Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
Ik snap eerlijk gezegd Geers bijdrage niet in dit lijntje?
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Vislever
Hans, ik heb tot mijn verwondering ook al de naam schelvislever gezien waar in het Frans foie de morue stond. Morue is...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Vislever
Inderdaad moeilijk te geloven. Ook al omdat er een eigen verpakking voor wordt ontwikkeld? Mijn vader werkte in Vilvoorde waar...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Na 'lelijke groenten' veroveren 'misbaksels' de supermarkten
Wat nog maar eens bewijst dat kwaliteit volledig afhangt van de honger en trek van de 'consument'. De ene zijn 'faisandage' is...
Nick Trachet
9 jaar geleden
'Vis van marktkraam vaak niet vers'
of ze nu gedopt zijn of niet, Theo, het zijn gewoon allemaal erwten. Een verkeerde uitdrukking, ontstaan door een te letterlijke...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Erwt
twee bemerkingen: Vis die bederft (vanaf het uur 0 van zijn vangst, zeg maar) volgens een patroon dat met tijd EN temperatuur...
Nick Trachet
9 jaar geleden
'Vis van marktkraam vaak niet vers'
De titel van mijn stukje in Brussel Deze Week was gewoon: "Erwt", geen verkleinwoord. Erwten ('erwéten' sprak mijn vader dat...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Erwt
"Nog"?
Nick Trachet
9 jaar geleden
Pleidooi voor 'negerboll' valt slecht in Zweden
De smaak van esdoorn? maple syrup veronderstel ik dan?
Nick Trachet
9 jaar geleden
Lucuma, het nieuwe superfood
Allemaal mooi, maar wat is een bockbier? Waarom is het seizoensgebonden? Hier in het Zuiden is een bok/un boc gewoon een...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Bockbierseizoen van start met ruim 125 bieren
Van een dooddoener gesproken! Maar uiteraard woont ook in Australië een steeds groter percentage in grote steden. Daar is...
Nick Trachet
9 jaar geleden
‘Wie vaker boodschappen doet, eet meer vers’
Omnivoor wel, vegetarisch niet (of zeldzaam) Harder komt er het dichtste bij, maar zijn dieet bestaat uit wieren die...
Nick Trachet
9 jaar geleden
'We komen in 2030 62 miljoen ton vis tekort'
Er bestaan zo goed als geen vegetarische vissen. Maar veel soorten, zoals tilapia's, hebben niet zo'n bezwaar tegen een...
Nick Trachet
9 jaar geleden
'We komen in 2030 62 miljoen ton vis tekort'
Hoe kritisch ze ook mogen zijn, plots komt dat nationalistische kantje toch weer even bovendrijven, zo nu en dan.
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Cheddar
Rare redenering: koken niet gezond? Het succes van de mensheid valt juist samen met het koken (en dan meestal véééél langer...
Nick Trachet
9 jaar geleden
De magnetron is wél gezond
En hoe doe je de eikenhouttannines? Met een druppeltellertje? Als de wijn met niets reageert kan hij ook moeilijk verouderen,...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Clayver introduceert keramische bol als wijnvat
en zo zinkt de klis weer zachtjes weg in het moeras van alledaagsheid, hij bevat een beetje van dit en een beetje van dat: een...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Klis
Veronica, het door jou bijgehaalde artikel is van een verbazingwekkende trivialiteit. Er staat nergens dat er een werking werd...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Klis
Ok Frank als je toegang hebt: wat is het actieve bestanddeel?
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Klis
OK, mij goed. wat is het actieve bestanddeel?
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Klis
Veronica, idem: "tijdelijke kaalheid"? als kaalheid tijdelijk is, dan groeit je haar ook terug zonder kliswater. denk toch even...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Klis
Frank, je moet altijd naar de oorspronkelijke bron gaan kijken. Mijn artikels dragen mijn eigen foto's, maar om de ene of...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Klis
de overgeparfumeerdheid van rozebottel is bijna walgelijk: écoeurant, zeggen de Fransen (hebben wij zo niet echt een woord...
Nick Trachet
9 jaar geleden
'De jager een bruut vinden'
het is een algemene trend, vrees ik, al zijn de illegale restaurants zijn er al een tijdje. Ze zijn er tweeërlei: restaurants...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Restaurateurs willen wetgeving voor huiskamerrestaurants
"qu'elle licence"? Het gaat slecht met de Franse Horeca! Maar hetzelfde geld ook voor de vissers. Als je ziet hoeveel...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Restaurateurs willen wetgeving voor huiskamerrestaurants
Eén van de laatste mythes wordt doorprikt. Het "mediterraan dieet" was nooit een traditie, het was afzichtelijke armoede....
Nick Trachet
9 jaar geleden
FAO: het Mediterraan dieet wordt verkwanseld
sla: de horror vacui van de horeca
Nick Trachet
9 jaar geleden
'Sla is een onduurzaam luxe artikel'
Ik doe niet aan "haute cuisine" (whatever that may be), Buurman. Cuisine is wat mama's of papa's thuis klaarmaken. Trouwens,...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Gin
Mag je jeneverstokerijen die niet stoken nog wel jeneverstokerijen noemen, Wouter? Verder was Emile Vandervelde een socialist...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Gin
Dick, kun je geen ernstige dingen publiceren? Het is The Sun.
Nick Trachet
9 jaar geleden
Kun je deze 10 producten maar beter niet eten?
Dat is gedeeltelijk ook zo Henric: Waarom rijden er nog sportwagens rond op de wegen? verplaatsen is geen sport. Als een...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Waarom weten dokters zo weinig over eten?
Interessant. Ik vermoed dat de suiker in het recept zit om de wateractivteit naar beneden te halen? Want suiker neutraliseert...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Heet!
Helemaal akkoord met Klootwijk. Ik vind hier in de stad scharren, maar ook tongscharren (echt waar, een groot verschil). Zou...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Kabeljauwstand lijdt onder opwarmend zeewater
Ja, sorry: An ancient Pharao on the Nile blew his nose into a dwile. He blew so hard one fatal day that nose and dwile both...
Nick Trachet
9 jaar geleden
O help, een hittegolf
en dwijlen mensen, dwijlen!
Nick Trachet
9 jaar geleden
O help, een hittegolf
Is de kip van overmorgen geen uil?
Nick Trachet
9 jaar geleden
Kip van Overmorgen wint terrein
Uiteraard, dat! En niet overbevissing.
Nick Trachet
9 jaar geleden
Kabeljauwstand lijdt onder opwarmend zeewater
en wat is de emissie van een stuk land dat niet bemest is?
Nick Trachet
9 jaar geleden
Ammoniakonderzoekers maken lange neus naar ministerie
Zé, ik denk dat de vluchtige componenten, ooit bekend als "etherische oliën", gewoon verdampen. het gaat hier niet om suikers...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Citroengras
"De meeste mensen denken bij nutriënten aan vitamines en mineralen. " Nutriënten zijn in de eerste plaats proteïnen, suikers...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Tien tips om het maximale uit groenten te halen
Als het mis gaat met de garnaal, komt dat eerder door het verlies van 'nursery'-gronden en de opwarming van het klimaat, niet...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Albert Heijn dreigt Hollandse garnaal te boycotten
het getuigt van tunnelvisie om gezondheid boven alles te willen relateren aan voeding. verwondingen, breuken, pollutie (ook...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Minder dan 5 procent wereldbevolking gezond
sorry, ik vertaal Jules even: " gezonde mensen zijn zieken die niet naar zichzelf luisteren". Het citaat komt uit een...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Minder dan 5 procent wereldbevolking gezond
"Les gens bien portants sont des malades qui s'ignorent. " (Jules Romains, 1923) Die situatie is helemaal normaal. Iedereen...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Minder dan 5 procent wereldbevolking gezond
Hoe zo? En een vislunch is dan ook niet met vis?
Nick Trachet
9 jaar geleden
Van Culiperslunch tot pompoen
Culipers? Wat zijn culipers? Ooo, na even opzoeken vond ik DIT
Nick Trachet
9 jaar geleden
Van Culiperslunch tot pompoen
Deed ik al, Klootwijk, in het Nicolas Appertjaar
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Sardines
"multistakeholder" Het is geen nederlands en ook geen Engels. Wat is er mis met 'belanghebbende' (niet eens langer)....
Nick Trachet
9 jaar geleden
'Duurzaam vlees is een multistakeholder issue'
Om maar te zwijgen over wat er uit de lucht neer viel, Maren
Nick Trachet
9 jaar geleden
Oma's HAK helemaal hip
En net toen verscheen dit: Scientists:// earth endangered by new strain of fact resistant humans.
Nick Trachet
9 jaar geleden
Geesteswetenschappers duiden oorzaak anti-GMO sentiment
‹ Vorige
12
13
14
15
16
Volgende ›