Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
Guillaume: dit is wel belangrijk, dus ik begin opnieuw. Ge schrijft: "Koude lucht bevat minder vocht; maar ook voorwerpen in...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Hoe bewaar jij kaas?
oooh, Lomme. Hier zit een fout. De meeste koelkasten drogen de lucht omdat het vocht in de kast condenseert tegen de...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Hoe bewaar jij kaas?
Ik heb indertijd een testje gedaan met aubergines, die in de koelkast rotten merkelijk sneller. Het eerste jaar na onze...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Hoe bewaar jij kaas?
rommelkaas voor de schoolboterham zit in een "toespijsdoos" in de koelkast (anders vinden de kinderen ze niet). Goede kazen,...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Hoe bewaar jij kaas?
Duikbootbemanningen moesten vroeger onder de lamp, maar dat zijn extreme omstandigheden. De hoeveelheid zonlicht nodig per dag...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Stop zon in je eten
Dirk-Jan P. Wie kookt er nu groenten in ruim water? (behalve bewust, om er net smaak uit te krijgen, zoals spruitjes voor...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Wat mankeert er aan de magnetron?
Is dat behoud van vitaminen in een magnetron ooit onderzocht en bewezen? Of is dat iets intuïtief (het kookt korter). Of je nu...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Wat mankeert er aan de magnetron?
Ik heb geen magnetron, dus ik zou niet weten of het beter kookt. Ik vraag altijd aan wie er wel een heeft of er een voordeel...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Wat mankeert er aan de magnetron?
Remy, nooit gehoord van de nieuwe kleren van de keizer?
Nick Trachet
16 jaar geleden
Klei en Gort
Lomme, er bestaan beter gevleesde billen dan deze.
Nick Trachet
16 jaar geleden
De smaak van naakt vlees
Het eten van de elite is altijd gedreven door relatieve smakeloosheid: bleekselder heeft minder smaak dan groene selder:...
Nick Trachet
16 jaar geleden
De smaak van naakt vlees
Neen, die kende ik niet. Maar ik ben een man van principes: Het enige wat je volgens mij aan wijn mag toevoegen, is meer wijn.
Nick Trachet
16 jaar geleden
Vergeten granaten
GuiLomme, Kir (genoemd naar een burgemeester van Dijon) is één van die recepten die heel duidelijk gedelimiteerd zijn:...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Vergeten granaten
Lomme, Nog mooie experimenten: A: (populair bij ontgroeningsacties op universiteiten): peperkoek week maken met bleek bier,...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Soorten en prijzen
Lomme, at 4:"dat de basis van de ‘haute cuisine’ de eerlijke boerenkeuken is en niet de keuken van de adel of de...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Verrines
Flipse: dat is nu neppen, zie. Ik weet het, grenadine is al een halve eeuw suikerstroop met rode kleurstof, maar oorspronkelijk...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Vergeten granaten
Kleur belangrijk voor eten, volmondig: JA! Het beïnvloedt je beleving en dus ook je smaak. Smaak is niet objectief. Ik kreeg...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Soorten en prijzen
Eigenaardig. Vitelottes zijn niet blauw. Een beetje Franse marketeer zou ze 'violette' hebben genoemd. Net zoals ze het...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Soorten en prijzen
Ik dacht dat de manie om te denken dat je natuur kunt "fixeren" al een jaar of dertig voorbij was? Sinds die tijd (en sinds er...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Boffen met vergeten prei
Dick, Is het wel prei (Allium porrum)? Of één van de vele ajuinsoorten die er ook groeien in het wild? Laat er eens een paar...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Boffen met vergeten prei
Ah, de brandende sambuca, "co'la mosca"! ("met de vlieg", een koffieboontje) Pure show. De Italianen beweren dat er zo iets...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Verrines
Neen geen censuur, maar als de regel niet meer geldig is, waarom zou die dan op het net blijven staan?
Nick Trachet
16 jaar geleden
Groentes goedkoper door opheffing kromme-komkommerverbod
Ter illustratie: de oude komkommernorm: die nu is afgeschaft als ik het goed begrijp....
Nick Trachet
16 jaar geleden
Groentes goedkoper door opheffing kromme-komkommerverbod
Ik heb hier op de markt altijd al 2de keus (kromme) komkommers kunnen kopen. Ook kleine appels. Die zijn nooit verboden....
Nick Trachet
16 jaar geleden
Groentes goedkoper door opheffing kromme-komkommerverbod
Niks, maar de prijzen zakken verder, en de komkommerkwekers die hun komkommers elke ochtend met liefde naar de kinesitherapeut...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Groentes goedkoper door opheffing kromme-komkommerverbod
Het valt te vrezen dat goedkope schurftappels de kwaliteitsproducten uit de rekken zullen verdringen. Als iedereen op prijs...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Groentes goedkoper door opheffing kromme-komkommerverbod
Lizet, of of of of of topic, maar "auto da fé" (Portugees) betekent gewoon "akte van geloof".
Nick Trachet
16 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Verrines
Anne, Ailko, Ik ben stomverbaasd. Ik wist helemaal niet dat "Sinte Mette", ook in Nederland werd gevierd? Tussen al dat...
Nick Trachet
16 jaar geleden
11 november kinderen en deurbeleid
Ailko, er zitten enkele ongerijmdheden in je reactie. Er bestaat "een top" omdat er competitie is. Niet omgekeerd. "De...
Nick Trachet
16 jaar geleden
De nieuwe Lekker is uit
Lizet, Een Irish coffee in brand? Nooit van gehoord. Koffie met whiskey en room is wat de verkleumde reizigers van de eerste...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Verrines
Deze gidsen geven een verkeerd beeld van wat horeca zou moeten zijn. Ze zetten druk op mensen die een andere roeping zouden...
Nick Trachet
16 jaar geleden
De nieuwe Lekker is uit
En dat allemaal voor een paar glaasjes? Cocktailsaus staat nog niet in de oorspronkelijke Larousse Gastronomique van 1938!...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Verrines
Robin: cocktail is een puur angelsaksisch fenomeen. Vandaar de whisky. Er zijn er ook die Sherry (nog zo'n Anglomanisch...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Verrines
Inderdaad, al leunt dat natuurlijk aan tegen de Franse en Italiaanse keuken. De keukennorm kwam overal in Europa toch uit...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Wat at je oudste familie vroeger?
sterks geschonken.
Nick Trachet
16 jaar geleden
Wat at je oudste familie vroeger?
Dick: ik leerde het LETTERLIJK zo van mijn moeders moeder, geen groenten bij de vis! Ik heb er geen verklaring voor. Traditie,...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Wat at je oudste familie vroeger?
Dick, even wat details (maar hierover zou ik eerder een boek dan een stukje schrijven) Bij de grootouders was het vrijdag...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Wat at je oudste familie vroeger?
Typisch Nederlands: van alles, maar dan echt àlles een competitie maken.
Nick Trachet
16 jaar geleden
Vers is topsport
Niet dat het alleszaligmakende oplossingen zijn, maar kijk eens naar deze:...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Paul R. weet wat niemand anders weet
Pansalz? Ik ben op hun website gaan kijken= "Es ist eine perfekte Mineralsalzmischung aus den wertvollen Mineralien...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Zout in je brood
Dick , neen. Maar wanneer je iemand vraagt wat het eten van hun grootouders was, begint iedereen plots over kraakstoelen,...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Wat at je oudste familie vroeger?
Mensen, wat een miserie!
Nick Trachet
16 jaar geleden
Wat at je oudste familie vroeger?
Er is een gigantisch verschil tussen de (oude)keukens van de verschillende klassen. Ik zou specificeren of het hier om...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Wat at je oudste familie vroeger?
Dick: vooraleer met mest te gooien, hoe luiden de beschuldigingen? Met een naam als deze is een "Kaka"-prijs waarschijnlijk...
Nick Trachet
16 jaar geleden
TNO, RIVM en WUR kwakzalvers?
Nynkel, dat is Quatsch. na de veertig begint men te verslijten. dat is een feit. Hoe langer men leeft, hoe meer dat kost aan...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Bijna 60% van de Nederlanders leeft ongezond; waar of slechts een definitie?
Taalerosie?
Nick Trachet
16 jaar geleden
Seizoensberoep: koeienscheerder
Ik ken het spreekwoord als "veel geblaat, weinig wol". schapen dus.
Nick Trachet
16 jaar geleden
Seizoensberoep: koeienscheerder
Gerookte kabeljauw bestaat ook. (maar zelden te vinden buiten de UK)
Nick Trachet
16 jaar geleden
Medicinale vis
Van der Land: Zwak argument, maar allez... Waarom doen ze dat dan niet voor andere aspecten van het leven? Over voetballers...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Bijna 60% van de Nederlanders leeft ongezond; waar of slechts een definitie?
Maar waarom zou eten zonodig moeten gezond zijn? Neuken, sporten, werken, studeren, dansen en op cafe gaan zijn dat toch ook...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Bijna 60% van de Nederlanders leeft ongezond; waar of slechts een definitie?
‹ Vorige
52
53
54
55
56
Volgende ›