Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
Dank je voor de klieren. sardienen met schubben ertussen zijn niet echt aangenaam hoor, ze zijn wel los, maar niet verwijderd!...
Nick Trachet
8 jaar geleden
'Franse visconserven bedreigd'
Enkele reacties : 1. Pilchards en sardines zijn hetzelfde, alleen gebruikt men voor pilchards vaak grotere exemplaren. De...
Nick Trachet
8 jaar geleden
'Franse visconserven bedreigd'
er is een zeer wijd gamma blikjes vis, van armoedig (met de schubben nog aan!!!) tot subliem ("au champagne"). Kleine nuance:...
Nick Trachet
8 jaar geleden
'Franse visconserven bedreigd'
Ja zeg, 't is de Daily Mail! Er worden echt niet meer melkproducten gegeten in de UK op kerstmis dan op andere dagen. De...
Nick Trachet
8 jaar geleden
'Zuiveltekort bedreigt Brits kerstfeest'
Inderdaad, Pollemans, bouillie is 'wat gekookt is', of eerder nog, gezooien/gezoden, m.a.w. in rollend kookwater gegaard. Dat...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Ajuin
Mij vertelden ze destijds dat hij eigenlijk ' a gi oema neng ' heet, wat betekent: hij geeft de vrouw (de kokkin) een...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Surinaamse kipsambal
"on vit très bien de bouillie, et d'un oignon sur le pain" (men kan best goed leven van pap, en een ajuin op het brood) - Jean...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Ajuin
Pollemans, ik zag de ajuinen in kisten gestapeld. Kisten van ongeveer een kubieke meter, vier a vijf hoog, maar de druk is dus...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Ajuin
Ik had het er over in mijn stukje: Tram experience
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: de trein
Wie kent er nog spoorwegrecepten? Ik vond ondertussen nog een railway pudding Een bron vermeldt: "So called because it used to...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: de trein
Nostalgie, nostalgie! In Paramaribo destijds was ik er verslingerd op. Werd enkel bij mensen thuis gemaakt, waardoor ik het...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Surinaamse kipsambal
Je mag, in de beleving van de smaak van voedsel, de waarnemingen op de tong ("smaak" sensu stricto) nooit apart beschouwen,...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Nederlandse onderzoekers verklaren geringe waardering voor groenten
Wat voor groente hebben die 'onderzoekers' de smaakslachtoffers voorgeschoteld? Nederland is uiteraard kampioen in het...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Nederlandse onderzoekers verklaren geringe waardering voor groenten
Dirk, ik heb biografieën gelezen van pottenbakkers (J. Wedgewood), biologen (TH Huxley, Ch. Darwin, R. Carson), ingenieurs...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: De potjie
Altijd bereid om bij te leren. Ik ben het verder gaan opsnorren. Ik moet trouwens toegeven dat ik er nog nooit bij had...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: De potjie
Oei, heb ik een Bataafs nationalistische snaar geraakt? Ik had nooit gedacht dat Nederland ook maar één claim op ijzer gieten...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: De potjie
Gonneke, #1, "Dutch oven" is een trendy Amerikaanse naam voor wat hier al eeuwen een daubière of cocotte heet
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: De potjie
Er circuleert zo een anecdote over général de Gaulle in Colombey-les-deux-églises, waar hij zich terugtrok na zijn leven als...
Nick Trachet
8 jaar geleden
'Vermijd band met dier dat je eet'
België telt gelukkig nog meer dan honderd koffiebranders. Ik bevoorraad mij ook bij een brander in de buurt. Wel zal ik de...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Douwe Egberts sluit Belgische koffiefabriek
Ik ben nooit weg geweest, ik heb elke week trouw mijn bijdrage geleverd, zelfs als ik op zee zat.
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: de Loirestreek
Maar het heeft andere voordelen: een aantal radiostudio's zweren bij staand spreken, omdat je dan beter spreekt. Ook schrijven...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Van een stabureau val je niet af
"Pas sinds het midden van de 20e eeuw is het gebruikelijk de druiven en het sap meteen van elkaar te scheiden". Dat is niet...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Oranje is het nieuwe wit
Wacht eens even, Dick, ik dacht dat je wat van wijn af wist? Rode wijn krijgt ook zijn kleur door te gisten met schilcontact....
Nick Trachet
8 jaar geleden
Oranje is het nieuwe wit
1 ei, 250 ml arachideolie, een lepel mosterd en 15 seconden met de Zwitserse Bamix: mayonaise voor drie dagen!
Nick Trachet
8 jaar geleden
Nieuwe wet maakt Belgische mayonaise minder vet
water
Nick Trachet
8 jaar geleden
Nieuwe wet maakt Belgische mayonaise minder vet
De normen laten zakken om niet door de neppers te worden weggeconcurreerd. 't Is fraai.
Nick Trachet
8 jaar geleden
Nieuwe wet maakt Belgische mayonaise minder vet
Ik snap niet helemaal wat jij bedoelt met haché, Theo. Als half Franstalige versta ik 'gehakt'?
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Tex-mex
Het blijkt dus dat zelfs de bonen niet noodzakelijk zijn voor een CcC. Nu zijn bonen uiteraard zéér Latijns-Amerikaans. En...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Tex-mex
Gezonder? Moest het om te beginnen al eens eetbaar zijn. Hartverwarmend, lekker, troostend. In een ziekenhuis liggen is al...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Eten in ziekenhuizen wordt gezonder
Dirk Zavel. Allan Savory kwam tot inzicht dat het diaboliseren van de grazende kuddes bij woestijdvorming destijds fout was....
Nick Trachet
8 jaar geleden
Afrika plant Grote Groene Muur tegen verwoestijning
Ik specifieerde wel "de meeste", maar zelfs antropofagie, vooral als uitdrukking van macht, is niet zo zeldzaam. Ik heb in de...
Nick Trachet
8 jaar geleden
De vreemde eetgewoontes van dictators
eigenlijk zijn de meeste van die gerechten "gewoon" in de context van het land waar de dicators geboren werden
Nick Trachet
8 jaar geleden
De vreemde eetgewoontes van dictators
Wat valt er op te vijzelen? Blik (en glazen potjes) zijn gewoon geniaal. Van verre de grootste innovatie die er ooit in de...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Kunstenaars willen blik weer hip maken
Neen, zout kent geen expiratiedatum.
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Pascalisatie
expert gebakken frieten zouden 10% vet bevatten. Hoe dikker de friet, hoe minder vet. Het vet is hier een warmtevehikel om...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Het wonderlijke geluid van net gebakken frieten
Niet alleen ritselen goede fritten, ze zingen ook!. Net voor de frit gaar is gaat het vet een bepaalde toon zingen, moet je...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Het wonderlijke geluid van net gebakken frieten
Porto is een heel ander verhaal.
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Málaga
als dat waar is, vraag ik mij toch wel af waarom ik overgewicht heb?
Nick Trachet
8 jaar geleden
'Chocola en rode wijn goed voor microbioom'
Ben ik racist als ik dit typisch Nederlands vind?
Nick Trachet
8 jaar geleden
Nederlanders maken vieze parodie op Facebookhit ‘Tasty’
Ik vermoed dat de '-erij' er afgeknipt is omdat het hier taalkundig niet gaat om een verzelfstandiging van een activiteit, zoals...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Knolselder
toch vreemd, neen?
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Knolselder
Je kunt ook gewoon gejodeerd zout kopen om thuis te koken. Ik denk niet dat er buiten Nederland nog een land is in Europa dat...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Voedingscentrum, de waarheid over vis graag!
Dick, de discussie waar je het over hebt is er wel één tussen enkele percenten van de bevolking die met "duurzaamheid" e.d....
Nick Trachet
8 jaar geleden
Knotsknettergek
Gezond en prettig oud worden is een illusie. Op je 35 (of daaromtrent) ben je biologisch uitgeteld. iedereen die zich met de...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Zo word je gezond en prettig oud
en zo wordt een eerlijk ambacht weeral vernederd tot een competitie van wie "de eerste" is.
Nick Trachet
8 jaar geleden
Hoe kies je uit allemaal unieke kazen de lekkerste?
Dirk, ik sta daar volledig achter. Hoe meer een kind erbij betrokken wordt, hoe beter. Moslim kinderen gaan mee met de ouders...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Zwartzuur
Dat "het lang niet altijd goed is om achter de schermen te kijken", gaat er bij mij niet in, komende van iemand die zichzelf als...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Zwartzuur
Qu'est-ce que vous dites?
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Zwartzuur
Geen ervaring met Poncirus, Joep. Harry, bitterappelsienen zijn doorgaans goedkoper dan pakweg navels, bergappelsienen of...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Bigarade
geen croissants eten is nog veel beter voor het milieu, wat een argument!
Nick Trachet
8 jaar geleden
Tesco haalt krul uit croissant, net als Parijse bakker
‹ Vorige
10
11
12
13
14
Volgende ›