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Authentiek, ambachtelijk, Hollands en slagerskwaliteit in Delfts blauwe zak
Dick, doe toch eens wat aan de typo van deze site!!!
Nick Trachet
16 jaar geleden
Hoe bewaar jij kaas?
Dick: graptje! Toch zie je steeds meer wijnflesboeren, die gebruik maken van de vrees van de klant voor moeilijke wijnflessen....
Nick Trachet
16 jaar geleden
Geen gezeik, geen streken
Dat van de West-Vlaamse wind is spijtig genoeg een fabeltje. Hesp en droogworst drogen er niet beter of anders dan elders in...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Hoe bewaar jij kaas?
Hmm, Als het goede wijn is: Inch'allah! Maar wat doet die 'Silice' daar op dat etiket? 'Un silice' is een boetekleed, onder...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Geen gezeik, geen streken
‹ Vorige
51
52
53
54
55
Volgende ›