Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
Theo #7: de meegaandheid van de VRT taaladviseur is legendarisch. Maar zeggen dat het juist is omdat het in een boek staat is...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Culinair ontdekt: Grondwitloof
Theo, het is niet omdat je iets "al jaar-en-dag" zegt dat het niet fout is.
Nick Trachet
6 jaar geleden
Culinair ontdekt: Grondwitloof
Inderdaad, Harry. Excuus Verder vind ik de foto die Foodlog koos, sprekend voor de onkunde over witloof. De openstaande...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Culinair ontdekt: Grondwitloof
Hier in Brussel is het ondertussen al erg gesteld met de Fallopia japonica, vooral langs de talrijke spoorwegbermen. Toen in de...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Alle hens aan dek tegen Japanse duizendknoop
In Frankrijk is de visserij wél streng gereglementeerd, en dat al heel lang.
Nick Trachet
6 jaar geleden
'Ganzenlever uit zee' bedreigt de zee-egel
En? Die knolzegge?
Nick Trachet
6 jaar geleden
Culinair ontdekt: de oesterboorder
Dat is toch al decennia zo?
Nick Trachet
6 jaar geleden
Per ongeluk ontdekt: super legt groente en fruit het best dicht bij de ingang
client: "Bonjour monsieur Sanssoucis, combien sont ces six cent six saucissons-ci?" boucher: "ces six cent six saucissons-ci?...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Culinair ontdekt: Oesters
Het gebruik van de wok is hier inderdaad zuiver "cosmetisch". Waar de wok een snelle maillardreactie teweeg dient te brengen, is...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Voor millennials: de wokmossel
Dit hoort thuis in het erg Afrikaanse fenomeen van "suitcase economy", zoals bronnen rond de markt van Anderlecht (Kuregem) mij...
Nick Trachet
6 jaar geleden
In België kun je een echt broodje aap eten
"De deken van de Harvard ". Ik vermoed dat het de decaan (dean) van Harvard betreft? De deken (deacon, dean) loopt rond in een...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Harvards kokosolie-debunk leidt tot rel met India
Mieke Snoek (4): "Vele visserijen ter wereld zijn wel degelijk veranderd". Alles verandert altijd. Je kunt dat niet automatisch...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Meer vis met keurmerk in supers maar blikvis blijft achter
"Zeventig procent van alle in de supermarkten aangeboden vis heeft een duurzaamheidslabel van de Marine Stewardship Council "...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Meer vis met keurmerk in supers maar blikvis blijft achter
Ik lees en lach er net over op facebook, van een bericht door een aantal franstalige gastronomen: nepvlees is eigenlijk...
Nick Trachet
6 jaar geleden
V/M-egabewerkt
Dick: hummus: "goddelijk lekker trouwens van goede fabrikanten". Waarom van fabrikanten? Poepsimpel zelf te maken, foel...
Nick Trachet
6 jaar geleden
V/M-egabewerkt
Waitrose dan ook!
Nick Trachet
6 jaar geleden
Britse super slaat plank volledig mis met boodschappenlijstje voor studenten
O, nog een mooie, ik leerde gisteren dat er een Britse tank rondreed die "Fray Bentos" gedoopt was. Het was inderdaad de naam...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Culinair ontdekt: Oorlogscuisine
Zo'n gulaschkanone, een bijzonder groot model, zag ik commercieel aan het werk op de Flachsmarkt in Krefeld (interesante...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Culinair ontdekt: Oorlogscuisine
Die expeditie komt mij op zeven uur trein! Neen dank u. ik zal eens langs komen als jullie op een reisvriendelijker plek...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Foodlog start de herfst Live - 15 september, Breukelen
de gouden tagliatelle berust bij de kamer van koophandel van Bologna. Ik las ergens dat ook het recept voor ragu er ergens op...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Culinair ontdekt: Brusselse wafels
Wacht even, ging dit niet over culturele toe-eigening?
Nick Trachet
6 jaar geleden
Van alles mis met Jamies 'jerk'
Het gaat hier in dit stukje vooral om de ideeën rond "culturele toe-eigening". Volgens deze denkschool is het Westerlingen...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Van alles mis met Jamies 'jerk'
Frank, moeilijk te weten welke soort er in die bepaalde Turkse rivier rond zwom - of werd gekweekt want de Turken zijn vroede...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Chinese regenboogforel heet voortaan zalm
Stopt daar een trein?
Nick Trachet
6 jaar geleden
Foodlog start de herfst Live - 15 september, Breukelen
Het is, zoals vaak met KVW, in werkelijkheid iets subtieler. Voor er van industriële forelkweek sprake was (pre 1975, zeg...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Chinese regenboogforel heet voortaan zalm
Nog een mooie: de burgemeester van de stad Brussel werd in april 2016 uit een restaurant gegooid wegens zijn aanpak van de...
Nick Trachet
6 jaar geleden
De perschef kwam even langs om iets te eten
Het kan ook omgekeerd: in Rome (het was, denk ik, in 1987) at ik op een avond in een restaurant bij de Torre Argentina en keek...
Nick Trachet
6 jaar geleden
De perschef kwam even langs om iets te eten
Vier jaar lang, Harry.
Nick Trachet
6 jaar geleden
Culinair ontdekt: Dagublad
Ik vroeg mij al af hoelang het ging duren voor iemand het opmerkte. Onder de publicatiedruk is de courgette er inderdaad...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Ratatouille
Er zijn hier te lande honderdduizenden Belgen met een Italiaanse naam, denk maar aan Rocco Granata ("Marina Marina"), Salvatore...
Nick Trachet
6 jaar geleden
'Italian sounding' dupeert Italiaanse ondernemers
Waaruit je dan weer logisch kan afleiden dat visserij verre van de grootste doodsoorzaak is bij vissen.
Nick Trachet
6 jaar geleden
Hoeveel dieren worden er iedere dag geboren?
Kent er iemand dinatriumglutamaat? Neen, dus is het ook gewoon stemmingmakerij om het over Mononatriumglutamaat te hebben. Net...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Culinair ontdekt: Zoutpolitie
De hardnekkigheid rond glutamaat (laat dat angelsaksische "MSG" toch eens achterwege!) blijft mij verbazen. Glutamaat, het zout...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Culinair ontdekt: Zoutpolitie
Niet salis, Pollemans: sal! Om het met de Vulgaat te zeggen: “in omne oblatione tua offeres sal” Voor de oude Grieken, zo...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Culinair ontdekt: Zoutpolitie
Het grootste deel van microplastics in het milieu komt uiteraard van slijtage van kunststof producten zoals auto- en...
Nick Trachet
6 jaar geleden
'Zolang we plastic troep blijven kopen, wordt het geproduceerd'
Het is tekenend (daar is de "Protestant view" weer) dat de oplossing steeds gezocht wordt in boetedoening: niet meer eten, niet...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Geen vlees, geen vla, niet vliegen, geen kinderen maar ook geen hulp bij zelfdoding
Wat is het nut van lang leven als je ondertussen geen glas wijn mag drinken?
Nick Trachet
6 jaar geleden
Het beste alcoholadvies: 'geen druppel'
Hier en daar lees ik dat die bestemd zijn "voor de kweek". Glasaal is vanouds een dure delicatesse in o.a. Spanje (agulas)....
Nick Trachet
6 jaar geleden
Glasaal-smokkelaars verhinderden herstel palingstand
Omdat "doggy bag" wel een héél erg foute naam is (het restje is toch niet voor de hond bedoeld!) heeft men in Vlaanderen...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Waarom de doggybag maar niet wil lukken in Frankrijk
Colleen mag altijd eens komen uitleggen hoe dat werkt. Wanneer een lichtstraal bacteriën doodt, dan mag je er redelijkerwijs...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Lamp in de keuken doodt bacterien
Het fenomeen is wel opvallend. Niet alleen scoren de Belgen in absolute cijfers vrij hoog, in relatieve laten wij alleen de...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Wij zijn dol op champagne maar de Belgen drinken er meer van
Cecile, "Bij jullie": Ben Weyts is een Vlaamse satraap wiens autoriteit hier twee kilometer vandaan ophoudt. Ik woon in...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Britten slachten jaarlijks 180 miljoen kippen zonder goede verdoving
Ze moeten dood zijn als ze gedood worden? Dat lijkt mij vrij ongezond?
Nick Trachet
6 jaar geleden
Britten slachten jaarlijks 180 miljoen kippen zonder goede verdoving
Maar uit de tekst hierboven lijkt het zo.
Nick Trachet
6 jaar geleden
Onderzoek naar Japanse oesterboorder die Zeeland onderwater leeg eet
De Fransen in Marennes-Oléron, het grootste oestergebied van Europa, hebben hier al veel langer last van. Zij werken op...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Onderzoek naar Japanse oesterboorder die Zeeland onderwater leeg eet
Ik herinner me dat café waar je niet zelf mocht kiezen wat je wou drinken. Je moest met darts naar de prijslijst gooien. Zo...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Schoen onderpand bij gebruik duur bierglas Belgisch cafe
Is dit nieuws? In Gent gebeuren er wel gekkere dingen.
Nick Trachet
6 jaar geleden
Schoen onderpand bij gebruik duur bierglas Belgisch cafe
In de witloofteelt, een typische wintergroente, is de grondverwarming al zeker 100-120 jaar in gebruik. Tot ongeveer 1980 zag...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Eerste asperges van (voorverwarmde) koude grond al gestoken
Ik denk dat "kreupel" (mag dat woord nog?) essentieel bleek in de wording van Hawking. Zijn ziekte gaf hem enerzijds een gevoel...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Stephen Hawking overleden
In Vlaanderen is de aanval op de (drink)rietjes begonnen!
Nick Trachet
6 jaar geleden
Kauwgom kun je het beste op mondhoogte in een bakje spugen
‹ Vorige
6
7
8
9
10
Volgende ›