Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
nog een fijn detail dat verdwijnt door industriële efficiëntie.
Nick Trachet
8 jaar geleden
Tesco haalt krul uit croissant, net als Parijse bakker
Het gebruik van talen in de privéwereld is in dit land vrij, dat staat in de grondwet. Wat beuzelen die Italianen. En zou men...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Italië wil ban op misleiding met nep-Italiaans
Arjan en Theo : dat "niet de minste reden (is) om kokos te vergoelijken" was een stijlfiguur. Kokos is uitstekend voedsel voor...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Kokosnoot
Theo, Tonga spant de kroon niet, Nauru spant de kroon. En verder nog wat eilanden, die echter niet op zichzelf een staat vormen....
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Kokosnoot
Arjan, moet jij de accu's nooit opladen? "Gemakkelijker" is een boormachine zeker niet. Gonneke; geen Tomeeto-tomaato (of...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Kokosnoot
Sjeufke, gezondheidsclaims zijn meestal vals, en ik schrijf culinaire column, geen medische. Ik ben van oordeel dat er (zeker...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Kokosnoot
eigenaardig, ik vermager altijd op vakantie (zelfs inRome) !
Nick Trachet
8 jaar geleden
‘Vakantie een belangrijke dikmaker’
Het is een gestripte regenboogforel (Oncorhynchus Mykiss)
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Bleu
nog niet vaak een vis gezien in de winkel?
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Bleu
Tja, Ligneuville. Ik heb dat nog wel voor. Ik schreef ooit een heel artikel over geiten. Het had eigenlijk over schapen...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Bleu
en toch is het gelukt. Je moet opletten met algemene wijsheden.
Nick Trachet
8 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Chayote
Over kwal dan maar: ik heb kwal al meerdere malen klaargemaakt. Gedroogde kwal uiteraard, van de Chinese supermarkt. In linten...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Mag een vegetariër kwallen eten?
Dirk Zavel (#30), wat jij benoemt is niet 'egalitair' maar 'conformistisch'
Nick Trachet
8 jaar geleden
Mag een vegetariër kwallen eten?
Het (quietistisch) salafisme is een stroming binnen de islam die terug wil naar het leven zoals de profeet dat leefde. Wij...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Mag een vegetariër kwallen eten?
allemaal vormen van alimentair salafisme.
Nick Trachet
8 jaar geleden
Mag een vegetariër kwallen eten?
Joep, het antwoord heet "escaveche". maar eigenlijk is dat een nabehandeling, bij marineren denk je meer aan een...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Marineren blijkt snelle kooktechniek
Dirk Zavel, Ik heb de beesten zien vechten in 1982, ik sprak uit herinnering. Ik ben het even gaan opzoeken. Ik zat er...
Nick Trachet
8 jaar geleden
Marineren blijkt snelle kooktechniek
Er zijn zeer verschillende vormen van marinade: in het geval van ceviche/ kokonda gaat het om het garen (denatureren) door zuur,...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Marineren blijkt snelle kooktechniek
Dry January was niet Mijn idee!
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Cocktails
mister Graham? Reverend Graham, zal je bedoelen! Hij was een Calvinistisch prediker. Ik leerde hem kennen in Harold McGee's...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Ontbijtgranen
wacht even, vriest het echt zo hard daar? Normaal had het 'ingeduffelde' veld warmer moeten zijn. Gezien het hier dus...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Waarom smelt sneeuw op bemest land?
Henric: niet alle chemische (bodem)reacties spelen zich in de grond af. Een mooi voorbeeld is het bleken van textiel op gras,...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Waarom smelt sneeuw op bemest land?
OK, Dick (7) in dat geval: op het veldje rechts, zo zagen we in de andere foto over mollen, staat uitgesproken meer gras dan op...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Waarom smelt sneeuw op bemest land?
omdat in mest tal van vrije en opgeloste stoffen zitten: om die reden smelt sneeuw ook met tafelzout, suiker of ureum, dus ook...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Waarom smelt sneeuw op bemest land?
Gewoon, Dick (domme opmerking, weet ik). Na de eerste dag op karakter verdwijnt de trek, vreemd genoeg. Daarna is het vrij...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Doe mee aan Dry January
Dick, die beslissing van 6 weken kwam van mijn huisarts, indertijd ook voorzitter van mijn duikclub. In het gemijmer na de...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Doe mee aan Dry January
Ik doe dit al een jaar of 20. En niet voor een maand, maar voor zes weken. Maar wijze mensen vertelden mij dat je voor zoiets...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Doe mee aan Dry January
De meest aangelande vis in Zuid-Afrika (en Namibië), Huib.
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Heek
"stuck" is wat je ter verfraaiing tegen het plafond en de muren kwakt.
Nick Trachet
9 jaar geleden
Biefstuck moet verleiden tot bonen
Ik vermoed dat alle verandering leidt tot een tijdelijke hogere sterfte, juist omdat het een verandering is en zij die ze...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Klimaatverandering leidt ook tot meer ziekte en sterfte
Dat zal wel niet. In Brussel groeien ze langs de straten. Overal waar het niet te hard vriest, groeien kiwi's.
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Kiwi
Het Tweestromenland is inderdaad het oorspronkelijke Land van Melk en Honing, er wordt al minstens zesduizend (tienduizend?)...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Grote zeedieren essentieel in fosforkringloop
Het werkt wel sneller dan wachten tot de megatherium weer uit de doden opstaat. Oj en Dick, het zijn de mensen die altijd de...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Grote zeedieren essentieel in fosforkringloop
of als we nu eens allemaal op wintersport fruits de mer zouden eten en dan poepen op een alpenwei?
Nick Trachet
9 jaar geleden
Grote zeedieren essentieel in fosforkringloop
Wij zeggen smout en het is hier, gelukkig, nog makkelijk te vinden. Nicolas Appert introduceerde de techniek om reuzel (en...
Nick Trachet
9 jaar geleden
VET!
ik gok op muskaatnoot?
Nick Trachet
9 jaar geleden
De meest dodelijke 15 gram uit de super
maar niet hun voedsel
Nick Trachet
9 jaar geleden
Waarom bruinbrood opeens hartinfarcten voorkomt
van de watertemperatuur en de stromingen, Dick (en de aanwezigheid van predatoren)
Nick Trachet
9 jaar geleden
Waarom bruinbrood opeens hartinfarcten voorkomt
Ik hou erg veel van Nards perspectief. "Lies, damned lies and statistics", het is een uitdrukking die aan een hoop mensen wordt...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Waarom bruinbrood opeens hartinfarcten voorkomt
Je bent het met mij eens: dat heet preventie, niet remedie. Nu we toch bezig zijn: op deze pagina's wordt 'wetenschapper' ook...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Waarom bruinbrood opeens hartinfarcten voorkomt
Het gaat mij hier echt over woorden: remediëren is "per definitie" post factum, het is het tegenovergestelde van voorkomen....
Nick Trachet
9 jaar geleden
Waarom bruinbrood opeens hartinfarcten voorkomt
gewoon, wat even in het oog springt in deze tekst: dan lees ik: "De Gezondheidsraad heeft een aantal ziektebeelden tot probleem...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Waarom bruinbrood opeens hartinfarcten voorkomt
Dit is geen oplijsting van de beste markten, maar van kramers op bepaalde markten. Ik denk dat foodlog dit beter kan.
Nick Trachet
9 jaar geleden
’s Werelds beste Food Markets
Inderdaad Hanny, 'maniok' of 'tapioca' voor de rest van de wereld
Nick Trachet
9 jaar geleden
Dulce di Membrillo
In het hele begin van de jaren '80 was er hier een soort 'boom' van wormenkweek, er kwamen zelfs vakbladen voor wormenkweek uit...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Wormen en vliegen helpen afvalberg reduceren
de bataat ofte zoete patat is geen "aardappelsoort" redactie, de plant zit in de familie van de winde (Convulvulaceae).
Nick Trachet
9 jaar geleden
Eerste zoete aardappelen van eigen grond in Britse supermarkten
Nuance, Klootwijk! Negentien euro per kilo, ja, maar je moet er wat voor over hebben. Het gaat hier om de Brusselse vroegmarkt,...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Eekhoorntjesbrood
Je kunt ook het juiste meel gebruiken. maar ik vermoed dat dat te duur is.
Nick Trachet
9 jaar geleden
Rek deeg bepaalt kwaliteit brood
In dit artikel (toch van Nature, dus ernstig) staat wat er vandaag gebeurt:...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Antibioticaresistentie maakt gewone operaties te risicovol
Ik blijf mij verwonderen over het feit dat zo weinig instellingen in het Westen stappen zetten in de vooruitgang van het gebruik...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Antibioticaresistentie maakt gewone operaties te risicovol
‹ Vorige
11
12
13
14
15
Volgende ›