Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
Nu je toch het lijntje gekaapt hebt, Pollemans: Het klooster in Gistel ging ook op de commerciele toer. Zij verkochten...
Nick Trachet
6 jaar geleden
'Paters Westvleteren boos op supermarkt Jan Linders'
Misschien een detail, maar Trappisten (Cisterciënsers van de strikte observantie) zijn paters, geen broeders.
Nick Trachet
6 jaar geleden
'Paters Westvleteren boos op supermarkt Jan Linders'
We zagen van hieruit Nederland altijd als een jeneverland?
Nick Trachet
6 jaar geleden
In Frankrijk kan wijn geen kwaad
En nu de "gerookte" zalm.
Nick Trachet
6 jaar geleden
Belgische Consumentenbond vindt veel water in ham
De Orde van de Stoemp Deze zelfbenoemde "academie" maakt hier wel wat foutjes: zo heet het bewuste café niet "Het goudbloemmek...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Culinair ontdekt: Stoemp
In de regel is stoemp -wat inderdaad van stoempen/stampen komt- zonder vlees. Het vlees wordt ernaast opgediend. Mét vlees is...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Culinair ontdekt: Stoemp
Dick, ik ben niet helemaal mee. Ik heb het over je communicatievormen, waarin op deze site de titels van artikels steeds weer...
Nick Trachet
6 jaar geleden
'Het suikercomplot tegen vet bestond niet'
het is nogal ergerlijk dat de titels van artikels hier altijd maar lijken te veranderen!
Nick Trachet
6 jaar geleden
'Het suikercomplot tegen vet bestond niet'
Skrei eten is in Noorwegen een ritueel. Ik at ze op de 'juiste' manier op Aker Brygge in Oslo. De vis wordt in zijn vel gegaard...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Nederlandse vishandelaren weten niet veel van skrei en kletsen er soms op los
Ik ben het nu eens niet eens met Klootwijk. Ik ken de skrei van het Frans/Noorse marketingoffensief van 25 jaar geleden. Ik ben...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Nederlandse vishandelaren weten niet veel van skrei en kletsen er soms op los
De kabeljauw uit de Beringzee die voor de Lofoten komt kuitschieten -skrei- is kuitziek en uitgeput. Al de energiereserves zijn...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Nederlandse vishandelaren weten niet veel van skrei en kletsen er soms op los
Inderdaad, de "kippenpasteitjes" van Suriname! Het gekke is dat er niet eens kip hoefde in te zitten om toch kippenpastei te...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Culinair ontdekt: Paté
Mijn ouders waren leraars. Het was leraars verboden te zitten tijdens hun werk. De directeur/trice kwam daar op toezien....
Nick Trachet
6 jaar geleden
Staan kost een mens meer energie dan zitten
Dit wordt een Angelsaksische klassieker. Een café dat slecht zelden open is (De Verzekering) of waar geen plaats is...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Beste biercafé ter wereld staat in België en is alleen op zondag open
De Britten schrijven het theedrinken toe aan Catarina de Bragança die trouwde met Charles II van Engeland, niet aan de...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Waarom wij het thee noemen en de Portugezen chá
Een modern verhaal over Antonius en de varkentjes. Ook vandaag nog foerageren de Koptische zwijntjes op de vuilnisbelten van...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Culinair ontdekt: Varkensfeest
Het gaat hier om twee verschillende dingen: het imago in het buitenland van de Nederlandse ondernemer en de Nederlandse visser...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Franse lobby dreigt Nederlandse pulskorvisserij te nekken
Ik steun de sceptici van de pulsvisserij. Er is iets vreselijk mis mee. Ik heb hopen jonge kabeljauw gezien waarvan de...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Franse lobby dreigt Nederlandse pulskorvisserij te nekken
Hangt er wel een beetje van af. Je hebt "stenotherme" en "eurytherme" diersoorten. De laatste kunnen heel wat verschillende...
Nick Trachet
7 jaar geleden
In Zwitserland moeten kreeften eerst dood voor ze worden gekookt
Dood doen (of dood gaan) is niet zo'n eenvoudig proces. Wanneer is een wezen dood? Wanneer is een plant dood? Sebastian Junger...
Nick Trachet
7 jaar geleden
In Zwitserland moeten kreeften eerst dood voor ze worden gekookt
Dat bestaat, Rena Breed, dat heet de "Bib gourmand", doorgaans de meest interessante referenties in de rode gids. Trouwens,...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Michelinster jaagt chef op kosten in leeglopend Frankrijk
In ons dialect zeggen we trouwens "luuf", Klootwijk
Nick Trachet
7 jaar geleden
Culinair ontdekt: hespenrolletjes
Redactie, nog eens: het is WITLOOF, niet witlof. Jullie hebben jaren geleden beloofd die fout niet meer te maken!
Nick Trachet
7 jaar geleden
Culinair ontdekt: hespenrolletjes
Inderdaad is die regel in andere Europese landen dezelfde astrid. Maar zoals ik al schreef, je kunt niet weten hoeveel fosfaten...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Einde dreigt voor de döner
Het spannende is dat je het onderscheid niet kunt maken tussen natuurlijk en toegevoegd fosfaat. Dat is één en hetzelfde. Dat...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Einde dreigt voor de döner
(poly)fosfaten zijn waterbinders in de voedingstechnologie. Maar het zijn ook natuurlijke ingrediënten van zowel planten als...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Einde dreigt voor de döner
Ik ben een groot liefhebber van het Frans, maar daar is het nouveauté. het Engelse novelty heeft een frivool kantje: de waan...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Eeuwenoude Leidse kaas is opeens een 'noviteit'
Beste Dick, "Noviteit" is zelfs geen leenwoord: het komt niet uit het Engels, niet uit het Duits noch het Frans. Wie bedenkt...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Eeuwenoude Leidse kaas is opeens een 'noviteit'
"Noviteit"? Is dat Nederlands? Nieuwigheid misschien?
Nick Trachet
7 jaar geleden
Eeuwenoude Leidse kaas is opeens een 'noviteit'
Parmigiano reggiano is geen merk! Het is een type kaas, maar gemaakt door heel wat producenten, iet?. Verder is die natuurlijk...
Nick Trachet
7 jaar geleden
CIWF filmt graatmagere Parmezaanse kaas-koeien die nooit in de wei komen
Sorry, redactie, Dat van die "duurste wereldwijd verkrijgbare 'echte Italiaanse en ambachtelijke' kaas" is er ver over. Voor...
Nick Trachet
7 jaar geleden
CIWF filmt graatmagere Parmezaanse kaas-koeien die nooit in de wei komen
Kan jij die Euromonitor? Is die betrouwbaar?
Nick Trachet
7 jaar geleden
Europeanen weten niet meer hoe ze een visje moeten bereiden
Wacht even! Moksi alesi betekent gemengde rijst. Als je de rijst niet mengt, is het ook geen moksi alesi.
Nick Trachet
7 jaar geleden
Moksi alesi met gerookte makreel
Hans, ik gebruik gieser-wildeman voor de cutes peures, lukt perfect, want saint-remy's zijn zeldzaam buiten het Land van Luik....
Nick Trachet
7 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Groenkraag
Er bestaat heerlijke pie en niet-te-vretene pie, maar het principe blijft hetzelfde: vleestaart.
Nick Trachet
7 jaar geleden
Aldi's frikandellenvlaai, nachtmerrie of hartige droom
In het Verenigd Koninkrijk en heel Europa heet dit al sinds de Middeleeuwen "a pie", "une tourte", "un pâté", "pide"...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Aldi's frikandellenvlaai, nachtmerrie of hartige droom
Wacht even, ging het hier niet over zeehonden? Of zijn er ook zeebisons? We zitten voor de vreemde situatie dat langs de Noord...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Canadees restaurant met zeehond op de kaart wekt woede dierenbeschermers
Mogelijk, maar de ware mattentaart is iets met bladerdeeg, en dat bestond hier niet voor, wat? 1870? De Vlaamse mythe zegt dat...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Best belegde broodje ter wereld met 'crumble' van mattentaart
Cécile, kan je mij aanduiden waar precies op het schilderij van Breughel een mattentaart staat?
Nick Trachet
7 jaar geleden
Best belegde broodje ter wereld met 'crumble' van mattentaart
Wie is Schompes?
Nick Trachet
7 jaar geleden
Halo Top, ijs in VS dat je 'onbekommerd' door kunt eten
Bedankt voor het duidelijk standpunt, dat ik deel. Het leidde mij er al toe de woorden te gebruiken van Fouché, minister van...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Vishandelaar weet net zo weinig van vis als de klant en de redactie van deze krant
Net terug van de markt: rijpe, sappige, geurige "abate" (abbé Fetel-peren) uit Italië en Belgiscvhe Durondeau. Kijk, dàt...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Gibberelline
De verandering van hygiënestandaarden in de landbouw- en voedselindustrie? De veranderde huisvuilophaling? Als kind was ik,...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Afname insecten haalt nu ineens wel de wereldpers
Hun commentaren spreken voor zich. Ik zie niet waarom ik de teloorgang van de perenvariëteit niet zou aanklagen. Ik heb nog...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Gibberelline
Steffie Blok, ganache is dan ook geen chocolade. Wij hebben het hier over het ware spul!
Nick Trachet
7 jaar geleden
Na 6 jaar heeft België weer een wereldkampioen in bonbons
Onontdekt, Klootwijk? Er is geen peuter in België die Callebaut niet kent
Nick Trachet
7 jaar geleden
Na 6 jaar heeft België weer een wereldkampioen in bonbons
Ik heb thuis een handgemaakte PC staan, Wouter. Echt waar, ik heb ze de stukken handmatig in elkaar zien zetten. Toch...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Na 6 jaar heeft België weer een wereldkampioen in bonbons
Het zijn "pralines", desnoods "chocolats", maar geen bonbons! Bonbons betekent gewoon snoepjes, een woord uit de kindertaal.
Nick Trachet
7 jaar geleden
Na 6 jaar heeft België weer een wereldkampioen in bonbons
Ik kan mij helemaal vinden in de opmerking van Willem #7. De aanlandingsplicht kwam er door de acties van de populaire Britse...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Vishandelaar weet net zo weinig van vis als de klant en de redactie van deze krant
Epernay ligt op 300 Kilometer van mijn deur. Eén keer per jaar een kist of twee champagne inslaan bij de producteur is hier...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Klein België groot exportland voor Franse champagne
‹ Vorige
7
8
9
10
11
Volgende ›