Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
Enkele toevoegingen: Het consumeren van schimmelsporen, welke schimmel dan ook, is doorgaans zonder gevaar. Het is de groeiende...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Hip zout kan gevaarlijk zijn
Wouter: "grijs van kleideeltjes"? Je mag dat ook gewoon modder noemen.
Nick Trachet
7 jaar geleden
Hip zout kan gevaarlijk zijn
Dat is nu toch pure bangmakerij! Kent iemand in het gewone leven producten, kledingstukken, zetels, meubels of voeding waar GEEN...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Hip zout kan gevaarlijk zijn
En tegen "brand" hebben we de brandweer.
Nick Trachet
7 jaar geleden
De Vegetarische Slager en Unox intensiveren samenwerking
Ik vind nog altijd dat de term "vegetarische slager" moet verboden worden. De term is misleidend.
Nick Trachet
7 jaar geleden
De Vegetarische Slager en Unox intensiveren samenwerking
als je spek weglaat is het geen carbonara meer.
Nick Trachet
7 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Courgette
Van wie? Michelin of Bras?
Nick Trachet
7 jaar geleden
Michelingids vindt drie sterren van topkok eigendom van de klant
Nochtans is dat, sinds de oprichting, altijd de bedoeling: een geïntegreerd en gelijk Europa. Niet het Europa waar je zoveel...
Nick Trachet
7 jaar geleden
'Slovaak heeft recht op dezelfde vissticks als wij'
Ik dacht net dat je hopte om producten te vinden bij de een die ze bij de ander niet hebben, los van laagste prijs? Of werkt...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Nederlandse consument 'hopt' minder tussen supers
Zo leerde ik ook dat het gebruik van vork en mes leidden tot de 'bovenbeet', waarbij de boventanden voor de ondertanden komen te...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Van minder kauwen kregen we een andere kop
acaricide? Dat moet dan tegen teken en mijten (o.a. spint) zijn, niet tegen luizen?
Nick Trachet
7 jaar geleden
Uien brengen al jaren fipronil in Zeeuws oppervlaktewater
Gisteren nog, op een volksfeest. Ik vraag nooit om prosecco, maar nu moest het wzl want het was de "gratis" apéritif bij de...
Nick Trachet
7 jaar geleden
'Proseccohype kost bos en maïs'
Wat ben je met 132 extra stofjes als je zo al teveel eet?
Nick Trachet
7 jaar geleden
Avocadopiteters vergeten het velletje
Een algoritme (altijd leuk om met woorden te goochelen die anderen niet verstaan) is een "eindige reeks instructies" die steeds...
Nick Trachet
7 jaar geleden
De keerzijde van 'geneeskunde' krijgt eindelijk wetenschappelijke aandacht
Opmerking: Charles Darwin was dan wel geen dokter, maar wel de zoon en kleinzoon van een dokter, die op zijn beurt studies...
Nick Trachet
7 jaar geleden
De keerzijde van 'geneeskunde' krijgt eindelijk wetenschappelijke aandacht
Je proteste énergiquement! andouillette is in niets nep, en ook niet vies. Enkel lichtjes geparfumeerd met politiek.
Nick Trachet
7 jaar geleden
Meld je neprecept en vieze verhalen
"Grazing", heet dat onder Amerikanen: nu en dan door de (veel te grote) koelkast graaien.
Nick Trachet
7 jaar geleden
Tussendoortjes moeten vooral lekker zijn, vindt Nederlander
en natuurlijk, de zalige elephant stew. Wie in Afrika heeft geleefd, kent het recept!
Nick Trachet
7 jaar geleden
Meld je neprecept en vieze verhalen
Brown Windsor soup van Spike Milligan
Nick Trachet
7 jaar geleden
Meld je neprecept en vieze verhalen
Je moet rekening houden met het feit dat België het oudste industriële land is van het Europese continent, dat ook nog eens...
Nick Trachet
7 jaar geleden
'Vis uit Belgische rivieren en kanalen te vuil om te eten'
Stridje, zijderupsen zijn in O. Azië even cliché als poffertjes in Rotterdam.
Nick Trachet
7 jaar geleden
Chinese chips van zijderupspoeder
Hier in dit land worden jaarlijks miljoenen porties rauw vlees verorberd. Er doen zich héééél zelden problemen voor....
Nick Trachet
7 jaar geleden
Culinair ontdekt: Américain
Omdat het niet mijn taak is om iedereen met een opgeheven vingertje te beleren, Belderbos. Leven houdt nu eenmaal doodsgevaren...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Culinair ontdekt: Américain
Hou het eenvoudig, Klootwijk. Vlamingen gebruiken even vrolijk te term americain. "Préparé" is de naam voor "bereide"...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Culinair ontdekt: Américain
Ik dacht dat veel zoetwatervissen van geslacht veranderden, wanneer nodig of mogelijk? (tja, ik ben een zeebioloog!)
Nick Trachet
7 jaar geleden
Eén op 5 Britse vissen transgender door 'chemische stoffen in rioolwater'
de eerste wijn gemaakt van druiven uit de kas? Neen dus. Meer dan amateurs genoeg die het doen. Maar ook niet als commerciële...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Wijn van verwende druiven
Het nieuws is ook buiten Nederland in België, en waarschijnlijk ook verder verspreid. Iedereen applaudisseert hier voor de...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Lastige opstandige eters verzorgingsflat niet voor de rechter gedaagd
Dit maakt mijn weekend goed, Otto!
Nick Trachet
7 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Bruineren
Uiteraard, Otto. Alleen zei een kok dat bruin gebakken rode ajuinen er "niet uitzien". Zoete (witte) ajuinen hoeven niet, die...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Bruineren
Los van dat alles is er gewoon te weinig dossier tegen de eventuele schadelijkheid van acrylamide in frieten. Volgens mij is de...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Minister Weyts vindt Belgische acrylamide frites 'hemelse traditie'
Klootwijk: de mitraillette komt uit Parijs! En als het daar regent, drupt het in Brussel. De combinatie brood met aardappel...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Minister Weyts vindt Belgische acrylamide frites 'hemelse traditie'
Een scherp mes doet wonderen! Ik laat geen traan meer sinds ik geslepen messen heb leren appreciëren. Met een bot mes spat je...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Nooit meer huilen om een ui
Dick, schreef ik dat niet deze ochtend? Wil Europa nu echt dat we allemaal op soep gaan overleven?
Nick Trachet
7 jaar geleden
Minister Weyts vindt Belgische acrylamide frites 'hemelse traditie'
Acrylamide is een "nieuw" vergif in onze voeding. In wat ik erover lees (de Engelse en Duitse wikipedia zijn altijd vollediger...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Minister Weyts vindt Belgische acrylamide frites 'hemelse traditie'
Ze hebben beide wat gelijk. Ik vind de uitdrukking "gezondheidsfetisjisme" anders wel leuk, maar sterk geleide politieke...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Minister Weyts vindt Belgische acrylamide frites 'hemelse traditie'
Je kan ook blancheren in frietvet, bij lagere temperatuur. De Belgen doen dat al hééél lang! Maar frieten eet je ommens...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Minister Weyts vindt Belgische acrylamide frites 'hemelse traditie'
Waarom zou men meer groente eten als ze goedkoper zijn. Groente zijn pas beter als ze smakelijk zijn, niet goedkoop. Wie wil...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Belgen eten niet gezonder door goedkopere groenten
Lidl? In welk land? (opmerkelijk: tussen de ingrediënten van de worst/de parmezeaan staat "dextrose , glucosestroop". Gezien...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Duitse worst als Franse specialiteit met Italiaanse kaas
Enno, het addertje schuit in het "wel planned" van het advies. Je jonge kinderen veganistisch voeden is gelijk aan de...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Kinderen ernstig ondervoed door opvattingen ouders
"nieuwe haring mag zich verheugen in wereldwijde bekendheid", schrijf je? O ja? In Amerika en het Verenigd Koninkrijk vinden ze...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Beter wachten op de lekkerste haring en pas dan de vlag uit
Dick toch! Zoo's zijn educatief, ze zijn ook een plek voor belangrijk biologisch onderzoek, voor de kweek en bescherming van...
Nick Trachet
7 jaar geleden
We zien niets menselijks in vissen dus ze laten ons koud
Dick, Brussel heeft geen zoo. Maar in Antwerpen worden tal van diersoorten gekweekt om te voeren aan de gasten. Voor veel...
Nick Trachet
7 jaar geleden
We zien niets menselijks in vissen dus ze laten ons koud
Dick @5: Als je het oorspronkelijke artikel bekijkt, en het filmpje, dan zie je dat de dierentuin in kwestie gewoon op een...
Nick Trachet
7 jaar geleden
We zien niets menselijks in vissen dus ze laten ons koud
formeel ontkend door de minister.
Nick Trachet
7 jaar geleden
Minister Marghem wil Belgische klimaatverplichting versoepelen
De tijd van bijvangst, of eerder gezegd "underutilized species" is begin jaren '90 geëindigd. Door de verbeterde communicatie...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Binnenkort bijvangstvis in supermarktschappen
Nederland bestaat al lang niet meer uit "proto"-Nederlanders. Er wonen in Nederland enkele miljoenen mensen die wel eenvoudige...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Binnenkort bijvangstvis in supermarktschappen
Die man heeft blijkbaar keutels waar anderen grijze materie hebben, maar goed. Ik schrijf enkel over kopi luwak omdat er een...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Koffie
Ja, zo begrijp ik het beter :-)
Nick Trachet
7 jaar geleden
Nederlandse Mara Grimm maakt beste ontbijtboek ter wereld
Volgens mij is "ontbijtkoek" een uniek Nederlands fenomeen. Geen wonder dan dat een Nederlandse ontbijtkoek de beste is.
Nick Trachet
7 jaar geleden
Nederlandse Mara Grimm maakt beste ontbijtboek ter wereld
In het Spaans heet langvintonijn "bonito del Norte", en hij wordt er inderdaad vaker achter glas gesteriliseerd.
Nick Trachet
7 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Witte tonijn
‹ Vorige
8
9
10
11
12
Volgende ›