Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
Mag ik jullie op deze podcast wijzen? Door deze pagina werd ik zo enthousiast. Het gaat hier zeker niet over het ouderwets...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Microbioom
Guido: als mensen het niet hebben, hoe kun je dan zeggen dat ze het wel hebben?
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Gluten
Een lezer gaf me dit artikel door. Het is lang maar het is van Michael Specter.
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Gluten
Het is vandaag nota bene Sint Antonius (Abt), dag van het varken
Nick Trachet
10 jaar geleden
OUP 'verbiedt' varkens in kinderboeken uit cultureel respect
Dick, Dat begraven in Israël komt omdat grote steden in Frankrijk (en België) geen eeuwige grafvergunningen meer afleveren....
Nick Trachet
10 jaar geleden
OUP 'verbiedt' varkens in kinderboeken uit cultureel respect
Ineke #23, waarom zou je de moeite doen om zetmeel en gluten te scheiden als je beide gewoon tot pasta kan draaien?
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Gluten
Verschillende lezers stuurden mij deze link naar South Park Guido, ik leer graag bij, vertel mij eens waarom overgevoeligheid...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Gluten
Neem het van een ouwe goddeloze, maar DIT kan ik appreciëren.
Nick Trachet
10 jaar geleden
Paus laat moeders borstvoeden in de Sixtijnse kapel
Het is een mythe dat Europa ooit kromme komkommers zou verboden hebben. Ik heb ze hier op de markt altijd geweten.
Nick Trachet
10 jaar geleden
Jamie gaat eindelijk krom voor Engeland
Dick heeft mijn foto bij het oorspronkelijke artikel (weeral) niet overgenomen. Ben ik dan zo duur? Daar zie je dat de...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Zeeoor
Lijfstijl? Mijn lijf is niet meer zo stijl als ik wel zou willen. Maar om daar nu een TV-programma van te maken?
Nick Trachet
10 jaar geleden
Life Style in de Wilde Keuken, hoe verzin je dat?
Kamperfoelie is een verbastering van caprifolium, wat "geitenblad" betekent, de normale naam voor deze geurige en mooie...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Speculaas
Ik denk dat de oorsprong, net als van peperkoek, bij de apothekers ligt. Door van hun specerijenmengsels koeken te bakken...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Speculaas
Lekker, maar omdat nu een alternatief voor foie gras te noemen? Het is de wekelijkse kippenleverpaté.
Nick Trachet
10 jaar geleden
Nep-foie gras ofwel kippenlevertjespaté
't zal wel
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Burrata
Florine B., Je haalt je neus op voor producten waarvan je naderhand toegeeft dat je ze niet kan beoordelen omdat je "geen...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Burrata
Florine, je commentaren zijn ronduit snob! In de veertien jaar dat ik mijn columns over voedingsproducten wekelijks in de...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Burrata
"Beggars cannot be choosers, Florine". Ik weet niet waar ze gemaakt zijn, ik vermoed ergens in België Je hebt de keuze tussen...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Burrata
in Brussel, Florine.
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Burrata
Florine, ga naar stoeterijen/manèges, die kennen wel een leverancier. Hier en daar zie je ook wel borden bij een boerderij:...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: biet
Ik hoopte echt dat het over het inmaken van ingewanden, "triperies" zou gaan
Nick Trachet
10 jaar geleden
Inmaken voor de ingewanden
Klinkt niet echt als een massaproduct
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Hooikist
Kaput: het gaat uiteraard om koken voor het elektrische "spitsuur" begint. Verkoopt men nog hooikisten in NL? Ik weet dat er...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Hooikist
Ik zou graag willen weten of de hooikist nog bekend is in Nederland? Zoals ik schreef is hij hier in België totaal onbekend....
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Hooikist
Gek: een uurtje rijden naar het Zuiden kom je in Cirencester, dat niet wordt uitgesproken als "Sissester" maar 'gewoon' als...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Zeg eens: 'Worcestershire sauce'
Wij Belgen spreken het uit als: "Engelse saus/sauce anglaise". Ik ben ooit In "Woste" aangeland. Dat was tijdens mijn reis...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Zeg eens: 'Worcestershire sauce'
Ach, de Dominicaanse hoertjes komen vanzelf wel naar hier.
Nick Trachet
10 jaar geleden
'Gates ziet de ontwrichtende kracht van groei niet'
Winterdip? Wil men mij weer iets aanpraten?
Nick Trachet
10 jaar geleden
Zeven tips tegen de winterdip: werken ze?
Jouw 'Più se spenne e pejo se magna’ is eigenlijk het verhaal van de Vos en de Druiven, dat wou ik opmerken: De spreker heeft...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Italiaans
Robin, Huib. Huib vertaalt "de vos en de druiven", Robin heeft het over simpelheid. De generatie van mijn West-Vlaamse...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Italiaans
Parmaham? En uiteraard Camembert. Er is in dat onooglijk dorpje nooit een kaasfabriek geweest.
Nick Trachet
10 jaar geleden
Weet je zeker dat croissants uit Frankrijk komen?
Mijnheer Eelco, eigeel IS een emulgator (en dus ook een stabilisator).
Nick Trachet
10 jaar geleden
De slag om de echte mayo is begonnen
Ik had de term 'Keltisch zout' nog nooit gehoord. Ik ken de zoutmeren van Guérande al sinds de late jaren '70, toen het nog...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Droogworst
Vera, moderne croissants zijn inderdaad niet meer zo fijn gelaagd, maar dat is nep. Echte croissants horen van bladerdeeg te...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Weet je zeker dat croissants uit Frankrijk komen?
Wat heet "Keltisch zeezout"?
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Droogworst
"Ceci n'est pas une mayo "zou René Magritte geschreven hebben.
Nick Trachet
10 jaar geleden
De slag om de echte mayo is begonnen
1. Fortune cookies ken ik voornamelijk uit Amerikaanse films. bij de Chinees krijg je ze hier hoooogst zelden. 2. Het woord...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Weet je zeker dat croissants uit Frankrijk komen?
Nu ik er aan denk, wij zeggen windhond, maar in het Frans heten ze "lévrier", wat "haashond" betekent.
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Jacht
Dirk Zavel: Het gaat ook in Argentinië en Chili over Lepus Europeaeus, de gewone haas, die in heel de wereld voorkomt. Er...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Jacht
Uitstekende vraag, maar dat had je bij het begin moeten doen. Er zij tal van voorbeelden
Nick Trachet
10 jaar geleden
Weet je zeker dat croissants uit Frankrijk komen?
Goed, Dick? De levensverwachting van de gemiddelde Indiër ligt een stuk lager dan die van pakweg Chinezen, notoire...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Feiten en fabels over carbs: een persoonlijke zoektocht
Wat een americanocentrische lijst!
Nick Trachet
10 jaar geleden
Weet je zeker dat croissants uit Frankrijk komen?
Het fenomeen van de elfde november (Sinte Metten) is interessant omwille van het "verschuiven" van tradities. Dat Maarten een...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Het feestelijke getal 11
Ander oud trucje: de abdij. Tongerlo is een abdij die (nog) bestaat maar er wordt geen bier gebrouwen (in Leffe ook niet). De...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Nederlands bier top in Brussels Beer Challenge
Te lang laten trekken maakt het vlees draderig, en dan is het verloren. Rundstong is veel smakelijker dan kalfstong. Maar niet...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Peren
Een oud trucje: medailles winnen. Proficiat, maar op hoeveel deelnemers? De BBC (Belgian Beer Challenge) testte 725 bieren en...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Nederlands bier top in Brussels Beer Challenge
Er is blijkbaar veel variatie in de geur en smaak van jaca's. Ook de rijpheid speelt een rol. Deze waren sub-rijp. O en pawpaw...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Jackfruit
Een zelfde beweging zien we in Italië: zwaar protest tegen de pittazaken in het historische centrum van Sienna (of all places).
Nick Trachet
10 jaar geleden
Frankrijk 'kebab-iseert' anti-immigrantengevoelens
Wie "mediterraans" eet is doorgaans ook hoger geschoold en rijker . En dat zijn veel belangrijker criteria voor gezondheid dan...
Nick Trachet
10 jaar geleden
'Mediterraans eten' draagt bij aan langer leven in goede gezondheid
O, dit wordt mooi! Waar trek je de lijn. Is kaalheid een criterium om iemand zijn/haar politieke rechten af te nemen?...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Minister De Block accepteert geen kritiek op haar omvang
‹ Vorige
14
15
16
17
18
Volgende ›