Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
Hans, ik pleit duidelijk tegen de concentratie van de veredeling, er moet meer onderzoek gebeuren BUITEN de labo's van de grote...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Geesteswetenschappers duiden oorzaak anti-GMO sentiment
Veel irrationele reacties hier. Het is niet omdat je iets 'vindt' dat dat even waardevol is als dertig jaar onderzoek. Maar er...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Geesteswetenschappers duiden oorzaak anti-GMO sentiment
Het bier in kwestie (bovengisting) bestond tweehonderd jaar geleden niet. Hoe dan. Net zo gek als Stella Artois die "1366" op...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Grolsch wordt vandaag 400
Delhaize heeft al jaren geleden zijn kwaliteit beginnen opgeven omdat ze mee wouden doen in de prijzenoorlog. Het bedrijf...
Nick Trachet
9 jaar geleden
'Fusiegesprekken tussen Ahold en Delhaize'
Neen, Klootwijk, ze hebben wel een traditie van kwaliteit. Colruyt trouwens nog meer. Het is niet omdat een bedrijf in Zaandam...
Nick Trachet
9 jaar geleden
'Fusiegesprekken tussen Ahold en Delhaize'
Dat was de vraag niet, Zavel. Hoe verkoop ik ze?
Nick Trachet
9 jaar geleden
Wijdverbreide identiteitsfraude met verwerkte vis in EU
Goed, die was te makkelijk. Maar neem: Ik heb een kist (50 Kg) ultraverse snotdolf (Cyclopterus lumpus). Ik wil ze eerlijk aan...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Wijdverbreide identiteitsfraude met verwerkte vis in EU
Geep?
Nick Trachet
9 jaar geleden
Wijdverbreide identiteitsfraude met verwerkte vis in EU
Wie van jullie koopt er ooit leng?
Nick Trachet
9 jaar geleden
Wijdverbreide identiteitsfraude met verwerkte vis in EU
Waarom zou een mens eigenlijk oud moeten worden?
Nick Trachet
9 jaar geleden
Mannen: '100 worden is kwestie van lifestyle'
soort is hier verkeerd gebruikt: u bedoelt 'variëteit' of desnoods 'ras', maar zoveel soorten vee zijn er nu ook weer niet.
Nick Trachet
9 jaar geleden
Maandelijks sterft een oud dierenras uit
Beste Joep, dat was een eerlijk antwoord, maar ga je dan zo onvoorbereid een resto binnen? Gewoon aan de prijs van een portie...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Andouillette
In deze reeks zou ik onze vlag maken van mosselen, friet en américain (préparé).
Nick Trachet
9 jaar geleden
Koningsdag met Oranjetoetjes
Jullie zijn gewoon allemaal betoeterd.
Nick Trachet
9 jaar geleden
Koningsdag met Oranjetoetjes
te gek voor woorden
Nick Trachet
9 jaar geleden
Illegaal gevangen wolhandkrabben weer uitgezet
Ik mis een categorie: "hormonale afwijking"
Nick Trachet
9 jaar geleden
Dokter moet achter obesitas leren kijken
Ik denk dat dit eerder een initaitef is van de supers. Carrefour is en denkt Frans, dit lijkt mij in een Franse logica te...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Wat betekent 'Belgetarisme' voor Nederland?
Dit verschijnsel is nogal onbelgisch. mijn landgenoten hebben makkelijk de neiging producten uit het buitenland te verkiezen...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Wat betekent 'Belgetarisme' voor Nederland?
Dick: ik schreef tweedekanskaas, niet tweedehandskaas!
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Smeerkaasje
Hoe stabiel zijn antibiotica in de tijd? Als ze niet in ons lichaam ciruleren zullen ze toch afgebroken worden en reageren met...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Superbugs door antibiotica in afvalwater
Wouter, naar aanleiding van dit artikel moest ik wel panga kopen, al was het maar voor de foto. De filets zijn in de curry...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Pangasius
Is de bubbel van dat onnatuurlijk bruin geverfd brood in Nederland nu nog niet gebarsten?
Nick Trachet
9 jaar geleden
McDonald's wil je ontbijt
Willen ze in Nederland ook "Food Deserts" creëren?
Nick Trachet
9 jaar geleden
McDonald's wil je ontbijt
In de Russische supermarkt is al jaren berkensap te krijgen. In Tetrapak!
Nick Trachet
9 jaar geleden
Voor wie spanning en natuur wil: 'boomwater'
Hoe zit het trouwens met de technologie van de bacteriofagen? Als die nu commercieel gebruikt wordt in de voedingsindustrie...
Nick Trachet
9 jaar geleden
'Resistente bacteriën zijn wereldreizigers'
Bertolli (ex-Unilever) is via de multinational SOS nu in handen van de groep Deoleo en dus in Spaanse handen, samen met...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Naar de super voor echte Italiaanse olijfolie
Er is altijd al wat vreemd aan de hand geweest met Italiaanse olijfolie. het land produceert nauwelijks genoeg voor eigen...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Naar de super voor echte Italiaanse olijfolie
Ik denk dat vooral de wijnboeren vrezen dat ze klare taal moeten verkopen?
Nick Trachet
9 jaar geleden
Guinness krijgt calorielabel, vrijwillig
Hoi, er zijn altijd twee manieren om deegsterkte te krijgen: eieren of tarwe. Bijna alle soba zijn stevig gemaakt met tarwe.
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Soba
op een aantal punten, Arjan, maar op dat van de distributie zijn we het doel voorbij geschoten en het is het tijd dat we eens...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Huis-aan-huis
Taxushagen (statussymbool van de geslaagde Vlaming) worden nog steeds gratis geschoren.
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Huis-aan-huis
Inderdaad, Epernay ligt op goed 280 Kilometer van mijn deur. Ik sla een keer per jaar mijn huisportie champagne in bij een...
Nick Trachet
9 jaar geleden
België 's werelds vijfde champagne-importeur
Mooi en praktisch artikel. Twee vraagjes: waarom sluit je he deksel van de (zo te zien weck)pot. Als je de sluiting niet...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Zure Kool
Inderdaad Dirk Zavel, zo denk ik er sterk aan mijn baard te scheren sinds elke snotneus onder de dertig hier met van dat...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Open Brief aan het Smaakwarenhuis
De PQ, Florine, heeft nu vestigingen tot in Japan en Australië. Dat brood kan de gewone bevolking zich niet permitteren. Ik...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Nederland
Mensen, in elk land is er wel ergens een broodgeek aan de slag die hét ultieme brood zou maken, zelfs (en zeker) in Frankrijk....
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Nederland
O, ik wil nog vermelden dat ik dit schreef naar aanleiding van een themanummer van Brussel Deze Week over Nederland, naar...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Nederland
Ik lees met verbazing jullie bejubelen van het Nederlandse brood. Ik vind het doorgaans veel te slap, korst- en smakeloos. In...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Nederland
Heeft nooit de pers gehaald
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Hondshaai II
Waarom Help? Je geeft zelf het antwoord, klootwijk
Nick Trachet
9 jaar geleden
'Promotie hondshaai bedreigt de kathaai'
Is hier nooit een issue geweest.
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Hondshaai II
Commotie? Welke commotie?
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Hondshaai II
Hoeveel kost vlozaad?
Nick Trachet
9 jaar geleden
Glutenvrije croissants - van Wendeline natuurlijk
Opmerkelijk, er wordt hier als voorbeeld over "dextrose" gesproken, dat is een verouderd synoniem voor glucose. Waarom...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Is 'puur' niet gewoon pure marketing?
Ook bij ons berekent de regering de "prijzenindex" op basis van een boodschappenmand. Bestaat dat in NL dan niet?
Nick Trachet
9 jaar geleden
Het 'standaard' boodschappenmandje door de tijden heen
Het valt mij trouwens steeds wee op hoe in Duitsland een "würst" evengoed in darm als in blik kan zijn verpakt... en dat is ook...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Spam
Doet me denken aan de "bio-wodka" die ik ooit in SIAL Parijs zag. Wat is het punt van een gedestilleerd product te labelen als...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Er zit helemaal geen GMO in veel bewerkte eindproducten
De grond waarop hier geboerd wordt is allemaal geërodeerde steen, aangevoerd door grote rivieren. Wat brengt het toevoegen van...
Nick Trachet
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Microbioom
O, en Mario Popma, je draait de dingen om.. Hendrik Kaput hoeft geen bewijs te leveren, je kan immers niet bewijzen dat iets...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Microbioom
van dat steenmeel heb ik nog niet gehoord, behalve bij biodynamische kwaks. Welke steen?
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Microbioom
‹ Vorige
13
14
15
16
17
Volgende ›