Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
Moeten we nu hard lachen met de Amerikanen?
Nick Trachet
7 jaar geleden
Artsen vinden avocado's zonder veiligheidslabel te gevaarlijk
Dick, nu veralgemeen je wel héél veel. Natuurlijk is de cultuur van katoen in centraal Azië crimineel te noemen. De mensen...
Nick Trachet
7 jaar geleden
'Avocado's zijn waterslurpers'
Van de gezondheidsbetweters weer naar de foodies: Besef dat die waanzinnig dure sashimitonijnen voor de fijnste restaurants in...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Nederlandse huishoudens willen niet weten van diepgevroren topkwaliteit
Op alle slakken zout leggen, noemen ze dat. Er is ook nog niet echt onderzocht of door bevriezen er bijvoorbeeld geen betere...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Nederlandse huishoudens willen niet weten van diepgevroren topkwaliteit
Ron Slaats, het blancheren, door het stilleggen van de enzymes, voorkomt juist dat de groente gaat degraderen anders breken die...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Nederlandse huishoudens willen niet weten van diepgevroren topkwaliteit
Dat zijn onzinnige getallen. Waar zijn die 15000 liter water naartoe voor die kilo vlees, die 1000 liter voor een kilo avocado,...
Nick Trachet
7 jaar geleden
'Avocado's zijn waterslurpers'
Wat is er mis met het gebruik van water? Niet drinkwater, maar regen- en slootwater? De avocado komt uit de natte tropen!...
Nick Trachet
7 jaar geleden
'Avocado's zijn waterslurpers'
Er moet een onderscheid gemaakt worden tussen kookboeken, die recepten geven, en gezondheidsboeken. Een kookboek hoeft er niet...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Kookboeken blijken risico voor volksgezondheid
Het is toch gek dat als ik denk dat ik eens iets origineels heb gedaan, er geen kip reageert.
Nick Trachet
7 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Brandade flamande
vooraleer we weer verzanden in "mijn dieet is beter dan het jouwe": Sinds Darwin weten we dat onze morfologie en fysiologie een...
Nick Trachet
7 jaar geleden
'Naast vetten en koolhydraten schaden ook eiwitten de lever'
Er wordt inderdaad veel show verkocht rond wijn proeven. Ergerlijk is het wanneer iemand de wijn bekritiseerd op zijn...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Proef jij de wijn voor?
Goed opgemerkt, Marc. De foto is niet van een Ardennais! Foodlog haalt er op eige initiatief foto's bij die soms ver van het...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Saucisson d’Ardenne
Topman Ryanair kent dan ook niets, geen kloten, van het onderwerp. Waarom hem dan aan het woord laten? Het is alsof je Trumps...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Topman Ryanair gelooft niet dat klimaatverandering echt is
Rachel Laudan kwam hier zestien jaar geleden al mee aan, onderandere uit verdediging van vrouwen en moderne levensstijl: Why We...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Rosanne zingt de lof van E-nummers
Pollemans: over je "sterke en zwakke" vis. Zeevissen moeten constant vechten tegen tegen hun zwemwater dat osmotisch veel...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Chatten met de visser van je vis
Pollemans: 1. het "aanreiken" van vis langs de kade tegen 'handjeklap" is strafbaar. De vangst (en de verkoop) moet eerst...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Chatten met de visser van je vis
Ria, Je hebt ook geen vraag gesteld.
Nick Trachet
7 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Poon
Geep is geep of sneppe (Belone belone) , Hans Pollemans. Meivis is fint (Alosa fallax), familie van de haring. Lang geleden...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Poon
Dongen? Bedoel je Drongen?
Nick Trachet
7 jaar geleden
Zelfvoorzienende wijken met eigen boerderij in België
ik bedoel dat 'slechts' 2 ingrediënten in se geen bonus is (jij draait het om): het resultaat telt, de eenvoud telt, maar niet...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Koken met twee ingrediënten
Hélaba. Iedereen die van vis enkel de filet eet, gooit meer dan 50% van die vis weg. Waar dat lage cijfer van 25% dan vandaan...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Kwart aangelande vis verwerkt tot vismeel
Miranda Bout liet net weten (via facebook) dat de sprot sinds gisteren weer verdwenen is. Tot in het najaar dan maar?
Nick Trachet
7 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Wintersprot
waarom, o waarom zou een recept slechts 2 ingrediënten moeten kennen? Waar is het plezier van te koken?
Nick Trachet
7 jaar geleden
Koken met twee ingrediënten
Nutella wordt nochtans (ook) in Wallonië geproduceerd!.
Nick Trachet
7 jaar geleden
Alleen Waals eten valt politica zwaar
Lomme, la mère Poulard verkoopt omeletten, geen pannenkoeken.
Nick Trachet
7 jaar geleden
Culinair ontdekt: Pannenkoeken
Als je bedenkt dat kippen, net zoals varkens, van nature lijden aan pleinvrees (agorafobie), dan is het verplicht in de open...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Hoe noem je het 'even binnen'-ei?
Inderdaad Nicole, maar de oorspronkelijke kroepoek, volgens mijn rapporten hier, was toch van rijstmeel. In de Stille Oceaan,...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Tapioca
Er leven zeeer veel soorten meervallen in de tropen, zowel in zeewater als zoetwater, maar vooral in brakwater. Hier in Europa...
Nick Trachet
7 jaar geleden
Carrefour staakt verkoop Pangasius
Dat heb je nu met overdreven normering, een typische EU-aandoening. Op die manier mocht Brusselse kaas niet meer gemaakt worden,...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Blauwe wijn bestaat niet, zegt Spanje
Wat persoonlijke appreciatie van Brusselse speculaas ook mag zijn, deze koek hoort ook hier niet bij Kerstmis, maar wordt het...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Wat eet Europa met Kerst?
Zoals je in mijn links kan zien (of als je afbeeldingen googelt op "confiture+paraffine") dan is dat ook vandaag nog een...
Nick Trachet
8 jaar geleden
MOSH en MOAH, gedoe of gevaarlijk?
Astrid: de geëigende manier om confituur (jam) te bewaren was in omgekeerd conische glazen potten, zonder schroefdraad, zonder...
Nick Trachet
8 jaar geleden
MOSH en MOAH, gedoe of gevaarlijk?
Hmm, weet je nog toen moeder de jampotten afsloot met paraffine? En kaaskorsten dan? MOSH-er dan dat wordt je niet.
Nick Trachet
8 jaar geleden
MOSH en MOAH, gedoe of gevaarlijk?
Heb je ooit geprobeerd al zingend een zwarte kip te slachten? Werkt ook, zeggen ze mij.
Nick Trachet
8 jaar geleden
15 producten die je immuner zouden maken
kardoen is hier gewoon op de markt te krijgen.
Nick Trachet
8 jaar geleden
15 producten die je immuner zouden maken
En spek, Frank, dikke stukken gebakken spek. Je weet niet hoeveel je je daarmee beter voelt!
Nick Trachet
8 jaar geleden
15 producten die je immuner zouden maken
Dank U, ik eet al gretig artisjokken en kardoen.
Nick Trachet
8 jaar geleden
15 producten die je immuner zouden maken
EEn paar maand mariadistel slikken, Frank??? Dat is masochisme. Welke kant van de plant eerst?
Nick Trachet
8 jaar geleden
15 producten die je immuner zouden maken
in de kop van het artikel, Jur. Voor het plots verschijnen van Achel, nog maar een zucht geleden, lagen de meeste...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Vlaams monnikenbier voorbeeld voor Italiaans
Wat is er 'Vlaams' aan monnikenbier?
Nick Trachet
8 jaar geleden
Vlaams monnikenbier voorbeeld voor Italiaans
Lizet, waarom wil jij mordicus dat de eerste kalkoenen in onze streken uit de Ardennen kwamen? De Ardennen waren toen een...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Kalkoen voor het doopfeestmaal
Ik moet waarschuwen tegen het gebruik van het woord culinair hier. Als je coca cola "culinair" gebruikt, betekent dat dat je...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Doe culinair met cola, zegt Coca-Cola
Kortom: alles maakt je immuner?
Nick Trachet
8 jaar geleden
15 producten die je immuner zouden maken
Er is in ieder geval een sterk cultureel of gewenningseffect. Ik at voor de eerste keer een bereiding met verse...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Genot koriander lijkt genetisch defect
inderdaad: blame the gremlins
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Plumpudding
Pancetta? Engels?
Nick Trachet
8 jaar geleden
Engels kerstdiner in 5 minuten
In Hongkong worden appartementen al dertig jaar zonder keuken gebouwd. Keukens zorgen enkel voor brandgevaar en verder zijn er...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Britse millennial geeft zelf koken op
als klant, zonder rekening, heb je dus ook geen enkel verhaal meer?
Nick Trachet
8 jaar geleden
Amazon Go schrapt kassa uit super
Zij hebben gelijk: weg met de vegetarische hypocrisie
Nick Trachet
8 jaar geleden
Europarlementariërs tegen vlees-namen voor vegavlees
Het is frietweek in heel België, niet alleen in Vlaanderen! Alleen hebben de Vlaamse media een blinde vlek voor de Waalse...
Nick Trachet
8 jaar geleden
'Frietjes van de frituur, da’s pas thuiskomen'
‹ Vorige
9
10
11
12
13
Volgende ›