Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
Laten we even aannemen dat (volgens de"LeefstijlBarometer" van een verwend land) 95% van de wereldbevolking "ongezond leeft". Ze...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Bijna 60% van de Nederlanders leeft ongezond; waar of slechts een definitie?
BTW van 6% ipv 21% (uit eten is GEEN luxe), en een begripvol voedselagentschap. Veel Franse resto's werken met een eigen...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Vreten voor het goede doel
Ik dacht dat deze versleten foodscare allang achter de rug was? Ik vond ooit een referentie over "natuurlijke voeding" waarin...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Ook Unox op de E-loze toer
Niet verklappen, Robin...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Voedselhorror
Doet me denken aan dit uit de hand gelopen wetenschapsproject van een scholier uit de VS van A. : http://www.dhmo.org/
Nick Trachet
16 jaar geleden
Voedselhorror
Guillaume: 19 euro voor gerookte huilbot is wel verdacht goedkoop. Maar verder: Dit moest er van komen! Deze of gene vis staat...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Medicinale vis
Dick: ad streepje 1: dat is wat de vissers in Zeebrugge beweren. Wellicht is een omgewoelde bodem een gemakkelijker bron van...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Darwin & God: de vis verandert omdat wij hem vangen
Broodjes serveren aan de zijkant is om aandacht vragen. het personeel staat ten dienste van de klant en moet zo weinig mogelijk...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Trends zijn in
Ongeveer eens met Wouter: er is variatie, maar de grote maaswijdte van onze trawlers is nog de enige relevante selectie in het...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Darwin & God: de vis verandert omdat wij hem vangen
Sanne schreef: "maar dat tij zal niet makkelijk te keren zijn. " We stomen recht naar een recessie op, in ons Belgenlandje hier...
Nick Trachet
16 jaar geleden
SIAL 2008: knettergek?
Sorry, ik had deze interventies niet eerder gezien. Kurk kan er niets mee te maken hebben, maar er bestaan soms heel...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Pijlinktvis
Slecht nieuws voor missionaire vegetariërs.
Nick Trachet
16 jaar geleden
Vraag: waarom mag je natuurgrazende koeien CO2-neutraal noemen?
Dick, ik denk dat de cêpes, in het Italiaans funghi porcini, al weer door zijn. Het is bijna november. Zeker met dit rare...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Nieuwe noten
Wat een commotie! En dat allemaal omdat ik even toonde dat Blumenthal ook maar een commerçant is met shows op televisie? Met...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Blumenthal duikt lab in met sherry
OK, de kritiek: 1) Heston spreekt over ontbeende ham van 3Kg. dat kan ik misschien bestellen, maar het zal heel moeilijk zijn...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Blumenthal duikt lab in met sherry
Mark: ik vrees dat dit soort van "strak koken" uitgevonden werd voor iets preciezere (en dus duurdere) instrumenten dan de...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Blumenthal duikt lab in met sherry
Ik wens u veel poetsen en een kleine keukenkast
Nick Trachet
16 jaar geleden
Blumenthal duikt lab in met sherry
Ja, Lemmens, maar iemand, ergens, heeft u een oven aangesmeerd die op een (controleerbare) 60° werkt en een voorprogrammering...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Blumenthal duikt lab in met sherry
Tot mijn verbazing leerde ik op bezoek in Zeeland dat in Burg-Haamstede (Sch.-Duiveland)de perelaars langs de openbare weg...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Nuttig
Een smikkelpark, wat een prachtig idee. (maar voor goede tamme kastanjes in Groningen is ons klimaat nog onvoldoende opgewarmd,...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Nuttig
Wouter: Ik leerde dat dit een manier is om de aandacht van predatoren van het nest af te leiden. Gezien ieder mens nu weet dat...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Eitje
Zelf onder mensen is het al moeilijk: kijk naar de Italianen (de zgn. cis- en transpalpijnse wenk). Wij wenken iemand door onze...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Eitje
Dieren comuniceren. Denk maar aan paringsrituelen e.d. Maar spinnijdige spinnen zijn niet nijdig, ijsberen ijsberen niet uit...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Eitje
Spreeuwen (er zijn er weer veel, dit jaar) smaken helemaal anders! Waarom zou je appels eten als er ook aardbeien bestaan?...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Eitje
Grappig: Mijn column van volgende donderdag in Brussel Deze Week gaat net over kwartels (maar dan over het vleesbeest, niet de...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Eitje
Sorry. Eieren, in herkenbare vorm (hard/zachtgekookt, spiegelei, omelet) zijn "not my cup of tea". Nooit geweest, iedereen heeft...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Eitje
Tja... De keizer heeft gewoon geen kleren aan.
Nick Trachet
16 jaar geleden
Blumenthal duikt lab in met sherry
Lizet, met Voltaire vergeleken worden kan nooit een belediging zijn! Escoffier zei: "surtout, faites simple"
Nick Trachet
16 jaar geleden
Blumenthal duikt lab in met sherry
Dick, Robin, Het is lol, maar het heeft niets meer met eten te maken. Robin: de kijker heeft ook geen enkele van de andere...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Blumenthal duikt lab in met sherry
Ach, Blumenthal is gewoon een mistspuiter. Ik heb ooit een uitzending van hem gezien waarin hij -met waanzinnige trucjes- een...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Blumenthal duikt lab in met sherry
Ik ben bioloog van opleiding, en ik ben ervan overtuigd dat "natuurlijk evenwicht" gewoon een mythe is. Alles is altijd overal...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Doden met een glimlach
Dit kan niet correct zijn. Misschien zit er een gaatje in de Nederlandse wetgeving, maar het Franse doosje is duidelijk: er...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Nep als antimarketing?
Dick: afgeschoten wild goedkoop? Als je de tijd die je erin steekt en de kost van een vergunning optelt bij de prijs van de...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Doden met een glimlach
Dick: tussen de jagende boer op eigen grond, beheer van natuurgebieden en commerciele recreatiejacht in privebossen is er zeer...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Doden met een glimlach
Wouter K., wat zijn we het weer roerend eens! Ecologische rampen moet je inderdaad best opeten (nijlbaars bv, maar dat is dan...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Doden met een glimlach
yep
Nick Trachet
16 jaar geleden
Is dun lekkerder?
Lomme: Ik behoor misschien tot een wat oudere generatie, maar pond en half pond worden wel nog regelmatig gebruikt hier in...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Is dun lekkerder?
Juist, ja.
Nick Trachet
16 jaar geleden
Doden met een glimlach
Guillaume, ad 3: "ne karkilo" = un quart de kilo. Ik heb nog nooit een Vlaming een "karkilo" horen bestellen, een half pond/une...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Is dun lekkerder?
"Biologischer bestaat niet! ". Hmmm, Evelien, het Federaal Voedselagentschap hier, samen met "Europa" zijn het daar niet mee...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Doden met een glimlach
Voor maximale smaakbeleving moet je natuurlijk zo laat mogelijk snijden, net voor het opdienen: m.a.w. koop een blok en snij...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Is dun lekkerder?
Flipse: het ras heet oorspronkelijk "bleu blanc belge" (Belgisch witblauw), maar ik vond mijn beschrijving uit na de beruchte...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Kwaliteit
Over kwaliteit redenen is gevaarlijk. Deze discussie stelt kwaliteit vooral gelijk met lekker. verder is er voor velen een...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Kwaliteit
Het dun snijden geeft een groter contactoppervlak met de lucht, waardoor meer geurstoffen vrijkomen. Verder is het een techniek...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Is dun lekkerder?
Dat melkverbruik de oorzaak zou zijn voor de overlengte van Nederlanders is ook in België een volkswijsheid. Ik herinner mij...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Moet er een moratorium komen op voedingsadviezen en gezondheidslogo's?
Flipse: voor de rest van de wereld staat IKB voor "Integrale kwaliteitsbewaking", voor de Nederlanders, daarentegen is dat "Ik...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Komkommer: nu wel met Klavertje - de consequenties
Neen
Nick Trachet
16 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Boekmaag
Wat een droevige situatie. Ieder geïnformeerd observator weet toch perfect dat zonder jagers alle grote (eetbare) zoogdieren in...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Doden met een glimlach
"lichtelever", tiens, de Engelse invloed: "lights"! "zoete triep, witte triep, zwarte pens, boudin noir, bloedworst, boudin...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Boekmaag
Marieke, tripes zijn alle "witte" ingewanden, in tegenstelling tot de rode: lever, nieren, zieltje, choezels (alvlees),...
Nick Trachet
16 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Boekmaag
‹ Vorige
53
54
55
56
Volgende ›